Squat Hareketi (Varmsınız?)

güzelim beslenmene dikkat edersen küçültmez şekilli ve güzel kalçalara sahip olursun . ama dediğim gibi beslenme çok önemli ve hareketi yanlış yapmamalısın . eğitmen gözetiminde olması daha sağlıklı olur ve ilerleyen zamanlarda ağırlıkla çalışman gerekir ..

Aylardır spor yapıyorum. Bir aralar stresten kendimi yemeğe vermiştim sabahlara kadar yiyordum. Kilom 55'i hiç geçmedi bu metabolizmamdan kaynaklanan bi' durumdu tabii. Ama benim kendime çok saygım olduğu için rahat edemiyordum. Sonra odamın birini spor salonu yapmaya karar verdim. Koşu bandı, dumbell, egzersiz lastikleri, pilates topu vs vs..

İlk olarak yediğim içtiğim herşeyden dolayı bacak ve göbek bölgem yağlıydı. Herşeyden önce yağları eritmek lazım. Yağları ertmeden egzersizlere başlanmamalı.

Çoğu kişi squats'ın bacak kalınlaştırmasından yakınıyor. Bacaklarınızın kalın olmasını istemiyorsanız yağlarınızı eritmeniz şart. Yağlar eridikten sonra bacaklarınız incelecek ve orası sıkılaşma isteyecek işte o zaman başlayabilirsiniz. Benim bacaklarım yağdan dolayı biraz kalındı. İlk olarak erittim ve erittikten sonra bu ay squats takvimine başladım.

SONUÇ ? MÜKEMMEL. Şu an 150'sindeyim.

Ben bunu günde 40 kez yapmaya başladım 2 haftadır, bakalım işe yarayacak mı

Kendinize günde bir sayı belirlemeyin. Mesela bugün 40 yaptığınızda yarın 45 yapın... 50 55 diye gidin ve arttırın faydasını daha çabuk görürsünüz.

Bacak yaglarini eritmek için neler yaptin ?

Bacak yaglarini eritmek için neler yaptin ?

Bacak yağlarımı eritmek için günde 60 dakika bol tempolu yürüyüş ve koşu yaptım. Eritmeden önce yürürken çok sallanıyordu. Gerçekten yağları eritmek zor. Vaktiniz bile olmasa günde hareket halinde kaldığınız sürece yağlar erir.

Kac zamanda eritebildiniz?
Ben hergun Leslie Sansone ile yuruyus yapiyorum :)

Kac zamanda eritebildiniz?
Ben hergun Leslie Sansone ile yuruyus yapiyorum :)

Leslie Sansone hiç yapmadım gerçekten. Çok zor erir bacaklar kolay kolay erimez mesela orta kalınlıksa 4-5 ay. baya kalınsa 8 ayını alır. Ama tempolu bi' şekilde spor yapıp eritirsen yaza bişey kalmaz.

Benim orta kalınlıkta 6 ay anca eridi. Ardından squat a başladım sıkılaştı bacaklarım:)

Zumba ne kadar işe yarar sence?

Zumbada en az bacak kadar kollarda aktif kilo verirken sarkma kalmaz inş

Merhaba arkadaslar. Ben de iki yildir calismalarimda hep squata yer veriyorum ve faydasini cok gordum. Hatta soyle soyleyeyim 44 yasindayim3cocugum var ama popom kalcalarim genc kizligimda bile su an oldugundan kotuydu. Squat tan korkmayin. Ancak gonca melan arkadasimizin da tavsiye ettigi gibi yag yakici kardio egzersizlerini ve bolgesel egzersizleri bir arada yurutun hatta bir adim daha ileriye gidecegim streching, yoga gibi egzersizleri de yapin ki calistirdiginiz kaslariniz incelip uzasin. Ben agirlikla da calistigim halde ne bacaklarim ne kalcam kalinlasti. Kadinlarin o vucutcular gibi olmasi zaten normal sartlarda cok zor. Sporu hayatinizin ayrilmaz bir parcasi haline getirin.

bende 2 haftadır yapıyorum bence gayet iyi sabırlı olmak gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…