- 24 Ocak 2014
- 35
- 4
tamam çok kararlıyım ağırlık topuklara dizleri kırmak yok bele yüklenmek yokk. 200 squata geldiğimde popomda yanma olacak. tamamdır devam . squattan sonra plates lastiğiyle de bacak hareketleri yapıyorum zaten kaslarım esnesin açılsın diye :) her gün yazmaya çalışıcam durmak yokAslında inanır mısın yıllar yıllar önce squat ve çeşitli hareketleri ısınma için kullanılıyordu. Hatta facebookta hocam dedi ''Güzelim ısınma hareketleriyle kalça büyütüyonuz.'' diye. Kahkaha attım.
Canım asil doğru söylüyor. Beline yüklenerek yaptıysan yanlış yapmışsın o zaman. Ağırlık belde değil ayaklardaki topuklarda olmalı yani ayaklarını kullanarak çömelip kalkacaksın bel dik durmalı ve eğmeyeceksin beli.
Daha yeni başladın. Hemen karamsara bağlama. Alışma aşamasındasın. Yediklerimiz içtiklerimiz yağlar genelde kalça ve göbek etrafında toplanır. Göbek ve kalça kolay kolay yanmaz. Squatı ilerlete ilerlete yandığını ve yağların yok olduğunu sertleştiğini göreceksin. Ağrılar ilk bacaklarında olmalı. Squat'ın 150 200 aşamasına geldiğinde ağrı kalçanda olacak. Her zaman dedim yine diyorum Squat'a alıştığınızda yapmadan duramayacaksınız diye.. Kararlı ve hırslı olun.
Bekliyoruzzzz :)