Spordan sonra Süt.. (İlginç)

toka

iddiacı :)
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009
51
0
41
Yeni bir çalışmanın sonuçlarına göre ağırlık kaldırma egzersizi yaptıktan sonra süt içilmesi, soya veya karbonhidratlı içeceklere göre kas yapımını daha fazla artırırken, daha çok yağ yakılmasını da sağlıyor.

Araştırmacılar ağırlık kaldırma egzersizini tamamladıktan hemen sonra veya bir saat sonra birer bardak yağsız süt, soya proteini içeceği veya karbonhidratlı bir içecek tüketen üç ayrı grupta bu içeceklerin kas yapımı ve yağların yakılması üzerindeki etkilerini araştırmış. 12 hafta süreyle haftada beş gün ağırlık kaldırma egzersizi uygulayarak yapılan çalışmanın başlangıcında her katılımcının vücut bileşimi ölçülerek yağsız kütleleri ve yağ miktarları belirlenip, çalışmanın sonunda bu ölçümler tekrarlanmış. Kanada Ontario’da McMaster Üniversitesi fizyologları tarafından yapılan bu çalışma American Journal of Clinical Nutrition dergisinde yayımlandı.

Grupların üçünde de kas artışı olmuş, ama bu artış süt içenlerde en yüksek düzeyde saptanmış. Çalışmanın sonunda süt içen grubun, karbonhidrat grubuna göre yüzde 60 ve soya grubuna göre yüzde 40 daha fazla kas yaptığı görülmüş. Ayrıca süt içenler bazı egzersizlerde de diğer iki gruba göre daha yüksek performans göstermiş.

(alıntı)

ya walla ilginç geldi. ben bi denesem. bugun spora basladım:) yalnız sona bu yaglarım kasa dönüşmesin. kaydirigubbakcemile3

durduk yere kas yumağı olmayım vucutcu bayanlar gibiii

bende spordan sonra hep süt içerim protein ihtiyacını karşılamak için özellikle kakaolu içerim zaten vücut çalışanlarda protein tozu içerler ya kas yapabilmek için ama bayanlarda ek besin ya da ilaç almadıkları müddetçe öyle korkunç yumuk yumuk kaslar oluşmaz korkmayalım boşuna spora ve ağırlık çalışmaya devam :)

evt bende katılıyorum kas yapmaktan korkmayım yagları yiyen ve en iyi kilo verdiren kaslardır . ........ biraz kasyapmayla meraklanmayın vucutcular gibi olmassınız .....

ben genelde akşam iş çıkışı evden spora giderdim
ve gelincede süt ve meyva yer yatardım,bunu öğrendiğim iyi oldu:)

her şeyi deniyoruz zaten bi de bunu deneriz ne olmuş yani...

kızlar gerçekten süt zayıflatıyor ben sürekli içiyorum bilimsel araaştırmada kanıtlandı zaten hemde yağları atmanızı sağlıyor vücuttan bu arada akşam 6 dan sonra içmemenizi tavsiye ederim çünkü bazı hormonları etkiliyormuş uyurken salgılanan

eskiden bende süt ieçmiyordum
ot çimen kokusu gelirdi bana
light sütlerde böle bir problem yok
süt içmeden yatmam ben hatta
light süt deneyin birde

valla sütü bende tek başına içemem ama zayıflamaya da yardımcı olduğu söylenir ezelden beri.

sonuçta biz öyle günde 1 -2 saat sspor yapıyoruz diye kaslanmayız. o külliyen imkansız.

hatta misal 2-2,5 kiloluk dambıllarla çalışsan bile kaslanma değil, sıkılaşma yaşanırmışşş.. öyle diyorlar!

çok ilginç ben yazları akşam yemeği pek az yerim gece geç saattede acıkınca süt içip yatardım ve mutlaka yazları zayıflardım... geçen yaz hiç süt içmedim ve 1 kilo anca zayıfladım acaba onunla bir alakası olabilir mi...

nefes almadan bir dikişte için , ve süt bittikten sonra da bir süre burnunuzdan nefes almayın .bu şekilde tadı gelmiyor ben anca böyle içebiliyorum . tadını hiç sevmiyorum .

light süte alıştım,ılık yada soğuk içilmiyor ama sıcakken tadı fena değil..

spor yapıldıktan sonra zaten karbonhidrat alınması mutlaka gerekir. hem vücudun toparlanması için hem de verdiğimiz enerjiyi geri kazanabilmek için süt olmasa bile mutlaka bisküvi tarzı birşey ya da meyve suyu taze sıkılmış özellikle en olmadı meyve yenmeli...

örendiğm iyi olduu teşekkürler!!
her akşam koştuktan sonraa içeyimm bende!!:lepi:

sute kakao yada nesquik karistirip icince tadi otu gelmiyor banaa..
yag yakmak icin mecburen icerim artikkzemuszemushemde menopoza yardimci olur..

kakaoda ne kadar yağ oranı var acaba? bitter çik. % 70 falan kakao olduğunu düşünürsek fazla diildir sanırım dimi? bende süt içemem de....

az önce baktım da 100 gr kakao 289 kaloriymiş kaşığın ucuyla koysak çokta bi problem olmaz sanırım ya da en güzel azıcık toz tarçın ya da bi çubuk tarçınla hafif ılıtarak içmek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…