Merhaba canim ben yürüyüşe baslayip bir turlu devam ettiremeyenlerdenim en sonunda kendime kural koydum her gün en azindan 20 dakika yuruyucem diye ve yapıyorum 1 haftadir sence az mi yoksa ise yarar mi
Yürüyüş = su içmek gibidir; fazlasının zararı olmaz, yararı olur. Almak istediğiniz sonuca göre değişir; eğer 20 kilo ve üstünü verme planınız varsa bu 20 dklık sporun yanı sıra başka aktiviteler de yapmalısınız. Eğer fitseniz, her gün yapacağınız 20 dklık yürüyüş = her gün yemeniz gereken 1 elma gibidir, hayatınıza zindelik katar.
Bugünün motivasyonu: Hazirana 172 gün kaldı. Muhteşem sonuçlar için 150 gün yeterli, sizin 22 gün fazlanız da var.
Yeni yıla spor yaparak gireceğiz ki yeni yıl kararımız "Spor yapmaya başlayacağım" olmasın.
Bu senen kendimize söz verip tutmamazlık etmeyeceğiz.
Söz vermeyin, dilek tutmayın, "keşke" demeyin.
Bu yıl pişmanlık yılı olmayacak. "Spora başlayacağım" demeyin, BAŞLAYIN! Başladıysanız "sporu sürdüreceğim" demeyin, SÜRDÜRÜN!
"Bir ara yaparım ya" demeyin, hemen şimdi kalkın!
Hemen şimdi izlediğiniz spor videosunun başlama düğmesine basın. Yapmak zorunda değilsiniz, bırakın video oynasın.
İlk hareketi yaptıktan sonra devamı gelecek, bana inanın.
Yorgun, halsiz hissedebilirsiniz.
Beyniniz sizi kandırmaya çalışacak. "Bir günden bir şey olmaz" diyecek, "Bugün yapmayalım, ne olur ki?" diyecek...
Sakın onu dinlemeyin. İRADENİZİN NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU KENDİNİZE KANITLAYIN!
"Bir günden bir şey olmaz" diye bir şey yok.
Almak istediğiniz sonuçlar, zayıf ince kaslı bir vücut.
Ve
bu sağlıklı vücut, düzenli bir şekilde emek verilmesi gereken bir eser. Siz hiç "Bugün bebeğimi beslemeyeyim" diyor musunuz?
"Bugün uyumayayım" diyor musunuz?
Spor da, bedeninizin ihtiyacı. Sporu esirgemeyin kendinizden.
Haydi, hemen şimdi giyin kıyafetlerinizi ve dışarı çıkın.
Haydi, hemen şimdi yapmanız gereken günlük hareketleri yapın.
"Öğleden sonra yapacağım", "yemeği hazırlayayım, bir ara yaparım", "Şu an olmaz, birazdan..." gibi ertelemeleri dinlemeyin. Beyniniz sizi kandırmaya çalışacak.
İstediğinizi alacak gücünüz, iradeniz, disiplinininiz var! Emek verin ve karşılığını Haziran'da alın.
Ben size Ocak'ta incecik bir vücut sözü vermiyorum.
Sağlıksız diyetleri önermiyorum.
Vücudunuzu yıpratacak, sizi hasta düşürecek ağır egzersizleri yapmanızı talep etmiyorum.
Kısa vadede kilo verip sonra kısa zamanda o kiloları kat kat geri alacağınız bir diyetten bahsetmiyorum. Yavaş olacak ama emin adımlarla ilerleyeceğiz.
Verilen kilolar kalıcı olarak gidecek, sağlıklı bir bünyeniz olacak.
Haziran'a dek, damlaya damlaya göl olacak.
Haydi, kalkın ve pencereleri açın.
İçeriyi buz gibi kış havasıyla havalandırın.
Ürperen vücudunuzu sporun kollarına teslim edin, 15 dakika içinde üşümek bir yana ter içinde kalacaksınız.
Bu, dünyanın en keyifli yorgunluğu.
Dünyada hiç kimse spor yaptığı için pişman olmamıştır.
Ama spor yapmadığı için pişman olan çok... Haydi, spora başlayın. Pişman olmayacaksınız.
O sızlayan kaslar size keyif verecek, mutlu edecek.
Bedava terapi, bedava mutluluk hormonu.
Ne sıkıntınız, derdiniz varsa spor sonrasında yok olacak; garanti veriyorum.
O sağlıksız yiyeceği yediğinizde mutlu olmayacaksınız.
Tadı damağınızda sadece 1 dakika kalacak. Vücudunuza yerleşen yağlarsa bir ömür...
1 dakikalık zevk için vücudunuza çöp kutusu muamelesi yapmayın.
Haydi gidip bir bardak yeşil çay demleyin kendinize.
Haydi şekersiz kahvenizi yudumlayın.
Her giydiğinizin yakışacağı, herkesin iltifat edeceği, "Zayıflamış, değişmişsin" diyeceği bir yıl hediye edin kendinize.
Yeni yıl hediyeniz bu olsun size. Not: Spor yapmak istemiyorsanız, takip ettiğiniz spor programını açın ve izleyin.
Ekranda oynuyorken dayanamayıp spor yapmaya başlayacaksınız.
Yeter ki o "başlat" tuşuna basın sadece.