Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Haziran'a 180 gün kaldı!
Bu öyle uzun bir zaman ki, karın kası sahibi bile olabilirsiniz bu sürede.

Günün motivasyonu, asla yeni yıl kararı alma.

Yeni yıl kararları sorumluluk ve ödev gibi hissettirir, çoğunlukla yarım bırakılır.
Bu sebeple insana vicdan azabı ve hayal kırıklığı yaşatır.
1 ocak'ta spor salonuna giden herkes 2 ocak'ta salonu boşaltır.

O yüzden biz "yeni yılda şöyle olacak, böyle olacak" demeyeceğiz. Önümüzde gayet uzun ve yeterli bir süre var.
Şunu bilin, 2016 haziranda o incecik bele, çarpıcı kalçalara, sarkmayan kollara, sıkı bacaklara sahip olacaksınız.

Hala başlamadıysanız, bugün başlayabilirsiniz. Bu sayede 1 ocak'ta artık spor hayatınızdan çıkartamayacağınız bir alışkanlık haline gelmiş olacak.

1 ocak'ta yeni yıl kararı alırken "yeni yılda dışarı çıkmayacağım" ya da "yeni yılda banyo yapmayacağım" diyen var mıdır?
Hayır; çünkü banyo yapmak da, gezmek de sürekli yaptığımız ve hayatımızın bir parçası olan eylemler.
Spor da sizin için öyle olacak; doğal, yaşamınızın parçası...
1 ocak'ta yeni yıl kararlarında "sürekli spor yapacağım" diye bunu belirtme gereği duymayacaksınız bu yüzden.
Zaten sürekli yaptığınız bir alışkanlığa dönüşecek.

Giydiğiniz her kıyafetin yakışacağı,
kilonuzu korkmadan söyleyebileceğiniz,
"Bunun xsmall'ı var mı?" diyeceğiniz,
bikiniyle sahilde zarifçe süzüleceğiniz,
"ne kadar zayıflamışsın, çok güzelleşmişsin, nasıl başardın?" yorumları alacağınız,
size bir zamanlar kilolu diyen herkesi çatlatacağınız

bir 2016 sizi bekliyor...
kL6AdA.jpg
O kadar pişmanım ki sizi şimdiye kadar takip etmediğime ama olsun şuan sizi takip ediyorum ve çok mutluyum yazılarla beni motive ve olumluma verdiğiniz için çok ama çok teşekküer bilseniz bana ne kadar çok yardım ediyorsunuz Rabbim bir kere değil bin kez Allah razı olsun kalbiminizden tüm geçirgikleriniz gerçekleşsin

O kadar pişmanım ki sizi şimdiye kadar takip etmediğime ama olsun şuan sizi takip ediyorum ve çok mutluyum yazılarla beni motive ve olumluma verdiğiniz için çok ama çok teşekküer bilseniz bana ne kadar çok yardım ediyorsunuz Rabbim bir kere değil bin kez Allah razı olsun kalbiminizden tüm geçirgikleriniz gerçekleşsin
Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum, yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.

Hemen yeni resimler de koyalım. Bugün yeni ve taze bir gün!
QY2vjr.jpg

Hedefe bugün 1 gün daha yaklaştık.
9qNgy9.jpg

Bedenimizi seviyoruz, ona iyi davranıyoruz. O da bize sağlıkla yansıtıyor emeğimizi.
bM6kzV.jpg

180 gün sonra bu vücut bizim olacak. Kararlı olmak ve vazgeçmemek yeterli.

1DEV1p.jpg

Giydiğimiz her şeyin yakışacağı güzellikler için haydi spora!
9qNg6k.jpg

Yeşil çayınızı içmeyi unutmayın.

QY2vjr.jpg

9qNgy9.jpg

Bedenimizi seviyoruz, ona iyi davranıyoruz. O da bize sağlıkla yansıtıyor emeğimizi.
bM6kzV.jpg

1DEV1p.jpg

9qNg6k.jpg

Süpersin Can'ım benim gözlerim üzerinde takibindeyim ve başlasın spor:KK55::KK55::cool::cool:

Teşekkürler! 186 gün kaldı. Ama hala fazla fazla vaktimiz var. Tam şu an başlarsak bile 186 günde karın kaslarına ve sıkı vücuda sahip olabiliyoruz.

7XMEnY.png

Bugün onca çabamızın işe yaramamasının nedenleri üzerinde duralım.

Kilo veremiyor musunuz? Yaptığınız onca spora rağmen bedeninizde değişim göremiyor musunuz? İşte nedenleri:

1- Yeterince su içmiyorsunuz.
2- Yeterli protein almıyorsunuz.
3- Fark etmeseniz de sıvı kalori alıyorsunuz (yanlış içecekler sebebiyle)
4- Yeterli uyumuyorsunuz ya da spor arası dinlenme günlerini esgeçiyorsunuz.
5- Kahvaltıyı atlıyorsunuz.
6- Ağırlıkla çalışmıyorsunuz.
7- Antrenmanlarda ve beslenmede kayıtlarınızı doğru tutmuyorsunuz.
8- Egzersizleri yanlış yapıyorsunuz.
9- Bünyenizi fazla yoruyor, hasta oluyor, spordan soğuyor ve bu sebepler yüzünden devam edemiyorsunuz.
10- VAZGEÇİYORSUNUZ.

Şimdi taktik zamanı:

• 1- Sabahları daha dinç uyanmak için yogayı deneyin.
  • 2- Beyninizi dinlendiren ve yatıştıran, stres azaltan sakinleşme zamanları ayırın kendinize (meditasyon, pilates gibi)
  • 3- Fazla uyumayın. Erken yatmak ve 7-9 saat uyku almak yeterli.
  • 4- Buzdolabınızdaki zararlı her atıştırmalığı/sağlıksız yiyeceği/yağlı ya da hamur işlerini atın, temizleyin. Buzdolabınızda olmazsa midenizde de olmazlar. Evde sağlıksız yiyeceklerin olduğunu bilmek, bunu hiç unutmamanıza sebep olur. En ufak bir zayıflık anında da yersiniz. Evde halihazırda bu tür sağlıksız yiyecekler bulunduğunda bu tuzağa düşmek daha da kolay oluyor.
  • 5- Kuralımız, bir bebeği beslemeyeceğiniz hiçbir sağlıksız yiyeceği yememektir! Bir bebeğin sağlıklı beslenmesi ne kadar önemliyse, siz de aynı derecede önemlisiniz. Bedeninize çöp kutusu muamelesi yapmayın.
  • 6- Açlık mı hissediyorsunuz? TARÇINLI LİMONLU SU! Olmazsa olmaz. Bu mucize iksir hem açlığınızı ve şeker krizlerinizi engeller, hem de zayıflatır. Her gün 1 ltlik su şişesinin içine 2 tarçın çubuğu ve yarım limon ekleyin, için. Farkı göreceksiniz.
  • 7- Her gün 20-30 dakika aktif yürüdüğünüz bir vakit yaratın kendinize. Günde 20 dk, telefonda sosyal medyada harcadığınız vaktin yanında bir hiç. Ne kadar diyet yaparsanız yapın, metabolizma hızınızı arttırmak için yürümezseniz işe yaramaz.
  • 8- İnternette ve tv karşısında fazla zaman harcıyorsanız, bunu engelleyin. Bedeninize bu işkenceyi yapmayın. Bir insanı saatlerce aynı noktada sabit tutmak mümkün değildir, ancak bilgisayar ve tv başında ne kadar uzun süre hareketsiz kaldığımızı çoğu zaman fark edemeyiz.
  • 9- Telefonunuza alarm kurun ve size spor yapmanız gerektiğini ya da su içmeniz gerektiğini hatırlatsın. Bunu alışkanlık yaptıktan sonra, isteseniz de spordan uzak kalamayacaksınız.
  • 10- Sizi eğlendiren bir spor seçin. Sıkıntıyla başına geçiyorsanız başka bir program seçin. İp atlayın, yüzün, keyif alın. Spor yaptığınız saatlerin nasıl geçtiğini fark etmeyecek bir egzersiz bulun kendinize.
  • 11- Ya da bir arkadaş edinin. Spor partneri bulun, birbirinizi sürekli motive edin. Beraber spor yapın, değişiminize birlikte tanık olun.
  • 12- Bir kez sağlıksız bir şey yediyseniz "Bugün diyet gitti zaten" deyip daha fazla sağlıksız atıştırma yapmayın. O yiyeceğin hemen arkasından sağlıklı bir yiyecek yiyin. Bu da kontrolü kaybetmemenizi, programdan uzaklaşmamanızı sağlar.
  • 13- Spor yaparken mutlaka arada dinlenme günleri koymalısınız.
  • 14- Kas yapmaktan korkmayın. Merak etmeyin, vücut geliştiriciler gibi görünmeyeceksiniz. Vücutta kas oranı arttıkça, bedeniniz daha çok kalori harcar. Kaslı bir vücut bütün gün hareketsiz kalsa bile, yağlı bir vücuttan daha çok kalori yakmaktadır.
  • 15- Sık sık bitki çayları için. Muhakkak yeşil çay için. Zayıflamadaki etkisi inanılmazdır. Bitki çayı içemiyorsanız, içtiğiniz çayı şekersiz içmeye alışın.
  • 16- Bir defteriniz olsun. Günlük ne yediğinizi yazın, bu o deftere zararlı yiyecekler yazma oranınızı azaltacak. Ayrıca kendinizi motive edecek düşüncelerinizi, amaçlarınızı muhakkak yazın. Başaracağınızı, kendinizi sevdiğinizi yazın.
  • 17- İşyerinde ya da okulda öğle tatili geçiriyorsanız, sağlıklı seçimler yapın. Yapamıyorsanız yemeğinizi siz götürün.
  • 18- Spor yapmamak için bahane yaratmayın. Bir vücudunuz var, ona iyi bakmak sizin sorumluluğunuz. Söz konusu sağlıksa, bu sizin önceliğiniz olmalı.
  • 19- Yemek yemeden önce su için, yemek aralarında da su yudumlayın. Daha çabuk doyacaksınız.
  • 20- Beynin doyduğunu anlaması 20 dakika alıyor. Yavaş yiyin.
  • 21- Ekmek gibi kan şekerini yükselten, tok hissettiren ama daha sık acıktıran karbonhidratlı yiyecekleri azaltın. Kompleks karbonhidrat almaya çalışın.
  • 22- Yemeğe dikkatinizi verin, asla bir işle meşgul iken yemek yemeyin. Tv karşısında yemek yediğinizde hiç doymamış hissetmenizin sebebi, ne yediğinizin farkında olmamaktır.
  • 23- Yumurta, kereviz gibi bazı yiyecekleri yakmak için gereken kalori o yiyeceğin verdiği kaloriden daha fazladır. Bu tür yiyecekleri sofranızda bulundurmaya çalışın.
  • 24- Bir kilo havuç ile bir bardak kola aynı kaloriyi veriyor. Az kalori veren yiyeceklerden çok yiyerek tok hissetmeyi, çok kalori veren yiyecekler yiyerek doymamış hissetmeye tercih edin.
  • 25- Çişiniz koyu sarı renkse, yeterli su içmiyorsunuz demektir. Bu da böbreklerinize zarar verir. İdrarınızın daha saydam olması için saat başı su içmeye çalışın. Susamamış olsanız bile için.
  • 26- Bir su şişeniz olsun ve onu gözünüzün önünden ayırmayın. Şişeyi gördükçe, ya da 20-30 dakikada bir, yudum alın. Günlük hedefiniz, o şişeyi bitirmek olsun. Eğer şişe 1 litrelikse, şişeyi gün sonuna doğru 2 ya da 3 kez doldurmuş ve bitirmiş olmayı hedefleyin.
  • 27- Zayıflatan, sağlıklı denilen yiyecek barları genelde fazla kalori içerirler. Sağlıklı beslenin, bu tür paket yiyeceklerden uzak durun.
  • 28- Zayıflatan haplardan uzak durun!
  • 29- Büyük bir bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırıp her gün içmeye çalışın. Metabolizbayı hızlandırması bir yana, zayıflatma ve cildi güzelleştirme gibi mucizevi etkileri var. Ama abartmayın, yeterince sulandırılmadan içilirse mideyi bulandırabilir.
  • 30- Sakız çiğnemek ağız içindeki sindirimi tetiklediği için midede asit salgılanmasına ve daha çabuk acıkmaya sebep olur. Kendinizi oyalamak için salatalık, yeşil biber gibi sıfır kalori atıştırmalara yönelin.
  • 31- Size vicdan azabı çektiren bir yiyecek yemek üzereyseniz, mümkünse ayna karşısında iç çamaşırlarınızla iken yiyin. Görüntünüze bakmak, o yiyeceğe olan iştahınızın kesilmesine yardımcı olabilir.
  • 32- Yüksek kalorili öğünleri sabah yiyin ki gün içinde onları yakma şansınız olsun. Eğer kaçamak yaptıysanız, gün içinde mutlaka kendinizi dışarı atın ve yürüyerek onu eritin. Krallar gibi kahvaltı edin, prensler gibi öğle yemeği yiyin ama fakirler gibi akşam yemeği yiyin.
  • 33- Başkasının yiyeceğinden ısırık almak, parmağa bulaşan kremayı yalamak, geride kalan iki parça tatlıyı atılmasın diye yemek gibi masum görünen kaçamaklar farkında olmadan yüksek kalorili atıştırmalar yapmanıza sebep olur.
  • 34- Gece yemek yemek istemiyorsanız, mutlaka mentollü dişmacunuyla dişlerinizi fırçalayın. O temizlik hissini kaybetmemek için yemek yemeyeceksiniz.
  • 35- Kahve hem kalorisizdir hem de metabolizma hızlandırır. Günde 1 kere tüketmeye çalışın.
  • 36- Çiğnemelerinizi sayın. Bir yiyeceği 20 kez çiğnemeden midenize göndermeyin.
  • 37- Duruşunuzu düzeltmek %10 daha fazla kalori yakmanızı sağlıyor.
  • 38- Dışarıda daha az yiyin. Restoranlar, fast food zincirleri, kahve dükkanları ve salata barlardan uzak durmaya çalışın. Gıdalarının sağlıklı olup olmadığı önemli değil, bu yerlerin çoğu size gereğinden fazla yiyecek servis ediyor. Birçoğumuz unuttu ama bir porsiyonun büyüklüğü yaklaşık olarak yumruğunuz büyüklüğündedir. Bunun aynı zamanda midenizin büyüklüğü olduğu da varsayılır. Eğer bundan fazla yiyorsanız, gerçekten ihtiyacınız olmayan kalorileri alırken aynı zamanda midenizi de genişletiyorsunuzdur.
  • 39- Spor fırsatını kaçırmayın!Uzağa park edin, bir iki durak önce inin, merdivenleri kullanın.
  • 40- Alışverişe tok çıkın. Aç karnına yapılan alışverişlerde daha çok ıvır zıvır alırsınız. Ve alışveriş merkezlerinde muhakkak her katı dolaştıktan sonra alışverişe başlayın. Bu tür fazladan yürüyüşleri kaçırmayın.
  • 41- Yemek yemeği size unutturacak işlere dalın. Oje sürmek, sonra silip farklı bir renk sürmek, duş almak, kıyafet sayfalarını karıştırmak gibi sizi oyalayacak işler bulun.
  • 42- Diyetten diyete koşmak, bünyeye zararlıdır. En sağlıklı diyet, ne yediğinizin bilincinde olmaktır. Doğal yiyecekler yemek, yağlı ve basit karbonhidratlı yiyeceklerden ve şekerli gıdalardan uzak durmak, en etkili diyettir. Şok diyetler metabolizmayı yavaşlattığı için çoğu zaman bırakıldığında fazla kilo almaya sebep olur.
    43- Badem, fındık, ceviz gibi kuruyemişleri her gün 1 avuç tüketmeye çalışın. Zayıflatma konusunda çok etkilidirler.
  • 44- Spordan 3 günden fazla uzak kalmayın. Ayrıca aşırı spor yapmayın, günde 1 saat yeterli.
  • 45- Vücudumuz bazı dönemlerde duraklamaya girer ve kilosunu korumaya başlar. Başarısızlığın en büyük sebebi, bu duraklama döneminde spordan ve sağlıklı beslenmekten vazgeçilmesidir. Asla pes etmeyin!
  • 46- Akıllı telefonlar için yapılan eklentileri kullanmaya çalışın. Spor yapmanızı, su içmenizi hatırlatan; gün içinde yediğiniz kalorileri sayan, sizi motive eden pek çok spor eklentisi var. myfitnesspal gibi.
  • 47- Kendi boyunuzda ve kendi vücut yapınızda ancak zayıf bir ünlüyü seçin ve onun fotoğrafının baş kısmına kendi başınızı ekleyip bunu buzdolabınıza asın.
  • 48- Çevrenizdekilere kilo vereceğinizi söyleyin ve iddiaya girin. Bu tür motivasyonlar sizi kışkırtacaktır.
  • 49- Etrafınızda bir çocuk varsa, onunla oyunlar oynayın. Kovalamaca oynayın, peşinden koşturun. Enerjisi asla bitmek bilmeyen küçük canavarlarla eğlenirken nasıl terlediğinize siz bile inanamayacaksınız.
  • 50- İşin başındayken muhakkak vücudunuzun "önce" fotoğraflarını çekin. Hiç değişmediğinizi düşünseniz dahi, "sonra" halinizle karşılaştırdığınızda oldukça yol kat ettiğinizi fark edeceksiniz.
Devamı gelecek...
Merhaba bu sirkeli suyu sabah aç karnına mı yoksa öğün arasında mı içsek faydalı olur. Birde spordan 5 10 dk önce şekersiz sütlü Türk kahvesi içiyorum doğru mu

Merhaba bu sirkeli suyu sabah aç karnına mı yoksa öğün arasında mı içsek faydalı olur. Birde spordan 5 10 dk önce şekersiz sütlü Türk kahvesi içiyorum doğru mu
sirkeli suyu bilmiyorum spordan önce içtiğin sade türk kahvesi süper oluyor yağ yakımı hızlanıyor....

Öğün arasında değil de kahvaltıdan önce aç karnına içiyorlar diye biliyorum. Yine de mideyi rahatsız etmek istemezseniz, kahvaltıdan sonra da içebilirsiniz. Sirkesi az, suyu bol olmalı ki mideniz rahatsız olmasın. Miranda Kerr ve Megan Fox'un sürekli yaptığını söylediği zayıflama sırrıymış bu.

Elma sirkesi olacak, üzüm değil ve dediğim gibi, çok seyreltilmiş olmalı. Yoksa mide bulandırır.

Türk kahvesini spor öncesi ya da sonrası içebilirsiniz ama ben önce içiyorum. 5-10 dk önce de kardiyo yaptığınızda midenizde sıkıntı yaratabilir, yarım saat öncesi de uygun.

Öğün arasında değil de kahvaltıdan önce aç karnına içiyorlar diye biliyorum. Yine de mideyi rahatsız etmek istemezseniz, kahvaltıdan sonra da içebilirsiniz. Sirkesi az, suyu bol olmalı ki mideniz rahatsız olmasın. Miranda Kerr ve Megan Fox'un sürekli yaptığını söylediği zayıflama sırrıymış bu.

Elma sirkesi olacak, üzüm değil ve dediğim gibi, çok seyreltilmiş olmalı. Yoksa mide bulandırır.

Türk kahvesini spor öncesi ya da sonrası içebilirsiniz ama ben önce içiyorum. 5-10 dk önce de kardiyo yaptığınızda midenizde sıkıntı yaratabilir, yarım saat öncesi de uygun.
Teşekkür ederim. Ben aç karnına 1 su bardağı ılık suya 1 çorba kaşığı elma sirkesi 1 tatlı kaşığı bal katıuorum o zaman devam edeyim

QY2vjr.jpg

9qNgy9.jpg

bM6kzV.jpg

1DEV1p.jpg

9qNg6k.jpg

özellikle de bu resimler beni gazlıyo zaten :) bi kac tanesini telefonuma da kaydettim bakıp bakıp harekete geciyorum :KK70:

Leithia Leithia böyle bi konu actıgın icin cok teşekkür ediyorum. yüklemiş olduğun resimler , paylaşmış olduğun yazılar hep motive edici.

iyki varsın Leithia Leithia :KK9::KK9::KK9:
Çok teşekkür ederim, çok mutlu ettiniz beni. :)

günün motivasyonu:

5mNnVD.gif

Günlük yapmamız gereken hareketler listesi, her biri 5 ya da daha zor istiyorsanız 10 tekrar.

Ağırlık için iki tane su şişesi ya da iki tane 1 lt kutu süt kullanabilirsiniz. Aralarından bazılarını seçebilir, aletli kısımları aletsiz yapabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim, çok mutlu ettiniz beni. :)

günün motivasyonu:

5mNnVD.gif

Günlük yapmamız gereken hareketler listesi, her biri 5 ya da daha zor istiyorsanız 10 tekrar.

Ağırlık için iki tane su şişesi ya da iki tane 1 lt kutu süt kullanabilirsiniz. Aralarından bazılarını seçebilir, aletli kısımları aletsiz yapabilirsiniz.

ay cok güzeller :) iş çıkışı yemekten sonra hemen yapcam inş :)

"Yazın fit vücutları kışın kazanılır"

bu sözü bugün gördüm,cok hoşuma gitti. :KK45:
Harika bir söz cidden. 176 gün kaldı Hazirana, ne ekersek onu biçeriz.

Günün motivasyonu Rachel Frederickson.
rachel-before-after-630x525.png

6 ayda 117 kilodan 47 kiloya düşüp toplam 70 kilo vermiş. Program süresince günde 4 kez spor yapıyormuş. Amerika'nın zayıflama programı Biggest Loser'ın tarihinde böyle bir başarıyı gösteren ve program rekorunu kıran Rachel, yarışmayı kazandıktan sonra ideal kilosu 55'e yükselip o kiloda kalmış.

6 ayda 117 kilodan 47 kiloya düşüp toplam 70 kilo vermiş. Program süresince günde 4 kez spor yapıyormuş. Amerika'nın zayıflama programı Biggest Loser'ın tarihinde böyle bir başarıyı gösteren ve program rekorunu kıran Rachel, yarışmayı kazandıktan sonra ideal kilosu 55'e yükselip o kiloda kalmış.

çok iyi ya. bu yüklediğiniz fotoğraflar beni acayip motive ediyo :)

Bugün 8 dakikada 8 saatlik karın kası ağrısı çektirecek bir video paylaşacağım. Uzun zamandır spor yapmama rağmen şu videoyu sonuna dek yapacağım derken feci acı çektim :) Çok etkili, karın bölgesini oldukça zorlayan, kısacık bir video.

Youtube kanalında 8 dakikada kalça, bacak, kol egzersizleri de var.

Günde 4 kez mi haftada 4 kez mi

bende başlamak istiyorum,her defasından başarısızlıkla sonuçlanıyor ama sporu br türlü hayatıma oturtamadım takıp edicem burayı

X