Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

cok tesekkurler :)

uc haftafir ip atliyorum dikkat ediyorum yediklerime ama hic ko veremedim buda benim motivasyonumu dusuruyoioo

Bu konuda bir arkadaşımın isyanını paylaşmam gerek, "Günde bir topkekle besleniyorum, yine de kilo veremiyorum" derdi bana. Veremez.

Bu konuda vücudumuzun nasıl çalıştığını anlatayım.

Günlük bir insanın ihtiyacı olan kalori 2000 kalori olsun. Eğer bu kişi günlük kalori alımını 1500 kaloriye düşürürse, uzun vadede kilo vermeye başlar ve bu kalıcı olur. Verilen kiloları geri almaz. Günde 500 kalori eksikle 14 günde 1 kilo verirsiniz ve dediğim gibi, bu kilo gitti mi gelmez.

Ama 1500 değil de, günlük kalori alımını 1000 kalori altına düşürdüğünüz anda, ani ve hızlı kilo verirsiniz. Haftada 5 kiloya kadar zayıflarsınız. Ama kaslarınız erir, yağlarınız değil. Ayrıca vücut alarma geçer ve metabolizma hızını düşürür. Artık günlük ihtiyacınız olan kalori 1200 olmuştur. Yorgun, bitkin hissedersiniz. Üstelik normal kalori alımına döndüğünüz anda, her gün 800 kalori fazla aldığınız için kilo alırsınız. Verdiğiniz tüm kilolar kat kat geri döner.

Spor yapmaya başlayan bir daha fazla kalori yakmaya başlar, günlük ihtiyacı olan kalori 2500'e çıkar. Normal günlük 2000 kalorilik beslenmenize rağmen yağlardan verirsiniz, kas erimesi yaşanmaz. Uzun vadede kalıcı kilo verirsiniz, üstelik metabolizma hızınız da yavaşlamamış olur.

Özetle, ip atladığınıza rağmen kilo veremiyorsanız, şu konularda hata yapıyor olabilirsiniz:
1- "Ne de olsa ip atlıyorum" diye düşünüp iyi beslenmiyorsunuz. Verdiğiniz kalorileri yerine koyacak şekilde besleniyorsunuz.
2- "Hem ip atlayacağım hem de diyet yapacağım" diye düşünüp, az kalorili sağlıksız besleniyorsunuz. Vücudunuz yeterli kalori alamadığını ve fazla kalori verdiğini fark edip kendisini korumaya almış.
3- Sporunuz yetersiz olabilir, aslında 200 kalorilik egzersiz bile yapmıyor olabilirsiniz.
4- Vücudunuzda farklı bir sağlık sorunu var, farkında değilsiniz. (Hormonal, tiroid, vs..) Kesinlikle doktora danışmanız gerekiyor.
5- Doymuş yerine doymamış yağ ile besleniyorsunuz. Kompleks karbonhidratlar yerine basit karbonhidratlar tüketiyorsunuz. Ya da daha fenası, tek tip besleniyor ve yağı karbonhidratı tamamen kesiyorsunuz. Yağı yağ çözer, yağ alımı olmazsa verdiğiniz kilolar ya su ya da kastır.

Dediğim gibi, bir paket topkek gibi katkı maddesi dolu işlenmiş bir gıdayı yiyip tüm gün aç kalınca kilo veremezsiniz ya da sağlığınızı kaybederek kilo verirsiniz. Sağlıklı bir vücut için kaslar hem spor esnasında hem de mutfakta yapılır. Kendinizi aç bırakmak yerine, kompleks karbonhidratlarla ve doymuş yağlarla ve yeterli miktarda proteinle beslenmelisiniz.

Kahvaltıyı geçiştiren, öğle vakti bir bisküvi ile atıştıran kişi zayıflarken bedenine inanılmaz zarar verir. Onun yerine tabak tabak yeşillik yiyin, koca bir tabak haşlanmış tavuk bitirin, yoğurtu kase kase bitirin. (Sağlıklı beslendikten sonra) Doymaktan korkmayın.

Bu başlıkta 15. 16. ve 17. sayfada işinize yarayabilecek bilgiler var, bir bakın.

Neden kilo veremiyorum sorusunun yanıtlarına mutlaka bakın.

size birşey sorabilirmiyim benim kalçam çok düz ve sekilsiz spor yaparak gerçekten şekillendirebilirmiyim.yazılarınızı ilgiyle takipediyorum mükemmelsiniz iyiki varsınız.

size birşey sorabilirmiyim benim kalçam çok düz ve sekilsiz spor yaparak gerçekten şekillendirebilirmiyim.yazılarınızı ilgiyle takipediyorum mükemmelsiniz iyiki varsınız.
Çok teşekkürler, işe yarıyorsam ne mutlu :) Kalçanızı elbette şekillendirebilirsiniz. Kalçamızda da kas yapısı var ve kaslar spor yaptıkça şekillenir, dirilir ve şişer. Spor yapmadıkça ise sarkarlar.

Squat, merdiven çıkmak, step, pilates (özellikle bacak kısımlarının çalıştırıldığı hareketler), ilk sayfada verdiğim 8 dakikalık legs ve 8 dakikalık buns egzersizi, koşu gibi egzersizler kalçaya odaklanır.

Ayrıca şu sayfanın aşağısında mükemmel kalça için egzersizler var. Ayrıca ondan bir önceki sayfada da kalçayı geliştirmek için taktikler olacaktı. Son 5 sayfaya mutlaka bakın. Doğru beslenir ve düzenli spor yaparsanız, mükemmel kalça için sonuçları kısa sürede alırsınız.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...lik-icin-motivasyon-taktikleri.849527/page-19

Leithia harikasın gerçekten,kedi adıma çok teşekkür ederim... Sana sormak istediğim bişey var sayfanın başından beri eklediğin hareketler videolar var.. Bu şekilde takip etmesi zor, aklımda da tutamıyorum.. Bütün bunları içeren Bi çalışma var mı? Örneğin jıllean ınsanıty turbo fire vs...

teşekkürler sizi ilk sayfadan beri takip ediyorumm çok faydanız var bana allah razı olsn hazirana kadar sizinleyim .bi yerde karın eritmek için iki yıla ihtiyaç var diye okumuştum bu konuda bi fikriniz varmı benim göbek ölçüm 105 malesefff elma tip vucudum.

Çok teşekkürler :) Aslında bu sayfada özel yapılması gereken hareketlerden ziyade motivasyon içerikli paylaşım yapmamın sebebi bu. Diğer başlıklarda herkes farklı bir spor programı takip ediyor ama bu başlıkta benim önerebileceklerim kısıtlı. Çünkü her vücudun kendine göre farklı bir spor zevki ve ihtiyacı var.

Kilo verme hedefi olduğu için kardiyodan zevk alan çok fazla insan var mesela ama benim vücuduma bunlar uyumlu değil. Bir diğeri dans içerikli çalışmalardan keyif alıyor, ben beceremem :) Ben daha çok Strength yani güç temelli çalışma yapıyorum, belirgin kaslar istediğim için. Ama kaslı değil de, daha zayıf bir vücut isteyenler kardiyo HIIT içerikli çalışıyor.

Size tavsiyem, kendinize uygun ve yaparken eğlendiğiniz bir spor şekli seçmeniz. Bunları günlük not olarak tutmanız. İp atlamak, burpee, plank, mekik, şınav, squat gibi hareketleri günlük bir hedef belirleyip yapmak ve sonra bunu not düşüp bir sonraki gün 5 birim attırmak yeterli oluyor. Dün 40 squat yaptıysanız, bugün 45, yarın 50 yapabilirsiniz.

Bunun haricinde, uğraşmak istemiyorum diyorsanız bir spor programı seçmek ve 1 ay o programı uygulamak gerekiyor. 4. haftadan sonra vücut rutine alıştığı için onu şaşırtmak gerekir, bu yüzden bir sonraki ay farklı bir programa geçersiniz. Jillian Michaels'in programını 1 ay yaptıysanız, bir sonraki ay Ebru Şallı yaparsınız, bir sonraki ay Focus 25t yaparsınız mesela.

Vücut tipinizi ve nasıl bir hedefiniz olduğuna göre farklı videolar önerebilirim. Mesela amaç zayıflamaksa Jillian Michaels'in Banish Fat Boost Metabolism videosunu öneririm, sarkık vücut bölümleri ve sıkılaşma için de No More Trouble Zones videosu uygundur. 30 günlük kolay ama etkili program için 30 day shred var. 90 günde ÇOK ETKİLİ sonuç istiyorsanız P90x öneririm. Sıkılaşma istiyor, kardiyo düşünmüyorsanız pilates (Ebru Şallı'nın videoları iyidir).

Çok teşekkürler, paylaşımlarıma devam edeceğim ama bugün dinlenme günüm :) O iki yıl, sizin kararlılığınıza ve dayanıklılığınıza göre değişiyor maalesef. Elinizden geleni ardınıza koymazsanız 6 ayda mükemmel sonuçlar alabilirsiniz ama vücudunuzun gerçekten büyük kırılma yaşayacağını bilin.

Mesela bu arkadaş p90x ve Insanity hybridini (ikisinin en iyi yanlarını alan bir birleşim) yapıyor. 40 gündeki sonuç ortada. Merak edenler için, bu sonucu p90xtr sayfasından aldım.

Yani "Yoruldum, bittim, tükendim" deyip hareketleri yarım yamalak yaparsanız, beslenmenize dikkat etmezseniz 2 yıldan bile fazla süre gerekebilir. Gerçek disiplin ve dayanıklılıkla ise 6 ay iyi bir süre, 3 ay ise zor olsa da imkansız değil.

Ben 6 aylık bir sürece odaklanmanızı yeğlerim. Vücudu yormadan, etkili sonuç alabilinecek güzel bir süre 6 ay.

Leithia slm canim ben ideal kilomdayim 20 kilo verdim 1 yıldır kilomu koruyorum çıkışlar oluyor bazen ama hemen geri düşüyorum hedef kiloma 165 boyunda 55 56 kiloyum daha 53 e kadar düşmek istiyorum. Sorunlu bölgem kalça altındaki yağlar iç bacak ve alt karın yaptığım sporlar twist stepper aleti , squat ağırlıkla, thing master diye bir minik aleti bacak arasında sıkıyorum , ve karın için abs yapıyorum :) doğru yolda mıyım ? :)

30 günlük "ince bel, dar kaburga, kum saati görüntüsü" programı!

Eagle ABS = Kartal Mekiği

Diz ve dirseklerinizi birbirine yaklaştırırken, karın kaslarınız aktif çalışacak.

Reverse Crunch = Ters Mekik

Popoyu yerden kaldırıyor ve ayak uçlarını gökyüzüne uzatıyoruz. Alt karını şekillendirir ve gitmeyen ayva göbeği yağlarını parçalamaya birebir.

Double D = Çift D harfi

Alt karın için. İki bacağınız D harfi çizecek.

Infinity ABS = Sonsuzluk İşareti

Şekildeki gibi dururken, rus mekiği gibi bir sol yana, bir sağ yana dönüyorsunuz. Ama dirseklerinizin bir sonsuzluk işareti çizer gibi eğilmesi gerek.

Accordians = Akordion

Bacağı tam açarken, dirseğiniz dize değecek. Yan karın yağları ve incelen bir bel için birebir.

Gayet iyi bir çalışmaya benziyor, benim önerimse şu: pilatesin iç bacak yağlarını daha iyi erittiğini kendi üzerimde gördüm. Balerin hareketleri işe yarıyor bir de.

No More Trouble Zones ise bacak, kalça, karın ve kol'u hedefliyor.

Ayrıca mutlaka koşu, yürüyüş ve merdiven tırmanmayı da öneririm. Olmazsa olmaz :) Hem yağ eritmede, hem incelmede, hem de iç bacak kaslarını çalıştırmada gerekiyor.

Son düzenleme:
Teşekkürler canim bunları da incelicem

Ben de yapmayı istiyorum ama sezeryalıyım sıkıntı olur mu acaba? Genelde en erken 6 aydan sonra başlanılması gerektiği söyleniyor ama yapmak da istiyorum:) bu arada Leithia casey Web sitesinde yeni beginner programı var, o Nasıl sence biliyor musun?

selam canim yeni yilda güzel hedefler koymak istiyorum kendime tatlisiz bir sene gibi hani görmek istiyorum en azindan hazirana kadar elimden gelenin en iyisini yapiyim diyorum ama cekincelerim var belki sacma ama soylemeliyim ki motive edecegini biliyorum beni simdi şekersiz hayat korkutuyo beni tatli abur cubur yemezsem neden se yüzümden gider yüzüm kuculur cirkin olurum diye korkuyorumm protein agirlikli beslensem miktarlar ne olmali hiçbir fikrim yok.
yeni yila girerken elimden geldigince tatlisiz islenmis gidasiz hayat istiyorum bu bana sağlıklı vücut getirir degil mi yüzüm kuculur mu

Leithia
Sevgili leithia
Mukemmel bir grup cok tebrik ederim
Hep 70 ile 80 arasi bir kiloya sahiptim evlenmeme yakin 58 e kadar dustum ve bunu 1 sene korudum
Evlendikten sonra 9 dusuk ve 1 dis gebelik bunlarda alinan kortizonlar steroidler sukur bir evladim var dogum falan derken 88 kiloya kadar geldim temmuzdu
Burada zayiflama gruplarina katildim 3 hafta da 79 kiloya dustum grup arkadaslarim hep az yedigimi ilerde sıkıntı olacagini soylediler
Eger albumde ki fotograflarimi inceleme vakti bulabilirseniz sevinirim 2 foto yazin cekildi 88 kilo
Esofmanli olan 79 kilo simdi cekildi
Bacaklarim zayif basenim yok gibi
Ama üst bölgede acayip kilom var gobek bel gögus
Ben bunlari calistirmak istedim ama sevgili grup arkadasim bunun yanlis olabilecegini once kilo verip koruma dönemin de bu bölgelere yogunlasmamin daha iyi olacagini soyledi ve sizden fikir almami önerdi
Yorum yapabilirseniz memnun olurum

Doğum sonrası spor hakkında fazla bilgim yok ancak sanırım ilk haftalarda yürüyüş gibi zorlamayan sporlar yapılabilir. Pilates gibi karın bölgesini fazla çalıştıran sporlarda da hassas bölgelerinize dikkat edilerek yapabilirsiniz. Vücudunuzu tanıyorsunuz; acınızın miktarını hissedebilir ve zarar verebileceğini düşündüğünüz hareketlerden kaçınarak spor yapabilirsiniz.

6 ay uzun bir süre gibi geldi bana, evet dikişlerin iyileşmesi için gerekli bir süre ama aletsiz ve vücuda çok yüklenmeyen sporlar için 6 ay beklemeniz gerektiğini düşünmüyorum. Callanetics gibi "low impact" yani fazla sarsmayan egzersizler yapabilirsiniz. Yine de şunu ekleyeyim, doktorunuz daha iyi bilir, mutlaka danışın.

Casey iyidir, spor yapın da hangi programı uygularsanız uygulayın. :) Yerimizden kalkıp hareket etmemizi sağlayan hiçbir spor programının kötü olduğunu düşünmüyorum. Sadece, farklı bünyeler için farklı ihtiyaçlara yönelik programlar var. Bunları da henüz keşfedemedim. Ben Jillian Michaels, Shaun T, Tony Horton ve Ellen Barrett'i seviyorum genelde.

Bölgesel zayıflama denen şey ne yazık ki yok, kilo vücudumuzu en kolay bölgelerden en zora doğru yavaş yavaş terk ediyor. Zor eriyen bölgeler karın ve kalça iken, göğüs kol bacak yağlardan en hızlı kurtulduğumuz bölgeler. Bunun bünyeden bünyeye değiştiğini de eklemem gerekir; kimi suratından kilo vermez, kimi verir. Bunu en iyi siz bilebilirsiniz, daha önce kilo verdiğinizde nasıl zayıfladığınızı hatırlayın. Yüzünüzün küçüldüğünü anımsıyorsanız, büyük ihtimalle yine öyle olacak. Ama şunu söylemeliyim; sizin yerinizde olsam dıştan güzel görünen ama içinden sağlıksız olan bir vücuttansa, fit ve sağlıklı bedeni seçerdim. Yüzümüz küçük ya da büyük, her zaman güzel olacaktır :)

Şeker, beyaz zehir diye geçiyor. Tatlıları tamamen hayatımızdan çıkaramasak da azaltmak gerekiyor. Karaciğerimizin sağlığı için de gerekli bu, çünkü karaciğer şekeri parçalamak için çok çaba harcıyor. Protein ağırlıklı beslenmeye gelince, proteini arttırmak tabii ki önemli ama tek tip beslenmeye de kaçmamak gerekiyor. Vücudumuzun her gıdaya farklı miktarlarda ihtiyacı var, (doymuş) yağ ve (kompleks) karbonhidratı da uygun miktarda almak gerek.

Bu arada ben diyetisyen değilim, sadece spor konusunda bilgiliyim ve bu açıdan size bünyenize uygun diyet öneremem. Bunu muhakkak doktora danışmalısınız.

Şahsen kendi adıma konuşayım, işlenmiş gıdayı ve şekeri hayatımdan çıkarttığımdan beridir sağlıklı bir şekilde kilo veriyorum ve verdiğim kiloyu geri almadım. 21 gün boyunca yediklerinize dikkat ederseniz, ağız tadınız değişiyor. Ben şu an hiçbir abur cuburu aramıyorum, özlemiyorum hatta hatırlamıyorum bile tadını. Canım şekerli bir bir şeyler istediğinde havuç gibi doğal şekerli yiyeceklere uzanıyorum ya da meyveli yoğurt yapıyorum kendime.

Yeni yıl kararınızı destekliyorum, umarım 2016 hepimiz için hayatımızın en fit dönemi olur.

Hem haklı hem haksızlar. Eğer o bölgeleri "eritmek için" üst gövdeyi çalıştıran egzersizler yapıyorsanız, bu işe yaramaz. Mesela mekik, göbek eritmez. Ama yağların altında karın kası oluşmasını sağlar. Kaslar arttıkça vücudunuzun günlük ihtiyacı olan kalori artar, normal beslenseniz bile kilo vermeye başlarsınız. Vücudumuzun kas kütlesini arttırmak bu yüzden önemli. O yüzden öncelikle kardiyoya ağırlık vererek, üst vücudu çalıştıran egzersizler yapabilirsiniz.

Öte yandan az beslenerek ve spor yapmayarak metabolizma hızınızı azaltıyorsunuz, bu da vücudun kendisini kıtlıkta hissedip kendini korumaya almasına sebep oluyor. Spor eğitmenleri, öncelikle kilo sorunu olan insanlara kardiyo ağırlıklı spor programları yazarlar. Benim size önerim, Jillian Michaels'in Banish Fat Boost Metabolism programıdır; o olmazsa Leslie gibi terleten, koşturan kardiyo egzersizleri yapmanızdır.

Beslenmeyi de kendinizi aç bırakarak yapmayın, yiyin ama bebeğinize vermeyeceğiniz hiçbir yiyeceği yemeyerek yapın. Mesela paketli işlenmiş gıdaları bebeklere nasıl vermiyorsak, büyüdüğümüzde de bunları vücudumuza sokmamak lazım. Önceki sayfalarda önerdiğim yiyecekler ve günlük tüketilmesi gereken yiyecek önerileri var, mutlaka okuyun.

--------------------------------------------------------------------

Sorusu olan herkese şunu diyebilirim son olarak. Bu başlık altıda amacım sizi her gün spora teşvik etmek, hırslandırmak. Vücudunuzu tanımıyorum, kan değerlerinizi bilmiyorum, o açıdan diyet önerileri konusunda bende işe yarayan yöntemleri öneriyorum. Şahsen ben Paleo diyetinin benim vücuduma iyi geldiğini keşfettim. Ama sizlerin vücudunda başka bir sağlık sorunu varsa, vücudunuzun farklı gıdalara eksikliği varsa bu işe yaramayabilir.

Paleolitik diyet diye araştırabilirsiniz.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

CeVabiniz icin tesekkur ederim

Satir satir her yazinizi okudum
Bu 180 gunluk programa ben de katilsam cok mu gec kaldim

Satir satir her yazinizi okudum
Bu 180 gunluk programa ben de katilsam cok mu gec kaldim
151 günümüz kaldı. Şimdi başlayabilir ve hala iyi bir sonuç alabilirsiniz. Büyük değişimler için 90 gün gayet yeterli bir zaman, hakkını vererek 150 günü tamamlayan öyle etkili sonuçlar alır ki şaşırırsınız.

Hoşgeldiniz. Yeni motivasyon hemen geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…