• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spiralle gebelik

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Kizlar Merhaba
Benim suan 2 yasini bitirmis bir kizim var. plansiz bir gebelikti ve evliligimizin 9. ayinda hamile
kalmistim kesinle hazir degildik ve istememistik. Ama ilk cocuk diye ben esime karsi ciktim
ve dunyaya geldi. Her bebek gibi tabi zor bir donem gecirdik, esim kizimi buyuturken manevi anlamda cok yardimci olmadi .
Maddi acisindan bir seyini eksik etmedi. elbette kizini cok seviyor
ama esim cocuk bakmak annenin isi diye bir zihniyete sahip. her neyse gelelim konumuza,
ben de hemen gittim spiral taktirdim dogumdan 2 ay sonra. normalde doktor yilda bir gelmen yeterli demesine ragmen ben 6 ayda bir kontrole gittm. yeri kaymismi sorun varmi diye (cok korkuyordum cunku)
gayet iyi gorundugunu soyledi dr. en sonda 3 ay once kontrole gitmistim. 3 aydir adetim de gecime yasiyor ama adet oluyordum. bu ayda gecikti. yine oyle brsey sandim. buna ragmen dun gebelik testi aldim ve pozitif cikti. sabah yine yaptim yine pozitif. dun birde hastaneye kan aldirdim pazartesi sonuc gelicek.
esimin surat dustu tabi. yani kendimi cook kotu hissediyorum kizlar ya bu bebekte zamansiz oldu
yani yine boyle oluyorki en iyisi spiral dediler gittim onu taktim daha ne yapayim ya
dogursam nasil bakicam. aldirsam durduk yere kanina girmis olucam/
ustelik suan yurtdisindayiz. maddi manevi acidan beni cok sarsar. ev aldik daha 4 yil taksiti var
birde cocuk istemeyen birine cocuk dogurmak istemiyorum yani bana esimin yaklasimi farkli olsa dusunurdum belki off cok kotu bir durum. birde arkadasimda hamile benimle bir ve o planli bir gebelik eside cok istiyor ya smdi o bebek dogunca hep diyecegim benimkide bu yasta olucakti diye
sanirim 5 haftalik falanim. benim planim 5yil sonra gebe kalmakti. durum bu kizlar icimi dokmek istedim.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşım, öncelikle şuna inan, Allah size bir can nasip etmişse emin ol onun rızkını da verir. Belki klasik bir cümle ama bu böyle. Çünkü sen tedbirini aldığın halde bu gerçekleşmiş, kaderinde varmış demek ki. Belki de Allah bu bebek vasıtasıyla kısmetinizi açacak, daha güzel bir hayatınız olacak. İnsanın başına gelen kötü şeyler de, iyi şeyler de birer imtihan, sorunsuz atlatmalı. Bence şu an içinde minik bir kalbin daha attığını düşün ve onu istemediğini hissettirme. Onun şu an ihtiyaç duyduğu mutlu ve huzurlu bir anne. Babasına gelince, şu an huzursuz olsa da kucağına alınca o da çok sevecektir. Bir de başkasına çocuk doğurmak diye düşünme bence, Allah göstermesin, babası olmasa bile hep seninle olacak.

ben yazdiklarina katiliyorum ama hic cesaretim yok. bunu gogusleyebilecek kadar
hazir hisstmiyorum kendimi. suan devam ettgim bir dil okulu var. ama kafam allak bullak oldu.
2 sene sonra ancak yeni yeni kurdum duzenimi tekrar tepetaklak olucam. biliyorum imtihan bu.
bir de cocugu dogursam ne oluru dusunuyorum. ben guney koredeyim turkiyeye bir kizimla gelip gittigim
zamnalara bile hem maddi hemde manevi acidan zorluk yasiyorum. eger o dogarsa bu sefer hic biryere
kimildayamacagim hicbirsey yapamayacagim. kizim 6 aylikken geldik buraya ve tam 9 ay
kesintisiz kaldim o donem cok sancili gecti benim acimdan. tekrar ayni seyleri yasamaya ne cesaretim var nede sabrim. bir taraftanda millet tedavi goruyor olmuyor ben spralle kaliyorum diyorum.
buda buyuk bir mucize elbette. ama nasil kabul edeyim cok mutsuzum ya. keske olmasaydi hic.
nasil korunacagimi da sasirdim artik

maalesef spiralle korunup ta hamile kalanlarin sayisi hat safhada...
o yuzden ben bu dogum kontrol seklini hic kullanmayi dusunmuyorum.
pek tavsiye de etmiyorum.
bebeginiz ve kendiniz icin en dogru karari verirsiniz umarim.

onlemlerinizi aldiginiz halde yine de hamile kaldiysaniz vardir Rabbimin bir bildigi.
kan tahlili sonuclari da hamile oldugunuzu gosterirse bi sekilde esinize bu durumu kabullendirmeye calisin.

canım benim gerçekten de var bunda bir hikmet de öncelikle o kadar korunmana rağmen gelmek istiyor annesi sana...ve şu cümlene takıldım ev aldık maddi manevi sarsar bizi demişsin..sakın canım bak İsra suresi 31. ayette Allah ne buyuruyor;"bir de züğürtlük(fakirlik) korkusuyle evlâdlarınızı öldürmeyin, onlara da rızkı biz veririz size de, elbette onları öldürmek büyük cinayet bulunuyor"
ALLAH ONUN RIZKINI VERİR İNAN ...hiç anlamadığın yerden nimetler gelir bebeke..bizim evlendiğimizde maaş yoktu 3 aydır vermediler mesai yoktu inan hamile olduğumu öğrendiğim ertesi gün doktordan geldik artık mesailer başladı die bir tel aldı eşim çok şaşırdık..inan ordan burdan bebeğin rızkını yolluyor Allah....sakın ama sakın canım borcumuz var bizi sarsar diyerek kıyma annesi ona...ille ki gelmek istiyor baksana...eşinin bebek bakımında yardımcı olmamasını takma lütfen..ben de bebeğimi yalnız büyüttüm resmen !giderdi 1 hafta 10 gün iş için şehir dışına hatta 2 ay ayrı kaldık....mecburen napsın....hala da şantiyeye gider 2 günde bir geldiği olur....arıza çıkar orda kalır..anlıcan tek değilsin...sen bilinçli birine benziyorsun okuduğumdan anladığım kadarıyla bu hataya düşmeyeceğini umuyorum..duayla..

allah yardımcın rabbim vermek istediksen sonra herşey hikaye
sen spiralle hamile kalmışsın benim eltim sezaryenle tüplerini bağlattı ve hamile kaldı başkası anlatsa inanmazdım yani ama oldu
bence ikisini birden büyütebilirsin bebek nasibiyle gelir evet zorlanırsın ama vicdan azabı ve günahınada girmezsin

En iyisi spiral diye sana kim söyledi bilemiyorum...
Ancak doğum kontrol hapları bile %99'a kadar koruyorken spiral sadece %75 koruyor...
Hamile kalmana şaşırmadım, çünkü spiral kullanan çoğu kişiden bu süre içinde hamile kaldığını duydum...
Bence eşin istemese de çocuğu aldırıp günahına girmemelisin...
Sonuçta onun bu işte bir günahı yok değil mi?
Gelen kısmeti ile gelir...

Bende herkes gibi diyeceğim bu kadar tedbir alındığı halde rabbim veriyorsa vardır hikmeti cnm
ikiside süpriz ve plansız olmuş demekki bölesi hayırlı yanlız sen doğurup doğurmamaya takılmışsın eğer kesin karar verirsen doğurmaya spiralin nasıl olacağını düşündünmü hiç.bildiğim kadarıyla bebeğin bir yanında çıkacak oda.bir yakınımızın yüzünde çıkmış çocuğun yüzünde derin bir izi vardı.dilerim hayırlısı olur ama siz bakmaya maddi manevi zorluğa takmışsınız kafayı dilerim sağlıklı olur yavrunuz ama birde o spiralin bebeğe nasıl etki edeceğinide araştırın bence

belki kolay olmayacak ama şunu da unutma, şu an o canlı olarak içinde duruyor. bu dünyaya gelmek istiyor, onun da yaşam hakkı var bunu elinden almaya annesi de olsan hakkın yok. bak bir yavrun varmış onun olmadığını bir düşün, için sızlamıyor mu? bence iyi düşün, burada saydıkların geçerli bir neden değil doğmasını engellemek için.
eşim yardımcı değil diyorsun, tek başına çocuk büyütenler var. maddi olarak zorlanırsınız belki ama inan onlar rızkıyla geliyorlar.

allah layık görmüş vermiş canım 2 çocuk çok değil ki zaten
zor olur belki ama bakar büyütürsün olumsuz düşünme içini ferah tut

canım benim gerçekten de var bunda bir hikmet de öncelikle o kadar korunmana rağmen gelmek istiyor annesi sana...ve şu cümlene takıldım ev aldık maddi manevi sarsar bizi demişsin..sakın canım bak İsra suresi 31. ayette Allah ne buyuruyor;"bir de züğürtlük(fakirlik) korkusuyle evlâdlarınızı öldürmeyin, onlara da rızkı biz veririz size de, elbette onları öldürmek büyük cinayet bulunuyor"
ALLAH ONUN RIZKINI VERİR İNAN ...hiç anlamadığın yerden nimetler gelir bebeke..bizim evlendiğimizde maaş yoktu 3 aydır vermediler mesai yoktu inan hamile olduğumu öğrendiğim ertesi gün doktordan geldik artık mesailer başladı die bir tel aldı eşim çok şaşırdık..inan ordan burdan bebeğin rızkını yolluyor Allah....sakın ama sakın canım borcumuz var bizi sarsar diyerek kıyma annesi ona...ille ki gelmek istiyor baksana...eşinin bebek bakımında yardımcı olmamasını takma lütfen..ben de bebeğimi yalnız büyüttüm resmen !giderdi 1 hafta 10 gün iş için şehir dışına hatta 2 ay ayrı kaldık....mecburen napsın....hala da şantiyeye gider 2 günde bir geldiği olur....arıza çıkar orda kalır..anlıcan tek değilsin...sen bilinçli birine benziyorsun okuduğumdan anladığım kadarıyla bu hataya düşmeyeceğini umuyorum..duayla..
tesekkur ederim yorumun icin, duygusal olarak bende sana katiliyorum ama mantigim bir turlu kabul etmiyor. 40 gune kadar ruh uflenmezmis diye okudum internetten ne derece dogru bilemiyorum.
esimle konustum sabah sana birakiyorum diyor. illada aldir demiyor ama istemedigini adim kadar
iyi biliyorum onu suclamiyorum cunku bende ayni sekilde. cok arada kaldim ya
cok onemli bir karar. hayatimi etkileyecek nasil olabilecegi konusunda gelditler yasiyorum
resmen sinaniyorum biliyorum. cok guvenmistim sprale.
En iyisi spiral diye sana kim söyledi bilemiyorum...
Ancak doğum kontrol hapları bile %99'a kadar koruyorken spiral sadece %75 koruyor...
Hamile kalmana şaşırmadım, çünkü spiral kullanan çoğu kişiden bu süre içinde hamile kaldığını duydum...
Bence eşin istemese de çocuğu aldırıp günahına girmemelisin...
Sonuçta onun bu işte bir günahı yok değil mi?
Gelen kısmeti ile gelir...
ben doktor tavsiyesi ile taktim, ustelik internetten videolardan doktor aciklamalarinda %99 diyor
ben boyle olucagini bilsem inan beraberinde hapta kullanirdim. %75 i ilk kez senden duyuyorum
bilseydim riske atmazdim asla
Bende herkes gibi diyeceğim bu kadar tedbir alındığı halde rabbim veriyorsa vardır hikmeti cnm
ikiside süpriz ve plansız olmuş demekki bölesi hayırlı yanlız sen doğurup doğurmamaya takılmışsın eğer kesin karar verirsen doğurmaya spiralin nasıl olacağını düşündünmü hiç.bildiğim kadarıyla bebeğin bir yanında çıkacak oda.bir yakınımızın yüzünde çıkmış çocuğun yüzünde derin bir izi vardı.dilerim hayırlısı olur ama siz bakmaya maddi manevi zorluğa takmışsınız kafayı dilerim sağlıklı olur yavrunuz ama birde o spiralin bebeğe nasıl etki edeceğinide araştırın bence
insan hic boyle hayal etmiyor ben istedim ki ilki istenmeden oldu hadi o zaman bilincsizce konuruyordum ama simdi spral var ev taksiti biter oyle ikinciyi yaparim diyordum,
ilk bebek bize cok fazla ugurlu geldi hakkini yemiyeyim. cok dardaydik onun haberini aldigim hafta
esime yurtdisindan teklif geldi. ama madevi olarak zaten cok mesakkatli zaten bunu herkes
biliyor eminim. gerci bu cesaretsizlikle ben kolay kolay karar verip yapamazdim 4 yil sonra diyrum ama ondanda emin degilim. cunku kizim zor bir bebekti cok yipratti beni. gozum kesmiyor acikcasi
belki kolay olmayacak ama şunu da unutma, şu an o canlı olarak içinde duruyor. bu dünyaya gelmek istiyor, onun da yaşam hakkı var bunu elinden almaya annesi de olsan hakkın yok. bak bir yavrun varmış onun olmadığını bir düşün, için sızlamıyor mu? bence iyi düşün, burada saydıkların geçerli bir neden değil doğmasını engellemek için.
eşim yardımcı değil diyorsun, tek başına çocuk büyütenler var. maddi olarak zorlanırsınız belki ama inan onlar rızkıyla geliyorlar.

pazartesi iyice netlesecek gerci iki kere test yaptik pozitif cikti. herhalde hamileyim.
tabi bebek ne durumda bilmiyorum. belkide spralden dolayi yanlis yerdedir.
haftasonuna gelmesi cok kotu. icim elbette sizliyor ama ikinci bebek dogarsa benim icin cook zor bir donem baslicak.

her zorluğun bir kolayı oluyor bebek nasibiyle geliyor buna inan ilk bebek zor olur diye ikincide zor olacak diye kaide yok benim öyle oldu hatta süpriz üçüncü geldi hayret ettim ama doğurdum ve çok mutluyuz ailecek unutma her üzüntünün ardında mutlaka bir sevinç vardır. eminim ki sen güçlüsün ve doğru kararı ancak sen verirsin. dediğin gibi bir dönüm noktası olabilir ve çok iyide olabilir allah sağlıklı sıhhatli evlat versin önemli olan

yok canım inşallah bişi olmaz teyzemdi en canlı şahidim ancak 3 aylıkken farkına varıyor hamileleiğin aldırmak istiyor imkansız deniliyor 3 aylık olmuş artık spiral olduğunu da unutuyor...8 aylıkken muayeneye gittiğinde alttan bakıyorlar ki doktorun eline simsiyah kömürleşmiş sipiral geliverince "nasıl hamile kaldın bununla "demeden alamıyor kendini...gidip muayenesini olup alırlar asipirali büyük ihtimal...bu arada maşallah doğan çocuğunda da hiç bir şey yoktu..

Korunduğunuz halde üstelik en iyi korunma yöntemlerinden birinde hamile kalıyorsanız
böyle bir durumda hayattaki planları bir yere bırakıp kaderin güzel oyunlarına kapılarınızı açmanız taraftarıyım.Beş sene sonraki planlarınızı şimdi yürürlüğe sokun ne olacak ki?
Beş sene sona çok rahat edersiniz.Eşinizin istememesi başlı başına bir neden olsaydı bile Allah ın hediyesine
sırt çevirmeyin derdim.

Bende cok kucuk yasimda 2 cocuk annesiyken biri 4,5 biri 2,5 yasindaydi.
3.ye spiralle hamile kalmistim.
2. de kazara oldu buarada ama spiral degildi.
bende spirale cok guvenmistim ama duydugumda 10 haftalik hamileydim :))
aynen senin gibi norvecce kursuna yeni baslamistim 7 sene sonra dilimi gelistiricek
ise baslicaktim cok uzuldum olaaamaz kesinlikle aldircam dedim.3 hafta kanamam surdu. doktorum dusucek buyuk ihtimal dedi.seviniyodum dusucek diye yokus asagi kosturuyodum nasil olsa duscek diye..
ultrasona gonderdi canliydi eymenim ve spiral gebelik kesesinin ustundeydi.
doktor spirali cikaramayiz once cocugu almamiz lazim dedi son iki haftan karar ver dedi.
veremedik biz o karari olsun dedim ikinciii oglumda okadar cok aglmis istememistim ben Kadir ilk oglumdan baska cocugu sevemem diyodum.ama oyle olmadi dogdugu an enesimin aski kor gibi dustu gonlume. :) erken dogum riski vardi cok sukur allaha hiic bisey olmadi tam verdikleri tarihte normal dogumla dunyaya geldi eymen pasamm..simdi 3 yasinda krese baslicak agustosta zaman su gibi akip gidiyo rabbim bool boolda rizkini veriyo..anne olarak biz yipraniyoruz ama allah dagina gore kar yagdirirmis..

yüzündemi cikmis ? bende spiralle hamile kaldim bebek kesenin icinde spiral disinda nasil cocuga zarar vericek ? en olabilicek tehlikesi spiral bebegin kesesini yirtarsa suyu erken bosalabilir enfeksiyon kapma ve erken dogum riski olur.spiral cocugunun esine yapisik halde geldi bizim..

Kizlar yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. inanin daha anneme ve kardesime diyemedim.
biliyorum tepkilerini cunku. onlar aldirmama cok karsi cikar ilkindede oyle olmustu.
Kizlar cok haklisisniz size katiliyorum. ama cesaret toplamam lazim pazartesi cocugun durumunu ve spralin konumunu ogrenip ona gore hareket etmek istiyorum. Birde bu supriz cocuk konusunda yalniz olmadigimi bilmek beni mutlu etti.

Back