Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Kızlar ya ben geçen sene spiral taktrdm kaymış diye 1 ay önce yeniden taktrdm kontrole gttm bikaç gün önce yerinde normaldi. Neyse adet kanaması yine arttı vücudum alıştığı için yeni takılsada aynı dvm eder dedim ama neden böyle normalmi adetim 7 gün srüo spiral yüzünden 1 yıldır o tmm da yoğun değildi böyle bugün 6.gün hala yoğun bitmedi gtti

Iyi gunler arkadaslar ben 25 gun oncr spiral taktirdim ama hala bi anda gelen kasik sancilari agrim ve kanamam var akinti halinde basina gelen var mi yada kotu bir durum olabilir mi bilgisi olan ulassin lütfen

Iyi gunler arkadaslar ben 25 gun oncr spiral taktirdim ama hala bi anda gelen kasik sancilari agrim ve kanamam var akinti halinde basina gelen var mi yada kotu bir durum olabilir mi bilgisi olan ulassin lütfen

Aynı şeyleri ben de yaşadım. spirali taktırdıktan sonra kasık ağrısı 2 gün sürdü geçti, ay içinde sürekli olmadı yalnızca regl zamanlarında olurdu ancak ben de çok şiddetli bel ağrısı yapmıştı ay içinde sürekli lekekenme şeklinde akıntıyla gelen kanamam oldu kan seviyem hgb alt sınırlara düştü halsiz kaldım. 5 gün süren regl 7 güne çıktı ve her günü yoğun oldu 7 ay sonra spirali çıkarttırdım. Şu anda hap ile korunuyorum rahatım. Bazı bünyeler maalesef spirali kabul etmiyor bende olduğu gibi kimi de çok rahat ediyor. Genelde 3 aydan sonra düzene giriyormuş diye duydum ama ertelemeden yinede doktoruna danış derim.

Benim bu konuda bilgim yok ama bişey merak ettim, kayıp çıkartılan spiral ile yeni takılan aynısı mı? Spiralin çeşitleri varmış ya acaba kişiden kişiye farklılık gösteren sonuçların spiral çeşidi ile bir ilgisi varmıdır diye düşünmüyor değilim tabi bu bir düşünce.

Çeşidine göre özelliği değişiyor hormonlu da adet azalıyor diyolar bnmki bakırlı ikiside aynı cins takıldı

Merhaba bende yeni taktirdim bakir olandan lakin 17 gundur aşırı derecede kanamam var ne olacak bundan sonra bilmiyorum inşallah cikarmam gerekmez

Merhaba bende yeni taktirdim bakir olandan lakin 17 gundur aşırı derecede kanamam var ne olacak bundan sonra bilmiyorum inşallah cikarmam gerekmez
ilk günlerde benimde 7 gün falan sürdü sonra azaldı birde koku olmuştu zamanla geçti ama sizinki 17 gün olmuş çok fazla doktorunuza başvurun

Danistim 3 günlük hap verdi bakalim daha dvm ediyor kanama 2 gun daha icecem adetimbittikten sonra taktirmistim ..ondan mi bukdr cok kanama oldu acaba yok sa spiral mi bana uyusmadi anlamadim ki

Danistim 3 günlük hap verdi bakalim daha dvm ediyor kanama 2 gun daha icecem adetimbittikten sonra taktirmistim ..ondan mi bukdr cok kanama oldu acaba yok sa spiral mi bana uyusmadi anlamadim ki
olabilir tekrarlamış olabilir o zaman biraz daha bekleyin doktorunuzda durumu biliyor nasılsa uymazsa dayanılmaz ağrılar olurdu diye düşünüyorum çok geçmiş olsun

Gerçekten az mı?
Ben de taktırıcam da korkuyorum

Valla sekerim korkutmak gibi olmasin ama deneyimimi yazayim sana.
Gecen ay 26sinda taktirdim sabah gittim devlete.
Ucretsiz die bin pismanim.
Regl 3 yada 4 gunu gidiorsun.
Neyse gittim takarken csnim cok yandi ki agri cok hissetmem hissetsemde disimi sikarim.
Neyse baya acidi benim islem bitti 5 dk sonrja kut bayilmisim.
Kimse bakmamiis kalmisim ogle sonra ayildim kendi kendime ama afalladim.
Kadin vardi basimda sedyeye yatirdi bir muddet bekledim.
Yere yigilmisim kimsenin umrunda olmamisim.
Gun icersindede 1 kez bayildim ve 1 gun boyumca agrim oldu. Regl 3 gunsuren ben 10 gun surdu
Sonrasinda sari pis kokulu akinti ve ara kanama.
Iliski deneyelim dedik agri ve kasikta dolluk hissediyorum zevk alamioruz.
Pismanim 25 inde gidicem doktora 1 aylik kontrole.
Yaptiricaksan ozele git.
Benim bakir ucretsiz die taktirdim.

Çok geçmiş olsun canım
Üzüldüm ne diyinm
Özel hastanedevtakılcak benim ama çok korkuyorum ama ikinci bebeğe kadar da en güvenilir yöntem bu geldi bana

Arkadaşım nasıl oldu kanaman? Ben geçen sene taktirmistim. Yoğun kanamalar sene boyu sürdü. Kansızlık olunca çıkarttım. Senin durum da böyle sanki.

Çok geçmiş olsun canım
Üzüldüm ne diyinm
Özel hastanedevtakılcak benim ama çok korkuyorum ama ikinci bebeğe kadar da en güvenilir yöntem bu geldi bana

Cikarttirdim şekerim bn enfeksiyon yaptı ve kaymis spiralim.
Allahtan gebe degilmisim gerçi gecikti 4 gün hala beklioruz ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…