Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Arkadaslar size bi sorum olacak. Rahim agzında yara varken spiral takılır mı? Aylik igne günlük hap vs vs bana yaramadı. Spiral kullanmak istiyorum ama yara var bende. Beni aydınlatabilirseniz sevinirim.

Arkadaşlar dünden beri çok endişeliyim spralimin kaydığını hissediyorum. Afedersiniz dün elle kontrol ettim elime sert bişe değdi ipimi spralmi anlamadım. Sağlık oçağında bakıyorlarmı. Kayma olduysa çıkarıyorlarmı. Özelde taktırdım sağlık ocağında kontrol edilp çıkarılmadığını bilmiyorum. Bana yardımcı olun. Kayma olmuşmudur.

Arkadaşlar dünden beri çok endişeliyim spralimin kaydığını hissediyorum. Afedersiniz dün elle kontrol ettim elime sert bişe değdi ipimi spralmi anlamadım. Sağlık oçağında bakıyorlarmı. Kayma olduysa çıkarıyorlarmı. Özelde taktırdım sağlık ocağında kontrol edilp çıkarılmadığını bilmiyorum. Bana yardımcı olun. Kayma olmuşmudur.

ozele baktirman lazim karindan ultrasonla anladigilar kaydigini ki kasik agrisi ve akintidan duramadim saglik ocagi spiralle ilgilenmio die biliorum

Arkadaslar size bi sorum olacak. Rahim agzında yara varken spiral takılır mı? Aylik igne günlük hap vs vs bana yaramadı. Spiral kullanmak istiyorum ama yara var bende. Beni aydınlatabilirseniz sevinirim.
Merhabalar cevap buldunuz mu bilmiyorum ama cvp vereyim yine de:) takılmıyor, tedavisini yapıp öyle takılıyor demişti doktor. Ben de taktırayım diyordum ama muayenede çok canım yandı korkudan gidemiyorum :KK17:

Mrb kızlar bende bugün spiral taktirdim dun kazara daha dogrusu eşim emin olamadi o yüzden hemen gidip taktirdim zaten düşünüyordum 1 ay sonra kontrole gel yinedr gebelik olusabilir dedi cok tirstim umarım kalmam 17 aylık bebeğim var tedbiri aldim tevekkül rabbim den.bu arada kilolu olduğumdan mi yoksa regl degilim ondanmi agrili oldu takilirken ama hic kasmadim yeterki takilsin diye cataldan indikten sonrada baş dönmesi, mide bulantısı, ter, gittim elimi yuzumu yikadim dinlemek iyi geldi meyvesuyu ictim anca kendime geldim ebeye gidip sordum bu durumlar normal mis arada kanama geliyo normalmi acaba karnimda ağrıyor tuhaf oldum

Kızlar ya ben geçen sene spiral taktrdm kaymış diye 1 ay önce yeniden taktrdm kontrole gttm bikaç gün önce yerinde normaldi. Neyse adet kanaması yine arttı vücudum alıştığı için yeni takılsada aynı dvm eder dedim ama neden böyle normalmi adetim 7 gün srüo spiral yüzünden 1 yıldır o tmm da yoğun değildi böyle bugün 6.gün hala yoğun bitmedi gtti
Tatlım o kanamalar demir eksikliği yapıyor. Hiç iyi değil. Ben bu yüzden çıkarttım hormonlu spiral taktirdim.

Tatlım o kanamalar demir eksikliği yapıyor. Hiç iyi değil. Ben bu yüzden çıkarttım hormonlu spiral taktirdim.
Bna herşey yasak hormonlu spiral dahil kanımda pıhtılaşma var emboli geçirdim yoğun bakımda yattım ölümden döndüm o yüzden bütün yöntemler yasak mecbur bunu kullanıyorum ama çok kan oluyo ya 8 gün srüyo adet

Bna herşey yasak hormonlu spiral dahil kanımda pıhtılaşma var emboli geçirdim yoğun bakımda yattım ölümden döndüm o yüzden bütün yöntemler yasak mecbur bunu kullanıyorum ama çok kan oluyo ya 8 gün srüyo adet
Geçmiş olsun hayatım. Ama spiral kanaması geçmez. Başka yöntem bul bence. Örneğin prezervatif.

Gynefix spiral i

Spiral taktirdim kaydı tekrar taktrdm 4 ay oldu taktıralı. Adet bitse bile kan geliyo peçeteye. Adet 7 gün sürüyor üstüne bitiminde de 4 5 gün peçeteye kan geliyo. Bu normal mi? Bakırlı spiral kullanıyrm

X