Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Takılırken de çıkartılırken de ne ağrı ne de acı olmuyor. Sonrasında belki biraz regl sancısı gibi olur o da iki günden fazla sürmez ya da hiç sancın olmaz şimdiden güle güle kullan

Tesekkur ederim canim sagol rahatladim bir nebze olsun gerfinlik vardi ustumde sabah 8 de hastaneye gidicem

Kizlar taktirdim ama taktirdiktan 5 dk sonra bayildim
Simdi hala tuhafim evdeyim yatiorum

Slm ben geçen yıl doğum sonrası spiral taktırdım ve bu ay senelik kontrolüm varda adetliyken mi muayene ediyolar

Merhaba bayanlar ben 2. Kez spiral taktirdim ilkini leep yaptıkları için çıkarmıştı doktorum. Adetimin 4. Günü taktirdim 1 gün boyunca sancı çektim ve bu gün 12 gün oldu hala idrarimdan sonra pembemsi leke geliyo bilemedim doktora gitsem mi yine :KK57:

Merhaba bayanlar ben 2. Kez spiral taktirdim ilkini leep yaptıkları için çıkarmıştı doktorum. Adetimin 4. Günü taktirdim 1 gün boyunca sancı çektim ve bu gün 12 gün oldu hala idrarimdan sonra pembemsi leke geliyo bilemedim doktora gitsem mi yine :KK57:

Bende cuma taktirdim ilk kez.
Dedigin gibi 1 gun boyumca sanci cektim ve taktirdiktan sonra bayilmisim.
Hala resmen parmak kesmis gibi kanama var bakalkm ne zama kesilcek :KK43:

Taktirdigim gün 4. Günüydü ve takılan geçen hafta pazartesiydi ,bu gün salı siz hesaplayin artık :)

Merhaba ben de taktırmayı düşünüyorum ama korkuyprum canım yanarsa diye :KK43:
Biraz motivasyona ihtiyacım var sanırım

Öyle can yakan bisey değil hiç korkmana gerek yok:KK66: bende 1. Takılırken rahim ağzı kanseri başlangıcı vardı rahim ağzının bir kısmını kestiler kesince spiralin ipini de kesmeleri gerektiğinden çıkardılar 2 ay sonra 2. Taktirdim ama doktoruma hiç sormadim hormonlu mu normal mi diye o yüzden bilmiyorum bu gün çarşamba leke durumum hala devam ediyor doktora giderim bu aralar gidince sorarım artık :)

Arkadaşlar ben spirali çok uzun kanamalardan dolayı çıkarttım. Dr.um d.kontrol hapini önerdi. Müthiş kansızlık yapmıştı. Çok da memnunum 3.ayım. Yan etki vs de yokmuş.
Tavsiye ederim.

Benim midemi çok bulandiriyodu doğum kontrol hapları, eşimin korunmasını da istemiyorum benim için en iyisi spiral :) lekelenmem de dun kesildi şükür ( 15 gün falan sonra ) umarım gelecek ay böyle bi sıkıntı yasatmaz

X