Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Slm bugün gidip spiral taktırdım 1ay sonra kontrole çağırdı ağır kaldırma dedi korkulcak bişe yokmuş 1-2 dk filan sürdü

kızlar aranızda spiral ıle hamıle kalanlar varmı?

ben spiralle hamile kaldım :KK1: tabikide çektirdim spirali düşük riskim vardı ama çok şükür şuan bi sorun yok eğer aldırmasaydımda bebeğime yapışma riski vardı ben aldırmayı tercih ettim hiç bir şeyin %100 garantisi yok zaten spiral %99 koruyomuş bende %1 ihtimalle kaldım

ben 2 ay oldu dogum edeli yüce rabbim bana saglıklı bir erkek evlat verdi herkese nasip olur inş neyse 40 ım cıktı gittim sprial taktırdım 1hafta sonra kontrolüm var sprial yerlesmismi diye en güvenilir korunma yöntemi kadınlara tavsiye ederim tabiki kontrollerini ihmal etmicek şekilde

slm arkadaşlar ben 1.5 senedir spirial kullanıyorum ama kanamam çok fazla oluyor adetlerim çok düzensizleşti doktora gidiyorum ama bi sorun olmadığını söylüyor.Benimle aynı sorunu yaşayan varmı?

ben spiralle hamile kaldım.. hiç bi doğum kontrol yöntemi yüzde yüz güvenli değil..

Arkadaşlar bir sorum olacak bu spirali nasıl kontrol ediyorlar normal ultrasonlamı yoksa alttan mı yapıyorlar taktırırken çok zorlanmıştım o yüzden kontrol ettirmeye korkuyorum :KK50:

Arkadaşlar bir sorum olacak bu spirali nasıl kontrol ediyorlar normal ultrasonlamı yoksa alttan mı yapıyorlar taktırırken çok zorlanmıştım o yüzden kontrol ettirmeye korkuyorum :KK50:

nergis hanım, spiralin kayıp kaymadığını karından bakılan ultrasonlada anlayabiliyo doktor. ani direk o çatala çıkarmıyo, önce karından bakıyo zaten kaydıysa mecbur almak için o çatala çıkıyosun.

spirali acısız taktıran arkadaşlar, ben 3 kere taktırdım 1.cisini sorunsuz 7 yıl kullandım, 2. ve 3. taktırdım 2-3 ay içinde kaydı, ve taktırırken yüreğim bayılıyo resmen canımdan can çıkıyo sanki, göbeğimin ordan doğru ince ince sinirleri çekiyolar gibi hissediyorum. o yüzden 4 . ye cesaretim yok, acaba lokal iğne falan vururlarmı ki??tabi kadın doğumda özelde değil. (bu arada doktor doğum yaptıysan rahim sarkması olur dedi ama zaten tek çocuğum var 1. spralide ondan sonra taktırıp 7 yıl kullanmıştım)doğum yapmadanda rahim mi sarkarmış :)

nergis hanım, spiralin kayıp kaymadığını karından bakılan ultrasonlada anlayabiliyo doktor. ani direk o çatala çıkarmıyo, önce karından bakıyo zaten kaydıysa mecbur almak için o çatala çıkıyosun.

spirali acısız taktıran arkadaşlar, ben 3 kere taktırdım 1.cisini sorunsuz 7 yıl kullandım, 2. ve 3. taktırdım 2-3 ay içinde kaydı, ve taktırırken yüreğim bayılıyo resmen canımdan can çıkıyo sanki, göbeğimin ordan doğru ince ince sinirleri çekiyolar gibi hissediyorum. o yüzden 4 . ye cesaretim yok, acaba lokal iğne falan vururlarmı ki??tabi kadın doğumda özelde değil. (bu arada doktor doğum yaptıysan rahim sarkması olur dedi ama zaten tek çocuğum var 1. spralide ondan sonra taktırıp 7 yıl kullanmıştım)doğum yapmadanda rahim mi sarkarmış :)

Ay canım çok saol cevabın için benim ilk taktırışımdı ve inanılmaz ağrı ,acı oldu hayatımda bu kadar acı çekmemiştim ve o yüzden kontrole gitmeye korkuyordum içime su serptin.İnşallah kaymamıştır çok zor..cevabın için tekrar çok saol...

selam arkadaslar bende bugun taktırdım normal dogum yaptım bugun tam 2 ay oldu ufak bir lokal anestezıyle takıyolar hıc acı hıssetmıyosn sadece ufak bı ıgne sokması kadr bişi . 1 ay sonra kontrolum var duydugum kadarıyla adet kanamaları cok uzun oluyormus ben suanda emzıren bı anneyım henuz adet olmadım ne zaman olurum acaba :s

arkadaşlar doğum yapalı 42 gün oldu haftaya randevum var kontrole gidicem spiral taktırmayı düşünüyorum özel hastaneler ne kadar ücret alıyorlar ve acı çekiyormuyuz ?

selam arkadaslar bende bugun taktırdım normal dogum yaptım bugun tam 2 ay oldu ufak bir lokal anestezıyle takıyolar hıc acı hıssetmıyosn sadece ufak bı ıgne sokması kadr bişi . 1 ay sonra kontrolum var duydugum kadarıyla adet kanamaları cok uzun oluyormus ben suanda emzıren bı anneyım henuz adet olmadım ne zaman olurum acaba :s

Canım bende emziriyorum o yüzden 7. ayımda oldum kişiye göre değişiyor...

arkadaşlar doğum yapalı 42 gün oldu haftaya randevum var kontrole gidicem spiral taktırmayı düşünüyorum özel hastaneler ne kadar ücret alıyorlar ve acı çekiyormuyuz ?

canımm inan bana hiç bişe hissetmiyorsun... 1-2 sanıyedee kalkabılırsın dıyor doktorr :KK1:

benım kadar korkan yoktu bu spirall taktırmaktann ..

ben bılee taktırdıysamm herkes taktırırr:KK53::KK53:

2 senedır kullanıyorum bendee ama ne yazıkkii şikayetım varr yaaa adetımı kestı resmenn .. kilo veremıyorumm karnım hep şişş... bende ramazandan sonraa gıdecegım Allah izin verırse .. bakalımm ne dıcek acaba.. cıkartırmak ıstemıyorumm en güvenlı korunma yöntemı bu cunku.. dıger turluu hıc korunamadımm ve ard ardaa 2 cocugum olduu.. bakalım yaaa ne olacaksaa artıkk doktor ne dıcekseee :18::18:

Ya bazılarınıza iyi gelmiş bazılarınıza hiç iyi gelmemiş. Ben de tereddüt ettim şimdi.. Bu korunma olayı benim sinirimi bozmaya başladı. Prezervatif eşimi sıkıyor. Geri çekilme yönteminde korunma olmuyormuş. İğneler tehlikeli.. Ne yapacağımı bilmiyorum.

slm bayanlar ben 3 ay önce doğum yaptım 40 ım çıktı hemen sprial taktırdım ve en güzel korunma yöntemi ve hiçte taktırırken acımıyor çıkartırkende ben bu bebekten öncede taktırmıştım 5 sene sorunsuz korundum aldırır aldırmazda hamile kaldım tabiki kendi isteğimle oldu HANIMLARA SESLENİYORUM HİÇ KORKMAYIN EN GÜZEL KORUNMA YÖNDETMİ ben 10 senelik taktırdım devlet hastanesinde sizede TAVSİYE EDERİM....

Son düzenleme:
ben de 4 gün önce spiral taktırdım. korkarak gittim ama beklediğim gibi olmadı. kısa süreli bir şey. acı falan hissetmiyosunuz.
doğum yapalı 4,5 ay olmuştu. ve ben adet olmamıştım. 4 gündür kanamam oluyo, adet gibi. doktor biraz lekelenme olabilir demişti ama bu kadarını kastetmiyodu galiba. sizce benim adet olmamı tetiklemiş olabilir mi? kötü bir durum değildir inşallah.

iyi akşmlar kızlar 10 ay kadar aylık iğne yaptırdım 25 aylık bi kızım vaar hemen çocuk istemiyoruz çok fazla kilo aldırdılar i caseret deyip bi ay önce normal spiral taktırdım 16 gün adetim sürdü normal leke şeklindeydi aile hekimim izinde olduğu için diğer hekme dnıştım hormon hapı verdi kesilir dedi 6 gün temiz gezdim 6 gündür adetim başldı ve çok fazla kanamam olyor yrım saate kalmadan pet değiştiriyorum geceleri uyuyamıyorum çok rahatsız ediyooorrr
aile hekimim geldi izinden bilgili bi bayan normalde adetim 5 gün sürerdi benim normal spiral takmamaları gerekiyordu sana dedi adetini çok arttırır zaten uzun sürüyormuş dedi mirana hormonlu spiral taktırman lazım dedi yarın hormon testi yaptıracam normal spirali yarın çıkarttırsammı acaba sizler neler yaşadınız konu açılalı baya olmş deeyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kafam çok karışık

Kızlar bende doğum yapalı 2,5 ay oldum bende spiral taktiracam size sorum şu bu spiralin en iyisi hangisi bir adı varmi? Lütfen cevap verin...:44:

spirale de bu kadar güvenmeyin derim...
dr kontrol etti, bi hafta sonra kaymış kızıma hamile kaldım..
aynı şekilde yengem spiral varken hamile kaldı...
geleceği varsa gelio işte..
şu an benim korunma yöntemim hap artı kondom :))

arkadaşlar evleneli 1 yıl oldu ve sürekli prezervatifle korunuyoruz ama ikimizde memnun değiliz hissedemiyoruz buda hiç hoş olmuyor:KK15: , çocuk istemiyoruz spiral taktırmayı düşünüyoruz bakırlı olan hormonlu olandan daha iyi imiş galiba, koruyuculuğu iyimi, bide doktor korkusu var bende sağlık ocağında mı takılıyor, maliyeti nedir,kilo yapar mı hiç bilgim yok bu konuda lütfen yardımcı olun, eşimle çocuk olmasından çok korkuyoruz, ilaç kullanmayı asla düşünmem ne yapayım ben :18:

X