- 18 Nisan 2021
- 37
- 16
- 38
Maşalah Allah herkeze nasip etsinCanım ilk çıkarıldı Aralık ayıydı ocak ayında hamile kaldım2 ay sonra kurtaj olmak zorunda kaldım bebeğin kalp atışı durduğu icin 5 ay kendim korundum sonra bıraktım korunmayı bu kez 2 ay sonra tekrar hamile kaldım ve oğlumu doğurdum
Deri altına enjeksiyon da duymuştum. Bir araştırayım.. teşekkürlerPrezervatif.
Dediğiniz yöntemi ilk kez duydum
Bilgi için teşekkür ederim.Cervical cap - Wikipedia
bu şekilde bir makale buldum. çok ilglinç ilk çağlardan beri varmış bu yöntem.
ben kullanmadım hap kullandım sadece. iğne koruma oranlarının düşük olduğunu duymuştum ama emin değilim.
Teşekkür ederim. İğneler bana daha pratik geliyor. 3 ayda bir yaptır gitsin kafan rahat gibi.. peki ciddi yan etkiler mi oluyor iğnede?İğnelerin çok yan etkisi var onu biliyorum ama deri altı uygulamayı yaptıran tanıdığım yok maalesef, ama hapla aralarında çok fark yok hormon açısından, hap daha avantajlı onlara bakarak yan etkisini gördüğünde marka değiştirir ya da bırakırsın, onlar öyle değil
Burada adet düzensizliği ve her birliktelik sonrası lekelenme yaşadığını söyleyen çok insana rast geldim ama bunlar bünyeden bünyeye değişen şeyler siz size uygun geleni deneyinTeşekkür ederim. İğneler bana daha pratik geliyor. 3 ayda bir yaptır gitsin kafan rahat gibi.. peki ciddi yan etkiler mi oluyor iğnede?
Bu doğum kontrol yöntemlerinin hepsi kendi başına %98-99 koruyuculuğa sahiptir, kombin yapmanıza gerek yoktur.Bilgi için teşekkür ederim.
Ne kadar düşük? Mesela hem iğne hem spiral olsa iyi korur mu?
Yorumunuz ilginç geldi ve bilmediğim için soruyorum. Bir arkadaşım spiralle hamile kaldı. Ekstradan iğnede vurulsa gene hamile kalır mıydı yani?Bu doğum kontrol yöntemlerinin hepsi kendi başına %98-99 koruyuculuğa sahiptir, kombin yapmanıza gerek yoktur.
Bu yaptığınız evi çamaşır suyu ve tuz ruhu karışımıyla temizleyip daha temiz oldu demek gibi bir şey, hani mikrobun da canı var bir deterjanla ölüyor ikisini karıştırmanın ekstra bir kazancı yok. Öyle düşünün.
Arkadaşınızın spirali kaymış ve hamile kalmış, hap kullanıp hamile kalan da var ama bunlar oranlara baktığınızda sadece %1, bir ameliyat sırasında ölme olasılığınız spiralle hamile kalma olasılığınızdan daha yüksektir. Tek bir korunma yöntemi yeterlidir. Bu yöntemlerin hepsi tek başına kullanılmak içindir. İlla ki çift yöntem diyorsanız hormonlu spiral kullanın, iğnenin yan etkilerinden korunma şansınız yok çünkü bir defa bünyeye girince süresi dolana kadar kanınızda dolaşır, diğer bütün yöntemlerde yan etki görmeye başladığınız anda sonlandırma şansınız vardır.Yorumunuz ilginç geldi ve bilmediğim için soruyorum. Bir arkadaşım spiralle hamile kaldı. Ekstradan iğnede vurulsa gene hamile kalır mıydı yani?
Ahahahahmaşallah size mutluluklar :) bir de spiralinize maşallah
AminMaşalah Allah herkeze nasip etsin
benim eski aklıma geldi hem hap kullanıyordum hem de o prezervatif takıyordu. nasıl bir korkuysaBilgi için teşekkür ederim.
Ne kadar düşük? Mesela hem iğne hem spiral olsa iyi korur mu?
Aciyor mu takilirkenBen kullanıyorum bir yıldır. İlk 3 ay kadar adetim uzun sürdü ve yoğun oldu. Sonra düzeldi. Memnunum. Sanırım bünye ile alakalı bir durum.
Adet sancısı gibi bir his yaşatıyor o anlık, tecrübeli birinin takması önemliAciyor mu takilirken
Kadın doğuma gidicem taktirmqk için artık tecrübelidir herhaldeAdet sancısı gibi bir his yaşatıyor o anlık, tecrübeli birinin takması önemli
Doğum kontrol haplaruyla iğneyle ve kondomla hamile kalan da var hepsinde dusukte olsa ihtimal varspiral bana hiç güvenli gelmiyor, spiralle korunurken hamile kalana kendi çevremde bile çok şahit oldum.hele bir arkadaşımın annesi o şekilde hamile kaldı ve 8 aylık hamileyken bebeğin ölümüne sebep oldu.çok etkilenmiştim o olaydan.
Aciyor mu22 yıllık evliyim 4 kez taktırdım ve çok memnunum diğer korunma yolları, bana ve eşime göre değil
Tam 12 yıl kaldı bende sprial her yıl rutin kontrolüme gittim ama bir sorun yaşamdım tabi bu işin görünen kısmıydı...çıkarttırdıktan sonra anladimki bayağı zarar vermiş bana ...mesela 16 günde bir adet oluyordum neredeyse 8 gün falan sürüyordu...yüzümde tüylenmeler oldu zamanla...arada vajinal alındım oluyordu kokulu ilaç dahi geçirmiyordu...çıkartalı 3 yıl oldu şimdi âdetlerim 22 günde bir ve 5 gün sürüyor akıntım hiç yok tüyler içinde iğneli epilasyon yaptırıyorum bidaha taktırmam aslaBazıları sağlıksız diyerek kafamı karıştırdı kullanan deneyimi olanlar siz ne dersiniz ileri de sorun oluyor mu gerçekten?
Merhaba hala memnun musunuz gynefixten benimde bakır kaydıBende gynefix in spirali taktırdım 1 yıl 3 ay oldu biraz pahallı ama kayma yok hormon bozukluğu yok adet değişimi yok memnunum ben