Spiral kullanan var mı?

yanlış hatırlamıyosam boğmuştu
aa

aa ilk defa duydum . demekki o da tehlikeli olabiliyormuş. ama şey de ilginç acaba hamile kaldıktan sonra mı taktırdı. hamileyken gerek yok çünkü. öncesinde taktırsa da hamile kalmazdı. şaşırdım

aa

aa ilk defa duydum . demekki o da tehlikeli olabiliyormuş. ama şey de ilginç acaba hamile kaldıktan sonra mı taktırdı. hamileyken gerek yok çünkü. öncesinde taktırsa da hamile kalmazdı. şaşırdım
önce taktırdı tabiki, spiral çok riskli bence korunma açısından.ben kendi çevremde bile spiralle hamile kalan çok duydum annem dahil, kardeşime öyle hamile kaldı tehlikesiz bir pozisyondaydı spirali çıkardılar hamile kalınca.

Arada içerideki ipi kontrol etmem gerektiği yerindeyse sorun olmayacağı söylendi. 4 yıldır spiralliyim. İlk ay denememizde hamile kalmştım 4 yıldır sıkıntı yok. Tek problem adet daha uzun sürüyor ve ilişkisi sonrası kasıklarda ağrı oluyor..

önce taktırdı tabiki, spiral çok riskli bence korunma açısından.ben kendi çevremde bile spiralle hamile kalan çok duydum annem dahil, kardeşime öyle hamile kaldı tehlikesiz bir pozisyondaydı spirali çıkardılar hamile kalınca.
Yani annen bile öyle kaldıysa riskli demek ki. Ben hiç kullanmadım zaten ilk doğumu yapmak lazımmış taktırmak için de. Taktırmayı da düşünmüyorum

Bazıları sağlıksız diyerek kafamı karıştırdı kullanan deneyimi olanlar siz ne dersiniz ileri de sorun oluyor mu gerçekten?
7 yildir kullaniyorum hic bir sikinti vermedi super bisey benim icin koruyuculugunda hic sikinti olmadi sadece biraz fazla adet oldum en baslaŕda

Bende var ilk olarak kızımı dogurduktan hemen sonra taktırdım 10 sene kaldı ve 10 yıl korudu hic bir sorun yaşamadım cok şükür:KK9:gebelik düsününce cıkarttırdım...ogluma hamile kaldım...ikinci olarak geçen sene oğlumun doğumun sonra taktırdım tekrar...bir sene oldu...ben bir sorun yaşamadım valla herhangi bir yan etki, aşırı kanama fln... yani tavsiye ederim canım:KK66:
Çıkardıktan kac ay sonra hamile kaldınız bende çıkardım henüz olmadı

Ben çok memnunum, en son kontrolde kaymış, çıkarıp yenisini taktik. Daha önce adetim çok sancılı, düzensiz ve az olurdu. Artık düzenli ve ağrısız oluyor

Bende de var ama ben 2 kat korunuyorum. Memnunum yani çevremde yıllardır takılı olan arkadaşlarım var. Kimisi hamile kalan olmuş diyor ama doktorum bunu önerdi :süslü:
Bir şey sorabilir miyim?
Diğer korunma yöntemleriniz nedir? Ben de deri altına enjeksiyon düşünüyorum.. tavsiye eder misiniz? Kullandınız mı?

Bende var ilk olarak kızımı dogurduktan hemen sonra taktırdım 10 sene kaldı ve 10 yıl korudu hic bir sorun yaşamadım cok şükür:KK9:gebelik düsününce cıkarttırdım...ogluma hamile kaldım...ikinci olarak geçen sene oğlumun doğumun sonra taktırdım tekrar...bir sene oldu...ben bir sorun yaşamadım valla herhangi bir yan etki, aşırı kanama fln... yani tavsiye ederim canım:KK66:
çok şaşırdım 10 yıl aynı spiral ne demek? ayrıca çocuklar arasında 10 yaş mı var?

Bir şey sorabilir miyim?
Diğer korunma yöntemleriniz nedir? Ben de deri altına enjeksiyon düşünüyorum.. tavsiye eder misiniz? Kullandınız mı?
ben bir de bir medikal ürün duymuştum serviks ağzını kapatan bir korunma yöntemiymiş. doktora gerek kalmadan takıp çıkarılıyormuş. karuyuculuğunu bilemem ama

ben bir de bir medikal ürün duymuştum serviks ağzını kapatan bir korunma yöntemiymiş. doktora gerek kalmadan takıp çıkarılıyormuş. karuyuculuğunu bilemem ama
Bir araştırayım. Tesekkur ederim. Peki siz hiç deri altı enjeksiyon ya da aylık periyodlu iğneleri kullandınız mı? Tavsiye eder misiniz?

Bir şey sorabilir miyim?
İğnelerin çok yan etkisi var onu biliyorum ama deri altı uygulamayı yaptıran tanıdığım yok maalesef, ama hapla aralarında çok fark yok hormon açısından, hap daha avantajlı onlara bakarak yan etkisini gördüğünde marka değiştirir ya da bırakırsın, onlar öyle değil

Bir araştırayım. Tesekkur ederim. Peki siz hiç deri altı enjeksiyon ya da aylık periyodlu iğneleri kullandınız mı? Tavsiye eder misiniz?
Cervical cap - Wikipedia
bu şekilde bir makale buldum. çok ilglinç ilk çağlardan beri varmış bu yöntem.

ben kullanmadım hap kullandım sadece. iğne koruma oranlarının düşük olduğunu duymuştum ama emin değilim.

Çıkardıktan kac ay sonra hamile kaldınız bende çıkardım henüz olmadı
Canım ilk çıkarıldı Aralık ayıydı ocak ayında hamile kaldım🙈2 ay sonra kurtaj olmak zorunda kaldım bebeğin kalp atışı durduğu icin 5 ay kendim korundum sonra bıraktım korunmayı bu kez 2 ay sonra tekrar hamile kaldım ve oğlumu doğurdum😊

çok şaşırdım 10 yıl aynı spiral ne demek? ayrıca çocuklar arasında 10 yaş mı var?
Evet canım 10 yıllıktı spiralim takan doktor 10 yıl korur demisti oylede oldu.hic bir sorun yasamadim senede bir kontrol ettirdim çıkarırken de hic bir sıkıntım olmadı evet 2 çocuğumun arasinda 11 yas var kızım 2008 oğlum 2019 dogumlu 😊

Evet canım 10 yıllıktı spiralim takan doktor 10 yıl korur demisti oylede oldu.hic bir sorun yasamadim senede bir kontrol ettirdim çıkarırken de hic bir sıkıntım olmadı evet 2 çocuğumun arasinda 11 yas var kızım 2008 oğlum 2019 dogumlu 😊
maşallah size mutluluklar :) bir de spiralinize maşallah :KK70:

X