spinal anestezi

Peki bu sezeryandan sonra karın şişi iniyor mu kalıyor diyorlar. ..normal doğumu yapacağıma inansam yapardım ama korkuyorum sanki ölürüm gibi geliyor içimde kalacak gibi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de sezeryan yaptım ve göbek sıfır..Ufacık bir karın bile kalmadı..

Ama imkanın varsa normal yap , emin ol sezeryan çok daha zor...Doğum öncesi hiç bir şey hissetmiyorsun ama doğumdan sonra 4 , 5 gün çok acı çekiyor insan ..

Ha bu arada bir tane daha var allah bağışlasın insallah bebişlerini ayyy insallah iyi olurumda güzel güzel hepinize yazarım insallah..:)))

dedim ya ilk sezeryan geneldi psikolojim bozuldu yazarken bile ogünler aklıma gelio spinal mükemmel ama:46:

senin ki de iyice rahatmış
doktorum bu gidişte ultrasyona 1 dk bile bakmadı
karnın çok sert nst ye gir sonra bakarız dedi
girdim nst ye iyi çıktı şükür
sonrada ultrayona almadı
almıycakmısınız dedim gerek yok dedi
kaç hafta bekliyorum ben o anı yaaa
resim de vermedi...
biraz baştan savma iş yapıyorlar
bide bu benim 4. doktorum bunuda bırakırsam doktor kalmadı burda :1:
hayırlısıyla kurtulalım da varsın resmi ultrasyonu olmasın

Al işte sen onu görmenşn hayaliyle gidiyosun yaptıgına bak boğ at bir tarafa yani kendine göre gerek yok bence gerek var işte :))

Ayyy masallah insallah benimkide kolay gecerde ayarlanırım hemen...insallah duadan baska yapcak bişi yok okurmusun gercekten allah razı olsun pzt ögle arasında alacaklar insallah

tabii ki de dua ederim canım. bende çok korkuyordum çünkü seni çokk iyi anlıyorum.ben ameliyata ağlaya ağlaya gittim.korkudan.hatta ftg makinesini bile almayı unuttum.sen sakın unutma:)eşim ve annem de beni sakinleştirmekten unutmuşlar.şimdi diyorum ki boşu boşuna okadar panik yapmışım.tabii anestezi uzmanı çokk önemli sen rahat ol canım.inşallah sağlıkla alırsın bebişini kucağına.bak benimki 5.5. aylık oldu bile.bir de bol bol kahve iç.ben pek kola içmedim.genelde kahve içtim.sana iyi doğumlar canımm.

Sürüm olur insallah hiç bir esame yok aynı duruyorlar :)) zaten gazlıyımdır reflüm var ama başkalarının yanında nası yapılırki :)) :$ aklımda olsun cantama koyayım kayısı fena yapar :))) yeme içme ne kadar yasak???

Doguma girmeden 1 gun once anestezi doktoru ile gorusme istiyor dr.yani benim dr.istedi....gorustum aklima gele olumlu olumsuz herseyi sordum sonra bir evrak verdiler orada hersey yaziyor imzaladim doguma girerken o kagitla girdim....benim dogumum 12.00 oldu gece 24.00 dan itibaren yeme icme bitti bu yuzden sonda takilmadi bana dogumdan odaya 13.00 da geldim aksam uzeri saat 18.00 gibi corba geldi ilk olarak kayisi suyu ictimki ac karnina ise yarasin diye....o gun cok yagmur yagiyordu camdaki sulari yalamak istedim....bu arada gogusun yara olmamai icin ben mustelaninkremini aldim cok etkili emzirirken hafifce silmen yeterli yikamaya gerek yok.....dogumdan cikinca ben cok ama cok terledim oyle boyle degil birde korkudanmi bilmem cok pis kokuyor bol gecelik gotur yaninda dakikalar icinde ustune bir kova su dokmusler gibi oluyordum....birde dogumdan cikinca hastabakici seni temizlemeye giydirmeye geliyor hastanenin boyle bir hizmeti yoksa ailen yapar ped istiyorlar ancak camasir giyemiyorsun....reklamlarda gormustum giyilebilen idrar camasiri depend esim aldi onun icine normal ped koyup giydi..lastgi gogus altinda yani dikisin cok ustunde kaliyor ayrica cift ped takmis gibi oldugun icin yatagin batmiyor....bunlari neden soyledim bazi seyler bilgiyle degil tecrubeyle ogreniliyor....mesela yeni dogum yapacak birine mutlaka soruyorum bebek kac kilo diye..normal altiysa kilo aman piremature kiyafet bez goturun diyorum....kizimin kucuk dogacagini bildgim halde tecrubesizlikten normal hastane cikisi bez goturdum oday bir geldi palyaco gibi sapkasi kafada durmuyor...ablam hemen gidip premature giysisi esi bezi aldi....o kadar ozenle yika utule hazirla giye giye paketinden cikarilmis tulumlari giydi.....gunler nasilda cabuk geciyor 15 ay oldu bile.....

genel anestezi zor oluyor
dr ilk oldugu için seçimi bana bıraktı ben genel istedim ama ayılması agrısı zor oluyor
en kötüsü 9 ay karnımda taşıdıgım evladımı en son ben gördüm:4:

Kızlarrr dogum yaptım hersey yolunda bebegimde bende iyiyiz korktugum gibi olmadı cok sakindim sakinleştirici vermediler bana verdik dediler ama :)) sadece agrım var:(oda gayet normal sanırım agrı kesici vuruyorlar idare ediyoruz :))

Tebrik ederim canım. Bebeğin hayırlı ömürlü olsun. Sağlıkla büyüt insallah. Dogumunun kolay geçmesine sevindim insallah agrilarinda en kısa zamanda diner. Biseyi merak ettim ozeldemi yaptın doğumunu devlettemi . Tekrar tebrik ederim canım bebegide senide opuyorum.

Tebrik ederim canım. Bebeğin hayırlı ömürlü olsun. Sağlıkla büyüt insallah. Dogumunun kolay geçmesine sevindim insallah agrilarinda en kısa zamanda diner. Biseyi merak ettim ozeldemi yaptın doğumunu devlettemi . Tekrar tebrik ederim canım bebegide senide opuyorum.

TS ederim cnm insallh agrılarımda gecsn benden iyisi yok :)) özelde yaptım dogumu

Spinal anesteziyle ortapedi ameliyati oldum bugün 9. Günüm. Mahvetti beni her gün acildeyim baş boyun bel ağrısı cekiyorum. Nabzim surekli yükseliyor düşmüyor. Oysa cok basit bir ameliyatti 1.5 santimlik bi kitle alinacakti. Hem de Türkiye'nin en iyi özel hastanelerinden birinde. 3 gunde iyileşir normal hayatina devam edersin demislerdi. Ama ne yazık ki öyle olmadi iyilesecegim günü bekliyorum sabirsizlikla kesinlikle doğumu bu sekilde yapmam.

Psikolojinizi anlayabiliyorum, çok kötü bir şey...
42 hafta inatla normal doğum beklemiş ve sonunda sezeryana alınmış olmak o zamanlar moralimi inanın çok bozmuştu.
Ama içiniz rahat etsin. Çok heyecanlı bir şekilde hastahane odasına alındım ancak artık nasıl bir teknik uygulanıyorsa, verilen sakinleştirici etkisiyle bir şarkı söylemediğim kaldı doğumum boyunca. Ayık kalmaktan korkan ben, doğum boyunca benimle konuşan, espri yapan insanlarla bayağı muhabbet etmiştim. Kesilmek, biçilmek hiçbir şeyi anlamadım ben.. Hatta oğlumun ağlama sesini duyduğumda o kadar duygulandım ki, daha uzun sürecek sanmıştım. Hemen getirdiler, yanağıma yasladılar, bir müddet o şekilde tuttular. Bunlar çok tarifsiz duygular. Bunları yaşayabileceğimi bilmiyordum. Sonrasında da travmatik bir şey yaşamadım çok şükür. Oturur vaziyete yakın ameliyattan çıktım. Ayıktım. Biraz sakinleştiricinin etkisi de vardı açıkçası. Gaz sancısı ve aşırı ağrı bekliyordum, genel anestezi yapan arkadaşları örneklemiştim kendime.. Ama olmadı. Bir bardak kahve getirdiler ve yaklaşık bir litre de su içtim. Hareket etmemem istendi, zaten bacaklarınızı oynatamıyorsunuz yaklaşık 4 - 6 saat arası. Bahsettiğim süre içerisinde hareket biraz biraz geliyor ama tam vakıf olamıyorsunuz elbette. Sonra da Allah'ın hikmeti.. Bir koşmadığım kaldı.. Bilemiyorum bünye meselesi herhalde. Ama korkmayın. Böyle bir mecburiyetiniz var ise, moralinizi yüksek tutun. Allah Kerim'dir. Moralinizi yüksek tutup, vücudunuza güvenin yeter.
Rabbim hayır ile kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Duam sizinle..

42 hafta inatla normal doğum beklemiş ve sonunda sezeryana alınmış olmak o zamanlar moralimi inanın çok bozmuştu.
Ama içiniz rahat etsin. Çok heyecanlı bir şekilde hastahane odasına alındım ancak artık nasıl bir teknik uygulanıyorsa, verilen sakinleştirici etkisiyle bir şarkı söylemediğim kaldı doğumum boyunca. Ayık kalmaktan korkan ben, doğum boyunca benimle konuşan, espri yapan insanlarla bayağı muhabbet etmiştim. Kesilmek, biçilmek hiçbir şeyi anlamadım ben.. Hatta oğlumun ağlama sesini duyduğumda o kadar duygulandım ki, daha uzun sürecek sanmıştım. Hemen getirdiler, yanağıma yasladılar, bir müddet o şekilde tuttular. Bunlar çok tarifsiz duygular. Bunları yaşayabileceğimi bilmiyordum. Sonrasında da travmatik bir şey yaşamadım çok şükür. Oturur vaziyete yakın ameliyattan çıktım. Ayıktım. Biraz sakinleştiricinin etkisi de vardı açıkçası. Gaz sancısı ve aşırı ağrı bekliyordum, genel anestezi yapan arkadaşları örneklemiştim kendime.. Ama olmadı. Bir bardak kahve getirdiler ve yaklaşık bir litre de su içtim. Hareket etmemem istendi, zaten bacaklarınızı oynatamıyorsunuz yaklaşık 4 - 6 saat arası. Bahsettiğim süre içerisinde hareket biraz biraz geliyor ama tam vakıf olamıyorsunuz elbette. Sonra da Allah'ın hikmeti.. Bir koşmadığım kaldı.. Bilemiyorum bünye meselesi herhalde. Ama korkmayın. Böyle bir mecburiyetiniz var ise, moralinizi yüksek tutun. Allah Kerim'dir. Moralinizi yüksek tutup, vücudunuza güvenin yeter.
Duam sizinle..
Duam sizinle..
Çok teşekkür ederim inşallah bir an önce iyi olurum ben de

Bugün 17. Günüm ameliyat olali ve agrilarim devam ediyor boynum tutuluyor basim ağrıyor kulaklarim tikaniyor ayağa kalktigimda resmen psikolojim bozuldu benim gibi aynı sorunlari yasayanlar oldu mu kızlar son çözüm kan yaması dedikleri şeymiş ondan yaptiran oldu mu

Kızlar normal dogum yapamıyorum catı kemigim egriymiş :KK43:(( pazartesi spinal anestezi ile doguma gidicem cok korkuyorum tümden uyusam duymasam sanki daha iyi olcak dayanamam telaslanırım gibi geliyo birde doktor sezeryan deyince şoka girdim hiçbirsey soramadım nası oluyo Epiduralle farkı ne yan etkileri ne hadi bana bişi deyin cok moralsizim :KK43:(
BN spinal li oldum omurilik te sırtına iğne vuruluyor hiç hissetmiyorsun bi sıcaklık var sadece sen uzanıyorsun 5 10 dk sonra hersey bitmiş çocuğunu sana gösteriyor olacaklar eahat ol

Back