yazdıklarını hikaye gibi bi cırpıda okuyuvrrdim suratıma bir gülümsemeyle :)) dua ederken anlamadım sevyeterinki gibi olsun die dua edicem :)))ben artık korkudan bütün gün nette spinal den memnun olan varmı yokmu arastırıyordum bende aynı korkuyla evladıma sarıldım öptüm kokladım aglayarak gittim ama iyiki spinal olmusum cünki 6 saat uyusuklugun gitmicek ve sen 6 saat boyunca verilen serumlardan ignelerden baya iyilesmiş olacaksın uyusuklugun gittiginde zaten sadece dikiş agrın kalacak insalah.hiç korkma ha bide 2 3 ltre su içmezsen felaket bas agrısı yapıyor sanırsın boynun bedenden ayrılacak bunu yasamak istemiosan suyunu elinden eksik etme 10 gün boyunca iç suyu.ben 3 gün bas agrısı cekmedim su içtim hep 4. gün kv annem dogum yapan bu kadar su içmez dediler bende biraz içmeyim dedim ve olan oldu boynum basım patlıodu hemen su içmeye basladım yatakta kafamı dönderemiyordum resmen, su içtim bol bol gecti 5 saat kadar sonra.ama ameliyat harikaydı ben bişi hissetmememe ragmen psikolojikmen dr uma ölüyorum galiba dedim tansiyonum düşüyormus korkudan megersem.dr ne ölmesi basında kac uzman var ölmezsin deyip güldü ameliyatın 5. ci dk sında dr koca kafan geliyor ne ölmesi bak dedi ve bana oglumu gösterdi oglum aglayınca bir güldümki anlatamam onu izlerken bir baktım hastayı odaya cıkarın dedi dr um dedim ne oldu dikmeden nere götürüyorsunuz beni dedim bişi oldu sandımhemsireler güldü biti işte coktan dikiş atıldı dedi ben sok oldum bebegi gördükten sonra yarım saat nasıl 5 dk gibi geldi anlamadım burda en önemlisi kendini teselli et. bn hep bu kadar bak sevyeter az kaldi ne güzel bebegim oldu bn iyiyim cok iyiyim dedim hep. simdiki aklım olsa dr umla falan sohbet ederdim inan korkacak bişi yok desemde sen anı yasayana kadar korkarsın biliyorum bende okadar kişi memnunum demesine ragmen cok korktum bebegi görene kadar aglamıştım .hatta esim beni aglayarak cıkacam sanmıs halbuki ameliyathaneden cıkınca askımmm dedim bitti yaa kurtuldum dedim ve esim beni görünce cok sevindi cünki cok korktugum için oda üzülüyordu. ben artık kahkaha atıyordum sesli gülerek anlatıodum ne oldugunu bitiremiodum anlata anlata inanki.halbuki ilk bebegimde öle acı cektimki korkuyla acıyla uyandımki dogumdan sonra 7 ay gecmişti ve bn her gece rüyamda ameliyat görüp bagırarak uyanıodum resmen takıntı hastası olmustum spinal beni iyilestrdi inan psikolojim düzeldi 2.ci bebegimde.insallah sende benim gibi güzel gecirirsin sakin olmaya calıs sadece sonra bi bakmıssın emziriyon
Bende kizimi spinal sezeryanla kucagima aldim....eglenceli bir ekipti ameliyathane calisanlari ve doktorum....heyecandan bildigim tum dualari unuttumsimdi hatirlayip guluyorum bende turkce olarak allaha dua ettim ki bende panik atak var atak gelir diye cok korktum ama kizimin o ilk sesini dydugum an baska bir boyuta gectim....o kucucuk parmaklarini agzima sokusturmasi ne buyuk bir nimet....ben dogumdan saat 13.00 da ciktim dr.yanima 18.00 da geldi sancin varmi dedi biraz oldu dedgimde en zorlu saatleri atlattin dediginde soka girdim....bu muydu yani....birgun sonra gelenleri ayakta karsiladim herkes normal dogum yaptim sanmis....dr.beni surekli uyardi cok hareket etme hatta yastiksiz yat diye ama ben dinlemedim evde gezindim durdum birgun cok ama cok siddetli bas agrim oldu onun icin hastaneye gittik igne yaptilar bol su ic ve kahve tuket dediler....bas agrisi benim yuzumden oldu....bir daha dogurursam bu sekilde dogum yaparim....allah sizede hayirli dogumlar versin saglikla yavrunuza kavusun insallah...
Cnm sen naaptın yaaa.. Bu kadar negatif olunurmu.. Ne kadar güzel,bir evladın olacak göbüşünün içinde durup durup anne benle ilgilen ben burdayım korkupta benide strese sokma deyip tekmeleyen bir sıpacık ın var.. Rabbim isteyen berkeze nasip etsin.. Bu kadar bunalacağına hamileliğini dolu dolu yaşa.. Bak doğumdan sonra hamilelere özenirsin ama geç kalırsın :)))o anestezi öyle korkulacak bir şey deil .. İki normal doğum birde acil sezaryen oldum.. Ne yalan söyliyeyim çooook ağladım korktum şoka girdim.. Ama hepsi boşaymış.. epidüralden tek farkı hiiiiiç his olmuyor.. Epidüralde kımıldaya biliyorsun ama öbürü de tık yok :)))
Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin evladını..
Yaaa cok tedirgindim kendimi normale cok adapte ettim.sezeryan de yine şoklandım agla agla doktorun ne dediğini dahi duymadım :) ama şimdi burdaki yazılanların bayagi sakinleştim allah razı olsun hepinizden
cnm korkucak hıçbırşey yok.benımde normal dıye gıdıyordu ansızın spınal anestezı ıle sezeryan oldum.doğumda hıçbırşey hıssetmıyorsun acayıp rahat.ığne cok acıtmıyo zaten.hem en guzelı bebışın çıkınca goruyorsun.hıç korkma yanı.bazıları dıyo hanı acı yok ama bastırıldıgını hıssedıyon dıye yok valla ben onu bıle hıssetmedım çok çok rahattı
hayırlı doğumlar dılerım
yazdıklarını hikaye gibi bi cırpıda okuyuvrrdim suratıma bir gülümsemeyle :)) dua ederken anlamadım sevyeterinki gibi olsun die dua edicem :)))
haa bide cuma sabah 10 civarı sezeryan oldum cumartesi sabah 11 de evimdeydim ve cok sükür evime geldim birde 2 yasındaki oglumla ilgilenmeye calışmıstım ameliyatın 4. günü 2 bebegimle uyumaya basladım mükemmeldi. inan normal dogumlar yırtılma falan old için daha gec ayaklanabiliolar.eve cıkınca yazarsan sevinirim allah hayırlı kolay dogum nasip etsin insalah
Benimde en korktuğum an doğum anı,Rabbim o günde hepimize yardım etsin sana da arkadaşımHayırlı haberlerini bekliyorum dua edeceğim senin için,hayırlısı ile bebişini kucağına alırsın inş
benımkıde spınal aneztezıydı..
1 yıl oldu..sımdıkı aklım olsa yan gelır yatardım,tir tir titremek yerıne..
hıc korkma,5 dakkada hersey olup bıtıyor,senınse ruhun duymuyor..
bılıyorum bu okudukların hıcbıse ıfade etmıcek,sen yıne heyecandan,korkudan ölceksın o an..
anca kısmetse ıkıncıye keyfını surersın:))
hadı hayırlı dogumlar..
Epiduralla farkı ne ?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bende hala anlamış degilim spinal dahamı iyiymiş neymiş yapılısları farklıymıs sanırsam netten hiçbirseye bakmıyorum bayagi kötü seyler yazıyo kafam cok karışıyor sadece burdan bilgi alıyorum.
Bende merak ediyorum herkes korkutuyor sakin hs diye ama ben normalden daha çok korkuyorum.
Bende hala anlamış degilim spinal dahamı iyiymiş neymiş yapılısları farklıymıs sanırsam netten hiçbirseye bakmıyorum bayagi kötü seyler yazıyo kafam cok karışıyor sadece burdan bilgi alıyorum.
Bende normalden bu kadar korkmuyordum seninki nezamandı
Canim epidural dedigin sey normal dogumda uygulanan anestezi sekli. Spinal ise sezaryen ve diger belden asagi ameliyatlarda yapilan anestezi. Ikisi yontem olarak birbirine benzer ama anestezik madde ikisinde farkli bosluklara enjekte edilir. Spinal anestezi de dokunma duyusu disinda tüm duyular gider. Epiduralde ise yürüme vs mümkündür sadece hissizdir. Yani bize gereken kadari ile ozetleyecek olursak spinal anestezi sezaryende epidural anestezi ise normal dogumlarda tercih edilen anestezi türüdür:)
Benimki ağustos sonu daha var:)
Kızlar normal dogum yapamıyorum catı kemigim egriymiş(( pazartesi spinal anestezi ile doguma gidicem cok korkuyorum tümden uyusam duymasam sanki daha iyi olcak dayanamam telaslanırım gibi geliyo birde doktor sezeryan deyince şoka girdim hiçbirsey soramadım nası oluyo Epiduralle farkı ne yan etkileri ne hadi bana bişi deyin cok moralsizim (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?