spinal anestezi

Ya ben hamile kaldığımdan beri aglıyorum nası dogurucam ya masada kalırsam ya cıkamazsam korkudan ölsem az kaldı cok özendim yazdıklarınıza hep benimkide böyle güzel gecer bende cok kolay gecti güzeldi die anlatırım.

kesinlikle korkulacak hiçbişey yok ameliyattan 6 saat sonra yürümeye başladım

Benim cesaret edememin sebebi sezeryan olucami bilmemek ve bi gece dogumhanede yattım ordakilerin sesini duydum ve korktum bebeğim kilolu olduğu için son anda seseryan dedi ve ben ameliyat masasında yatarken anestezici spinal yapalım dedi Bende korktum ve genel oldum.
Ve çok zor ayiktim,sayıp sovmedimde bagirmisim ölmek istiyorum diye,bide ısrarla su istemisim,ve annemin yakasına yapismisim ve kv mi cimdiklemisim :)

Iki sezaryenimde spinaldi ve cok rahatti sadece ikisindede ameliyat oncesi mide koruyucusu olarak verdikleri siviyi kustum hafif de bas agfisi oluyor. Soyleyince damaryolundan birsey veriyorlar geciyor. Ilkinde degil ama ikincisinde kestiklerini bile hissettim ama kesinlikle agri aci sizi olarak degil nasil desem sanki bi kalemle karnimin uzerinden geciyor gibi sordum kesiyormusunuz diye evet yeni kestik dediler :) bebegi cikarirken yalniz bi kac kisi karniniza basturiyor var gucleriyle o yuzden gogsunuzde bi baski hissediyorsunuz. Birde ellerinizi iki tarafa dogru uzatip bantliyorlar panikle birseyler yapmayin diye. Zaten gogsunuzden asagisini gormeyin diye ortu asiyorlar sizede tavani izlemek ve suratsiz biri degilse anestezi uzmaniyla yada hemsireyle sohbet etmek kaliyor :))

Kısmetse 10 güne kadar bende spinalle sezeryan olacağım inşallah... Ablamın doğumu da öyle olmuştu. İlk kalkarken çok zorluk çekti ağladı falan. O görüntüyü gördüğümden beri düşünüyorum nasıl olcak diye Ben de çok korkuyorum arkadaslari o kalkıştan, sonra ya uyuşmazsam diye ve de baş ağrısı cok olursa diye

ben artık korkudan bütün gün nette spinal den memnun olan varmı yokmu arastırıyordum bende aynı korkuyla evladıma sarıldım öptüm kokladım aglayarak gittim ama iyiki spinal olmusum cünki 6 saat uyusuklugun gitmicek ve sen 6 saat boyunca verilen serumlardan ignelerden baya iyilesmiş olacaksın uyusuklugun gittiginde zaten sadece dikiş agrın kalacak insalah.hiç korkma ha bide 2 3 ltre su içmezsen felaket bas agrısı yapıyor sanırsın boynun bedenden ayrılacak bunu yasamak istemiosan suyunu elinden eksik etme 10 gün boyunca iç suyu.ben 3 gün bas agrısı cekmedim su içtim hep 4. gün kv annem dogum yapan bu kadar su içmez dediler bende biraz içmeyim dedim ve olan oldu boynum basım patlıodu hemen su içmeye basladım yatakta kafamı dönderemiyordum resmen, su içtim bol bol gecti 5 saat kadar sonra.ama ameliyat harikaydı ben bişi hissetmememe ragmen psikolojikmen dr uma ölüyorum galiba dedim tansiyonum düşüyormus korkudan megersem.dr ne ölmesi basında kac uzman var ölmezsin deyip güldü ameliyatın 5. ci dk sında dr koca kafan geliyor ne ölmesi bak dedi ve bana oglumu gösterdi oglum aglayınca bir güldümki anlatamam onu izlerken bir baktım hastayı odaya cıkarın dedi dr um dedim ne oldu dikmeden nere götürüyorsunuz beni dedim bişi oldu sandım hemsireler güldü biti işte coktan dikiş atıldı dedi ben sok oldum bebegi gördükten sonra yarım saat nasıl 5 dk gibi geldi anlamadım burda en önemlisi kendini teselli et. bn hep bu kadar bak sevyeter az kaldi ne güzel bebegim oldu bn iyiyim cok iyiyim dedim hep. simdiki aklım olsa dr umla falan sohbet ederdim inan korkacak bişi yok desemde sen anı yasayana kadar korkarsın biliyorum bende okadar kişi memnunum demesine ragmen cok korktum bebegi görene kadar aglamıştım.hatta esim beni aglayarak cıkacam sanmıs halbuki ameliyathaneden cıkınca askımmm dedim bitti yaa kurtuldum dedim ve esim beni görünce cok sevindi cünki cok korktugum için oda üzülüyordu. ben artık kahkaha atıyordum sesli gülerek anlatıodum ne oldugunu bitiremiodum anlata anlata inanki.halbuki ilk bebegimde öle acı cektimki korkuyla acıyla uyandımki dogumdan sonra 7 ay gecmişti ve bn her gece rüyamda ameliyat görüp bagırarak uyanıodum resmen takıntı hastası olmustum spinal beni iyilestrdi inan psikolojim düzeldi 2.ci bebegimde.insallah sende benim gibi güzel gecirirsin sakin olmaya calıs sadece sonra bi bakmıssın emziriyon

bende öyle hissettim sanki o kısma kalamin ucuyla cizer gibi gecti oan anladım ama kendimi kandrmak için hayır daha baslamadı diye teselli etmiştim içimden ilk 5 dk dısında cok güzel gecmişti

Bende kizimi spinal sezeryanla kucagima aldim....eglenceli bir ekipti ameliyathane calisanlari ve doktorum....heyecandan bildigim tum dualari unuttum simdi hatirlayip guluyorum bende turkce olarak allaha dua ettim ki bende panik atak var atak gelir diye cok korktum ama kizimin o ilk sesini dydugum an baska bir boyuta gectim....o kucucuk parmaklarini agzima sokusturmasi ne buyuk bir nimet....ben dogumdan saat 13.00 da ciktim dr.yanima 18.00 da geldi sancin varmi dedi biraz oldu dedgimde en zorlu saatleri atlattin dediginde soka girdim....bu muydu yani....birgun sonra gelenleri ayakta karsiladim herkes normal dogum yaptim sanmis....dr.beni surekli uyardi cok hareket etme hatta yastiksiz yat diye ama ben dinlemedim evde gezindim durdum birgun cok ama cok siddetli bas agrim oldu onun icin hastaneye gittik igne yaptilar bol su ic ve kahve tuket dediler....bas agrisi benim yuzumden oldu....bir daha dogurursam bu sekilde dogum yaparim....allah sizede hayirli dogumlar versin saglikla yavrunuza kavusun insallah...

Cnm sen naaptın yaaa.. Bu kadar negatif olunurmu.. Ne kadar güzel,bir evladın olacak göbüşünün içinde durup durup anne benle ilgilen ben burdayım korkupta benide strese sokma deyip tekmeleyen bir sıpacık ın var.. Rabbim isteyen berkeze nasip etsin.. Bu kadar bunalacağına hamileliğini dolu dolu yaşa.. Bak doğumdan sonra hamilelere özenirsin ama geç kalırsın :)))o anestezi öyle korkulacak bir şey deil .. İki normal doğum birde acil sezaryen oldum.. Ne yalan söyliyeyim çooook ağladım korktum şoka girdim.. Ama hepsi boşaymış.. epidüralden tek farkı hiiiiiç his olmuyor.. Epidüralde kımıldaya biliyorsun ama öbürü de tık yok :)))
Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin evladını..

Merhabalar,ben epidural ile sezaryan oldum sırt ağrım 1 yıldır benimle maalesef, sırt ağrısı yapıyor. Bi dahakine tümden uyumayı istiyorum çünkü epiduralle yine kafam iyidi :) yalvardığımı hatırlıyorum uyutun veni diye neden öyle olduanlamadım. Bana göre değilmiş belden aşağıyı hissetmemek :) hayırlı doğumlar, telaş yapmayın çok kolay bebişiniz ilk 15 dk da doğmuş oluyor. Sadece tümden bile uyursanız mutlaka bebeğinizi yanağınıza değdirsinler beklesin biraz :)) ay yerim ben onun ayaklarını :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bende sez olucam buyuk ihtimalle.
drum bana az biraz cesaret verse...
ustelik ozele gidiyorum sirf ilgilensin diye ama cikkk.
Allah buyuk burada yazan iyi orneklere odaklanacagiz.
pozitif olacagiz...

Harika müthiş bi duygu iyiki narkoz almamışim iyiki spinal olmuşum doğumdan deli gibi korkan ben 40 kere doğursam 40 kere spinal isterim😃😃😃

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Şunu da eklim sakin korkup o mucize en değerli anları kaçırmayın 1 saatten az sürüyor ki bebek doğduktan sonra az az uyudum uyandım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ayy kötü olmus senin için(bende anestezi verirlerse genel olursam kv ye sayıp sövmekten korkuyorum :))

Yok yok düşünmeyelim onları hersey cok güzel olacak bebeklermizi sag saglim kucagımıza alıcaz bizimkide burdaki arkadaslarınki gibi cok güzel gececek insallah :)))

Ahhh o anı görünce unuturum insallah herseyi :))

bende sez olucam buyuk ihtimalle.
drum bana az biraz cesaret verse...
ustelik ozele gidiyorum sirf ilgilensin diye ama cikkk.
Allah buyuk burada yazan iyi orneklere odaklanacagiz.
pozitif olacagiz...

Allah o doktorları essekler kovalasın Gıcıklar okadar alısıklarki Bizde sanki 100kere ameliyat olduk mal gbi suratımıza bakıyorlar nevarki korkcak die

Evet sırt bas agrısı yapıyormus ama yapmayanlarda varmıs inşallah onlardan olurum....bende yanağını yiriiimmm:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…