Kızlar normal dogum yapamıyorum catı kemigim egriymiş(( pazartesi spinal anestezi ile doguma gidicem cok korkuyorum tümden uyusam duymasam sanki daha iyi olcak dayanamam telaslanırım gibi geliyo birde doktor sezeryan deyince şoka girdim hiçbirsey soramadım nası oluyo Epiduralle farkı ne yan etkileri ne hadi bana bişi deyin cok moralsizim (
Kızlar normal dogum yapamıyorum catı kemigim egriymiş(( pazartesi spinal anestezi ile doguma gidicem cok korkuyorum tümden uyusam duymasam sanki daha iyi olcak dayanamam telaslanırım gibi geliyo birde doktor sezeryan deyince şoka girdim hiçbirsey soramadım nası oluyo Epiduralle farkı ne yan etkileri ne hadi bana bişi deyin cok moralsizim (
ikisi aynı da yapılışı farklı teknik bi durummuş.
Telaşlanacağını sanmam çünkü sakinleştirici filan da yapılıyor genel anesteziyi artık doktorlar pek tercih etmiyormuş hastanın ayılması ve bebeğiyle temas kurması uzadığı için.
Yanında sütsüz kahve götür ayılınca bol bol sert kahve iç, baş ağrısını önlemek için
bundan tam 5.5 ay önce aynı şeyleri yaşadım.hatta hastaneye giderken bile genel olucam deyip duruyordum.neyse bende pzt hastaneye gittim.doktora ben genel anestezi olamk istiyorum dedim ama doktorum beni spinal olmam için ikna eeti.çok ağrı oluyor falan diye düşünüyordum ama hiç bişey olmadı.sabah ameliyat oldum akşam kalktım ayağa.hatta ertesi gün bebeğimi kucağıma alıp kulak testine götürdüm.hiçç korkma canım bol bol dua oku.ben sein için dua okurum..Allah ım bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin imşallahhh.hı bir de doktorun aanestezi uzmanı hakkındaki fikrini sor.benim doktorum anestezi uzmanına çok güvendiğini söyledi.
Cesaretin varsa spinal ol ben cesaret edemedim ve öğlen vakti ameliyat oldum oğlumu ta akşam gordum,çok zor ayildim ,kendime gelemedim ,sanırım bide doğum sonrası ağrılı evreyi daha kolay atlatiliyomus spinalde,
Allah sağ saglim kucağına almayı nasip etsin canım.
Korkacak bişey yok belinden bir iğne yapıyorlar ve hiç acı ağrı hissetmiyorsun. Ben dört ay önce spinal sezaryen oldum iğneyi yaptıktan birkaç dk sonraydı sanırım ameliyata başlayacaklardı, ben iyice uyuşmadım ayaklarımı falan kıpırdatıyorum durun diye bağırdım güldüler meğer zaten çoktan kesilmişim. Sonrasında tabi ağrın acın biraz oluyor ağrı kesici veriyorlar öyle dayanılmayacak bir ağrı değil. Bence genel anestezi tercih etme canım bebeğinin ilk anını görürsün ne güzel :) Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin
Oyle bir secim hakkiniz varsa, ki bazi durumlarda genel anestezi gerekiyor mecburi olarak, genel anesteziye hic bulasmayin. Ben bir saglikci olarak en cok korktugum seylerden biri genel anestezi altina girmektir. Bir de sezeryan dogum.
Ama saglikcilar genellikle biraz daha paranoyak olur bu tur konularda tabii.
Siz mumkunse genel filan dusunmeyin, doktorunuz spinal diyorsa spinal.
Bende başka bir sebepten ameliyat oldum. Ben genel istedim ama spinali uygun gördüler. Korkudan ağladım. Öyle korktum ki yalvardım herkese uyutsunlar beni diye. Hatta korkudan fenalaştım herkesi telaşlandırdım. Çok uğraştılar ikna etmek için ve ikna ettilerde. Belden iğneyi yaptılar ve yatırdılar. Ben hangi ara ne oldu ne bitti hiçbirşey anlamadım. Boşuna ameliyathaneyi birbirine katmışım. En rahatı meğer spinalmiş. Daha önce başka bir ameliyattan genel anestezi olmuştum. Ayılırken çok zorluk çekmiştim. Salonda genel anesteziden ayılmaya çalışanları görünce (kusup, ağlıyorlardı) ben gülerek çıktım. O an karar verdim doğumumu Allah nasip ederse spinal yapacağım. Kesinlikle tavsiye ederim. İğne ucu çok çok ince. İnanın koluma yapılan iğne daha fazla acımıştı. Ameliyat sonrasıda hissizlik olduğu için taze taze o acıları hissetmiyorsunuz. Çok büyük rahatlık.
Ne kadar güzel anlatmışsın cok büyük Moral oldu TS ederim ben ögrendgmden beri aglıyorum su anda bile((
Ilk oğlumu spinal anesteziyle sezaryen oldum ne karnim agridi ne sancim oldu sadece dikislerde oturup kalkarken acidi biraz ikinci oğlumu genel anestezi ile oldum aman allahim karın agrisiyla ayildim geceyi zor geçirdim kesinlikle spinal süper sakın korkma bebegin doğduktan sonra kucaginda tutabilirsin zaten uyusuklugun geçtiğinde ağrı kesici yapiyolar çok çok rahat...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?