- 7 Mayıs 2007
- 5.329
- 5
- 40
Yarın eşim yine spermiogram ve hormon testleri yaptıracak.
Rabbim insallah biraz umutlanmamızı sağlıycak sonuclar almamızı nasip etsin.
inş değerleriniz beklediğinizin çok çok üstünde çıkar sizi mutlu eder .. Şeniz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yarın eşim yine spermiogram ve hormon testleri yaptıracak.
Rabbim insallah biraz umutlanmamızı sağlıycak sonuclar almamızı nasip etsin.
Nevrosky ya bişi sormak istiyorum eşime keçiboynuzu kürü vermeye başladım ama tadının acı olduğunu içine bal ataıp atamayacağını sordu bende kıramadım attım bi kaşık bal.Artık balla tatlandırıp öyle veriyorum acaba bu şekilde yapmamızın bi sakıncası olurmu etkisi azalırmı ne bilim kıramadım doğrumu yaptım acaba diye düşünüyorum şimdi.Ayrıca her akşam bol bol kuru incir kuru kayısı yiyo bıde dr kola hazır gıda fast food tarzı şeyleri tüketmemesi gerektiğini söyledi. Hergün elma,portakal,greyfurt,havuç,brokoli karışımından oluşan meyve suyunu her sabah ve her akşam taze olarak sıkıp bunu her ikimizde tüketiyoruz.Daha başka neler yapmalıyım.
Merhaba ,Kolay Gelsin
Aşağıdaki Spermiogram sonucumu değerlendirirmisiniz
Eşim 29 yaşında 5 yıllık evliyiz ve 5-6 aydır çocuk düşünüyoruz
Volum 5ml
Likefaksiyon Süresi 15 dk
Viskozite Normal
Agglutinasyon Yok
Sperm Sayısı 67 mil/ml
---------------------------------------------------------
Motilite
(+1) Hareketsiz 49
(+2) Yerinde Hareketli 12
(+3) Yavaş Hareketli 38
(+4) Hızlı Hareketli 1
-------------------------------------------------------------
Morfoloji
Normal 5
Baş 41
Boyun 11
Kuyruk 10
Mixed 33
------------------------------------------------------------------------
Yuvarlak Hücre Sayısı < 1 mil/ml
eşim varikosel ameliyatı geçirdi yaklaşık 5 sene önce bende endo var 5 aydır korunmuyoruz doktor beklemeden yana ancak eşimin varikolsel ameliyatı sonrasında değerleri iyiymiş fakat şimdi kaç kere söylesemde test yaptırmadı doktorada söylemedi hala yaptırması için rica ediyorum ama ben o zaman iyileşmiştim diyor ne yapsam doktora kendim söylemeyi düşünüyorum ama eşimide kırmak istemiyorum...
Valla canım kırma ama bir şekilde gidip yaptırması lazım. Değerlerin nasıl olduğu önemli. Doktora söyle doktor yönlendirsin. yerimseniben
nevrosky selam canım.bende hormon tahlillerimi yaptırdım ve usg ile bakıldı.herşey normal çıktı.doktorum eşimden sperm testi istedi.izmirde nerde bu testi yaptırabiliriz.güvenilir bir yer tavsiye edin bana arkadaşlar.yaptıranlardan yardım istiyorum.şimdiden teşekkürler.
arkadaşlar ssklıyız bu arada.sperm testi tüm özel hastanelerde yaptırılabiliyormu?üniversite hastaneleri çok kalabalık oluyor.nerde yasptırabiliriz.daha önce yaptıran arkadaşlar yardım lütfeeennn...
Mrb nevrosky bende yeni katıldım aranıza.benim sonuçlarımıda değerlendirirmisin
volum:2.5
konsantrasyon(xmilyon/ml):5
total sayı(xmilyon):12,5
total motilite:36
ileri doğrğru hızlı:0
yavaş doğrusal:31
yerinde hareketli:5
hareketsiz:64
tpmss :0
nm-tpmms:0normal morfoloji 1
yıkandıktan sonra .....
Volum:1
konsantrasyon:1,2
total sayı:1,2
total motilite:91
ileri hızlı:0
yavaş doğrusal:91
yerinde hareketli:5
hareketsz:4
tpmss:0
Slm arkadaşlar. banada yardımcı olur musunuz?
MİKTAR: 4,5 ML
RENK GÖRÜNÜM: A. KREM, OPELASAN
VİSKOZİTE: NORMAL
SIVILAŞMA: 20 DK (15-30 DK)
PH: 8 (7,2-8,0)
İLERİ TAM HAREKETLİ : 1/2 SAAT: %25 - 2 SAAT: %20
İLERİ AZ HAREKETLİ : 1/2 SAAT: %20 - 2 SAAT: %15
YERİNDE HAREKETLİ : 1/2 SAAT: %20 - 2 SAAT: %15
HAREKETSİZ : 1/2 SAAT: %35 - 2 SAAT: %50
SAYI (1 ML'de) : 10,000,000 / mm3 (20>milyon/mm3)
TOPLAM: 45,000,000
NORMAL YAPILI : %70 (>%50)
ANORMAL YAPILI : % 30
BAŞ ANOMALİSİ: %8
BOYUN ANOMALİSİ : %15
KUYRUK ANOMALİSİ :% 7
DİREKT MİKROSKOPİ: İncelenen mikroskop sahalarında 3-4 Y-H (lökosit-spermatozoid) görüldü.
Canım sayı ve hareket sınırda. Normal kabul edilebilir. Morfoloji de kruger'e göre bakılmamış. WHO'ya göre bakılmış. O da sınırı geçmiş.
Bir yandan çalışmalara devam ederken ; keçiboynuzu kürü ve e vitamini takciyesi yapabilirsin. Sayı ve harekete iyi gelecektir. Şansınız artar. Allah gönlünüze göre versin inşallah. :Saruboceq:
Canım sayının ml'de 20 milyon ve üzeri veya toplamda 40 milyon ve üzeri olması gerekir. Sizin sayı ml'de 5 milyon , toplamda da 12,.5 milyon. Dolayısıyla normalin altında.
Hareket a+b toplamı %50 ve üzeri veya sadece a %25 ve üzeri olmalı. Sizin bu da aşağıda kalmış.
Normal morfolojinin %14 ve üzeri veya en kötü ihtimalle %7 ve üzeri olması gerekiyor. Maalesef bu da normal değerlerin altında.
Eşinizin bir üroloğa görünmesi iyi olacaktır. Varikosel olup olmadığına bakılmalı. Ona göre ameliyat olabilir. Veya ilaç verebilir. Ama bu şekilde değerlerle doğal yoldan hamile kalan arkadaşlarımız oldu. Canımızı sıkmadan , sabrederek , tıptan da yardım alarak bebeklerimize kavuşacağız inşallah. :Saruboceq: