- 17 Mart 2008
- 12.985
- 46
- 46
merhaba arkadaşlar, bende çikolata kisti var eşimin değerlerini yorumlarmısınız, ürolog iyi dedi ama benim doktorum bu sonuçlarla ancak aşılama dedi çok şaşırdım, ümitsizliğe düştüm şimdi
Perhiz süresi : 4
völüm : 3.4
sayı ml : 120 milyon
total : 527 milyon
motilite
hızlı ileri : %15
yavaş ileri : %52
yerinde harek : %3
hareketsiz : %32
morfoloji
normal form : %5
patolojik form : %95
Bu morfolojiyle hamile kalamazmıyım
Canım sayı muhteşem. Maşallah diyelimmmm :sm_cool:
Hareket de normalin üzerinde. Yani normal. a.s.
Morfoloji normalde %14 olması lazım. Ama kruger'in kriterleri çok ağır olduğundan %7'ye bile normal diyorlar. Sizin %5. Bence %4'ğn üzerinde şans iyi. Çünkü o yüzde birlik farklar bile şansı çok artırıyor. Doğal yoldan olur ama ne kadar sürede olur bilemeyiz tabiki. Şekil ve yapı bozukluğu olunca spermler ne kadar çok olursa olsun Yumurtayı dölleyemiyorlar. Bu morfolojiyi düzeltecek veya yükseltecek herhangi bir ilaç ya da kür yok. Zaman içerisinde düzelebilir. Sigara ve alkol kullanılmamalı , stressten uzak durulmalı ve dengeli beslenilmelidir. Bunun haricinde yapılabilecek birşey yok. Bizde de morfoloji sorunu var. Doktor bize de aşılamayı önermişti. Bu durumda aşılama ile başlanıyor. İnşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun canım. :Saruboceq: Canınızı sıkmayın. Daha kötü sonuçlarla doğal yoldan hamile kalan çok arkadaşımız oldu. :teytey: Senin de güzel haberlerini duyarız yakında dilerim. yerimseniben