Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar size bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.Ben 4 yıllık evliyim.Evliliğimizin ikinci yılında çocuk yapmaya karar verdik ve ilk denememizde hamile kaldım.Fakat düşükle sonuçlandı.Bu arada bende şeker hastalığı olduğunu öğrendik.Şekerim şu anda normal düzeylerde fakat 1.5 yıldır denememize rağmen çocuk sahibi olamadık.En son eşim Acıbademde bir üroloji prof. göründü.Doktor varikosel tespit edemedi fakat dopler ultrasonda grade 3 varikosel ve Her iki testis volümlerinde azalma tespit edildi.Bu arada doktor sperm testi verdi sonuçları şöyle
Volüm : 2.3 /mL
Renk : Gri-Opak
pH : 8.0
Vizkozite : (++)
Likefaksiyon : 45 dakika
Fruktoz : (+)
Spermatozoa Sayısı : 11.000.000 /mL
Total Spermatozoa Sayısı : 25.300.000
İleri Hareketli : % 20
Yerinde Hareketli : % 18
Hareketsiz : % 62
Toplam İleri Hareketli Sperm Sayısı: 5.060.000 /mL
Yuvarlak Hücre Sayısı : 500.000 /mL
Lökosit : 100.000 /mL
Eritrosit : /mL
Vitalite : % 58
Pellet :
Retrograd Ejakülasyon :
Morfoloji Normal : % 2 Anormal : % 98
doktor varkosel ameliyatı olmasını önerdi ve cuma günü ameliyat olacak.Acaba eşimin sonuçlarını verdiğim bilgilere göre yorumlar mısınız? çok mu kötü.Şimdiden teşekkürlrer
canım senin eşinin durumu pek iyi görünmüyor İNŞALLAH varikosel sonrası değerleriniz hızla düzelir

canım senin eşinin durumu pek iyi görünmüyor İNŞALLAH varikosel sonrası değerleriniz hızla düzelir

merhaba canlar ben biraz kendimden bahsedeyim biz 13 aydır evliyiz ve çocuğumuz olmuyor başımızdan bi tüp bebek yaptırdık malesef olmadı bizde sorun eşimin sperm sayısı az o yüzdeen çocuğumuz olmuyor ve bugün test yaptırdık ve ben hiç bişe anlamadım ne olur bana yardımcı olun bana acıklayabilirmisiniz.
ph :8
volum : 4
lökosit : < 1
eritrosit : < 1
konsantrasyon ( x milyon / ml ) :14
total sayı ( x milyon ): 108
total motilite (%) :52
+4 ileri doğru hızlı hareketli (%) :19
+3 uyavaş doğrusal olmayan hareketli (%) : 33
+2 yerinde hareketli (%) : 22
+1 hareketsiz (%) :26
arkadaşlar eşim iki aydır ilaç kullanıyor bu sonucu ben anlaöadım ne oplur bana yardımcı olur biraz acil olursa da cok sewinirim şimdiden teşekkürler..

merhaba canlar ben biraz kendimden bahsedeyim biz 13 aydır evliyiz ve çocuğumuz olmuyor başımızdan bi tüp bebek yaptırdık malesef olmadı bizde sorun eşimin sperm sayısı az o yüzdeen çocuğumuz olmuyor ve bugün test yaptırdık ve ben hiç bişe anlamadım ne olur bana yardımcı olun bana acıklayabilirmisiniz.
arkadaşlar eşim iki aydır ilaç kullanıyor bu sonucu ben anlaöadım ne oplur bana yardımcı olur biraz acil olursa da cok sewinirim şimdiden teşekkürler..
selam;
ph, volum, loko, eritro normal, konsantrasyon sınırda 15-20 kabul edilen değerler. Toplam sayıda iyi aslında en az 40 olmalı deniyor. Toplam hareketlilik iyi %50 üstü ama +4 harektli %20 üzerinde olsa daha iyi olurdu. Tabi bu teste iyi veya kötü diyebilmek için (benim haddime değil, sadece sayısal kabul edilen değerler açısından söylüyorum) morfolojinin de bilinnmesi gerekiyor. Bu değeri de yazar mısın veya bu değer yoksa mutlaka bunu da test ettirin ve en az 3 test yaptırın.

canım sperm sayınız önceki 11 milyon iken 14 milyon olmuş hareketsiz sperm oranıız (yani ölü sperm)
%62 iken %26 olmuş morfooji de çok önemli sizde göremedim. hem harekette hem sayıda ilerleme var neler kullandınız canım?

sevindim canım adınıza. ee tüp bebek merkezinin açıklaması ne oldu size.
Bizde hata olduğunu düşünmüyoruz ama bidaha yapalım ücretsiz dediler. Ama %600 gibi bir farkı açıklayamadılar tabiki. Biz mikroskopla detaylı yapıyoruz siz makinede yaptırmışsınız belki hata olmuştur dedi ama mantıksız çünkü makinede hata varsa az sayar, yeterli hassasiyette değildir. AMa ben çok sayan makine ne duydum ne de mantığıma yatıyor. Bence testi zamanında yapmadılar ve hücreler öldü. Bu testin ilk aşamasının 30 dk 1 saat içinde yapılması lazım. Zaman geçtikçe hücreler ölüyor.

Bizde hata olduğunu düşünmüyoruz ama bidaha yapalım ücretsiz dediler. Ama %600 gibi bir farkı açıklayamadılar tabiki. Biz mikroskopla detaylı yapıyoruz siz makinede yaptırmışsınız belki hata olmuştur dedi ama mantıksız çünkü makinede hata varsa az sayar, yeterli hassasiyette değildir. AMa ben çok sayan makine ne duydum ne de mantığıma yatıyor. Bence testi zamanında yapmadılar ve hücreler öldü. Bu testin ilk aşamasının 30 dk 1 saat içinde yapılması lazım. Zaman geçtikçe hücreler ölüyor.
ölse bile sayı yine çıkar bak canım benim eşimde sabah test verdi ya sabah bakılmış ya da ertesi gün biz doktora dedikki bozulmazmı değerler ertesi güne kaldığında doktorun bize dediğ şey hayır bozulmaz, semeni makineye katıyoruz kendini testiste zannediyoar ısısı herşeyi testise göre ayarlı dedi neyse ertesi gün test çıktı hızı ve canlılığı yükslmiş ama sayısı düşmüştü sayı değilde canlılık düşseydi bekletmelerine bağlardım. biz hem miroskopik sayım hemde makine sayımı yaptırdık. makinede 4.mlyon çıkan sayı mikroskopta 13 milyon çıktı . tabiki ben mikroskopike inandım:KK48:

ölse bile sayı yine çıkar bak canım benim eşimde sabah test verdi ya sabah bakılmış ya da ertesi gün biz doktora dedikki bozulmazmı değerler ertesi güne kaldığında doktorun bize dediğ şey hayır bozulmaz, semeni makineye katıyoruz kendini testiste zannediyoar ısısı herşeyi testise göre ayarlı dedi neyse ertesi gün test çıktı hızı ve canlılığı yükslmiş ama sayısı düşmüştü sayı değilde canlılık düşseydi bekletmelerine bağlardım. biz hem miroskopik sayım hemde makine sayımı yaptırdık. makinede 4.mlyon çıkan sayı mikroskopta 13 milyon çıktı . tabiki ben mikroskopike inandım:KK48:
Ben makine veya mikroskop iyidir demiyorum. bence arasında dağlar kadar fark olamaz. Bence bir hata yapıldı veya eşimin stresiyle ilgili bir durum olabilir veya başka bir sebep. Ama dediğim gibi bir test daha yaptırcaz. Sanırım onun neticesinde daha doğru bir sonuca ulaşabiliriz.

hanımlar ASTENOTERATOZOOSPERMİ bu ne anlama geliyor bilen varmı lütfen yardımcı olursanız sevinirim

Ben makine veya mikroskop iyidir demiyorum. bence arasında dağlar kadar fark olamaz. Bence bir hata yapıldı veya eşimin stresiyle ilgili bir durum olabilir veya başka bir sebep. Ama dediğim gibi bir test daha yaptırcaz. Sanırım onun neticesinde daha doğru bir sonuca ulaşabiliriz.[/QU
Ben makine veya mikroskop iyidir demiyorum. bence arasında dağlar kadar fark olamaz. Bence bir hata yapıldı veya eşimin stresiyle ilgili bir durum olabilir veya başka bir sebep. Ama dediğim gibi bir test daha yaptırcaz. Sanırım onun neticesinde daha doğru bir sonuca ulaşabiliriz.
sana kesnlikle ktılıyorum.bir yanlışık var sonuçta bu testeri yapan insanlar makineylede olsa zaten iyi bakmayan genelde eksik ölçüyor. bencede 3. testi en kısa zamanda yapmalısınız.

arkadaşlar merhaba,
istanbul da eşim için spermiogram yaptırabileceğimiz güvenilir sonuç veren bir laborotuvar ismi verebilirmisiniz..

ilkini 1,5 ay önce medicalpark ta yaptırdık ... ikincisini farklı bir yerde istiyoruz ..

yardımlarınızı rica ederim

hanımlar ASTENOTERATOZOOSPERMİ bu ne anlama geliyor bilen varmı lütfen yardımcı olursanız sevinirim
Selamlar;

Kavramları aşağıya yazdım.

Azospermi: Semende hiç sperm olmaması
Oligospermi: Sperm sayısının azlığı
Astenospermi: Hareketlilik oranında azalma
Teratospermi: Şekil (yapı, morfoloji) bozukluğu

Sizdeki durum ASTENO-TERATO-ZOOSPERMİ: yani hem hareket az hem de morfoloji (şekil) bozukluğu demek. tek teste bakma en az 3 test yaptır. Ayrıca, eşin ürologa gitsin varikosel var mı diye bakılsın.

Varikosel için genellikle elle muayenede bariz şekilde tespit edilmiyorsa ve sperm değerlerini etkilemiyorsa tedavi (ameliyat) önermiyorlar. Her varikosel ameliyatı sonrası sperm değerleri düzelecek diye birşey yok. Çok varikoseli olup sperm değerleri etkilenmeyenler olabildiği gibi az varikoseli olup veya hiç olmayıp sperm değerleri kötü olanlar var.

Umarım faydalı olmuştur.

Selamlar;

Kavramları aşağıya yazdım.

Azospermi: Semende hiç sperm olmaması
Oligospermi: Sperm sayısının azlığı
Astenospermi: Hareketlilik oranında azalma
Teratospermi: Şekil (yapı, morfoloji) bozukluğu

Sizdeki durum ASTENO-TERATO-ZOOSPERMİ: yani hem hareket az hem de morfoloji (şekil) bozukluğu demek. tek teste bakma en az 3 test yaptır. Ayrıca, eşin ürologa gitsin varikosel var mı diye bakılsın.

Varikosel için genellikle elle muayenede bariz şekilde tespit edilmiyorsa ve sperm değerlerini etkilemiyorsa tedavi (ameliyat) önermiyorlar. Her varikosel ameliyatı sonrası sperm değerleri düzelecek diye birşey yok. Çok varikoseli olup sperm değerleri etkilenmeyenler olabildiği gibi az varikoseli olup veya hiç olmayıp sperm değerleri kötü olanlar var.

Umarım faydalı olmuştur.
teşekkür ederim sağolun:KK66:

Eşimin testi aşağıdaki şekilde acaba bilen birileri bilgilendirebilirmi beni ?

Ekran Resmi 2014-09-26 22.28.38.png

Eşimin testi aşağıdaki şekilde acaba bilen birileri bilgilendirebilirmi beni ?Eki Görüntüle 1254315
DÜZELTME
Önceki yazdığımı dikkate alma lütfen yazılar karışık olduğu için yanlış anlamışım bu yeni koyduğun veri daha sağlıklı oldu.

Sperm sayısı az tek sıkıntı bu normalin 10'da 1'i kadar. Size tüp bebek önereceklerdir. Ama lütfen en az 2 spermiogram daha yaptırın. Hatalı olma ihtimali var. Bu hata testin kendisinden, yapandan veya eşiniin o anki stersinden kaynaklanabilir.

Son düzenleme:
DÜZELTME
Önceki yazdığımı dikkate alma lütfen yazılar karışık olduğu için yanlış anlamışım bu yeni koyduğun veri daha sağlıklı oldu.

Sperm sayısı az tek sıkıntı bu normalin 10'da 1'i kadar. Size tüp bebek önereceklerdir. Ama lütfen en az 2 spermiogram daha yaptırın. Hatalı olma ihtimali var. Bu hata testin kendisinden, yapandan veya eşiniin o anki stersinden kaynaklanabilir.

Önceki yazdığınızı göremedim malesef ki bu bahsettiğini 10 da 1 olma durumu 40 milyona 4 milyon olan kısımı değilmi orada bir gariplik var sanırım ?

DÜZELTME

Birde yanlış anlamayın lütfen moralim bozulduğu için soruyorum siz araştırdığınız içinmi biliyorsunuz yoksa doktormusunuz eşimide üzmemek açısından soruyorum ve diğer değerlerde bir sorun varmı bilginiz varsa ?

Önceki yazdığınızı göremedim malesef ki bu bahsettiğini 10 da 1 olma durumu 40 milyona 4 milyon olan kısımı değilmi orada bir gariplik var sanırım ?
Önceki yazım çok olumluydu değerleri kopyalamıştın sanırım 2.000.000%>20 milyon yazıyordu ben onu 200 milyon olarak yorumladım. Ama sen yeni mesajında değerleri düzenli bir şekilde belirtince yanlış yazmışım dikkate alma dye düzeltme yaptım.

Sperm konsantrasyonu veya toplam sperm aslında aynı. Konsantrayon düşükse toplamda düşüyor otomatikman. 2 milyon 20 milyon, 4 milyon 40 milyon gibi

Sizde mililitrede 2 milyon sperm var. Eşin toplam 2ml örnek vermiş dolayısıyla toplam 4 milyon sperm var. Ama bu test eski who kriterlerine göre yapılmış sanırım WHO 4'e göre sen WHO5'e göre yapan bir yerde 2 test daha yaptırt. 1 hafta ara ile olsun bu testler biri özelde diğeri devlette olsun. Bu dediğimi mutlaka yap ihmal etme. SOnuçları paylaşırsan yönlendirmeye çalışabilirim.

Önceki yazım çok olumluydu değerleri kopyalamıştın sanırım 2.000.000%>20 milyon yazıyordu ben onu 200 milyon olarak yorumladım. Ama sen yeni mesajında değerleri düzenli bir şekilde belirtince yanlış yazmışım dikkate alma dye düzeltme yaptım.

Sperm konsantrasyonu veya toplam sperm aslında aynı. Konsantrayon düşükse toplamda düşüyor otomatikman. 2 milyon 20 milyon, 4 milyon 40 milyon gibi

Sizde mililitrede 2 milyon sperm var. Eşin toplam 2ml örnek vermiş dolayısıyla toplam 4 milyon sperm var. Ama bu test eski who kriterlerine göre yapılmış sanırım WHO 4'e göre sen WHO5'e göre yapan bir yerde 2 test daha yaptırt. 1 hafta ara ile olsun bu testler biri özelde diğeri devlette olsun. Bu dediğimi mutlaka yap ihmal etme. SOnuçları paylaşırsan yönlendirmeye çalışabilirim.

Teşekkür ederim dikkate alıcam saolun.

X