Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Sevgili arkadaşlarım öncelikle hepinize teşekkür ederim çünkü bana sperm sayısı arttırma umutlarını kk daki sayfalar verdi...Gelelim bizim yolculuğumuza...

BEN 29 eşim 36 yaşında 2 yıldır bebek yapmaya çalışıyoruz 2yıllık evliyiz 2 defa tüp bebek 1 defa aşılmam oldu ama tutmadı eşimin sperm sayısı 3 milyonla 10 milyon arasında gidip geldiği için tüp dediler başka olmaz dediler neyse yaptık ettik olmadı birde bende erken menopoz dediler yumurtam her iki tedavidede az oldu...neyseee en son temmuzdada hüsrana uğrayınca 2 yıldır geri çevirdiğim bitkisel kürlere ve vitaminlere dadandım burdan onlarca vitamin arasından elediğim vitaminleri kullandık ve tabikide keçiboynuzu kürü hergün 1 tane zeytinyağlı incir ,bende soğan suyu yaptım bu ay benim kendiliğimden 5 yumurtam oldu tüp bebek tedavilerinde bile olmamıştı birde bu ay hiç stresli değildim salmıştım kendimide doktora gittim doktor çok şaşırdı aşılama yapalım yumurtalar boşa gitmesin dedim dediki aşılama olmaz en son spermiyogramda YIKAMA SONRASI 500 BİN çıkmıştı olmaz dedi Hocam dedim ben kür yaptım vitamin kullandık eğerki dedim azsa yine sayı iptal edersiniz dedim tamam dedi çıktık yolaaa veeee dün aşılamam oldu !!!! SPERM KONSTRASYONU 3 MİLYONDAN 31 MİLYONA ,TOPLAM SPERM SAYISI 11 MİLYONDAN 198 MİLYONA YIKAMA SONRASI SPERM SAYISI 500 BİNDEN 19 MİLYONA YÜKSELMİŞ!!!

NE Mİ KULLANDIM: ARGINMAX,TRIBULUS,SUPRADYN,QENZİMQ10,İSVİÇREDEN GELEN ÇOK ÖZEL BİR VİTAMİN TABİKİ BİRDE HALA DEVAM ETTİĞİMİZ KEÇİBOYNUZU KÜRÜ

Sonuç belki hamileyim belki değilim ama artık UMUDUMUZ VAR doktor artık KENDİ KENDİNE OLUR BU SAYISYLA DEDİ...istediğiniz herşeyi sorun Bu Arada 3 ay prooxeed plus kullandık sperm sayımız düştü doktorlarımda ikiiside iyi hastanelerin doçenti SPERM SAYINIZ ARTMAZ DEMİŞTİ

nasıl mutlu oldum Rabbim ol dedikten sonra hiçbişey önüne geçemez
bizede tüp bebekten başka şansınız yok hiç uğraşmayın demişlerdi bizde bitkisel kürlerle sayımızı 2milyondan 78milyona çıkardık dr.um bu rakamı görünce vakit kaybetmeden aşılama yapalım dedi ve ben şu anda ikizlerimi bekliyorum inşallah sende 14gün sonra güzel haberlerini verirsin bize cuma saati Rabbim dualarımızı kabul eylesin

Miktar: 2.5 ml
renk: donuk beyaz
Gorunum: opelasant
ph:8
Likeifikasyon zamani: 20 dk
vizkozite: akiskan <2

Morfoloji
normal hucre: %50
bas akrozom anomalisi: 15
Mid piece boyun anomolisi: 15
Kuyruk anomolisi: 10
diger(amorf,immatur,form vb): 10

Motilite
lineer prograsyon gosteren motil spermler (+3, +4) : -
Non lineer progresyon gosteren motil spermler (+2): %10
Non progresif motil spermler(+1): %20
Non motil spermler(0): %70

Hucre sayisi: 8 milyon

direkt mikroskobi; her sahada 2-3 lokosit, 5-6 spermatogenezis, 8-10 spermatozoa ve az lesitin kristali goruldu.

Diyet süresi:4 gün
Renk-görünüm: opak-gri Referans aralığı: opak gri-beyaz
Likefiye süresi: 30 dk Referans aralığı: 10-30
Viskozite: akıcı Referans aralığı: normal
Reaksiyon(pH): 6,9 Referans aralığı: 7,2- 8,0
Miktar: 2,9 ml Referans aralığı: 1,5-5,5
Sperm miktarı: 3,2 milyon/ml
Total sperm sayısı: 9,3 milyon
Morfoloji
Normal yapılı olan: % 55
Anormal yapılı olan: % 45
Baş anomalisi: % 1
Boyun anomalisi: % 1
Kuyruk anomalisi: % 1
Sperm motilite
1/2 saat hızlı hareketli
1/2 saat yavaş hareketli
1/2 saat hareketsiz
1. saat hızlı hareketli: % 12
1. saat yavaş hareketli:% 14
1. saat hareketsiz: % 55
2. saat hızlı hareketli: % 8
2. saat yavaş hareketli:% 16
2. saat hareketsiz: % 56
Mikroskobi
Lökosit 780,000

Diyet süresi:4 gün

Renk-görünüm: opak-gri Referans aralığı: opak gri-beyaz

Likefiye süresi: 30 dk Referans aralığı: 10-30

Viskozite: akıcı Referans aralığı: normal

Reaksiyon(pH): 6,9 Referans aralığı: 7,2- 8,0 -- ph düşük biraz canım.bunu doktora sorun.

Miktar: 2,9 ml Referans aralığı: 1,5-5,5-- normal aralıkta

Sperm miktarı: 3,2 milyon/ml--bu düşük canım. 15 milyon ve yukarısı iyi kabul ediliyor.

Total sperm sayısı: 9,3 milyon--toplam sayıda düşük. 40 milyon ve üzeri isteniyor burada

Morfoloji
Normal yapılı olan: % 55-- bu iyidir. %60 ve yukarısı normal deniliyor
Anormal yapılı olan: % 45
Baş anomalisi: % 1
Boyun anomalisi: % 1
Kuyruk anomalisi: % 1
Sperm motilite
1/2 saat hızlı hareketli
1/2 saat yavaş hareketli
1/2 saat hareketsiz
1. saat hızlı hareketli: % 12-- bu düşük , % 25 ve üzeri olmalı
1. saat yavaş hareketli:% 14--buda biraz düşük. %25 ve üzeri olsa

1. saat hareketsiz: % 55
2. saat hızlı hareketli: % 8
2. saat yavaş hareketli:% 16
2. saat hareketsiz: % 56
Mikroskobi

Lökosit 780,000 -- bunu doktora sorun. sanırım 1 milyon olursa bu sayı, antibiyotik tedavisi veriliyor.

siz ümitsiz olmayın hep dua edin. eşimde 1 mlde sayı 7 milyon çıktı, doktor belki normal yollarla hiç çouğunuz olmaz dedi. 1 ay sonra hamile kaldım allahın izniyle.

bu arada eşim proxed plus ve evicap 400 + keçiboynuzu kürü kullandı. antidepresan, lustrali bıraktı.

birde diz-dirsek pozisyonu var, eşinde sperm sayısı az olanlar için. o ay onu denemiştik, eşimin araştırmasıyla. bunu tavsiye ediyorlarmış sperm sayısı az olanlara...

merhabalar eşimin sperm tahlil sonucunu bilen arkadaşlar yorumlarsa sevinirim. ph 8,0 konsantrasyon 76,000.000/ml prograsif hızlı hareket %14 prograsif yavaş hareket %26 yerinde hareket %10 hareket etmeyen %50 morfoloji %15 baş anomalisi %30 boyun anomalisi %25 kuyruk ano. %25 akrozom ano. %2 tşk ederim.

merhaba kızlar,

biz 3 aydır çocuk için uğraşıyoruz. ikimizin de yaşı 30.

ben doktora gittim sadece ultrasonla muayene etti smear fln aldı bi sorun olmadığını söyled. fakat hormon testi fln yapmadı.

doktorlar ilk bir yıl normal diyorlar fakat yaşımız çok genç değil. 22 -23 olsam bir yıl sonra giderim önemli değil.

ama her geçen süre benim için dezavantaj oluyor bu konuda fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirm.

sizce eşimle birlikte doktora gitmeli miyiz?

Canim bz 6 ay sonra gittik spiermiyogram icin.28 yasindaydim bende 1 yil beklemek istemedim.iyokide beklememisim
Esimin say ve hiz problemi cikti.bir yil takviyeler kullandi artti ama bebegimiz gene olmadi..tup bebek tedavisine basladik en son simdi cok sukur bebegim benimle.

Bence siz de erkenden gidin 6 ay sonra..ille de birsey cikacak diye degl.icinoz rahat etsin diye.
Ins.bebeginz cok bekletmez gelr canm.

çok teşekkürler aysunayy,

umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi :)

doğru söylüyosun. şimdi ovulasyon testleri aldım internnetten. bi kaç ay da bu şekilde günümü bilerek denicem.

ondan sonra çok beklemeden gitmeyi düşünüyorum doktora. her geçen zaman aleyhimize oluyor maalesef.

iki seneyi geçti evleneli, ben en başlarda gittim doktora, sorun olmadığı halde tekrar tekrar doktora-ebe kadına vs gittim,,, eşim hala gitmedi... tamam diyor, seviniyorum, noldu ne zaman gideceksin deyince baskı yapma bana diyor... bıktım artık iki sene geçti erteleye erteleye..........

canım hepsi böyle ama işin içine girince alışıyorlar...benim eşimde ilk başlarda gitmedi 1.5 yıl üstüne gitti daha sonra durumun ciddiyetini görünce kendileri bile istiyor...ama sana şunu tavsiye edebilirim burda ki güzel örnekleri eşine oku ya da okut ben hep okuyorum eşime olumlu örnekleri o zaman ümitleniyor merak ediyor, burda ki gelişmeleri anlatınca kendi de kendinde ki gelişmeleri merak ettiği için gidiyor...

Son düzenleme:

canım çok teşekkür ederim, bizimkini kendi haline bırakmamalıydım, şimdi o kadar pişmanım. o nazlandıkça ben de baskı yapmayayım zaten iş stresi var dedim, bugüne dek geldik. şimdi inşallah dediğini de yapıcam, bırakmiycam yakasını...
çok kötüyüm bugün yine, gözlerim doluyor sürekli. arada depreşiyor böyle. Rabbim kimseyi çocuksuzlukla imtihan etmesin.

canım benimde bazen içim bi kötü oluyor umutsuzluğa düşüyorum ama bu site sayesinde güzel örnekleri okudukça moralim yerine geliyor...inş eşin en kısa zaman da üroloğa gider ve sonuçlarınız iyi çıkar...bi ara ümitsizliğe düşmüştüm eşim ameliyat olduktan sonra tekrar ümitlendim inş allah hepimizi tez zamanda bebeklerimize kavuştrsun inş

Merhaba Arkadaşlar;
Değerlendirmenizi isterim...
Sorularımdan biri daha önce 4 kere yaptırdık spermiogram 3 er ay arayla 3 değişik hastanede...
Bunlarda genelde hız problemimiz oluyordu en iyi çıkan sonucumuz a+b : 60 en kötü sonucumu a+b:20
Yani hareketlilik değişiyor...
Fakat Morfoloji kısmında Normal yapılılar %50-60 gibi sonuçlar aldık 3 hastanede ki güvenilir yerler istanbulda...

Aşağıdaki testi bir hastanenin tüp merkezine ait laboratuvarında yaptırdık, bu arada mart ayında 1 düşüğüm var 7 haftalıkken...
1 senedir uğraşıyoruz 5 senelik evliyiz

Bu yeni yaptırdığımız teste göre morfoloji sıfır demiş nasıl düşer bu kadar çabuk 3 ay da.
hastaneler sanırım who standartalrını tüp bebek merkezleride krugeri esas alıyorlar.
Ürologumuza telefon açtık dedik böyle böyle ilk söylediği çok mu stres yaptın ve tüp bebek merkezinde yaptırdıysan bazen ticari kaygılarda olmuyor değil dedi.Morfolojinin sıfır çıkması çok zor bir ihtimalmiş, testi başka bir yerde tekrarlamamızı istedi.
morfoloji kısmındaki akromozol değerlerini sanırım kaale almiyor doktorlar fakat baş, boyun ve kuyruk hasarlarındaki oranlara bakıyorlarmış.
Eşimle testi aldığımızdan beri 4-5 saat baya bir kötü olduk morfoloji koskocaman sıfır ama sonraki doktorların konuşmaları ve görüp baktığımız şeyler kötü bir durumda olmadımızı gösterdi bize.
Test hiç birşey elbette önemli olan sonuç = hamilelik (SAĞLIKLI)
Allah nasip eder hepimize inşaallah...

Siz nasıl değerlendiriyorsunuz.
Who kriterlerimi ? Kruger mi?
Who ya göre (bu son teste göre) %54 sanırım bizim normal yapılılar...

Son sorum : hastanaler neden who standardını kabul ediyorda tüp bebek merkezleri krugere göre bakıyor ?

Çok mu zorladım :)

Sonuçlar ...

Sperm Konsantrasyon (ml'de milyon) :28
Sperm Sayısı(total) :
Motilite % :55
Progresyon
+ 4% :5
+ 3% :35
+ 2% :15
Swimup
HAZIRLAMA SONRASI DEĞERLENDİRME
Volüm (ml) :1
Sperm Konsantrasyon (ml'de milyon) :11
Sperm Sayısı(total) :11
Motilite % :95
Progresyon
+ 4% :15
+ 3% :75
+ 2% :5
TPMSS(Hazırlama Sonrası) :
SPERM MORFOLOJİSİ ANALİZİ
Normal : %0
Akrozomal :
*Akrozomal Şekil Bozukluğu :10
*İrregüler Akrozomal Dağılım :10
*Akrozomal Kist :4
*Akrozomal Vokuol : 4
Nuclear:
*Nuclear Şekil Bozukluğu :10
*Diadem :2
*Nuclear Kist :6
*Nuclear Vakuol :6
*Ridged : 2
Round Head : % 10
Pin Head : %6
Tapered : %4
Abeksiel İmplantasyon : %2
Head Base Vakuol : %2
Parsiyel Seperasyon : %4
Maicellaneus : %0
Amorf : %
* Hafif :4
* Şiddetli :8
Büyük Baş : %2
Küçük Baş : %6
Uzun Baş : %0
Multiple Baş : %0
NR. BAŞLI BOYUN veya KUYRUK ANM.SPERM :0
SERBEST BAŞ: : %
*Normal : 0
*Anormal : 2
Sitoplazmik Droplet : %6
Boyun - Orta Kısım : %
* Kinked :6
* Segmental Mitokondrial aplazi: 4
* Mitokodrial Kayıp: 4
* Kırık Boyun:6
KUYRUK ANOMALİSİ:
* Çift :0
* Tail Stump :0
* Dag Defect :8
* Kıvrık Kuyruk :0
* Kısa Kuyruk :0
* Uzun Kuyruk :0
* Kalın Kuyruk :0

Kizlar şunu da yorumlayın lütfennnn
Volum: 2, 5 ml
Lifekasyon süresi 15 dk
Ph: 7, 7
Yuvarlak hücre : <5 (milyon/ml)
Lökosit : < 1 (milyon/ml)
Sperm sayısı : 42 milyon/ml
PHSS : 50 milyon/ejekulat
Hareketlilik : toplam % 71
İleri (%) (a+b) 57
Morfoloji : % 2
Kisaca yazmaya çalıştım gerekli olanları. Biri yorumlayabilirmi bugün yaptirdik ve şekil bozukluğu diyince eşim yıkıldı destek olmam lazim ama bende kötüyüm ((

canım hızınız sayınız gayet iyi..
ama morfolojiniz biraz düşük..

proxeed plus kullanabilirsiniz..yada keçiboynuzu kürü bunlar sayıyı artırır..sayı artınca iyi sperm sayınız da artar..
üzülme inş.herşey yoluna girer.

sağol canım doktor normal olabilir 6 ay kadar bakarız olmadı aşılama yaparız dedi.Benim miyom sorunum vardı ameliyat oldum biraz zorlu bir süreçten geçtim herşey normale döndü derken eşimde böyle bir şey çıkması kötü oldu ( keçi boynuzunu doktorda söyledi,ayrıca sigarayı bırakmasını ve fındık fıstık tüketmesini söyledi..Kıyamam doktordan öğlen çıktık hala sigara içmedi içmicem dio ki sigarasız duramaz normalde.sigara içmemesi iyi oldu ama yıkıldı resmen adam çok üzüldüm onun için (

Canim uzulme ne olur erkekler bizlerden biraz daha dayaniksiz oluyorlar bu konulsrda.
Sen guclu ol ki.esinde uzulmesin..
Inanktek spermi olmayan insanlar var yillarca ugrasiyorlar yada tek yumurtasi olmayan bayanlar neler neler.sizin durumunuzda oyle kotu bisey yok.

Bende laparoskopi oldum.
2.tup bebegimde hamile kalabildim cok ugrastik ama inan hic uzulmedik cunku tedavi olabilecek durmdaydik en azından.

Uzulme neden deme hicbirzaman..nasil de.

Eminim bebisiniz gelcektir zaman ve sabir

Son düzenleme:

Canım benim inşallah dediğin gibi olur.Çok sağol desteğin için...Allah seninde bebişini sana bağışlasın canım,sağlıklı doğumlar nasip etsin..

Ne yazık ki bizde de oligaspermi vardı.. Sayımız çok düşüktü başlangıç derecesinde varikosel çıkmasına rağmen sayımız buna göre düşük.. ilk sperm testimiz 5milyondu (ml de) daha sonra hiçbirşey yapmamamıza rağmen 11milyona (ml) çıktı.. Eşim 15 gündür aktardan aldığımız bir karışım kullanıyordu ve yaklaşık bir haftadır proxeed plusa başladı.. Aktar karışımdan sonra test istedi ve eşim dün yaptırdı. Bugün sonucu aldığındaysa gördüğümüz sayı bizi çok şaşırttı.. Sadece ve sadece 2 sperm bulunduğu yazıyordu. Bilgiğimiz 2.. milyonlardan 2 ye nasıl düşer anlam veremedik.. Sanırım 20 gün sonra testi tekrarlayacağız.. Umarım tekar tek haneli sayıyla karşılaşmayız.. Benim soracağım şu proxeed plus ilk etapta sperm sayısını düşürür mü.? Kullanıpta bilen varsa ve cevaplarsa çok sevinirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…