- 22 Temmuz 2013
- 11
- 0
ALLAH HEPİMİZİN YÜZÜNE GÜLSÜN İNŞALLAH KIZLAR
SİZE BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM.EŞİME SPERMİYOGRAN YAPILDI HASEKİ HAST YANINDAKİ MAVİ TIP LABORATUARINDA AMA SAYI AZ OLDUGUNDAN MORFOLOJİ VE HAREKET ÇALISMASI YAPILAMADI YAZMISLAR.BU DURUMDA EŞİMİN AŞAĞIDAKİ DEĞERLERİNDEN HİÇ Mİ CANLI SPERM YOK DEMEK OLUYOR YOKSA BAŞTAN SAVMA MI YAPMIŞLAR YARDIM LÜTFEN.TÜP BEBEK RAPORU İÇİN ZEYTİNBURNU SÜLEYMANİYE HASTANESİNE BAŞVURDUK VE HSG FİLMİMİ BURDAKİ TAVSİYELER ÜZERİNE FINDIKZADE RADYOTOMDA ÇEKTİRDİM.YEMİN EDERİM SMEAR TESTİ KADAR BİLE ACIMADI.İÇERİYE İLAÇ VERDİKLERİNİ BİLE HİSSETMEDİM.SÜPER GEÇTİ.ANLAMADIM BİLE AMA 380 YTL.CANIM DAHA ÖNEMLİ SONUÇTA.BENDE SİZİN TAVSİYELERİNİZDE ÇOK YARARLANDIM.RADYOTOM-RADYOMARI TAVSİYE EDERİM.
arkadaşlar eşimin sperm sonucu
ABSTİNANS SÜRESİ 3 Gün
MİKTAR 3.9 mL > 2 mL
RENK Krem Krem
GÖRÜNÜŞ Opelesan
Ph 8.0 7.2 - 8.0
VİSKOZİTE 7 cm
LİKEFAKSİYON SÜRESİ 80 Dakika
SPERM KONSANTRASYONU 0.8 milyon / mL > 20 milyon / mL
TOPLAM SPERM SAYISI 3.12 milyon > 40 milyon
MORFOLOJİ
ayrıca çift taraflı varikosel var sizce bu vitaminler bizde de işe yarar mı?
sen nasılsın Merve darısı başımıza
İYİYM CANIM YİNE KAN VERDİM TOXOPLASMA İÇİN SONUCUNU BEKLİYORUM (-) IGM NEGATİF OLMASI LAZIM AŞILAMAYA BAŞLAMAM İÇİN.1 HAFTADA ÇIKIYOR TEST SONUCUAMİNNNNN İNŞALLAH DARISI BAŞIMIZA
canım benim bildiğim kadar N.A ölçülemediğini gösteriyor...ilk testiniz mi bu başka testiniz yok mu?doktorunuz bu teste ne yorum yaptı...şöyle örnek gösterebilirim benim eşimin bazı değerlerinde n.a yazıyor.1ay sonra başka bi testte baktığım zaman n.a yazan değer bu sefer ölçülmüş mesela morfoloji bi diğre testte n.a şeklinde iken sonraki testte 16 idi...diğer ay ölçülemiyecek kadar yokmuş demek...inişli çıkışlı olmasının nedeni de varikoselmiş meğer...Esimin spermogram degerlerini yazıyorum bilen arkadaslar yorum atabilirler mi...
[*]SPERMİYOGRAM TESTİ
[*]hacim(ml): 2
[*]viskotize: normal
[*]pH(SPERMOGRAM): 8
[*]görünüm: normal
[*]likefaksiyon nomal
[*]lokosit konsantrasyonu :normal
[*]toplam sperm: N.A
[*]SPERM KONSANTRASYONU: N.A.
[*]ÖRNEK TİPİ: POSTVASECTOMY
[*]CİNSEL PERhiz: 3
[*]FONK SPERN KONS: N.A.
[*]MORFOLOJİ: N.A.
[*]HAREKETLİ SPERM : 3.2
[*]SPERM HAREKET İNDEKSİ: N.A.
[*]İLERİ HIZLI HAREKET: N.A.
[*]İLERİ YAVAS HAREKETLİ: N.A.
[*]YER HAR SPERM: N.A.
[*]HAREKETSİZLİK: N.A.
[*]ORTALAMA HIZ: N.A.
canım benim bildiğim kadar n.a ölçülemediğini gösteriyor...ilk testiniz mi bu başka testiniz yok mu?doktorunuz bu teste ne yorum yaptı...şöyle örnek gösterebilirim benim eşimin bazı değerlerinde n.a yazıyor.1ay sonra başka bi testte baktığım zaman n.a yazan değer bu sefer ölçülmüş mesela morfoloji bi diğre testte n.a şeklinde iken sonraki testte 16 idi...diğer ay ölçülemiyecek kadar yokmuş demek...inişli çıkışlı olmasının nedeni de varikoselmiş meğer...
merhaba canım...aynen bende 1.5 seneye kadar sanki sorun hep bendeymiş gibi hareket ettim ya strestendir ya bi sorun vardır dedim ama hiç bi sorun çıkmadı bende tüplerime kadar bakıldı...sonra eşim 4 kere test verdi ilk verdiğimiz testte doktor direkt şekil bozukluğu var demişti sonra tekrar tekrar test istedi varikosel teşhisi konuldu...sizin bu sonuçlar ilk testiniz mi daha önce hiç test yaptırmadınız galiba...en az3 kere ister doktorlar test duruma göre kadın doğumcuya yönlendirir canım..hemen tüpe karar vermeyin eğer ilk testinizse...çünkü diğer testlerinizde değerler yüksek çıkabilir belli olmuyor....bu testten sonra diğer testlerde inişler olursa yani inişli çıkışlı olursa varikoselden dolayı spremler bozulmuş olabilir...doktor eşini muayene eder zaten varikosel var mı yok mu diye..bizim ileri harereketli sıfır çıktı 2 testte doktor proxeed plus verdi belki artar diye ama varikoseli varmış meğer o yüzden ilaç hiç etki etmedi bize...merhaba arkadaşlar daha önce bu siteye girdiğimde forumda hep kaç ay oldu daha hamile kalamadım diye yazıyordum meğer sorun varmış ben geçen ay yaptırmıştım test film vs bişey çıkmamıştı şükür..dün öğrendik ki eşimde sorun var sperm testiyaptırdık doktor baktı bu yanıltıcı olabilir haftaya tekrar verin dedi..ama umutsuzdu sanki..
Toplam
21 milyon sperm
ileri hareketlilik 0
yavaş hareketlilik yüzde 14
yerin de hareketlilik yüzde 23
hareketsiz yüzde 63
ne dersiniz tüp bebeğe mi yönelmeli? Ileri hareketlilik nasıl artar ki ???( çokkötyüm 2 kuzenim hamile hemde evlendiği gece kalmış 2si yeni doğum yaptı iş yerinde 2 arkadaşım hamile..
Bakalım ben neler yaşıcam bundan sonra..
ph : 8
görünüm : normal
sperm konsantrasyonu :132.5
toplam sperm : 397.5
morfoloji : 17.1
sperm hareket indeksi : 31
ileri hızlı hareket :1
ileri yavaş hareket : 6.4
hareketsizlik: 87.5
ortalama hız : 7
doktor eşimde varikosel olduğunu ameliyat olması gerektiğini söyledi..
değerler hakkında çok fazla yorum yapmadı..
lütfen yardımcı olun çokmu kötü değerlerimiz?
2,5 yıldır korunmuyoruz hiç hamile kalmadım..
HACİM: 1.5 ml
VISKOZİTE YÜKSEK
RENK OPAK BEYAZ
SIVILAŞMA ZAMANI >60 dakika
PH 8
SPERM SAYISI 0.3 milyon
AGLUTİNASYON YOK
HAREKETLİLİK 0 %
a)HIZLI İLERİ HAREKETLİLİK +4 0
b)YAVAŞ İLERİ HAREKETLİLİK +3 0
c)YERİNDE HAREKETLİLİK +2 0
d)HAREKETSİZ +1 100
MORFOLOJI (Kruger'e göre) *
SPERM SAYISI AZ OLDUĞUNDAN SPERM MORFOLOJİSİ İNCELENEMEDİ.
LÖKOSİT 0.1 milyon/m <1
.......................