merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.bende hiçbir sorun yok tüplerim açık.
eşime 1 ay önce test yaptık sperm sayısı 3 milyon -hızlı hareketli %0 - yerinde hareketli %0 -yavaş hareketli %10-hareketsiz %90-morfoloji normal %80-anormal &20 doktor 2.testi yapalım ama tüp bebek dedi.
2.test bugün verdi sonuç: sperm sayısı 12.8 milyon - hızlı hareketli %0 - yerinde hareketli %20 - yavaş hareketli %40 - hareketsiz %40 morfoloji normal %75-anormal %25 daha doktora görünmedik randevumuzu bekliyoruz.
Bu değerlerle yine de tüp bebek mi der sizce?
Evet canım muhtemelen tüp bebek diyecektir. Eşimin sonuçları da hemen hemen sizinkine yakın. Bize aşılama bile denememizi, tutmayacağını, kesinlikle tüp bebek olacağını söyledi. Ne yapalım tatlım, üzülme sakın, bizim sınavımız da böyle. Ben eşime keçi boynuzu kürü yapmıştım hızlı hareketlisi biraz yükseldi. Sen de dene mutlaka. Ama taze olsun keçi boynuzları. Pekmezini de içir, incir yedir bol bol. Olmaz diye bir şey yok. Dua et canımMoralini bozma sakın. İlk tüp bebek denemesinde bile başarı şansın var. Bak bir tek sen değilsin. Ben de senle aynı durumdayım. Hayırlısıyla inşallah bebişlerimiz kucaklarımıza gelecek. Hadi bakalım güzel haberlerini bekliyorum. Yazarım ben de sana. Hoşça kal:79:
hoş geldin canım ne olsun işyerinde akşam olmasını bekliyorum
sen ne yapıyorsun
Evet canım muhtemelen tüp bebek diyecektir. Eşimin sonuçları da hemen hemen sizinkine yakın. Bize aşılama bile denememizi, tutmayacağını, kesinlikle tüp bebek olacağını söyledi. Ne yapalım tatlım, üzülme sakın, bizim sınavımız da böyle. Ben eşime keçi boynuzu kürü yapmıştım hızlı hareketlisi biraz yükseldi. Sen de dene mutlaka. Ama taze olsun keçi boynuzları. Pekmezini de içir, incir yedir bol bol. Olmaz diye bir şey yok. Dua et canımMoralini bozma sakın. İlk tüp bebek denemesinde bile başarı şansın var. Bak bir tek sen değilsin. Ben de senle aynı durumdayım. Hayırlısıyla inşallah bebişlerimiz kucaklarımıza gelecek. Hadi bakalım güzel haberlerini bekliyorum. Yazarım ben de sana. Hoşça kal:79:
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.bende hiçbir sorun yok tüplerim açık.
eşime 1 ay önce test yaptık sperm sayısı 3 milyon -hızlı hareketli %0 - yerinde hareketli %0 -yavaş hareketli %10-hareketsiz %90-morfoloji normal %80-anormal &20 doktor 2.testi yapalım ama tüp bebek dedi.
2.test bugün verdi sonuç: sperm sayısı 12.8 milyon - hızlı hareketli %0 - yerinde hareketli %20 - yavaş hareketli %40 - hareketsiz %40 morfoloji normal %75-anormal %25 daha doktora görünmedik randevumuzu bekliyoruz.
Bu değerlerle yine de tüp bebek mi der sizce?
amin kızlar inşallah Allah ım isteyen herkese nasip etsinbazen diyorum acele mi ediyorum tedaviye başlamakla 2 yıllık evliyim 1 yıldır olmuyor doktor gördüğünde direk tüp bebek demişti.şimdi direk tüp bebek bölümünde testlerimizi yaptırdık sonuç bekliyoruz. Eğer tüp bebek derse başlamalı mıyım? Yoksa beklemeli miyim bilemiyorum?
bu sana kalmış bir durum aslında canım...
Bebek olması gerekir mi diye bakılan birşey diye değil.
Yaşın kaç bilmiyorum ama.kendimden örnek vereyim 32 yaşındayım,
29 yaşında evlendim 2,5 yıl hiç düşünmedik son 6 ay deniyorduk ve tesadüfi bir şekilde öğrendik.
Azospermi olunduğu .... Sonra ben dedim ki neden bekledim ki bu kadar çünkü hemen olacağını sanıyordum.sorun olursa benle alakalı
olur diye düşünüdüm.
Yani bu bir gerekilik değil ama artık bir çocuğumuz olsun yuvam şenlensin diyorsan bence devam et .
Bence tabi ki...
Zamanın karşımıza ne çıkaracağı belli değil burda okuduklarımda bana şu öğretti ama
hiçbirşey imkansız değildir.
öpüyorum canım.
amin kızlar inşallah Allah ım isteyen herkese nasip etsinbazen diyorum acele mi ediyorum tedaviye başlamakla 2 yıllık evliyim 1 yıldır olmuyor doktor gördüğünde direk tüp bebek demişti.şimdi direk tüp bebek bölümünde testlerimizi yaptırdık sonuç bekliyoruz. Eğer tüp bebek derse başlamalı mıyım? Yoksa beklemeli miyim bilemiyorum?
olmasını çok istiyorum ama direk tüp bebek e geçmek doğru mu onun kararını veremiyorum25 YAŞINDAYIM.Bi yanım başla hemen diyor diğer yanımda keçi boynuzu,havuç kürü felan dene bekle diyor sonra vazgeçiyorum ya olmazsa boşa zaman kaybı diyorum.arada kalmamın sebebi bu.yoksa bebişim olsun istiyorum kesinlikle.
evet daha gençmişin canım benim...
o zaman kendine bir zaman ver 6 ay 1 sene gibi bu süre doğal kürleri deneyin...
olmadı mı o zaman başvurursun...
inşh Allahım en kısa sürede nasip eder canım benim...
tüp bebek in garantisi olmadığı için ona başlayıp aynı anda da bitkisel kürler mi denesem diyorum. Kimse istemez tabi ama ben çok telaş oldum zaman kaybetmek istemiyorum bu yüzden telaşım bilemiyorum ikilemde kalıyorum
telaşlı olursan olmaz
elin ayağına karışır sakin düşünmek lazım.
Galiba hareketlilik sıfır olduğu için tüp bebek öneriyorlar hemen.
Okuduğum kadarıyla kürleri deneyip hamile kalan bir sürü kişi var toppiclerde.
Eşinle sakin sakin konuşun.hangisini yapmalıyız.
Biraz bekleyip kendimizce kürleri mi yapalım yoksa tüp bebek sürecine başlayalım mı?
tüp bebek in garantisi olmadığı için ona başlayıp aynı anda da bitkisel kürler mi denesem diyorum. Kimse istemez tabi ama ben çok telaş oldum zaman kaybetmek istemiyorum bu yüzden telaşım bilemiyorum ikilemde kalıyorum
2.ürolojinin yorumunu da öğreneyim ona göre karar vericez bakalım hakkımızda hayırlısı
2.ürolojinin yorumunu da öğreneyim ona göre karar vericez bakalım hakkımızda hayırlısı
arkadaşlarım merhaba,
eşimle iki yıldır evliyiz.
yaklaşık 4 aydır bebek istiyoruz.
geçen ay PKO olduğum tespit edildi ama hormonal değerlerim çok normal
sadece yumurtalarım gelişmiyor ve adet düzensizliği yapıyordu.
Regl olduğumda klomene başlayacağım bu ay günde iki kere.
bu arada dün eşiminden de sperm testi istemişti doktorum
bugün çıktı sonuçları yazacağım, yardımcı olur ve yorumlarsanız çok sevinirim
hepiniz oldukça tecrübelisiniz..
Allah isteyen herkesi evlatsız bırakmasın, hepiniz için hayırlısını diliyorum..
eşimin spermiyogram sonucunu şu şekilde :
cinsel perhiz süresi: 5 gün
görünüm: normal
koku: normal
likefaksiyon süresi: 20'
volüm: 2,8 ml
ph: 8
sperm sayısı:75 milyon
total motilite: %54
progresif hareketli: %11
nonprogresif hareketli: %43
immotil: %46
Tpmss: 21 milyon
yuvarlak hücre: 2 milyon
sperm boyama (Kruger Strict Criteria)
normal form: % 5
baş anamolisi: %51
Boyun anomalisi: %14
kuyruk anomalisi: %9
mixed anamoli: %21
canım görüşemedik bugün umarım herşey yolundadırDoğrudur canım hayırlı olsun hepimiz için
canım morfolojinin %14ün üzerinde olması beklenir ama %5te güzel bir rakam biz en iyi durumda bile %3ügördük o da ertesi ay düştü morfolojiye l-carnitine iyi geldiği söylense de herkese farklı etkileri olabiliyor ama umutsuzluğa kapılma hemen %0olup normal yoldan hamiş kalarak bebiş sahibi olan arkadaşlarda mevcut o yüzden biraz daha denemelisiniz yoksa aşılama önerecektir Dr.unda zatenMerveciğim teşekkür ederim dönüşün için canım...
Morfoloji Kruger'e göre normal form olan yani %5
%4'e eşit veya büyük olması gerekiyormuş en az
en normali %14 müş
morfoloji biraz düşük mü
yoksa sperm sayısı 75 milyon ve hareketlilik % 54 olduğu için engellemez mi ne dersin?
Merveciğim teşekkür ederim dönüşün için canım...
Morfoloji Kruger'e göre normal form olan yani %5
%4'e eşit veya büyük olması gerekiyormuş en az
en normali %14 müş
morfoloji biraz düşük mü
yoksa sperm sayısı 75 milyon ve hareketlilik % 54 olduğu için engellemez mi ne dersin?
canım çok sağol..moral oldu şimdi bana
yarın da doktorumla görüşeceğim zaten
tedavimize yeni başlayacağız
klomene başlayacağım bende de PKo çıktı ne yazıkki
ama yine de umutlu olmak lazım her zaman..
eşim sigara da kullanıyor
sigarayı bıraksa ya da biraz azaltsa morfolojisinde değişim olur mu?
bir de hareket % 54 ama, ileri hızlı düzeyi %11 bu düşük mü
sigaradan etkileniyor olabilir mi biraz da ne dersiniz..