Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ileri giden sperm hiç yok doktorun eşine bazı vitamin vb ilaçlar verecektir varikosel varmı yokmu ona baktırın ki doktorda muayne edecektr zaten böyle durumlarda ilk iş doplerle ve elle muayne yapılır ..ALLAH kolaylık versin aşılmayacak bi sorun değil ...

cok tesekkur ederim Ebrumeric cevabin icin.Varikosel yok Allahtan.Vitaminlere gelince malesef bizim burdaki doktorlara göre yapilabilcek hicbisey yok.Direk mikroenjeksion.Ümitsiz vakayiz.Ama benim buradaki okudugum mucizelerden sonra tekrar ümitlendim.Allah ol dedikten sonra...

MERHABA HEPİNİZE....

Tabi ki burda olmamın sebebi aynı sizler gibi aynı kaderi yaşamam.

Şunu bir kez daha anladım ki.Çeken bilir yaşayan anlar...

Zaten bu konu benim dışarda dost arkadaşa bile anlatmayı tercih edeceğim bir konu değil.

2013 OCAKTAN BERİ DENEME YAPIYORUZ ama malasef olmadı.bende zaten 3 ve 6 ayda bir kontrolle gidiyordum.

En son gittiğimde doktor eşinde bir sperm testi versin bakalım dedi.

Testi verdik.Verdiğimizi bile unuttuk nasıl olsa herhangi bir testi diye düşündük.

Çıkan sonuç bizi şok etti. Azospermi hiç sperm yoktu.

Eşim hiç belli etmemeye çalışsada çok üzüldü.Netten araştırmaya başladık tabi ki.

Ama insan anlıyor ki bu konular deryadeniz.

Kadın doğum uzmanına test sonucumuzu gösterdik.Doktor test baktı ve bana kanal d de çıkan doktur un Aytuğ bey in numarasını

verdi.Acil buraya gidin dedi nokta atışı olması lazım.Dedim bu kadar mı kötü.Ben hala çıkan sonucun farkında değilim.

Çünkü eşimle biz evde düşündük varikoselde var bizimde dışardan gördüğümüz en fazla ameliyat olur düzelir diye bakıyoruz.

Sonra eşimle oturduk uzunca konuştuk bu mevzuyu ki dikkat etmek istediğim yer burasıdır.Eğer ki eşinizde bir durum söz konusu ise

sadece kadın doğum uzmanın verdiği bilgiyle herhangi bir tüp merkezine değil öncelikle iyi bir ürologa gitmek gerek tabi ki bence.

Bizim kararımız bu yönde oldu ve iyi de oldu bence.

Bizim araştırmalarımız sonucu Bahceci kliniği ve Emre Bakırcıoğlunu tercih ettik.Çünkü bize göre sorun çooook büyüktü.

Biraz uzatıyor olabilirim kusura bakmayın elimden geldiğince kısa kısa geçicem.Yaşadığımız duygu çöküşü varoluşu birbirimiz

farkedecek diye üzülüşlerimizi varın siz tahmin edin.

Emre Bey gittik neden orda olduğumuzu özetledik.Daha hemen sperm testi hormon testi elle muayeneden sonra radyoloji ultrason testi

istedi.hormon ve sperm testi sonucu aynı gün aldık ve doktora gösterdik.

Çıkan sonuç 12 milyon sperm bulunduğu....Azospermi denile eşim yaklaık 20 gün bununla kavrulup durmuştu.

Doktora ilk sorduğum soru bu şekilde bir fark olur mu?

Doktorun cevabı 2 .sperm testinde çıkış olabilir ama 12 milyon olmaz...dedi.

Yani yanlış ölçülmüş şimdi siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Dİğer kısım devam ediyor tabi ki varikosel için ultrasonyana girecek doktor sonuçlarına bakacak ve belkide ameliyat olcak.

Şuan sperm sayımız harketliğimiz morfolojimiz gene kötü ama daha umutluyuz...

Doktorumuz proexxed plus verdi birde onu kullanmaya başladık.

Canım çok geçmiş olsun bu süre zarfında çok sancılı günler geçirmişsiniz ama şükür ki sonuç güzel çok doğru bir karar verip üroloğa gitmeniz ayrı bir doğtu karar zaten
ayrıca bir teşhis koyabilmek için tek test yeterli değildir ne biçim insan bu Dr.lar yaaa emre Bakırcıoğlu çok doğru tercih zaten türkiye de 2dr. var bu konuda biri ankarada kaan Aydos diğeri istanbulda emre Bakırcıoğlu
ve sana bir tavsiye ben o doktorum programındaki Dr.a gittim bizim değerlerimizin yükselmiş olduğunu göre göre hiç zaman kaybetmeden tüp dedi ve acaip ilgisiz umursamaz bir dr. hiiç mi hiç tavsiye etmiyorum
şimdi bence gıda takviyelerine başlayabilirsin keçi boynuzu veya havuç kürü, arı sütü-bal-polen, kabak çekirdeği, ceviz,incir
kayısı liste başını çekiyor

bu cevap gerçekten umut oldu bana...
düşündüklerimi yazdığın için mi bilmiyorum.bende aynı şeyleri düşünüyorum.
içimde şunuda bırakmadığın için tşk ederim.
acaba mı? diğer doktora mı gitseydik zaman mı kaybediyoruz diye?
ama doğru yerden başladığımızı bilmek mutluluk verici.
Allahım hepimizin yolunu açık etsin bu konuda inşh...çok sağol.

merhaba arkadaşlar. bizdede teratospermi yani morfoloji %1 (şekil bozukluluğu) geçen ay aşılama oldu negatif. bu ay tüp bebek negatif şimdi dondurulmuşları denicez bakalım inş. sonuç iyi olur. ama ben bu morfolojinin nedemek oduğunu hala anlamış değilim %1 ne anlama geliyo bileen varmı

ne demek canım birbirimize destek olmak bildiklerimizi paylaşmak için burdayız
Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah hiçbişeye gerek kalmadan tez zamanda yollar Rabbim bebişlerimizi
canım bizim de morfolojimiz %0dı %3e çıktık ama şu anda %1 aynıyız yane morfolojide spermin yapısını ifade ediyor bizimkilerde baş-boyun-kuyruk anomalisini gösteriyor misal bizimkinde 100tane de 1tane normal sperm var diye gözüküyor
ama morfolojisi %0olup normal yoldan hamiş kalıp bebişine kavuşan çok insan var çevremizde ona aldanıpta olmayacak diye düşünme sakın

inş. canım ama gün geçtikçe umutsuzluğa kapılıyorum.

inş. canım ama gün geçtikçe umutsuzluğa kapılıyorum.

kapılma canım Rabbim zamanını bilir herşeyin kaç kere tüp deneyip yine deneyecek olan insanlar tanıyorum sendeki pıhtılaşmaya ve kromozomlara bakıldı mı canım?
Birde nerde yaptırdın bilmiyorum tüpü ama imsi yöntemi kullanıldı mı eşine öncesinde takviye başladılar mı bunlar çok önemli ve sende boş durma bence gıda takviyeleri en azından sayıları artırır bu da şansını artırır

ya ben tam olarak bilmiyorum herşeye bakılıyo ama bi sorun çıkmadıkdan sonra bişi demiyolar daha detaylı konuşalım senle lütfen ben sana arkadaşlık isteği gönderdim özelden yazışalım.

canım demek oluyorkı 100 spermden sadece bı tanesı normal bızded 2 cıkmıstı ama bıze sadece prooxed plus verdı sacece bı kutu bır ay kullandı sonra dahada test falan vermedık baklaım ramazandan sonra tekrarlarız belkı Rabbim tum ısteyenlere versın ınsallah hayırlı saglıklı bı bebıs

canım bize hiç bi ilaç falan vermediler valla bende tam bilmiyorum. hepimize sağlıklı evlatlar versin .

canım bize hiç bi ilaç falan vermediler valla bende tam bilmiyorum. hepimize sağlıklı evlatlar versin .

ınsallah canım ınsallah bakalım bı dahakı asılama yaptırırız doktorum hıc beklemeyın yaptırın dedı ama esım yanasmıyo

Son düzenleme:
ınsallah canım ınsallah bakalım bı dahakı asılama yaptırırız doktorum hıc beklemeyın yaptırın dedı ama esım yanasmıyo

bence aşılama yaptırma direk tüp bebek yaptır çünkü aşılamanın ihtimali çok düşük. tüp bebek başarı oranları daha fazla. aşılama normal ilişkide gibi oluyo bizde zaten tutmuyo:)) tüp bebekde direk koyuyolar gerisi Allaha kalmış.

aynen akşam olsa da eve gitsek diye bakıyorum...

çalışmak bazen çok can sıkıcı evde oturuncada o da can sıkını çıkmadım işin içinden

al benden de o kadar geçen hafta aşılama olduğunda 2gün evde yattım sıkıldım şimdi de işte çıkılıyorum nasıl olcek bu iş anlamadım

dogru dıyosun aslında ama tup bebekte cok masraflı suan ıcın bıraz zor gozukuyor.devlette yaptırabılmem ıcınde sartlar henuz uygun degıl bılmıyorum nolcak:26:
bilmiyorum napıcam insallah hıcbırıne gerek kalmazda buay kalalım artık ınsallah bu mubarek Ramazan ayı bereketıne nail olallım inşallahh bebıslerımızde bereketlı gelsın

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.bende hiçbir sorun yok tüplerim açık.

eşime 1 ay önce test yaptık sperm sayısı 3 milyon -hızlı hareketli %0 - yerinde hareketli %0 -yavaş hareketli %10-hareketsiz %90-morfoloji normal %80-anormal &20 doktor 2.testi yapalım ama tüp bebek dedi.

2.test bugün verdi sonuç: sperm sayısı 12.8 milyon - hızlı hareketli %0 - yerinde hareketli %20 - yavaş hareketli %40 - hareketsiz %40 morfoloji normal %75-anormal %25 daha doktora görünmedik randevumuzu bekliyoruz.

Bu değerlerle yine de tüp bebek mi der sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…