Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım merhaba o kadar çok şey yazmışsın ki,çok teşekkür ederim.
1ml de sperm sayısı 10 milyon eşimin....doktorumuz bu sayının 20milyon olmasını söyledi.fakat dediğin gibi daha düşük değerlere ulaştığında da 15milyon-17 milyon gibi rakamlardada gebelik oluyormuş.
morfoloji diye bişi yazmıyor testte ama kısaltılmışı acaba nedir o kelimenin.baktım baktım bulamadım.ben sana elimdekileri yazimm belki anlarsın,bazı terimlere o kadar yabancıyımki,yeni yeni öğreniyorum.birde eşim 3 ay boyunca proxeed plus şase kullanacak sabah akşam,eğer bu 3 ay içerisinde gebelik oluşmaz ise aşılama yapacakmış.

GÖRÜNÜM:GRİ-OPAK
MİKTAR:3ML
PH:8,0
VİZKOZİTE:NORMAL
SIVILAŞMA SÜRESİ:30DK
LÖKOSİT:13-14
ERİTROSİT:-
AGLUTİNASYON:YOK-NEGATİF
PROGRESİF HAREKETLİ:%60
YAVAŞ HAREKETLİ:%10
YERİNDE HAREKETLİ:%10
HAREKETSİZ:%20
1 ML'DE:10.000.000
NORMAL BAŞLI:%99
ÇİFT BAŞLI:-
BÜYÜK-KÜÇÜK BAŞLI:%1
UZUN-YUV BAŞLI:-
KUYRUKSUZ:-
ÇİFT KUYRUK:-
BAŞSIZ:-

elosa canım öncelikle çıktığınız yolum mutlu sonla bebekle taçlanmasını dilerim canım:KK16:
değerlerinizde sayı haricinde bir problem görnmüyor hızınız vs normal..ama sanırım morfolojiya bakılmamış o oldukça önemli..
WHO yazar yada KRUGER yazar yada direk morfoloji yazar...Normal(dölleme yeterliğine sahip-sağlıklı) siperm yüzdesini gösterir canım...% 14 ve üzeri olması gerekir...ama artık %4 ve üzeri de normal kabul ediliyormuş..

onun dışında diyeceğim proxeed plusa başlamakla çok iyi etmişsiniz sayınızı artıracaktır hız probleminiz de yok bebiş gelicek bence :KK16:..

ama 3 ay kısa bir süre canım bence 6 ay kullanın o zamana kadar gebelik olmazsa başka yöntemlere yönelirsiniz.

benim eşim proxeedi 1 yıl kullandı...sayısı toplanda 45 milyonken en sn 288 milyon çıktı:KK9: oldukça etkili yani:KK34:

Son düzenleme:
elosa canım öncelikle çıktığınız yolum mutlu sonla bebekle taçlanmasını dilerim canım:KK16:
değerlerinizde sayı haricinde bir problem görnmüyor hızınız vs normal..ama sanırım morfolojiya bakılmamış o oldukça önemli..
WHO yazar yada KRUGER yazar yada direk morfoloji yazar...Normal(dölleme yeterliğine sahip-sağlıklı) siperm yüzdesini gösterir canım...% 14 ve üzeri olması gerekir...ama artık %4 ve üzeri de normal kabul ediliyormuş..

onun dışında diyeceğim proxeed plusa başlamakla çok iyi etmişsiniz sayınızı artıracaktır hız probleminiz de yok bebiş gelicek bence :KK16:..

ama 3 ay kısa bir süre canım bence 6 ay kullanın o zamana kadar gebelik olmazsa başka yöntemlere yönelirsiniz.

benim eşim proxeedi 1 yıl kullandı...sayısı toplanda 45 milyonken en sn 288 milyon çıktı:KK9: oldukça etkili yani:KK34:

canım çok teşekkür ederim çok sağol inşallah yaaaa:nazar::KK16:
evet doktorumuzda öyle dedi,strese sıkıntıya hiç gerek yok,ciddi bir durum yok yani korkulacak dedi..
ilaca başladıktan 3 ay gibi kısa bir sürede sonuç almanız yüksek dedi.
kii eğer olumsuz olursa hemen aşılama yapıcaz dedi,tüp bebeklik bir durumumuz yokmuş yani.
morfoloji adına bişi yok cnm testte,birazdan arıcam bakim neden yok,acaba gerekmi duymadı?
eşim proxeed plus ile keçi boynuzu kürünü ve keçi boynuzu pekmezini takviye olarak düzenli tüketecek,ayrıca ben bugün polen aldım bal ile karıştırıcaz sabah akşam yicek.doktoroda dün sordu,olur dedi bi sakıncası yokmuş yani.bu ilaç çok pahalı bir ilaç bizim 3 aylık ilaç tutarımız 750 tl...acaba diyorum hepsini birmi alsak,yada aylık periyodlardamı alsak..çünkü eğer hamiş kalırsam o ilaçları değerlendirmem mümkün değil..sence ne yapmalıyız.
eşim hepsini birden alalım bebiş olursa birine veririz diyor ama ben kimi bulucamda vericem,aynı sorunu yaşayan...S
inşallah derman olur,bu defa çok umutluyuz inşallah canım.:KK16:

merhaba biz 18 aydan beri cocuk ıstıyoruz ama hala olmadı.esimin sperm analizi soyle bu analızı yaklasık 8 ay once yaptırdık
viskozite normal
likefaksiyon suresi 22 dk
aglutinasyon yok
lokosit 0.2
sperm sayısı 63 milyon
hızlı ılerı 32
yerinde 11
hareketsiz oranı 57
hareketli 43
morfolojı
normal 2
bas anomalısı 91
boyun anomalısı 29
kuyruk anomalısı 16
hacim 4.06
esimin degerleri boyle
doktoru onemlı bisey yok cocugunuz olur demıs 1 ay proxeed plus kullandı ama sonuz negatif :KK50:

Rabbim bu mubarek gunlerde dualarımı kabul eylesın ınsallah:KK49::KK49::KK49:

canım çok teşekkür ederim çok sağol inşallah yaaaa:nazar::KK16:
evet doktorumuzda öyle dedi,strese sıkıntıya hiç gerek yok,ciddi bir durum yok yani korkulacak dedi..
ilaca başladıktan 3 ay gibi kısa bir sürede sonuç almanız yüksek dedi.
kii eğer olumsuz olursa hemen aşılama yapıcaz dedi,tüp bebeklik bir durumumuz yokmuş yani.
morfoloji adına bişi yok cnm testte,birazdan arıcam bakim neden yok,acaba gerekmi duymadı?
eşim proxeed plus ile keçi boynuzu kürünü ve keçi boynuzu pekmezini takviye olarak düzenli tüketecek,ayrıca ben bugün polen aldım bal ile karıştırıcaz sabah akşam yicek.doktoroda dün sordu,olur dedi bi sakıncası yokmuş yani.bu ilaç çok pahalı bir ilaç bizim 3 aylık ilaç tutarımız 750 tl...acaba diyorum hepsini birmi alsak,yada aylık periyodlardamı alsak..çünkü eğer hamiş kalırsam o ilaçları değerlendirmem mümkün değil..sence ne yapmalıyız.
eşim hepsini birden alalım bebiş olursa birine veririz diyor ama ben kimi bulucamda vericem,aynı sorunu yaşayan...S
inşallah derman olur,bu defa çok umutluyuz inşallah canım.:KK16:

canım bence hepsini birden almayın dediğin gibi hamiş olursun elinizde kalır ilaçlar...

bence aylık alın 2 kutu...sonra gerekirse gene alırsınız..internette zaten kargo parası almıyorlar..:KK34:

o takviyeleride kullan canım şifa olsun inşallah..:KK16:

merhaba biz 18 aydan beri cocuk ıstıyoruz ama hala olmadı.esimin sperm analizi soyle bu analızı yaklasık 8 ay once yaptırdık
viskozite normal
likefaksiyon suresi 22 dk
aglutinasyon yok
lokosit 0.2
sperm sayısı 63 milyon
hızlı ılerı 32
yerinde 11
hareketsiz oranı 57
hareketli 43
morfolojı
normal 2
bas anomalısı 91
boyun anomalısı 29
kuyruk anomalısı 16
hacim 4.06
esimin degerleri boyle
doktoru onemlı bisey yok cocugunuz olur demıs 1 ay proxeed plus kullandı ama sonuz negatif :KK50:

Rabbim bu mubarek gunlerde dualarımı kabul eylesın ınsallah:KK49::KK49::KK49:
canım umarım bebişiniz çok bkletmeden gelir...

sizin sayınız ve hızınız normal görünüyor ancak morfoloji sorununuz var canım..

proxeed içinde 1 ay kısa bir süre umutsuz olma kullanmaya devam edin..

Son düzenleme:
canım bence hepsini birden almayın dediğin gibi hamiş olursun elinizde kalır ilaçlar...

bence aylık alın 2 kutu...sonra gerekirse gene alırsınız..internette zaten kargo parası almıyorlar..:KK34:

o takviyeleride kullan canım şifa olsun inşallah..:KK16:

Canım sağol inşallah.
burada Selçuk Ecza var,Eczacıbaşı Fabrikası zaten burada.ilaçları temin ederiz ve dediğin gibi 2 şerli halde alalım,inşlh gerek kalmaz çok kullanmaya:KK1::KK16:

canım umarım bebişiniz çok bkletmeden gelir...

sizin sayınız ve hızınız normal görünüyor ancak morfoloji sorununuz var canım..

proxeed içinde 1 ay kısa bir süre umutsuz olma kullanmaya devam edin..

insallah canım isteyen herkese nasip etsin.bu ay rahim filmi cekildim cok sukur bı sorun cıkmadı filmi takiben 3 ay icinde hamile kalma sansım olabilirmıs olmazsa asılamaya gıdılcek Rabbim aratmasın insallah.proxeed cok pahalı ona verecegım masrafla asılama yaptırırım ama doktorumuz 1 ay yeterlı demıstiproeed için bılmıyorum napcaz belkıde kecı boynuzu kurune baslarız oda bıraz zahmetlı ama zahmetsizde hic bise olmuyor:KK31::KK31::KK31:

Canım sağol inşallah.
burada Selçuk Ecza var,Eczacıbaşı Fabrikası zaten burada.ilaçları temin ederiz ve dediğin gibi 2 şerli halde alalım,inşlh gerek kalmaz çok kullanmaya:KK1::KK16:

anladım canım ozaman daha iyi :KK34:

kutusu 125 tl falan olmalı dediğin gibi pahalı bir vitamin..ama olsun sonu bebişli olsun:KK16:

insallah canım isteyen herkese nasip etsin.bu ay rahim filmi cekildim cok sukur bı sorun cıkmadı filmi takiben 3 ay icinde hamile kalma sansım olabilirmıs olmazsa asılamaya gıdılcek Rabbim aratmasın insallah.proxeed cok pahalı ona verecegım masrafla asılama yaptırırım ama doktorumuz 1 ay yeterlı demıstiproeed için bılmıyorum napcaz belkıde kecı boynuzu kurune baslarız oda bıraz zahmetlı ama zahmetsizde hic bise olmuyor:KK31::KK31::KK31:

canım erkekte yeni sperm oluşumu 72 gün kadar sürüyormuş o yüzden kullanılacak her takviyeyi dr lar genelde 3 ay kadar kullanın derler..o yüzden umudunuzu yitirmeyin biraz daha kullanın derim ben..ama beklemek istemezseniz aşılama deneyin derim cnm..

sperm sayısından çok hareketlilik oranının yüksek olması hamilelik şansını daha çok arttırıyor en azından dr lar böyle söylüyor sizin sonuçlar 27 milyon sınıra yakın hareketlilik oranı süper hareketsiz %2 sadece bu değerlerle şans çok yüksek ne zamandır deniyorsunuz sende bir problem var mı??

cnm çok teşekkür ederim yorumun için.bende bi problem yok çok şükür.ama morfoloji beni düşündürüyo.biraz araştırma yaptım bayağı düşük.acaba ondan dolayımı olmuyo.2,5 senedir deniyoz olmuyo.

yıkamadan sonraki değerler olduğu için bu konuya tam hakim değilim. ama eksiklerde var burda.

perhiz süresi kaç gün?

meni hacmi az, yıkamadan sonra mı azaldı acaba?

sayı iyi, 1 mililitrede 20 milyon normal karşılanıyor.

ileri hız süper.

morfoloji ise kritere göre değişir. WHO ile yapıldıysa test, ortalama %60 ve yukarısı iyidir.

yok eğer kruger kriterlerine göre yapıldıysa %4 ve üzeri iyi deniliyor

cnm öncelikle teşekkür ederim yorumun için.şöyle söylim.perhiz süresi 4 gün.meni hacmi yıkamadan önce:3,4 dü.morfolojininde neye göre yapıldığı yazmıyo.:26::26::26:

kendim bütün tahlillerimi yaptırdım eşimde tahlil verdi sonuçlarda hiçbir sorun yok ama 7 aydır deniyoruz olmuyor malesef tatlım. neden olmadığı hakkında hiçbir fikrim yok. bu arada teşekkür ediyorum cevap verdiğin için

canım benim eşimin sonuçlarım dA seninki gibiydi, iyiydi. bende de hiç bi sorun yoktu niye olmuyo diye dertlenirken bi baktım 8. ayda hamileyim. moralini bozma. biliyorum kolay değil ama kafana takma. cidden tek sebep buymuş ben anladım...

canım benim eşimin sonuçlarım dA seninki gibiydi, iyiydi. bende de hiç bi sorun yoktu niye olmuyo diye dertlenirken bi baktım 8. ayda hamileyim. moralini bozma. biliyorum kolay değil ama kafana takma. cidden tek sebep buymuş ben anladım...

kafama takmamaya çalışıyorum ama elimde değil bu ay 9. ay olacak. üstelik dün gece görümcem doğum yaptı birde üstüne bizden 1 yıl sonra evlenen abimin eşi yani gelinimizde haftaya doğum yapacak. onları gördükçe iyice canım sıkılıyo. kim ne derse kızıyorum psikolojim bozuldu. yapabileceğim hiçbir şey yok doktorlar 1 sene bekle diyo.

bu arada sizin bebeğiniz de hayırlı olsun allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

cnm çok teşekkür ederim yorumun için.bende bi problem yok çok şükür.ama morfoloji beni düşündürüyo.biraz araştırma yaptım bayağı düşük.acaba ondan dolayımı olmuyo.2,5 senedir deniyoz olmuyo.

canım rica ederim birbirimize destek olmak bilgilerimizi, dertlerimizi paylaşarak yaralarımıza ilaç olucaz inş.bizde 1 senedir uğraşıyoruz bizdede sperm azlığı diyolar sizde tam tersi hiç bi engel yok baktığında olmaması için yani akıl alcak bişey değil ALLAH ın bileceği iş olur yada olmaz yapacak bişey yok.bizimde sonuçlar böyle varikosel var denildi ameliyat olması lazımmış ama eşim olmayacak olanlardada değişen bişey olduğu yok aşılama düşünüyoruz biz bakalım işte hayırlısı olsun.bende de bir sorun yok ama detaylı bi araştırma yaptırmak lazım.
miktar 4 ml
çözünme süresi 15 dakika
viskozite:normal
ph:8,2
görünüm:gri opak
konsantrasyon 23 milyon
hızlı hareket:%22
yavaş;:%15
yerinde hareket:%8
hareketsiz:%57
vitalite:%43
lökosit:600000
yuvarlak hücre:1200000
gross anomali morfoloji:%28
sizin morfoloji hakkında dr bişey demediyse çok kafana takma bence onlar bütün olarak bakıyorlar sonuçlara biz bir eksik bulup araştırınca abuk sabuk şeyler buluyoruz sizin içinde hayırlısı olsun en kısa zamanda bebişin gelsin.

canım rica ederim birbirimize destek olmak bilgilerimizi, dertlerimizi paylaşarak yaralarımıza ilaç olucaz inş.bizde 1 senedir uğraşıyoruz bizdede sperm azlığı diyolar sizde tam tersi hiç bi engel yok baktığında olmaması için yani akıl alcak bişey değil ALLAH ın bileceği iş olur yada olmaz yapacak bişey yok.bizimde sonuçlar böyle varikosel var denildi ameliyat olması lazımmış ama eşim olmayacak olanlardada değişen bişey olduğu yok aşılama düşünüyoruz biz bakalım işte hayırlısı olsun.bende de bir sorun yok ama detaylı bi araştırma yaptırmak lazım.
miktar 4 ml
çözünme süresi 15 dakika
viskozite:normal
ph:8,2
görünüm:gri opak
konsantrasyon 23 milyon
hızlı hareket:%22
yavaş;:%15
yerinde hareket:%8
hareketsiz:%57
vitalite:%43
lökosit:600000
yuvarlak hücre:1200000
gross anomali morfoloji:%28
sizin morfoloji hakkında dr bişey demediyse çok kafana takma bence onlar bütün olarak bakıyorlar sonuçlara biz bir eksik bulup araştırınca abuk sabuk şeyler buluyoruz sizin içinde hayırlısı olsun en kısa zamanda bebişin gelsin.

bence tam anlamıyla doğru düşünmüyorsunuz.
çünkü,

1- her doktor aynı değil, hem tecrübe olarak aynı değil, hem de kapasite olarak aynı değil.

2- bazı doktorların paragöz olması sözkonusu maalesef.
direk aşılama veya direk tüp bebek çok istisnai durumlar hariç benim araştırmalarıma göre normal değil.

şöyle bir örnek vereyim. diyelim ki sperm testinde 0 sperm çıktı. işte bu vaka acil bir vakadır ve her geçen 1 gün bile o ailenin aleyhine olabilir, tam tersi de olabilir bu kesin değildir. bu nedenle acilen bu ailenin tüp bebek merkezine yönlendirilmesi gayet normal kabul edilebilir.

2. bir örnek. diyelim ki sperm değerleri normalden düşük, sayı veya hızı veya morfoloji. diyelimki erkek genç değil. farzedelimki 42 yaşında olsun. işte bu ailede doktor belki yaştan dolayı aşılama veya tüp bebeğe geçebilir bunu da normal karşılarım ben.
birçok kaynakta 35 yaşından sonra spermlerde düşüş olduğu yazıyor çünkü.

normal yaşlarda olan, sperm değerlerinden herhangi birinde problem görülen aileler neden direk aşılamaya veya tüp bebeğe yönlendirilmemeli diye soracak olursak elimizde bir kanıtlanmış bilgi daha var. o da şu, sperm değerleri sabit değil ve aynı kişide bile farklı dönemlerde farklı değerler çıkabilmekte.
mesela forumda da denk gelmiştim, biri vardı, bir ay mlde 8 milyon sperm çıkıyormuş, başka bir ay 15 milyon çıkıyormuş. her iki değerde mükemmel görünmese de mesela bu ailenin şansı bence hiçte az değil. yeterki doğru tedavi uygulansın, birazda şans lazım, nasip kısmet işi sonuçta.

bir şey daha var. evli çift ne kadar süre ile deneme yaptı. yani 8 ay ile 24 ay arasında çok çok fark var. bunlarda gözönünde bulunduruluyor tabi. mesela diyelim ki sperm değerleri aşağı yukarı aynı çıkan iki evli çift var.
biri 8 ay denedi hiçbir şekilde hamilelik oluşmadı. diğer çift 24 ay denedi ve diyelim ki bir düşükleri mevcut. bu durumda 24 ay deneyen çiftin durumuna, diğer çiftin durumuna göre çok kötü diyemeyiz. neden, çünkü bir gebelik olmuş daha önce.

(bizim durumumuzda buna benzer. yaklaşık 7-8 ay denedik olmadı.diğer ay hamile kaldım, 8 haftalıkken düşük yaptım. 4 aydır deniyoruz yine yok. zaten sperm sayısında ve birazda hızında sorun olduğunu bu ay öğrendik. daha önceki gebelik bizi çok rahatlatıyor psikolojik olarak. niye çünkü sonuçta doğal yollardan bir kez bile olsa olabileceğini gördük biz. doktorlara kalsa bizim değerlerle asla hamilelik olmaz. 1mlde 7milyon çıktı sperm sayısı, ileri hızlı %20, yavaş ileri hızlı %15 ti test sonucunda. daha önce bir gebelik olmasına rağmen gerizekalı doktor normal yollardan hiç olmayabilir dedi. başka bir doktora gösterdik, çok kötü değil düzelebilir, zaten doğal yollardan da daha önce olmuş umarım yine olur, tedavinize bir müddet (3ay) devam edin,gebelik olmassa sonra tekrar kontrole gidin dedi.
2 doktor arasındaki insani farkı görüyorsunuz işte.

nöroloji doktorunun kurduğu cümle mesela şöyle; " doğal yollardan -hiç- olmayabilir" diyor. peki ben size soruyorum, bu cümleyi şöyle kullanıpta bizi rahatlatsa biraz ne olur? "bu değerlerle kesin bişey söylemek zor, ilaç tedavisi deneyeceğiz 5-6 ay, doğal yollardan olabilir ama olmassa farklı tedavi yöntemlerine geçelim" gibi bir cümle kursa ne olur soruyorum? çok mu zor yani? gerizekalı herif.
ben bunu bilmesem ve daha önceden normal yolla gebeliğim olmasa inanın ok kafaya takardım.

her neyse çok uzattım. bakın sizin değerleriniz bizimkiyle hız olarak neredeyse aynı. sayı fazla sizin sonuçlarınızda, 3 katı diyebiliriz. (bizim morfoloji %60 çıktı bu arada bunu yazmayı unuttum.) biz şuan proxeed plus ve evicap e vitamini kullanıyoruz.20 gün oldu ilaçlara başlayalı. bakın demek ki sizin de bana göre bir süre sperm değerlerini düzeltmek amacıyla ilaçlar ve bitkisel kürler kullanmanız lazım. değerlerde bir gelişme olmassa aşılama veya tüp bebeğe geçmeniz lazım. tabi siz bilirsiniz.
yerinizde olsam başka bir üroloğa gidip tekrar değerlendirme yapılmasını isterim. çünkü aşılama tüp bebek bunlar zahmetli ve masraflı işler. psikolojik etkilerini hiç saymıyorum bile.

son bir not:) sizin sonuçlarda lökosit 600 000 görnüyor. buda önemli. iltihaba bağlı durumlarda oluştuğunu öğrendim bunun. bu değer zaten 1 miilyon veya daha fazla olursa antibiyotik tedavisi veriliyor diye biliyorum. bir de sizde varikosel mi vardı. lökosit gnelde varikoselde çıkıyor çünkü.
eğer varikosel varsa, varikosel zamanla ilerleyebiliyor bundan da haberiniz olsun. ona göre davranın çok geç kalmayın.
varikosel için size tavsiyem, biraz masraflı biraz da zahmetli olacak ama, her ay test yaptırın bir müddet. mesela 3 ay olabilir bu. değerler daha da kötüye gidiyorsa bişeyler yapmanız gerektiği ortaya çıkar. ama yok değerler düzeliyorsa veya sabitse o zaman işler değişir.

Son düzenleme:
bence tam anlamıyla doğru düşünmüyorsunuz.
çünkü,

1- her doktor aynı değil, hem tecrübe olarak aynı değil, hem de kapasite olarak aynı değil.

2- bazı doktorların paragöz olması sözkonusu maalesef.
direk aşılama veya direk tüp bebek çok istisnai durumlar hariç benim araştırmalarıma göre normal değil.

şöyle bir örnek vereyim. diyelim ki sperm testinde 0 sperm çıktı. işte bu vaka acil bir vakadır ve her geçen 1 gün bile o ailenin aleyhine olabilir, tam tersi de olabilir bu kesin değildir. bu nedenle acilen bu ailenin tüp bebek merkezine yönlendirilmesi gayet normal kabul edilebilir.

2. bir örnek. diyelim ki sperm değerleri normalden düşük, sayı veya hızı veya morfoloji. diyelimki erkek genç değil. farzedelimki 42 yaşında olsun. işte bu ailede doktor belki yaştan dolayı aşılama veya tüp bebeğe geçebilir bunu da normal karşılarım ben.
birçok kaynakta 35 yaşından sonra spermlerde düşüş olduğu yazıyor çünkü.

normal yaşlarda olan, sperm değerlerinden herhangi birinde problem görülen aileler neden direk aşılamaya veya tüp bebeğe yönlendirilmemeli diye soracak olursak elimizde bir kanıtlanmış bilgi daha var. o da şu, sperm değerleri sabit değil ve aynı kişide bile farklı dönemlerde farklı değerler çıkabilmekte.
mesela forumda da denk gelmiştim, biri vardı, bir ay mlde 8 milyon sperm çıkıyormuş, başka bir ay 15 milyon çıkıyormuş. her iki değerde mükemmel görünmese de mesela bu ailenin şansı bence hiçte az değil. yeterki doğru tedavi uygulansın, birazda şans lazım, nasip kısmet işi sonuçta.

bir şey daha var. evli çift ne kadar süre ile deneme yaptı. yani 8 ay ile 24 ay arasında çok çok fark var. bunlarda gözönünde bulunduruluyor tabi. mesela diyelim ki sperm değerleri aşağı yukarı aynı çıkan iki evli çift var.
biri 8 ay denedi hiçbir şekilde hamilelik oluşmadı. diğer çift 24 ay denedi ve diyelim ki bir düşükleri mevcut. bu durumda 24 ay deneyen çiftin durumuna, diğer çiftin durumuna göre çok kötü diyemeyiz. neden, çünkü bir gebelik olmuş daha önce.

(bizim durumumuzda buna benzer. yaklaşık 7-8 ay denedik olmadı.diğer ay hamile kaldım, 8 haftalıkken düşük yaptım. 4 aydır deniyoruz yine yok. zaten sperm sayısında ve birazda hızında sorun olduğunu bu ay öğrendik. daha önceki gebelik bizi çok rahatlatıyor psikolojik olarak. niye çünkü sonuçta doğal yollardan bir kez bile olsa olabileceğini gördük biz. doktorlara kalsa bizim değerlerle asla hamilelik olmaz. 1mlde 7milyon çıktı sperm sayısı, ileri hızlı %20, yavaş ileri hızlı %15 ti test sonucunda. daha önce bir gebelik olmasına rağmen gerizekalı doktor normal yollardan hiç olmayabilir dedi. başka bir doktora gösterdik, çok kötü değil düzelebilir, zaten doğal yollardan da daha önce olmuş umarım yine olur, tedavinize bir müddet (3ay) devam edin,gebelik olmassa sonra tekrar kontrole gidin dedi.
2 doktor arasındaki insani farkı görüyorsunuz işte.

nöroloji doktorunun kurduğu cümle mesela şöyle; " doğal yollardan olmayabilir" diyor. peki ben size soruyorum, bu cümleyi şöyle kullanıpta bizi rahatlatsa biraz ne olur? "bu değerlerle kesin bişey söylemek zor, ilaç tedavisi deneyeceğiz 5-6 ay, doğal yollardan olabilir ama olmassa farklı tedavi yöntemlerine geçelim" gibi bir cümle kursa ne olur soruyorum? çok mu zor yani? gerizekalı herif.
ben bunu bilmesem ve daha önceden normal yolla gebeliğim olmasa inanın ok kafaya takardım.

her neyse çok uzattım. bakın sizin değerleriniz bizimkiyle hız olarak neredeyse aynı. sayı fazla sizin sonuçlarınızda, 3 katı diyebiliriz. (bizim morfoloji %60 çıktı bu arada bunu yazmayı unuttum.) biz şuan proxeed plus ve evicap e vitamini kullanıyoruz.20 gün oldu ilaçlara başlayalı. bakın demek ki sizin de bana göre bir süre sperm değerlerini düzeltmek amacıyla ilaçlar ve bitkisel kürler kullanmanız lazım. değerlerde bir gelişme olmassa aşılama veya tüp bebeğe geçmeniz lazım. tabi siz bilirsiniz.
yerinizde olsam başka bir üroloğa gidip tekrar değerlendirme yapılmasını isterim. çünkü aşılama tüp bebek bunlar zahmetli ve masraflı işler. psikolojik etkilerini hiç saymıyorum bile.

son bir not:) sizin sonuçlarda lökosit 600 000 görnüyor. buda önemli. iltihaba bağlı durumlarda oluştuğunu öğrendim bunun. bu değer zaten 1 miilyon veya daha fazla olursa antibiyotik tedavisi veriliyor diye biliyorum. bir de sizde varikosel mi vardı. lökosit gnelde varikoselde çıkıyor çünkü.

tek dr la kalmadık bizde başka dr lara gitti eşim onlarda aynı şey söyledi herkes kafasına göre söylüyor kimisi çocuğunuz olur kimisi şans az diyor.bende isterim deneyelim biraz daha ama benim eşimin yaşı 34 benim ağustosta 29 aslında çok geç bir yaş değil ama ne bileyim bir an önce olsun istiyoruz.evet eşimde varikosel var bizimde ilk gittiğimiz dr paragöz çıktı %100 ameliyat dedi başkası şart değil dedi arada kaldı yani anlayacağın biz bir senedir çalışıyoruz bende hiç gebelik oluşmadı.aşılama için gidicez dr ama belki aşılamaya gerek yok deneyin diyecek şimdiden bişey söylemem doğru olmaz hele bir gidelim ozaman açığa çıkar durum.eşime ilaç vermediler ama ben keçi boynuzu kürü başladım bu ay 3 ay dolucak dr ilaçların arttırdığı kesin olarak tespit edilmiş değil dedi vermedi yani bize tek çıkar yol ameliyat olarak gösterdi.dr lar seni düşünmüyor ki kendi cüzdanının derdinde ama adam gibi hakkıyla yapan da yok değilde mesele öylesine rastlamakta biz rastlamadık şimdiye kadar.

slm arkadaşlar çok acil konu ile bilgisi olanlar yardımcı olabalir mi şimdiden çok tşk ederim ilginize eşimin spermiyogram sonucunda

MİKTAR 1,5 L cc 3-5 çıktı yani L düşük olduğunu gösterir ama bilgisi olan lütfen cvplasın :KK43: :KK43:

slm arkadaşlar çok acil konu ile bilgisi olanlar yardımcı olabalir mi şimdiden çok tşk ederim ilginize eşimin spermiyogram sonucunda

MİKTAR 1,5 L cc 3-5 çıktı yani L düşük olduğunu gösterir ama bilgisi olan lütfen cvplasın :KK43: :KK43:

mrb canım ama buraya karışık yazmışsın tam anlayamadım.

kısa bilgi vereyim siz yorumlayın artık.

1- miktar aralığı farklı yerlerde küçük aralıklarla değişmekle birlikte genel olarak 1,5 veya 2 den başlayarak 6 ml veya 8 mlye kadar değişiyor. siz who aralığına bakın. orada aralık şöyle ; 1.5 ile 5 ml arası.

2- eğer sperm sayısı ve hızı iyi ise buradaki miktar sorun yapılmaz. örneğin who kriterlerine göre 1 ml de 15 milyon veya 20 milyon üzeri sperm varsa bu sayı normal kabul edilebiliyor. toplam hızda %50den büyük olması gerekiyor. (ileri hızlı ve yavaş ileri hızlı)

3- bu miktarı etkileyen en büyük etken cinsel perhiz süresi. sanırım sizin perhiz süreniz 2 gün civarında. bakın mesela 4 günlük bir cinsel perhizin ardından bu testi yapsanız yaklaşık 2 katı çıkar ki buda normal aralıkta ortalarda biyerde bir değerdir.

umarım açıklayıcı olmuştur:)

Arkadaslar bizim test sonuclarinada bi el ativerin Allah rizasi icin.Ileri harekette baya sorun oldugunu biliyorum ama yerinde hareketlilerere ve yavaslara biraz gaz versek kurtarirmiyiz isi :-)))
Durum söyle:

Volume 4,0
Ph 7.7
Konsantre 10 milyon
Toplam 40 milyon
Ileri hareketlilik %0
Yavas hareketli % 50
Yerinde hareketli % 20
Hareketsiz %30
Morfoloji
Normal %13
Patolojik form %87

Bizim test Almanca anca bu kadar cevirebildim.Eksik bisey varmi yazmadigim bilmiyorum.

X