canım rica ederim birbirimize destek olmak bilgilerimizi, dertlerimizi paylaşarak yaralarımıza ilaç olucaz inş.bizde 1 senedir uğraşıyoruz bizdede sperm azlığı diyolar sizde tam tersi hiç bi engel yok baktığında olmaması için yani akıl alcak bişey değil ALLAH ın bileceği iş olur yada olmaz yapacak bişey yok.bizimde sonuçlar böyle varikosel var denildi ameliyat olması lazımmış ama eşim olmayacak olanlardada değişen bişey olduğu yok aşılama düşünüyoruz biz bakalım işte hayırlısı olsun.bende de bir sorun yok ama detaylı bi araştırma yaptırmak lazım.
miktar 4 ml
çözünme süresi 15 dakika
viskozite:normal
ph:8,2
görünüm:gri opak
konsantrasyon 23 milyon
hızlı hareket:%22
yavaş;:%15
yerinde hareket:%8
hareketsiz:%57
vitalite:%43
lökosit:600000
yuvarlak hücre:1200000
gross anomali morfoloji:%28
sizin morfoloji hakkında dr bişey demediyse çok kafana takma bence onlar bütün olarak bakıyorlar sonuçlara biz bir eksik bulup araştırınca abuk sabuk şeyler buluyoruz sizin içinde hayırlısı olsun en kısa zamanda bebişin gelsin.
bence tam anlamıyla doğru düşünmüyorsunuz.
çünkü,
1- her doktor aynı değil, hem tecrübe olarak aynı değil, hem de kapasite olarak aynı değil.
2- bazı doktorların paragöz olması sözkonusu maalesef.
direk aşılama veya direk
tüp bebek çok istisnai durumlar hariç benim araştırmalarıma göre normal değil.
şöyle bir örnek vereyim. diyelim ki sperm testinde 0 sperm çıktı. işte bu vaka acil bir vakadır ve her geçen 1 gün bile o ailenin aleyhine olabilir, tam tersi de olabilir bu kesin değildir. bu nedenle acilen bu ailenin tüp bebek merkezine yönlendirilmesi gayet normal kabul edilebilir.
2. bir örnek. diyelim ki sperm değerleri normalden düşük, sayı veya hızı veya morfoloji. diyelimki erkek genç değil. farzedelimki 42 yaşında olsun. işte bu ailede doktor belki yaştan dolayı aşılama veya tüp bebeğe geçebilir bunu da normal karşılarım ben.
birçok kaynakta 35 yaşından sonra spermlerde düşüş olduğu yazıyor çünkü.
normal yaşlarda olan, sperm değerlerinden herhangi birinde problem görülen aileler neden direk aşılamaya veya tüp bebeğe yönlendirilmemeli diye soracak olursak elimizde bir kanıtlanmış bilgi daha var. o da şu, sperm değerleri sabit değil ve aynı kişide bile farklı dönemlerde farklı değerler çıkabilmekte.
mesela forumda da denk gelmiştim, biri vardı, bir ay mlde 8 milyon sperm çıkıyormuş, başka bir ay 15 milyon çıkıyormuş. her iki değerde mükemmel görünmese de mesela bu ailenin şansı bence hiçte az değil. yeterki doğru tedavi uygulansın, birazda şans lazım, nasip kısmet işi sonuçta.
bir şey daha var. evli çift ne kadar süre ile deneme yaptı. yani 8 ay ile 24 ay arasında çok çok fark var. bunlarda gözönünde bulunduruluyor tabi. mesela diyelim ki sperm değerleri aşağı yukarı aynı çıkan iki evli çift var.
biri 8 ay denedi hiçbir şekilde hamilelik oluşmadı. diğer çift 24 ay denedi ve diyelim ki bir düşükleri mevcut. bu durumda 24 ay deneyen çiftin durumuna, diğer çiftin durumuna göre çok kötü diyemeyiz. neden, çünkü bir gebelik olmuş daha önce.
(bizim durumumuzda buna benzer. yaklaşık 7-8 ay denedik olmadı.diğer ay hamile kaldım, 8 haftalıkken düşük yaptım. 4 aydır deniyoruz yine yok. zaten sperm sayısında ve birazda hızında sorun olduğunu bu ay öğrendik. daha önceki gebelik bizi çok rahatlatıyor psikolojik olarak. niye çünkü sonuçta doğal yollardan bir kez bile olsa olabileceğini gördük biz. doktorlara kalsa bizim değerlerle asla hamilelik olmaz. 1mlde 7milyon çıktı sperm sayısı, ileri hızlı %20, yavaş ileri hızlı %15 ti test sonucunda. daha önce bir gebelik olmasına rağmen gerizekalı doktor normal yollardan hiç olmayabilir dedi. başka bir doktora gösterdik, çok kötü değil düzelebilir, zaten doğal yollardan da daha önce olmuş umarım yine olur, tedavinize bir müddet (3ay) devam edin,gebelik olmassa sonra tekrar kontrole gidin dedi.
2 doktor arasındaki insani farkı görüyorsunuz işte.
nöroloji doktorunun kurduğu cümle mesela şöyle; " doğal yollardan -hiç- olmayabilir" diyor. peki ben size soruyorum, bu cümleyi şöyle kullanıpta bizi rahatlatsa biraz ne olur? "bu değerlerle kesin bişey söylemek zor, ilaç tedavisi deneyeceğiz 5-6 ay, doğal yollardan olabilir ama olmassa farklı tedavi yöntemlerine geçelim" gibi bir cümle kursa ne olur soruyorum? çok mu zor yani? gerizekalı herif.
ben bunu bilmesem ve daha önceden normal yolla gebeliğim olmasa inanın ok kafaya takardım.
her neyse çok uzattım. bakın sizin değerleriniz bizimkiyle hız olarak neredeyse aynı. sayı fazla sizin sonuçlarınızda, 3 katı diyebiliriz. (bizim morfoloji %60 çıktı bu arada bunu yazmayı unuttum.) biz şuan proxeed plus ve evicap e vitamini kullanıyoruz.20 gün oldu ilaçlara başlayalı. bakın demek ki sizin de bana göre bir süre sperm değerlerini düzeltmek amacıyla ilaçlar ve bitkisel kürler kullanmanız lazım. değerlerde bir gelişme olmassa aşılama veya tüp bebeğe geçmeniz lazım. tabi siz bilirsiniz.
yerinizde olsam başka bir üroloğa gidip tekrar değerlendirme yapılmasını isterim. çünkü aşılama tüp bebek bunlar zahmetli ve masraflı işler. psikolojik etkilerini hiç saymıyorum bile.
son bir not:) sizin sonuçlarda lökosit 600 000 görnüyor. buda önemli. iltihaba bağlı durumlarda oluştuğunu öğrendim bunun. bu değer zaten 1 miilyon veya daha fazla olursa antibiyotik tedavisi veriliyor diye biliyorum. bir de sizde varikosel mi vardı. lökosit gnelde varikoselde çıkıyor çünkü.
eğer varikosel varsa, varikosel zamanla ilerleyebiliyor bundan da haberiniz olsun. ona göre davranın çok geç kalmayın.
varikosel için size tavsiyem, biraz masraflı biraz da zahmetli olacak ama, her ay test yaptırın bir müddet. mesela 3 ay olabilir bu. değerler daha da kötüye gidiyorsa bişeyler yapmanız gerektiği ortaya çıkar. ama yok değerler düzeliyorsa veya sabitse o zaman işler değişir.