Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

anladım canım Allah yardımcımız olsun ister doğal ister tüp bebek o bebek buraya gelecekmoral bozmak yok..
inşallah ameliyatınız güzelce geçer cnm ondan sonrası için değerlerinize tekrar bakılır doktorunuz artık tüp bebek derse o yöne yönlenirsiniz aşılama derse ona...ben ikisini de yaptırdım melekcim korkacak üzülecek hiç bişey yok..sende sakın sıkma canını.sen moralini yüksek tutki eşinle birbirinize destek olabilesiniz..sonrası kolay..yıpratmayın birbirinizi sakın..

ben tam olarak devlette tüp bebek yaptırmak için ne gerekiyor bilmiyorum ama başka forumdan bişeyler buldum canım...
öncelikle devlette tüp bebek yaptırmak için rapor çıkarttırmak gerekiyor..

Rapor Çıkarmak İçin Gerekli Ön Koşullar

Bu kısımda anlatılan koşullar; sağlık durumu her nasıl olursa olsun, tüm tüp bebek tedavi raporu çıkarmak isteyen kişileri kapsamaktadır.

• T.C. Vatandaşı olmak,
• Resmi nikahlı olmak,
• Çiftin; nüfusuna kayıtlı bir çocuğu bulunmaması,
• Bayan yaşı 23 ten küçük olmamalı, 40 dan büyük olmamalı,
• Son üç (3) yıl içinde, diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olmak
• Dolayısıyla en az üç (3) yıllık evli olmak,
• En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,
IVF bedellerinin ödenebilmesi için IVF uygulanacak kadında gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalık bulunmadığının sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi gerekmektedir.

canım raporu üniversite ve araştırma hastanelerinden alabiliyorsun...

başvuru sırasında götürmen gereken evraklar:

fotoğraf (3 bay, 4 bayan)
evlilik cüzdanı fotokopisi (ilk 3 sayfanın)
sgk onaylı prim gün sayısı dökümü
nüfus cüzdanı fotokopileri

ilk başvuruyu adetinin 2. günü yapıyorsun...

bayandan istenilen tetkikler:

adetin 2. yada 3. günü kan testi
adetin 21. günü smear testi
adetin 21. yada 22. günü kan testi
usg
hsg (rahim filmi)

erkekten istenilen tetkikler:

spermiogram (15 gün arayla 3 tane. ama birini dışarıdan kabul ediyorlar)
kan testi

canım tüm tahliller adetinin 22. günü yapılanlarla tamamlanıyor...
sonra dosyan açılıyor ve heyete giriyorsun...
sperm sayısı 5 milyonun altında olanlara aşılamaya gerek duyulmadan tüp bebek raporu çıkıyor...
alıntı..

Son düzenleme:

slm aysunay birşey sormak istiyorum sana ben 1 yıllık evliyim sen 3 yıl demişsin tüp yaptırmak için ,,,şimdi ben tüp yaptırmayı düşünsem 3 yılmı beklemelyim yani bu nasıl bir ön koşul ya anlamadım gitti allahım inşallah hepimize doğal yoldan hamilelik nasip eder bu kadar yıl beklemeye gerek kalmaz allahh yar ve yardımcımız olsun

Son düzenleme:

canım tüp bebek tedavisinde devletten yararlanmak için rapor çıkarmak gerekiyor..bunun içinde 3 yıllık evli ve bebeğinin olmaması gerekiyormuş..

ama özelde yaptıracaksan hiç beklemene gerek yok..

Son düzenleme:

ağlama canımm benide ağlatırsın bak allaha şkretmek lazımm yüce rabbim hiçbirimize dermansız dert vermesinn ben eskiden sağlıkçıydım öyle çok hastalık gördüm ki öyle çok kanserli hastayla yan yana bulundum ki bizim derdimiz onlarınınkinin yanında dert bile değil en azından elimiz ayağımız tututor gözümüz görüyor en azından radyoterapi görmüyoruz beterin bteri var arkadaşım en azından bir yarımız var bak eşlerimiz var omzunda ağlayabildiğimiz bizim canımız olan eşlerimiz var bazen ona diyorum ki seni on çocuğa değişmem gerçektende değişmem evlat tabiki güzel sonuçta ikinimizin bir parçası oluyor ama olmazsada eşimden asla ama asla vazgeçmem sırf insanlarınn çenesi kapansın diye çocuk olsun illada demem egom için yanii uzun lafın kısası allah isterse olurrr allah istemezse olmazzz yüce rabbim herşeyin en iyisini en güzel zamanını verir varsa kaderimizde yaşayacağızz yoksa olmuyorsa hayatımızı zindan etmeye gerek yok ...canım kaderdaşım allah çok büyük sen dua et öncee dediğim gibi eşin iyileşsinn gerisi allahımızın izniyle inşallah olurrrr önceee sağlık sonra bebek ....:)sende alllaha emnaet ol cnm hoşçakal...

Son düzenleme:

canım daha 1 yıllık evliymişin.
1 yıldır istiyormusunuz bebek...doktorlar ne diyor peki tüp bebek mi öneriyorlar..
nerede hangi şhirdesiniz.yaşın kaç ne çok sordum

canım daha 1 yıllık evliymişin.
1 yıldır istiyormusunuz bebek...doktorlar ne diyor peki tüp bebek mi öneriyorlar..
nerede hangi şhirdesiniz.yaşın kaç ne çok sordum

canım biz daha yeni varikosel ameliyatı olduk 4 ay oldu doktor en az altı ay bekleyin dedi bekliyoruzz sabırlaaa herşey allahtan diyoruz yani tedbirimizi alalım takdirini allaha bırakalım diyorz ..istabuldanım yaşım 31 yani bekliycek çok da zamanım yok canımm off ne bilimm bazennn herşyden ümidimi kesiyorum tıkanıyorum yoruldumm

Son düzenleme:

bende 30 yaşındayım canım aynı sayılırız..
evet bazen insan çok kafasına takılıyor ama kendini üzüntülü kötü düşüncelerden uzak tut..
kendini başka şeylere ver..ben diyete başladım mesela..
daha ameliyt olalı az olmuş..tekrar tahlil yaptırdınız mı..inşallah iyileşme vardır..ve inşallah doğal yoldan gelir meleğin..
üzülmek sıkılmak yok cnm..Allah büyük tedaviyle yada doğal olsun yeterki olsun..

saol canımm benim aminnnnn moral verdiğin içinde saol ...ben normalde çok güçlüyümdür çokda itikatlıyımdır ama işte bazenn insan öyle br çizgiye geliyorki olmusuz her duyduğu şeyden etkileniyor mücadeleye devam canım yıllmaz yokk allah siiznde yardımcınız olsun bu tüp tedavisi çok pahalı demi cnm ya nekadarra yaptırdınız bir sakıncası yoksa yazrmısın aysunaycımm allah senidee tezz zamanda meleğine kavuştursunn inşşş hepbirlikte yaşayalım sevinçlerimizi :)

bazen banada geliyorlar oturup ağlıyorum ağlıyorum rahatlıyorum iyi geliyor...sonrada kendime geliyorum..
hepimize oluyor canım arada olur öyle..sonrasında toparlanmak gerek..güçlü olmamız lazım çok şükür ki
anlayışlı eşierlimz var birbirimize destek oluyoruz..

ilaçlarla beraber 6000 tl yi buldu canım.

bu yaza kadar doğal yolla gelmez ise 2.tüp bebek tedavime başlayacağım..
hatta ocak sonunda ön görüşme için gidicem eşime ayrıntılı semen analizi yapılacak..

valla canımm bizimde aynı şekilde yaza kadar beklerim olmazsa bende tüpe yönelicem pahalı evt ama dğer napalım borçla harçla yaparız bizdee inşş gerek kalmasınn...semen anaizine gelince canım bizimde ocak ayının sonunda inşş artar değerlerimiz yine konuşuruz ok cnm kendine iyi bak seni tanıdğıma mutlu oldum iyi gecelerrr şans bizden yana olsun:)

tamam canım görüşürüz bende memnun oldum..

merhaba bizimde varikosel ameliyatı olalı 4 ay doldu fakat bi gelişme yok henüz, artık bende ümidimi kesmeye başladım yalnız yumurtlama zamanımı hiç takip etmedim yani üstünede düşmedim. test yaptırıdnızmı peki ameliyattan sonra hiç?

çoook teşekkür ederim birsürü yeni şey öğrendim .Allah razı olsun umudumu yitirmiycem inşallah olack zor süreçler ama sonu güzel olur inşallah yaşım 25 1 yıl bile olmadı uğraşalı aeol

amin haklısın cnm bizde eşimi doktora götürünce daha 2 yaşındaki bebeklerde böbrek yetmezliği gördük ve şükrettik.beni üzen arkadaşlarım hamile kalınca sevinemiyorum bilmiyorum neden ama üzülüyorum.

merhaba canım bizimde 4 ay olucak daha bir gelişme varmı yokmu bilmiyoruz testimiz ocak ayının sonunda ..sizin değerleriniz nasıldı ?siz yaptrıdınızmı peki?..bu arada ben yumurtlama takibi yapıyorum sonuçta 36 saatlik bir süre kaçırmamak lazım :) ben gitti gidiyordan ovülasyon testi aldım işimi sağlama aldım yani canım adetin bittikten sonra 7. gün yapmaya başlıyosun mesela ben 10. günde yumurtluyormuşum ama testlerden önce hep 12-13. günler diye hesaplardım takvim yöntemi yanılttı beni yani o yüzden canımm bizim işimizi şansa bırakmamamız lazımm sanada tavsiye ederimm canımm çok geçmiş olsun

çok kere dk ra gittim rahim filmi çektirdim herşeyin çok iyi diyolar eşimin 2 spermiogram sonuçlarına bi bakın nolur.... total sayı 99 ileri doğru hızlı hareketli %51 normal morfoloji %8 abnormal morfoloji %92 baş anomalisi %24 ikinci test sonucu total sayı 114 ileri doğru hızlı hareketli %9 normal morfoloji %6 abnormal morfoloji %94 baş anomalisi %21 bana yardım edin nolur ya sinirlerim çok bozuk bu değerlerle normal yoldan hamile kalmamın zor olduğunu söyledi doktor tüp bebek yapmam lazımmış tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler ...............

canım bu sayılar nedir milyon mu bin mi???
birde morfoloji kruger mi? who mu??
yazarsan deüerlendirmemiz daha kolay olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…