Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
çok kere dk ra gittim rahim filmi çektirdim herşeyin çok iyi diyolar eşimin 2 spermiogram sonuçlarına bi bakın nolur....
total sayı 99
ileri doğru hızlı hareketli %51
normal morfoloji %8
abnormal morfoloji %92
baş anomalisi %24

ikinci test sonucu
total sayı 114
ileri doğru hızlı hareketli %9
normal morfoloji %6
abnormal morfoloji %94
baş anomalisi %21 bana yardım edin nolur ya sinirlerim çok bozuk bu değerlerle normal yoldan hamile kalmamın zor olduğunu söyledi doktor tüp bebek yapmam lazımmış tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler ...............

canım milyon ise sayınız iki testte de oldukça iyi...
morfolojiniz ise eğerki kruger yazmıyorsa whodur..Whoda normal morfolojili sperm yüzdesi %50 ve üzeri olmalı yani biraz düşük..
ama biz 0 morfolojili spermle bile hamile kalan arkadaşlarımızı dördük kk da o yüzdden üzülme bu düzelebilecek bişey..

birde ilk teste ileri hızınız oldukça iyiyken ikincide baya düşmüş..aynı yerdemi yaptırdınız testi

bence durumunuz çok kötü değil doktorların dediği gibi..
hızınız biraz yükselse hamile kalabilirsin..
bişey kullanıyormusun..ilaç kür..

evet canım aynı yerde yaptırdık. şimdide eşim 1 aydır keçi boynuzu kürü yapıyo..doktor moralimi çok bozmuştu şimdi düzeldi sağol canım ya........

Son düzenleme:
ph:7,8
sperm konsantrasyonu: 7 milyon. yıkama sonrası: 4 milyon
total motilite: % 35 . yıkama sonrası: % 80
A (ileri hızlı hareketli) : % 0 . yıkama sonrası : %10.
B (yavaş hareketli) : %20 . yıkama sonrası: %60.
C( yerinde hareketli): % 15 .yıkama sonrası: %10.
D( hareketsiz): % 65. yıkama sonrası: %20.

TPMS (total progressive motil sperm sayısı) :400 bin . yıkama sonrası: 2.8 milyon.
kruger morfoloji: -
yuvarlak hücre: yok

sonuclara göre ne yapmamız gerekiyor. :KK43:

teşekkürler.

ph:7,8
sperm konsantrasyonu: 7 milyon. yıkama sonrası: 4 milyon
total motilite: % 35 . yıkama sonrası: % 80
A (ileri hızlı hareketli) : % 0 . yıkama sonrası : %10.
B (yavaş hareketli) : %20 . yıkama sonrası: %60.
C( yerinde hareketli): % 15 .yıkama sonrası: %10.
D( hareketsiz): % 65. yıkama sonrası: %20.

TPMS (total progressive motil sperm sayısı) :400 bin . yıkama sonrası: 2.8 milyon.
kruger morfoloji: -
yuvarlak hücre: yok

sonuclara göre ne yapmamız gerekiyor. :KK43:

teşekkürler.

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun..

eşinizin ml deki sperm sayısı az görünüyor ml de 20 milyon ve üzeri olmalı 7 milyon çıkmış..
ileri hızlı hareketiniz 0 ama yıkama sonrası artış gözlenmiş..buna rağmen az oranı..
bir de normal morfolojili sperm yüzdeniz yok görünüyor..

keçiboynuzu kürü ve havuç kürü kullanabilirsiniz..farklı zamanlarda..
peroxeed plus diye bir vitamin var eşinize içirebilirsiniz yada arginmax man..
zeytin yağında beletilmiş incir yedireilirsiniz.

doktora gösterdiniz mi sonuçlarınızı..

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun..

eşinizin ml deki sperm sayısı az görünüyor ml de 20 milyon ve üzeri olmalı 7 milyon çıkmış..
ileri hızlı hareketiniz 0 ama yıkama sonrası artış gözlenmiş..buna rağmen az oranı..
bir de normal morfolojili sperm yüzdeniz yok görünüyor..

keçiboynuzu kürü ve havuç kürü kullanabilirsiniz..farklı zamanlarda..
peroxeed plus diye bir vitamin var eşinize içirebilirsiniz yada arginmax man..
zeytin yağında beletilmiş incir yedireilirsiniz.

doktora gösterdiniz mi sonuçlarınızı..

öncelikle çok teşekkür ederim.
keci boynuzu kürüne başladık ceviz fındık cekirdek ne varsa yediriyorum :) havuç kürü nasıl oluyor? onu söylersen ona da başlarız inşallah hayırlısıyla işe yarar. biz son 2 aydır deniyoruz olmadı bende dedim eşime bi sperm testi yaptıralım doktor istemedi yani tesadüf öğrendik düşük olduğunu :KK43: pazartesi eşim doktora gidip görüşecek bakalım doktor ne önerecek.
öyle işte kafamız çok karıştı ...çok korkuyorum :KK43:

öncelikle çok teşekkür ederim.
keci boynuzu kürüne başladık ceviz fındık cekirdek ne varsa yediriyorum :) havuç kürü nasıl oluyor? onu söylersen ona da başlarız inşallah hayırlısıyla işe yarar. biz son 2 aydır deniyoruz olmadı bende dedim eşime bi sperm testi yaptıralım doktor istemedi yani tesadüf öğrendik düşük olduğunu :KK43: pazartesi eşim doktora gidip görüşecek bakalım doktor ne önerecek.
öyle işte kafamız çok karıştı ...çok korkuyorum :KK43:

canım çok iyi anlıyorum seni.bende ilk aylarda çok korkuyor vede çk kötü hissediyordum kendimi ama zamanla alışıyorsun ve çaresini aramaya başlıyorsun..

öncelikle insanın sadece kendi başına geliyormuş gibi düşünüyor.ama öyle değil içini ferah tut tıp çok ilerledi..olmadı tüp bebek yöntemi var...hangi şehirdesin..??

keçibynuzu kürü sayıya..havuç kürüde hıza iyi geliyor ama ikisi aynı anda kullanılmayacak.bir ay birini diğer ay birini kullanırsınız..

her akşam taze havuç suyunu eşine içireceksin akşam yatmadan önce canım..

benim eşim 5 aydır çeşitli ilaçlar kürler vs kullanıor eğer snuçları iyi çıkarsa hepsini söylerim yardımcı olması için..

canım çok iyi anlıyorum seni.bende ilk aylarda çok korkuyor vede çk kötü hissediyordum kendimi ama zamanla alışıyorsun ve çaresini aramaya başlıyorsun..

öncelikle insanın sadece kendi başına geliyormuş gibi düşünüyor.ama öyle değil içini ferah tut tıp çok ilerledi..olmadı tüp bebek yöntemi var...hangi şehirdesin..??

keçibynuzu kürü sayıya..havuç kürüde hıza iyi geliyor ama ikisi aynı anda kullanılmayacak.bir ay birini diğer ay birini kullanırsınız..

her akşam taze havuç suyunu eşine içireceksin akşam yatmadan önce canım..

benim eşim 5 aydır çeşitli ilaçlar kürler vs kullanıor eğer snuçları iyi çıkarsa hepsini söylerim yardımcı olması için..

teşekkür ederim çok iyisiniz. Allah razı olsun sizden.
istanbuldayım ama tüp bebek için cok erken diye düşünüyorum biraz beslenip deneyelim diyorum bakalım dediklerini yapmaya çalışacağım inşallah sonuc güzel olur.
bi de bu kürlerin ne zaman faydasını görmeye başlarız bilgin var mı?

teşekkür ederim çok iyisiniz. Allah razı olsun sizden.
istanbuldayım ama tüp bebek için cok erken diye düşünüyorum biraz beslenip deneyelim diyorum bakalım dediklerini yapmaya çalışacağım inşallah sonuc güzel olur.
bi de bu kürlerin ne zaman faydasını görmeye başlarız bilgin var mı?

keçiboynuzu 3 ay kullandıktan sonra tam etkisini götermeye başlıyormuş cnm çünkü spermler 3 yda bir kendilerini yenilerlermiş..
ilk 1 hafta sabah akşam sonrasında sadece akşamları yatmadan önce 1 su bardağı içsin...

sonra bu bitince havuç kürüne başlarsınız 1 ay..

tabiki canım daha erken tüp bebek vs için..1 yıla kadar olmaz ise yönelirsiniz bu yöntemlere..

inşallah çok beklemeden gelir bebeğin..

bu arada zetinyağında bekletilmiş incir yedirebilirsin eşine sabah akşam..bir kavanoza kuru inciri ikiye bölüp üzerini zeytin yağıyla dolduruyrsun..yediriyorsun..hatta bundan sen de yiyebilirsin..

dediğim gibi proxeed plus diye bir ilaç var..direk sperm oluşumuna etki eden bir vitamin..doktorunuza danışıp kullanabilirsiniz..

keçiboynuzu 3 ay kullandıktan sonra tam etkisini götermeye başlıyormuş cnm çünkü spermler 3 yda bir kendilerini yenilerlermiş..
ilk 1 hafta sabah akşam sonrasında sadece akşamları yatmadan önce 1 su bardağı içsin...

sonra bu bitince havuç kürüne başlarsınız 1 ay..

tabiki canım daha erken tüp bebek vs için..1 yıla kadar olmaz ise yönelirsiniz bu yöntemlere..

inşallah çok beklemeden gelir bebeğin..

bu arada zetinyağında bekletilmiş incir yedirebilirsin eşine sabah akşam..bir kavanoza kuru inciri ikiye bölüp üzerini zeytin yağıyla dolduruyrsun..yediriyorsun..hatta bundan sen de yiyebilirsin..

dediğim gibi proxeed plus diye bir ilaç var..direk sperm oluşumuna etki eden bir vitamin..doktorunuza danışıp kullanabilirsiniz..

peki hepsi tamam... canım çok teşekkür ederim yarın ilk işim vitamin almak olacak çok öptüm..

canım keçiboynuzu kürünü yapmak zor gelirse yada eşin içmez ise...

keçiboynuzu özü var onu içirebilirsin pekmezi gibi ama şekeri yok tamamen doğal bir ürün..biz ona başladık 2 hafta oldu...

http://www.atiseri.com.tr/index.php

istersen bi göz at...

Son düzenleme:
canım keçiboynuzu kürünü yapmak zor gelirse yada eşin içmez ise...

keçiboynuzu özü var onu içirebilirsin pekmezi gibi ama şekeri yok tamamen doğal bir ürün..biz ona başladık 2 hafta oldu...

KEÇİBOYNUZU NEKTARI | DR.CAROB | DR. CAROB | KEÇİBOYNUZU ÖZÜ | KEÇİBOYNUZU | ATIŞERİ KEÇİBOYNUZU | ATIŞERİ TIBBI VE AROMATİK BİTKİLER | KEÇİBOYNUZU | HARNUP | KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ | KEÇİBOYNUZU UNU | HURMA ÖZÜ | KANTARON ÖZÜ | KANTARON YAĞI | KARAÜZÜM

istersen bi göz at...

çok şükür içiyor eşim, canım sağol.

canım sen daha önce denedin mi oldu mu olmadı mı? herhangi bir tedavi gördün mü bilmiyorum yeni katıldığım için . beni biraz bilgilendirirsen sevinirim. çünkü ben 1,5 yıldır evliyim ve 2 aydır deniyoruz bu konularla ilgili hic bir bilgim yok. bunları yapıpta bebişleri olan oldu mu? sen bilirsin. teşekkür ederim.

canım sen daha önce denedin mi oldu mu olmadı mı? herhangi bir tedavi gördün mü bilmiyorum yeni katıldığım için . beni biraz bilgilendirirsen sevinirim. çünkü ben 1,5 yıldır evliyim ve 2 aydır deniyoruz bu konularla ilgili hic bir bilgim yok. bunları yapıpta bebişleri olan oldu mu? sen bilirsin. teşekkür ederim.

bunları deneyip bebeği olan olmuştur ebette..neler var kk da okuduğum biliyormusun 1 milyon spermle hamile kalan...0 morfoloji ile hamile kalan..tüp bebekle bile zor denilen kiilerin doğal yolla hamile kalması vsvs neler okudum...bu tarz doğal takvileyer elbette işe yarıyor canım...ama herkes hamile kalamıyor işte..şans kısmet işi birazda..

2 yıllık evliyim.biz 20 aydır bebek istiyoruz 6 ay dolduğunda hemen dr gittik eşime bana testler yapıldı bende bişey çıkmadı ama eşimde sperm hızında azlık vardı sadece..gerisi iyi sayılırdı..doktor bebeğiniz olur deneyin dedi..

5 ay keçiboynuzu kürü kullandık havuç kürü yaptık morfoloji iyileşti sayı artı ama hız pek değişmedii...aslında bizim değerlerimizden daha az durumda olan ve hamile kalan kişiler oldu ama bizde olmadı.:KK50:

sonra işte 1 tüp bebek denedik malesef negatif oldu oda..yaza 2.yi düşünüyoruz bu kez başka şehirde..

ozamana kadar keçiboynuzu özü kullanıyoruz yaklaşık 4-5 doktrun tavsiyesi üzerine proxeed e başladık vs...inşallah o zamana kadar kendiğilinden gelir...yoksa yeniden yollara düşeceğiz bebeğim için.:KK16:

Son düzenleme:
selam arkadaslarrr yardımcı olurmusunuzzz / ERİTROSİT: 0/CC
ABTİNANS SÜRESİ 3 GÜN / AGLİTASYON:%5 YER YER 10
MİKTAR: 3.2 ML / MORFOLOJİ SPERM-MAC
RENK: SARIMTIRAK / WHO
REAKSİYON: 7.9 / NORMAL YAPI:%73
VİZKOZİTE: AZ YÜKSEK / ANARMOL YAPI:%27
LİKEFAKSİYON: >60 DAKİKA / İGNE BAŞLI:%73
1 CC'DEKİ SPERMATOZOON : 29,200,000,00 / YUVARLK BAŞLI:%9
TOTAL SPERMATOZOON: 93.440,000,00 / BAŞ DEFEKTİ:%15
MOTİFİLİTE / BOYUN VE ORTA BACAK DEFEKTİ:%2
HIZLI İLERİ HAREKETLİ: %35 /
YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ : %15 / KURUK DEFEKTİ:%1
YERİNDE HAREKETLİ: %20
YERİNDE HAREKETSİZ :%30 / bu 2. test sonucu ilkide 10 gün önce yapıldı ve lökosit 400.000 cıkmıştı bunda ise 6 milyoon nasıl oldu böle anlam veremiyom
VİTALİTE
LÖKOSİT: 6.400,000,00

Son düzenleme:
selam arkadaslarrr yardımcı olurmusunuzzz / ERİTROSİT: 0/CC
ABTİNANS SÜRESİ 3 GÜN / AGLİTASYON:%5 YER YER 10
MİKTAR: 3.2 ML / MORFOLOJİ SPERM-MAC
RENK: SARIMTIRAK / WHO
REAKSİYON: 7.9 / NORMAL YAPI:%73
VİZKOZİTE: AZ YÜKSEK / ANARMOL YAPI:%27
LİKEFAKSİYON: >60 DAKİKA / İGNE BAŞLI:%73
1 CC'DEKİ SPERMATOZOON : 29,200,000,00 / YUVARLK BAŞLI:%9
TOTAL SPERMATOZOON: 93.440,000,00 / BAŞ DEFEKTİ:%15
MOTİFİLİTE / BOYUN VE ORTA BACAK DEFEKTİ:%2
HIZLI İLERİ HAREKETLİ: %35 /
YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ : %15 / KURUK DEFEKTİ:%1
YERİNDE HAREKETLİ: %20
YERİNDE HAREKETSİZ :%30 / bu 2. test sonucu ilkide 10 gün önce yapıldı ve lökosit 400.000 cıkmıştı bunda ise 6 milyoon nasıl oldu böle anlam veremiyom
VİTALİTE
LÖKOSİT: 6.400,000,00

spermiyogram sonucunuz satınız hızınız morfolojiniz gayet iyi bir problem görünmüyor..
lökosit sayınız evet biraz fazla iltihaplanma var sanırım eşinizde. varikosel var mı?
onun dışında bir problem görünmüyor içiniz rahat olsun..
doktorunuz size yol gösterecektir..gösterdiniz mi?

ne zamandır bebek istiyorsunuz..

Son düzenleme:
spermiyogram sonucunuz satınız hızınız morfolojiniz gayet iyi bir problem görünmüyor..
lökosit sayınız evet biraz fazla iltihaplanma var sanırım eşinizde. varikosel var mı?
onun dışında bir problem görünmüyor içiniz rahat olsun..
doktorunuz size yol gösterecektir..gösterdiniz mi?

ne zamandır bebek istiyorsunuz..

yoo muayene oldu sadece iltihap var dedi verikosel falan demedi iltihap kurutucusu içti 2 hafta 1 hafta ara ver dedi gene test yap dedi yaptı yarın doktoru ne dicek onu bekliyorum fakat benim merak ettigim iltihap cocuga engelmi ve bana cok zarrarı olurmu doktoru bişe olmaz dedi ama kadın dogumcum yapmayın demişti

yoo muayene oldu sadece iltihap var dedi verikosel falan demedi iltihap kurutucusu içti 2 hafta 1 hafta ara ver dedi gene test yap dedi yaptı yarın doktoru ne dicek onu bekliyorum fakat benim merak ettigim iltihap cocuga engelmi ve bana cok zarrarı olurmu doktoru bişe olmaz dedi ama kadın dogumcum yapmayın demişti
vee 2 yıllık evliyim daha yeni giitik doktora normal yoldan olacagını dedi doktorum ama istersen küçük dozda yumurta geliştirici haplarla cabuk olmasını saglarım dedi bende adet olunca yaptırmayı düşünüyorum

vee 2 yıllık evliyim daha yeni giitik doktora normal yoldan olacagını dedi doktorum ama istersen küçük dozda yumurta geliştirici haplarla cabuk olmasını saglarım dedi bende adet olunca yaptırmayı düşünüyorum

canım fazla lökosit spermin yapısını hızını dölleme yetenrğini vs olumsuz etkileyebilir..normali 1-2 milyon arasıdır..öncelikle eşinin lökosit sayısının biraz azalmasını bekleseniz bece daha iyi olur..

gerçi eşinizin değerleri gayet iyi görünüyor yani sperm yapısında bozulmaya neden olmamış lökosit ama olmayacağı anlamına gelmez öncelikle iltihabın temizlenmesi daha iyi olacaktır..

genede siz normal yolla denemeye de devam edin..
inşallah çok bekletmeden gelir bebeğiniz..

Son düzenleme:
canım benım eşim azosperm sperm hıc cıkmadı ama hormonlar gayet normal.. ayrıca hersahada 5-6 lökasıt bulunmustu.. bıtkıseller kullandık ve egcen aykı testte lökasıt 1-2 ye ınmıs ayıca 1-2 yuvarlak hucre bulunmus yuvarlak hucrenın ne olduğunu bılemıyorumm buay bıtkısele devam edıyoruz ınsallah budefa spermlerle karsılasırız

canım fazla lökosit spermin yapısını hızını dölleme yetenrğini vs olumsuz etkileyebilir..normali 1-2 milyon arasıdır..öncelikle eşinin lökosit sayısının biraz azalmasını bekleseniz bece daha iyi olur..

gerçi eşinizin değerleri gayet iyi görünüyor yani sperm yapısında bozulmaya neden olmamış lökosit ama olmayacağı anlamına gelmez öncelikle iltihabın temizlenmesi daha iyi olacaktır..

genede siz normal yolla denemeye de devam edin..
inşallah çok bekletmeden gelir bebeğiniz..

sizcee yumurtlama problemim yookken yumurta geliştirici haplar yada igne kullanmıyımmı yoksa yararı olurmu daha cabuk olması için

X