Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar benim eşimin sperm tahlili sonucunda hiç sperm görülmedi yazıyo yani 0 ilk defa yaptırdık ve şok olduk nasıl olacak ne yapcaz hiçbişey düşünemiyorum tekrar aynı sonuç çıkacak diye yaptırmaya korkuyoruz kürleri uygulasam faydası olurmu sizce daha önce bu durumda olan varmıydı hiç..

çok geçmiş olsun arkadaşım şu anda ne kadar korktuğunu tahmin edebiliyorum. şimdi eşinde azosperm olmuş oluyor.bu durumda sizin tüp bebek yaptırmanız gerekir.tabi tüp bebek içinde sperme ihtiyaç var.şimdi sen burdaki kürleri uygulasam faydası olurmu demişsin ya zaten her şeyi deneyip (ilaç kür vs..) tedavi olman gerekir. bu arada ameliyatlık durum varsa ameliyat olmalı eşin..ayıca bazı tahlillerde yanlışlık olabiliyor ben burda çok okudum .mesela burda önce 5 adet sperm bulunup başka tahlillerde 70 milyon sperm bulunanları okudum o yüzden testi yenilemekte fayda var..eğer sonuç olarak aynı değerler çıkarsa dediğim gidi ne bulursan dene Allah şifa versin işallah

test sonucunu yorumlarsanız çok sevinirim.dr 1 hafta sonra gösterilcek çok merak ediyoruz.

miktar - 3,00 renk - krem
viskozite - azalmış ph-8,5
sıvılaşma 30 dk kan -

mikroskopik muayene

1cc / hücre - 37.000.000 tümü- 111.000.000
mikroskopi : her sahada 2-3 lokosit görüldü

spermatozoid hareket kabiliyeti :

normal hareketli (%) yavaş hareketli (%) hareketsiz (%)

1/2 saat :25 1/2 saat :10 1/2 saat : 65
1 saat :20 1 saat :10 1 saat :70
2 saat : 15 2 saat : 5 2 saat : 80

boyalı preparasyonda morfoloji

normal yapılı : %70
anormal yapılı : %30
baş anomalisi : %10
boyun anomalisi :%10
kuyruk anomalisi : %10

ACİL CEVAPLARINIZI BEKLİYORUZ :18::18::18::18::18::18:

eşim spermiogram testi yaptırdı.değerleri veriyorum yorumlarsanız sevinirim:
perhiz süresi:3gün
miktar:2.5 ml
görünüm:eek:pak
renk:krem
likefaksiyon:25 dk
ph:8
sayı(makler kamarası):102milyon
toplam sayı:255milyon
HAREKETLİLİK 1.saat:%70
a-ileri hızlı hareket:%55
b-ileri yavaş hareket:%10

arkadaşlar eşimin yaptırdığı test değerleri bunlar.çocuk sahibi olabilir miyiz?forumda yeniyim,çok karışık geldi bana.umarım msjı doğru ere atmışımdır...şimdiden teşekkür ederim...
c-yerinde hareket:%5
d-ölü:%30
HAREKETLİLİK2.SAAT%60
MORFOLOJİ(KRUGER YÖNTEM)
normal hücre:%14
baş anomalisi:%48
kuyruk anomalisi:%38
yuvarlak hücre:1milyon
lökosit sayısı:350bin[/QUOT
canım sizin değerler süper. normalin üstünde bence.

eşim spermiogram testi yaptırdı.değerleri veriyorum yorumlarsanız sevinirim:
perhiz süresi:3gün
miktar:2.5 ml
görünüm:eek:pak
renk:krem
likefaksiyon:25 dk
ph:8
sayı(makler kamarası):102milyon
toplam sayı:255milyon
HAREKETLİLİK 1.saat:%70
a-ileri hızlı hareket:%55
b-ileri yavaş hareket:%10

arkadaşlar eşimin yaptırdığı test değerleri bunlar.çocuk sahibi olabilir miyiz?forumda yeniyim,çok karışık geldi bana.umarım msjı doğru ere atmışımdır...şimdiden teşekkür ederim...
c-yerinde hareket:%5
d-ölü:%30
HAREKETLİLİK2.SAAT%60
MORFOLOJİ(KRUGER YÖNTEM)
normal hücre:%14
baş anomalisi:%48
kuyruk anomalisi:%38
yuvarlak hücre:1milyon
lökosit sayısı:350bin[/QUOT

sperm testini yorumlarsanız sevinirim
renk ve görünüm opak
likefiye süresi 40
viskozite negatif
reaksiyon(ph)7.8
miktar2.5
sperm sayısı51.6
total sperm sayısı129.0

morfoloji
norml yapıda olan 86
anormalyapıd oln 14
baş anomalisi 3
boyun anomalisi 5
kuyruk nomalisi 6
1.saat total hareket,
+4; ileri hızlı hareket 85
+3; ileri yavş hareketli 5
+2; yerinde hareketli 5
+1; hareketsiz 5
2.saat totl hreket
+4; ileri hızlı hareketli 75
+3; ileri yvş hareketli 10
+2; yerinde hareketli 10
+1;hareketsi 5
mikroskobi
lökosit4-5

sperm testini yorumlarsanız sevinirim
renk ve görünüm opak
likefiye süresi 40
viskozite negatif
reaksiyon(ph)7.8
miktar2.5
sperm sayısı51.6
total sperm sayısı129.0

morfoloji
norml yapıda olan 86
anormalyapıd oln 14
baş anomalisi 3
boyun anomalisi 5
kuyruk nomalisi 6
1.saat total hareket,
+4; ileri hızlı hareket 85
+3; ileri yavş hareketli 5
+2; yerinde hareketli 5
+1; hareketsiz 5
2.saat totl hreket
+4; ileri hızlı hareketli 75
+3; ileri yvş hareketli 10
+2; yerinde hareketli 10
+1;hareketsi 5
mikroskobi
lökosit4-5

sayıyı anlayamadım tanemi milyonmu

sayıyı anlayamadım tanemi milyonmu

canım milyon olması gerekiyor. çok merak ediyorum. bu değerlerle hamile kala bilirmiyim.birde eşimde varikosel oldugunu ögrenmiştik.bu değerlerde ameliyat olmasına gerek varmı.doktor sperm sonuçlarına göre ameliyata karar verecegiz demişti.daha doktorumuz sonuçları görmedi meraktan çatlıyorum....

canım milyon olması gerekiyor. çok merak ediyorum. bu değerlerle hamile kala bilirmiyim.birde eşimde varikosel oldugunu ögrenmiştik.bu değerlerde ameliyat olmasına gerek varmı.doktor sperm sonuçlarına göre ameliyata karar verecegiz demişti.daha doktorumuz sonuçları görmedi meraktan çatlıyorum....

sizin bu değerlere göre hamile kalmamanız ancak sende bir sorun varsa olur canım çünkü değerler süper..hamile kalmayı denedinizdemi olmadı yani olması gerekirdi

sizin bu değerlere göre hamile kalmamanız ancak sende bir sorun varsa olur canım çünkü değerler süper..hamile kalmayı denedinizdemi olmadı yani olması gerekirdi

öncelikle çok teşekkür ederim. 9 aylık evliyim hiç korunmadık..6 ıncı ayımda doktora kontrole gittik smear testi yaptırdım sonuçlar çok güzel çıktı.. bu zamana kadar hamile kalamayınca birde başka doktora gözükeyim dedim ve tam 4 doktora muayene oldum hepsindede sonuç olumlu. yani bendede sorun yok... inşllah en yakın zamanda hayırlısıyla bende ve tüm isteyenlerde hamile kalırlar.

EŞİMİN SPERMİOGRAM DEĞERLERİNİN YAZIYORUM YORUMLARSANIZ SEVİNİRİM..
toplam sperm 102.9 M/Ejac.
hareket edebilen sperm 73.8 M/Ejac.
işlevsel sperm 15 m/Ejac.
hacim 3 ml
viskozite normal
lökosit konsantrasyonu 1 M/ml den büyük
pH 7.5
sıvılaşma normal
görünüm normal
testin tamamı ingilizce olduğu için google dan çevirdiğim kadarıyla yazabiliyorum testi devlet hastanesinde yaptırdık

çok geçmiş olsun arkadaşım şu anda ne kadar korktuğunu tahmin edebiliyorum. şimdi eşinde azosperm olmuş oluyor.bu durumda sizin tüp bebek yaptırmanız gerekir.tabi tüp bebek içinde sperme ihtiyaç var.şimdi sen burdaki kürleri uygulasam faydası olurmu demişsin ya zaten her şeyi deneyip (ilaç kür vs..) tedavi olman gerekir. bu arada ameliyatlık durum varsa ameliyat olmalı eşin..ayıca bazı tahlillerde yanlışlık olabiliyor ben burda çok okudum .mesela burda önce 5 adet sperm bulunup başka tahlillerde 70 milyon sperm bulunanları okudum o yüzden testi yenilemekte fayda var..eğer sonuç olarak aynı değerler çıkarsa dediğim gidi ne bulursan dene Allah şifa versin işallah

Merhabalar,

Bizim sperm testi sonucunda 0,3 milyon/ml sperm yazıyor fakat tüm Grade 0-1-2-3-4 değerleri %- yazıyor, en altta ise total rakam 1,34 milyon olmasına rağmen total motil, progresif ve fonksiyonel değerler 0,0 milyon. Bu sonuc hiç sperm olmadığını mı gösteriyor. Bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim, doktora gösterene kadar meraktayım...

Merhabalar,

Bizim sperm testi sonucunda 0,3 milyon/ml sperm yazıyor fakat tüm Grade 0-1-2-3-4 değerleri %- yazıyor, en altta ise total rakam 1,34 milyon olmasına rağmen total motil, progresif ve fonksiyonel değerler 0,0 milyon. Bu sonuc hiç sperm olmadığını mı gösteriyor. Bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim, doktora gösterene kadar meraktayım...

değerlerinizi pek anlamadım açıkçası resmini çekip eklersen daha iyi olur

değerlerinizi pek anlamadım açıkçası resmini çekip eklersen daha iyi olur

Şİmdi doktora sorduk canlı yok tese ile bakılması gerekir dedi bu sayı ne oluyo hala anlamış değilim 0 çıkanlarda da böyle mi oldu ekte rapor var daha önce bu durumla karşılaşan var mı lütfenn yardımmmm...

Eklentiler

• $22.jpg
    $22.jpg
    202,6 KB · Görüntüleme: 69
Şİmdi doktora sorduk canlı yok tese ile bakılması gerekir dedi bu sayı ne oluyo hala anlamış değilim 0 çıkanlarda da böyle mi oldu ekte rapor var daha önce bu durumla karşılaşan var mı lütfenn yardımmmm...

canım testinizi anlamak çok zor oldu ama biraz araştırdım senin için ve tanı olarak altta yazmış sende bak oligoozospermi sizin sorun.
1. sayınız 300 bin ki bu sayının en az 20 milyon olması gerekiyor
2. eşinde lökosit fazla yani iltihap var normali 1 milyondan az olması gerekir eşinde 1,5 milyon
3.sanırım 3 dereceden varikosel çünkü grade 3 siyah yazılmış
4.morfoloji yani normal yapıda sperm emin değilim ama yok galiba yani yüzde sıfır bunun en az yüzde 4 olması gerekir
5.anladığım kadarıyla ileri hızlı harekette yüzde sıfır bunun da en az yüzde 25 olması gerekir

tabi benim anladığım bunlar yanlışta olabilir ama geçmiş olsun

bu arada canım canlı spermde yok zaten değerlerin hepsinin olmamasının nedenide bu testi yenileyin derim ben

bu arada canım canlı spermde yok zaten değerlerin hepsinin olmamasının nedenide bu testi yenileyin derim ben

teşekkür ederim ilgine ben de senin gibi düşünüyorum testi yenileme konusunda, nisana randevu aldık o zaman hem hormonlara bakılcak hem de testi herhalde yenilerler ve en azından canlı çıksa diye dua ediyorum testte yanlışlık olsun diye...tekrar yazarım inşallah bi aksilik olmaz, ben samsundayım fakülteye gidicez bakalım hayırlısı.

teşekkür ederim ilgine ben de senin gibi düşünüyorum testi yenileme konusunda, nisana randevu aldık o zaman hem hormonlara bakılcak hem de testi herhalde yenilerler ve en azından canlı çıksa diye dua ediyorum testte yanlışlık olsun diye...tekrar yazarım inşallah bi aksilik olmaz, ben samsundayım fakülteye gidicez bakalım hayırlısı.

korkma canım bazen yanlış sonuçlar çıkabiliyor inşallah çok iyi olur değerleriniz

mrb bende kuzenimin test sonucunu sorabilirmiyim??
perhiz 3 gün
vizkozite :normal
liquefaction:30 dk
ph:8.0
volum:2 ml
sayı:60 milyon
top.sperm sayısı:120 milyon
hareketlilik:%40 hareketli
+4(ileri hızlı hareket): _
+3(düzensiz hareket)%30
+2(yerinde hareketli)%10
+1(hareketsiz)&60 hareketsiz
morfolojik değerlendirme:%3 normal %97 anormal
doktor ürolojiye görünmesini söylemiş bilginiz varsa gitmeden aydınlanmış oluruz?şimdiden teşekkürler..

mrb bende kuzenimin test sonucunu sorabilirmiyim??
perhiz 3 gün
vizkozite :normal
liquefaction:30 dk
ph:8.0
volum:2 ml
sayı:60 milyon
top.sperm sayısı:120 milyon
hareketlilik:%40 hareketli
+4(ileri hızlı hareket): _
+3(düzensiz hareket)%30
+2(yerinde hareketli)%10
+1(hareketsiz)&60 hareketsiz
morfolojik değerlendirme:%3 normal %97 anormal
doktor ürolojiye görünmesini söylemiş bilginiz varsa gitmeden aydınlanmış oluruz?şimdiden teşekkürler..

merhaba. kuzeninizin sperm sayısı açısından bir sıkıntısı yok, gayet güzel , normalde min.15-20 milyon olması beklenir. sizde 60 milyon. ileri hareket ve yavaş hareketin toplamı %50 beklenirken sizde %30 ve bunun ileri hareketi hiç yok, morfoloji yani spermlerin yapısı da min.%4 olması beklenir, bu da %3. hareket bazı besin takviyeleriyle artırılabilir. morfolojiyi ise kimi doktorlar önemsemese de sayı ne kadar artarsa morfolojide o kadar değerini kaybedecek görüşündeyim. kuzeniniz üroloğa gitsin bence de ,belki de varikosel rahatsızlığı vardır. geçmiş olsun.

merhaba. kuzeninizin sperm sayısı açısından bir sıkıntısı yok, gayet güzel , normalde min.15-20 milyon olması beklenir. sizde 60 milyon. ileri hareket ve yavaş hareketin toplamı %50 beklenirken sizde %30 ve bunun ileri hareketi hiç yok, morfoloji yani spermlerin yapısı da min.%4 olması beklenir, bu da %3. hareket bazı besin takviyeleriyle artırılabilir. morfolojiyi ise kimi doktorlar önemsemese de sayı ne kadar artarsa morfolojide o kadar değerini kaybedecek görüşündeyim. kuzeniniz üroloğa gitsin bence de ,belki de varikosel rahatsızlığı vardır. geçmiş olsun.

merhaba benim için de yorum yapar mısınız??
bizim problemimiz şu;
evet değerlerimiz kötü ama varikosel de yok doktor hem elle muayene etti hem de ultrasondan bakmış varikosel yok demiş.. sadece 1 doktora gittik ve öyle dedi..
en son eşim 6 ay önce test yaptırdı bi daha da yapmadı oysa üroloji de çalışıyor merak ediyorum düzelme var mı diye E vitamini kullanıyor çünkü 3 ay keçiboynuzu 15 gün de havuç suyu kürü yaptım faydası olsa da sonuç hala bebek yok..

sayı 120 milyon
total 180 milyon
ileri hız %3
yavaş ileri %48
morfoloji %2

bu durumda ne yapıcam şaştım kaldım. başka doktora gitsek ne verir ne yapar ki eşime..

X