- 14 Mayıs 2011
- 13.032
- 42
kadındoğum,poliklinik,özel hast. vs hepsi yanlış sonuç veriyor birbirinden farklı üstelik. ayrıca yakın günlerde peş peşe verdiğim halde sayılarda hızlarda inanılmaz farklılıklar gösterdiler sonucumuzda. ama 2 defa farklı farklı tüp bebek merkezlerinde verdiğim sonuç sayı ve hızda hiç 1 puan eksik veya fazla olmaksızın aynı sonucu verdi. dün yine bi tüp bebek merkezine gittim çünkü hastanenin verdiği sonuç beni hayal kırıklığına uğrattı hız:0 dediler. neyse yeni sonucumu yorumlarmısınız arkadaşlar
volüm(ml)..........1
renk,,,,,,,,,,,,,,,,,saydam beyaz
speerm sayısı(mlyon)...4
progresif motilite(%):..+4)%)....12....+3()....13....+2(%)....0... +1(%)....75....
motolite(%).............25
lökosit(milyon):.......1
agluyinasyon.........:yok
kruger
baş anomolileri:
hafif amorf:.............7
şiddetli amorf:........9
yuvarlak amorf:.......0
sivri.......................3
priform...................10
büyükbaş................5
küçükbaş................12
uuzn baş.................6
çiftbaş..................0
nükleer.................2
akrozom..............18
diğer anomaliler
boyun........................9
sitoplazmik droplet:.....0
kuyruk.......................15
serbest baş.................4
morfoloji kaç oluyor anlıyamadım bi de bu renk ne anlamda oluyor
cnm androloji bölümünün lab. iyi sonuç veririler ve genelde bu gün test yaptıysanız 3 ay sonra isterler.bunu yakın zamanda mı yaptınız bilmiyorum ama kısa aralıklarla yaptırmayın cnm.morfoloji burda ayrı ayrı yazılmış cnm yani %9 boyun anomalisi felan yazmış bunların toplamı anormal morfoloji sayısı..tam bakmadım ama %90 gibi bir bozukluk var ama dna hasarı daha önemli cnm.o inş. iyi çıkar bu değerler tüp bebekte pek önemli değil.ama dna hasarı önemli..