Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar banada yardımcı olurmusunuz..degerlerimiz asagıdaki gibi.

4 Gün
MİKTAR 2 mL > 2 mL
RENK Krem Krem
GÖRÜNÜŞ Opelesan
Ph 8.0 7.2 - 8.0
VİSKOZİTE Normal
LİKEFAKSİYON SÜRESİ 20 Dakika

SPERM KONSANTRASYONU 21.0 milyon / mL
TOPLAM SPERM SAYISI 42.0 milyon

MORFOLOJİ ( Kruger Strict )
NORMAL MORFOLOJİ 9 %
ANORMAL MORFOLOJİ 91 %
BAŞ ANOMOLİSİ 30 %
BOYUN ANOMOLİSİ 33 %
KUYRUK ANOMOLİSİ 28 %
LÖKOSİT 100 bin / mL
ERİTROSİT Yok adet / her sahada
AGLUTINASYON Yok
IMMATUR GERM HÜCRESİ 2-3 adet / her sahada

MOTILITE

1. SAAT
HIZLI HAREKETLİ 31 %
YAVAŞ HAREKETLİ 27 %
YERİNDE HAREKETLİ 26 %
HAREKETSİZ 16 %

2.SAAT
HIZLI HAREKETLİ 26 %
YAVAŞ HAREKETLİ 20 %
YERİNDE HAREKETLİ 33 %
HAREKETSİZ 21 %

canım test sonucunuzda problem var diyemem. sadece min. sperm sayısı 20 milyon olsun derler sizde 21 milyon sınırda, ama sadece 1 tane sperm arayan bile çok insan var.hareket ve morfoloji problemi de görünmüyor. sonuç iyi yani:)

Hacim: 2,5
Ph:7,5
PERHİZ 3 GÜN

SPRM KONSTRASYONU 46 M/ml
Hareketlilik a+b+c %49
İleri hareketlilik %20
İleri yavaş %21
Yerinde %8
Hareketsiz %51

Morfoloji who 4th kruger: %9
Hareketli sprm konstrasyonu 23 milyon (ml)
İleri hızlı 9 milyon (ml)
İleri yavaş 9 milyon (ml)
Fonk. Sprm konstrasyonu 3,7 milyon (ml)
Toplam sperm 115 milyon
Hareketli sprem a+b+c :58 M/ejac
İleri hareket sperm A+b+c : 48 M/ejac

YIKAMA SONRASI MANUEL SEMEN ANALİZ SONUC
SPERM KONSTRASYONU 30 MİLYON (ML)
HIZLI İLERİ HAREKETLİ %85
YAVAŞ İLERİ HAREKJETLİ %15
YERİNDE -----
HAREKETSİZ----------

1 ay önce 26 milyon olan (ml) keçiboynuzu ve çörek otu ile 46 milyona çıktı...ileri hızlı ise sıfır dı...şu an nasıl sizce kızlar...

pek problem yok gibi, keçiboynuzu kullanmaya devam edin derim, biraz hızda artarsa gayet iyi.

Hacim: 2,5
Ph:7,5
PERHİZ 3 GÜN

SPRM KONSTRASYONU 46 M/ml
Hareketlilik a+b+c %49
İleri hareketlilik %20
İleri yavaş %21
Yerinde %8
Hareketsiz %51

Morfoloji who 4th kruger: %9
Hareketli sprm konstrasyonu 23 milyon (ml)
İleri hızlı 9 milyon (ml)
İleri yavaş 9 milyon (ml)
Fonk. Sprm konstrasyonu 3,7 milyon (ml)
Toplam sperm 115 milyon
Hareketli sprem a+b+c :58 M/ejac
İleri hareket sperm A+b+c : 48 M/ejac

YIKAMA SONRASI MANUEL SEMEN ANALİZ SONUC
SPERM KONSTRASYONU 30 MİLYON (ML)
HIZLI İLERİ HAREKETLİ %85
YAVAŞ İLERİ HAREKJETLİ %15
YERİNDE -----
HAREKETSİZ----------

1 ay önce 26 milyon olan (ml) keçiboynuzu ve çörek otu ile 46 milyona çıktı...ileri hızlı ise sıfır dı...şu an nasıl sizce kızlar...

keçiboynuzu kürünü nasıl uyguladın? eşimde bu kürü uyguluyor (tabi bende incir kürünü uyguluyorum) karşılaştırmak istedim.çörek otunu ilk kez duyuyorum bilgi verebilir misin?

dün bebek sahibi olabilmek için özel bir hastenede tüm tetkiklerimizi yaptırdık.bende pco sorunu var 1dış gebelik ve 9 aylık sezeryanla ölü doğumum oldu geçtiğimiz temmuz ayında laporoskopi oldum.dün de doktorumuz benden rahim filmi hormon tahlili istedi eşimdende sperm testi hormon testi ve ultrason istedi sperm testine göre tüpbebekten başka yapacağimız birşey olmadığını söyledi doktor.birde siz bakın yorumlayın lütfen.birde sperm eşim tükürük spermi ne nederece etkiler eşim o şekilde elde etmiş
volüm:0,6ml
sperm sayısı:19,3-106
hareket dağılımı:A: B:300BİN C:6.106 D:13,106 A+B:300BİN
AĞIR ASTENOSPERMİ
MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME
NORMAL:%10
ANORMAL%50 YA DA 80 TAM OLARAK OKUNMUYOR
YORUMLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.EĞER durum doktorum dediği kadar vahimmi

canım test sonucunuzda problem var diyemem. sadece min. sperm sayısı 20 milyon olsun derler sizde 21 milyon sınırda, ama sadece 1 tane sperm arayan bile çok insan var.hareket ve morfoloji problemi de görünmüyor. sonuç iyi yani:)

tesekkürler cy_76 yüregime su serptin..1 yıllık evliyiz kendi kendimize karar aldık ve bu testi yaptırdık.sayıyı nasıl arttıralım canım ne tavsiye edersin..??

tesekkürler cy_76 yüregime su serptin..1 yıllık evliyiz kendi kendimize karar aldık ve bu testi yaptırdık.sayıyı nasıl arttıralım canım ne tavsiye edersin..??

test sonucunuzda pek bir problem olmadığından dilerseniz keçiboynuzu pekmezi içsin eşiniz ya da keçiboynuzu kürü uygulayın. sonuçta zararı değil faydası olur.

keçiboynuzu kürünü nasıl uyguladın? eşimde bu kürü uyguluyor (tabi bende incir kürünü uyguluyorum) karşılaştırmak istedim.çörek otunu ilk kez duyuyorum bilgi verebilir misin?

canım saraçoğlunun dediği gibi yaptım..hatta öyleki kronometre ile hergün yapıyorum...7-6-7 adet kırılmamış keçiboynuzunu küçük küçük parçalayıp tencereye atıyorum sonra kaynamış suyu döküyorum 2,5 su bardağı sonra ocağın altını açığ tam 3 dakika kaynatıp altını kapatıyorum sonra alarmı kurup 20 dakika keçi boynuzları içindeyken demlenmesini bekliyorum yirmi dakika sıonra altını kapatıyorum ve keçi boynuzlarını içinden çıkartıyrm kendi kendine demleniyor soğuyunca gece yatmadan ikram ediyorum:) eşim artan 20 milyon ve ileri hızı çörek otuna bağlasada ben kesinlikle keçi boynuzuna bağlıyorum tabiki onunda etkisi vardır ama bence daha minimize...
umarım faydalı olmuştur...

canım saraçoğlunun dediği gibi yaptım..hatta öyleki kronometre ile hergün yapıyorum...7-6-7 adet kırılmamış keçiboynuzunu küçük küçük parçalayıp tencereye atıyorum sonra kaynamış suyu döküyorum 2,5 su bardağı sonra ocağın altını açığ tam 3 dakika kaynatıp altını kapatıyorum sonra alarmı kurup 20 dakika keçi boynuzları içindeyken demlenmesini bekliyorum yirmi dakika sıonra altını kapatıyorum ve keçi boynuzlarını içinden çıkartıyrm kendi kendine demleniyor soğuyunca gece yatmadan ikram ediyorum:) eşim artan 20 milyon ve ileri hızı çörek otuna bağlasada ben kesinlikle keçi boynuzuna bağlıyorum tabiki onunda etkisi vardır ama bence daha minimize...
umarım faydalı olmuştur...

teşekkür ederim,aynısını yapıyormuşuz,bakalım neler olacak.umarım uygulayanlarda da sonuçlar iyi çıkar...

Arkadaslar bi bakar misiniz lutfen.. Esimin spermiogramini aldik, inernetten bakindigimda hep hizli ileri hareketli, yavas ileri hareketli , yerinde hareketli ve hareketsiz kategorilerini gordum. Ancak esimin tahlil kagidinda 1. Saat hizli hareketli 1. Saat yavas hareketli ve 1 saat hareketsiz sonuclari var, 4. Saate kdr yapmislar.. Ancak asil sorum ileri yada yerinde diye bi ibare yok?? Dra gittik sormayi unuttum.. Neden boylefir sizce????

Arkadaslar bi bakar misiniz lutfen.. Esimin spermiogramini aldik, inernetten bakindigimda hep hizli ileri hareketli, yavas ileri hareketli , yerinde hareketli ve hareketsiz kategorilerini gordum. Ancak esimin tahlil kagidinda 1. Saat hizli hareketli 1. Saat yavas hareketli ve 1 saat hareketsiz sonuclari var, 4. Saate kdr yapmislar.. Ancak asil sorum ileri yada yerinde diye bi ibare yok?? Dra gittik sormayi unuttum.. Neden boylefir sizce????

arkadaşlar bi yorumlar mısnız lutfeen

1 ml sperm sayısı 16 400 000
total sperm sayısı 83 640 000
lokosit 8-10 lokosit hucresi goruldu
1. saat hızlı hareketli %40
1.saat yavas hareketli %5
1. saat hareketsiz %55

2. saat hızlı hareketli %35
2.saat yavas hareketli %5
2. saat hareketsiz %60

3. saat hızlı har. % %30
3.saat yavas har. %5
3. saat hareketsiz %65

4. saat hızlı har %25
4. saat yavas har %5
4. sat hareketsizm %70

morfoloji- normal yapılı %91
kafa deforme %3
kuyruk deforme %3
olgunlaşmamıs%3
sıvılaşma 20dk ph 7.5

arkadaşlar bi yorumlar mısnız lutfeen

1 ml sperm sayısı 16 400 000
total sperm sayısı 83 640 000
lokosit 8-10 lokosit hucresi goruldu
1. saat hızlı hareketli %40
1.saat yavas hareketli %5
1. saat hareketsiz %55

2. saat hızlı hareketli %35
2.saat yavas hareketli %5
2. saat hareketsiz %60

3. saat hızlı har. % %30
3.saat yavas har. %5
3. saat hareketsiz %65

4. saat hızlı har %25
4. saat yavas har %5
4. sat hareketsizm %70

morfoloji- normal yapılı %91
kafa deforme %3
kuyruk deforme %3
olgunlaşmamıs%3
sıvılaşma 20dk ph 7.5

iltihap var ..gerisi iyi yani bir problem yok gibi...

bazı lab. lar daha ayrıntılı bakıp yazıyo bazılarıda üstün körü yapıyo.ama ileri harekete ayrıca bakılsa daha iyi olur tabi sonuçta ..ama görünen değerlerde sadece ml deki toplam sayı 20 milyon üzeri istenir sizde 16 milyon..oda çok önemli değil.görünenlerde bir sorun yok dediğim gibi..

bazı lab. lar daha ayrıntılı bakıp yazıyo bazılarıda üstün körü yapıyo.ama ileri harekete ayrıca bakılsa daha iyi olur tabi sonuçta ..ama görünen değerlerde sadece ml deki toplam sayı 20 milyon üzeri istenir sizde 16 milyon..oda çok önemli değil.görünenlerde bir sorun yok dediğim gibi..

cok tesekkur ederim yorumunuz ıcın.. yani sanırım biraz ustunkoru yapılmış, ileri hareket falan bakılmamıs.. ben de acaba yerinde hareketli olmadıgı ıcın mı bole falan dıyodum.. amaaaan ne karısık ıslermıs yavv

cok tesekkur ederim yorumunuz ıcın.. yani sanırım biraz ustunkoru yapılmış, ileri hareket falan bakılmamıs.. ben de acaba yerinde hareketli olmadıgı ıcın mı bole falan dıyodum.. amaaaan ne karısık ıslermıs yavv

işler çoook karışıkta inş. o karışıklığa girmenize gerek kalmadan kavuşursunuz yavrunuza.aslında genelde bakılan testlerden..bazı testler var burda bakıyorum sadece sayıya filan bakılmış bırakılmış..yani kötü değil.ama eğer uzun zamandır olmuyosa tedaviye geçilecekse mutlaka bakılmalıdır ileri hıza...

dün bebek sahibi olabilmek için özel bir hastenede tüm tetkiklerimizi yaptırdık.bende pco sorunu var 1dış gebelik ve 9 aylık sezeryanla ölü doğumum oldu geçtiğimiz temmuz ayında laporoskopi oldum.dün de doktorumuz benden rahim filmi hormon tahlili istedi eşimdende sperm testi hormon testi ve ultrason istedi sperm testine göre tüpbebekten başka yapacağimız birşey olmadığını söyledi doktor.birde siz bakın yorumlayın lütfen.birde sperm eşim tükürük spermi ne nederece etkiler eşim o şekilde elde etmiş
volüm:0,6ml
sperm sayısı:19,3-106
hareket dağılımı:A: B:300BİN C:6.106 D:13,106 A+B:300BİN
AĞIR ASTENOSPERMİ
MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME
NORMAL:%10
ANORMAL%50 YA DA 80 TAM OLARAK OKUNMUYOR
YORUMLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.EĞER durum doktorum dediği kadar vahimmi

arkadaşlar benimkinide yorumlayın lütfen es geçmişsiniz

slm hanımlar eşimin Sperm Testini değerlendirirseniz sevinirim…

Vizkozite : 2 cm
Opak-Beyaz
Miktar :2ml
Motilite Kategori A :4%
Motilite Kategori B:28%
Motilite Kategori C :9%
Motilite Kategori D:59%
Konstrasyon : 46 Milyon/ml
perhiz: 4 gün
likefaksiyon : 30 dk

Şimdiden Teşekkürler…

arkadaşlar benimkinide yorumlayın lütfen es geçmişsiniz

bu değerle hamile kalmış olman tuhaf..bu testi tekrarlayın bence .sen kendiliğinden iki kere hamile kalmışsın..ileri hareket bu değerlerdeyken hamile kalman zor .dediğim gibi daha güvenilir bir yerde tekrar yapın...

slm hanımlar eşimin Sperm Testini değerlendirirseniz sevinirim…

Vizkozite : 2 cm
Opak-Beyaz
Miktar :2ml
Motilite Kategori A :4%
Motilite Kategori B:28%
Motilite Kategori C :9%
Motilite Kategori D:59%
Konstrasyon : 46 Milyon/ml
perhiz: 4 gün
likefaksiyon : 30 dk

Şimdiden Teşekkürler…

sayınız iyi.fakat ileri hareket çok düşük %4 olan kısım o değer normalde %40 üzeri olmalıdır.morfolojiye bakılmamış..

X