kadındoğum,poliklinik,özel hast. vs hepsi yanlış sonuç veriyor birbirinden farklı üstelik. ayrıca yakın günlerde peş peşe verdiğim halde sayılarda hızlarda inanılmaz farklılıklar gösterdiler sonucumuzda. ama 2 defa farklı farklı tüp bebek merkezlerinde verdiğim sonuç sayı ve hızda hiç 1 puan eksik veya fazla olmaksızın aynı sonucu verdi. dün yine bi tüp bebek merkezine gittim çünkü hastanenin verdiği sonuç beni hayal kırıklığına uğrattı hız:0 dediler. neyse yeni sonucumu yorumlarmısınız arkadaşlar
volüm(ml)..........1
renk,,,,,,,,,,,,,,,,,saydam beyaz
speerm sayısı(mlyon)...4
progresif motilite(%):..+4)%)....12....+3()....13....+2(%)....0... +1(%)....75....
motolite(%).............25
lökosit(milyon):.......1
agluyinasyon.........:yok
kruger
baş anomolileri:
hafif amorf:.............7
şiddetli amorf:........9
yuvarlak amorf:.......0
sivri.......................3
priform...................10
büyükbaş................5
küçükbaş................12
uuzn baş.................6
çiftbaş..................0
nükleer.................2
akrozom..............18
diğer anomaliler
boyun........................9
sitoplazmik droplet:.....0
kuyruk.......................15
serbest baş.................4
morfoloji kaç oluyor anlıyamadım bi de bu renk ne anlamda oluyor
Merhabalar Canımm öncelikle şunu belirtiyim sonuçları kendi doktorunun yorumlaması gerekir. Ben laborantım ve günde pek çok defa spermiogram tahlili yapıyorum bu konuda biraz bilgiliyim. Spermiogram sonuçları kısa dönemler arasında yaptırmışsan bu kadar farklı sonuçların verilmesi imkansız elbet farklılık olur çünkü her sperm atımında yeni spermler vardır. Semen atımı 3 ayda bir komple yenilenir. Güvenilir bi yerde tekrar yaptırmalısın
kadındoğum,poliklinik,özel hast. vs hepsi yanlış sonuç veriyor birbirinden farklı üstelik. ayrıca yakın günlerde peş peşe verdiğim halde sayılarda hızlarda inanılmaz farklılıklar gösterdiler sonucumuzda. ama 2 defa farklı farklı tüp bebek merkezlerinde verdiğim sonuç sayı ve hızda hiç 1 puan eksik veya fazla olmaksızın aynı sonucu verdi. dün yine bi tüp bebek merkezine gittim çünkü hastanenin verdiği sonuç beni hayal kırıklığına uğrattı hız:0 dediler. neyse yeni sonucumu yorumlarmısınız arkadaşlar
volüm(ml)..........1
speerm sayısı(mlyon)...4
progresif motilite(%):..+4)%)....12....+3()....13....+2(%)....0... +1(%)....75....
kruger
baş anomolileri:
akrozom..............18
diğer anomaliler
kızlar biri bunu yorumayabilirmi sabahtan beri kafayı yedim morfolojiyi hesaplıyamadım hangisi normal hangisi anormal kategorisine giriyor bilmiyorum sinir oldum netten de bulamıyor ayrı ayrı yazılmamış iyi-kötü diye
volüm(ml)..........1
speerm sayısı(mlyon)...4
kruger
baş anomolileri:
akrozom..............18
diğer anomaliler
cnm yukarıda yazdım %90 gibi rakam anormal morfoloji .bu yazılanlar zatan eğer spermler düzgün olsa hiçbirinde rakam yazmaz sadece morfoloji normal olarak yazardı..
ama o zaman anormal 90 ise geriye kalan 10 normal olur, iyi olan 10 olsaydı dediğin gibi normal yazardı
cnm her test bir olmuyo ben tek tek toplamadım ordaki rakamları belki %98 felan oluyodur.zaten orda anomali olarak yazmış yani baş kısmındaki bozukluk ve diğer bozukluklar olarak ayrı ayrı yazmış..normali yazmamış farkeden bişey yok..
anladım canım saol. oranın toplamı 100 oluyor yani morf. 0 ben bu teste inanıyorum çünkü biyologlar da çok tecrübeliüzüldüm yaa ben 2-3 çıkarken telaşa kapılıyorken şimdi hiç bişey yapmıcam bıktım artık yaaa kullanmadığm kalmadı kür bitki yok yok yok olmuyor hepsini çöpe atasım geliyor..
anladım canım saol. oranın toplamı 100 oluyor yani morf. 0 ben bu teste inanıyorum çünkü biyologlar da çok tecrübeliüzüldüm yaa ben 2-3 çıkarken telaşa kapılıyorken şimdi hiç bişey yapmıcam bıktım artık yaaa kullanmadığm kalmadı kür bitki yok yok yok olmuyor hepsini çöpe atasım geliyor..
cnm bak bizim topicte yazıyodun galiba orda bahar var en son onun testinde de 0 çıkmıştı tüp yaptı şimdi hamilekendini üzme doğru dürüst bir merkez araştırın herşey daha kolay olur inş:)
sen de ankarada yaşıyordun sanırım. burda ben başarılarıyla sıkca söz edilen bi yer bulamadım var mı tavsiyen, ayrıca bahar da umut tüp bebek merkezinde yaptırmış ordan herkes çok memnun bikaç tane topicten görüştüklerim var umut ile hamile kalan. ankaradan istanbul zor olucak ben kıbrısı düşünüyorum aslında başından beri de bilmiyorum artık :/
yok cnm istanbuldayım .bilemiyorum ankaradakileri merkezleri ama istanbulda brüksele başlıycam gibi görünüyo şimdilik...kıbrısı inan hiç bilmiyorum ama orda ne bileyim herşey serbest olduğu için açıkcası çekiniyorum? sen bilirsin hakkında hayırlısı olsun..senin tek dikkat edeceğin lab.da ımsı olması ve 5.gün embriyo transferi edilmesi. morfoloji bozukluğunda 5.gün embriyosu şart gibi bişey...
evet bi önceki transferimde 3,gün embriyosu olmuştu ama tam hücreli(8de 8) olduğu halde tutmadı. transferden sonra aldığın gıda besin ve vitaminler de çok etkili, ananas özellikle tutunmayı güçlendirirmiş, tutunma süreci 3 günde tamamlancağı için en azından ilk 3gün çok önemli ilk deneyimimde bunlardan habersizdim ama çok araştırdım. bakalm senin de şimdiden hayırlı olsun canım bu arada transferden sonra bilg. telf. microdalga fırın gibi şeylerden yine en az 3 gün uzak durulması gerekiyor.
eşinizin sperm sayısı kaç acaba. sayı var mı acaba.arkadaşlar ne olur bana yardım edin kafayı yicem şimdi eşimin sonuçlarında progressif motilite % 0 yazıyo normal morfolojide %o.oo yazıyo hiç bişey anlamadım ne olur cvp verin
arkadaşlar ne olur bana yardım edin kafayı yicem şimdi eşimin sonuçlarında progressif motilite % 0 yazıyo normal morfolojide %o.oo yazıyo hiç bişey anlamadım ne olur cvp verin
derin eşinizin dueumu o kadar da kötü değil bence. ilk etapda ürolok uzmanına muayene olup hormonların normal değerlerde olup olmadığını kontrol edip, eğer normal değilse normal seviyeye getirilmesi için ilaçlar kullanması gerektiğini düşünüyorum. ve kesinlikle bitkisel kürler kullanmaya çalışsın. ve bir test daha yaptırmasında fayda olacak. bu sadece benim fikrim.daha önce yani 2 ay önce farklı merkezde yaptırdık onda normal yapılı %85 çıkmıştı hızlı ilerleyici %25 yavaş ilerleyici %10 hareketsiz % 60 çıkmıştı 2 ayda nasıl bu kadar değişebilir ben anlamadım acaba merkezdenmi farkediyor bu durumda aşılama yaptırcaktık olmazmı şimdi