Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

sizinki de iyi canim masallah
morfoloji ben de az once okudum, yogunsa ornek cikmiyormus, seyreltici veriyorlarmis,
icine sinmiyorsa, esin de kabul ederle bi daha yaptirabilirsiniz, ama bu haliyle gayet guzel

ileri hızlı harekette problem var %0 olan kısım ki bu değer spermin yumurtaya kadar ilerleyebilmesini gösterir.hareketi arttırısanız iyi olur..

morfolojiniz iyi ama sayı az ve hızda da biraz problem var..dr.lar aşılama önerebilir...kürlerle sayı ve hareketi arttırmaya çalışın :)

pek anlayamadım testinizi ama ikinci kısımda hareketlilik saatelere göremi yazılmış bilemedim?ama ilk kısma göre yazarsam sayınız 14 milyon azileri hrekettede sorun var...

Normal sperm analizi değerleri:
- Volume (hacim) 1.5-5.0 ml arasında olmalıdır
- Ph: 7.2 'den büyük
- Viskosite 2'den az
- Sperm konsantrasyonu 20 milyon/ml 'den fazla
- Total sperm sayısı 40 milyon'dan fazla
- Motilite yüzdesi (a+b) % 50'den fazla olmalı. ( a: ileri hızlı) , ( b: ileri yavaş)(sperm hızı)
- Morfoloji % 30 normal 'dan fazla normal (WHO)
%14 'den fazla normal (KRUGER STRİCT)
- Lökosit 1 milyon/ml' den az olmalı

bazen buralar sessiz kalabiliyor..yani yorumlayacak kimse olmayabiliyor..bunlar olması gereken değerler.kendi testinizle karşılaştırabiliesiniz.yine de aklınıza takılan şeyler olursa burda yardımcı olmaya çalışan çok arkadaş var:)

maalesef açılmıyor

yazayım oyleyse;
sperm konsantrasyonu:16
hareketlilik (a+b+c): 47.5
ileri hareketlilik: 8.1
ileri yavaş hareketlilk:23.1
yerinde hareketli sperm:16.3
hareketsiz: 52.5
morfoloji: 6
motil sperm kons:7.6
ileri hızlı hareketli sperm:1.3
ileri yavaş hareketli sperm: 3.7
fonksiyonel sperm kons: 20.7
ortalama hız : 8
sperm hareket indeksi: 28
toplam sperm: 57.6
hareketli sperm a+b+c: 27.4
ileri hareketli sperm a+b: 18
fonksiyonel sperm: 2.5

sayı 16 milyon az ama ileri hareket çok iyi olduğunda idare eder bir değer olabilirdi. fakat sizin ileri harekette az%8 ki bu %30ların üzerinde istenir..morfolojide sorunlu%6 normalde %14ün üstünde istenir....sayıyı ve hızı arttırmaya çalışın..

canim bi tek morfoloji dusuk %6, ama o cok degisebiliyor, bi arkadasin once %0 cikmis sonra %90 cikmis anlamiyorum yani.
ama en azindan 4 ten buyuk (14 ten kucuk ama yine de cok kotu degil), umarim en kisa surede hamile kalabilirsin

bundan 1,5 ay once degerler soyleydı; toplam sperm sayısı 9mılyon
ilerı hız 10,
yerınde hareketlı 10
hareketsız 80
bu duruma gelmemız bıle ıyı,ama bende de pko oldugu ıcın dr.aşılamaya gecmek ıstıyor.

canim bi tek morfoloji dusuk %6, ama o cok degisebiliyor, bi arkadasin once %0 cikmis sonra %90 cikmis anlamiyorum yani.
ama en azindan 4 ten buyuk (14 ten kucuk ama yine de cok kotu degil), umarim en kisa surede hamile kalabilirsin

morfolojı deıdıgımız sey şeklı mı? :44:

hakkınızda hayırlısı olsun..

arkadaslar bizde azosperm oldugu icin cok iyi bir labatuarda sperm testi vermek istiyoruz onerebileceginiz yerler varmi ,isparta,izmir,ankarada

merhaba:

hacim 3 ml renk:beyaz
viskozite:akıcı
likefaksyon:20dak
sperm sayısı:26.000.000ml
ileri motil.13 milyon 780ml
ileri motil sperm yüzdesi%53

A: --
B:%53
C:%20
D:%27

AGLUTİNASYON YOK
LÖKOSİT :yOK
morfoloji analizi

normal sperm: %11
akrozom anomolisi:%19
baş şekil anomolisi:%10
mid.piece anomolisi:%44
kuyruk anomolisi:%16

yorumlarsanız çok sevinirim.doğal yolla gebe kalma oranı nedir?

merhabalar benim eşimdede azosperm var kocaelide test yaptıracak iyi bir arıyoruz .3 sene önce aldığı sonuçlar böyle olduğu için doktorlardan alacağı cevaplar onu umutsuzluğa getirir düşüncesiyle için hep erteledi ama şimdi her türlü cevaba haxır hissediyor kendini

İLK TEST
RENK : Normal
PH :
LİKEFAKSİYON : 17'
MİKTAR : 0.3 ml
SAYIM............AZOSPERMİ
HAREKETLİ........AZOSPERMİ
AZ HAREKETLİ..AZOSPERMİ
HAREKETSİZ....AZOSPERMİ
MİKROSKOP: BOL B.K GÖRÜLDÜ

2. TEST
PERHİZ :3 GÜN
VOLÜM : 0.5 ML
LİKEFAKSİYON SÜRESİ : 30 DK
PH :7.5
RENK: GRİ OPAK
KONSANTRASYON : AZOSPERMİ
MOTİLİTE : A İLERİ HIZLI HAREKETLİ,
B İLERİ YAVAŞ HAREKETLİ,
C LOKALİZE HAREKETLİ,
D HAREKETSİZ
AGLUTİNASYON :
LÖKOSİT:

yarı özel bi klinikte yaptığım testte sayı çok çıkıyır hız 0 çıkıyor. tüp bebek merkezinde yaptırdığımdan hız 25 çıkıyor ben hangisine inanıcam.
baştan anlatıyım ilk testimiz 4,5 ay önceydi sayı:3,000,000 hız:0 (klinikte)
2,testimiz bir ay sonra 2,000,000na düşmüş hız :0
3.testimiz 4,000,000 hız 25 yine 1 ay sonra
4,testimiz 7,000,000 hız 3 yerinde hareket:5 gerisi yerinde ve hareketsiz morf:2 hepsinde aşşağı yukarı 1 ay sonra
bunu görünce hız düşmüş morf çıkmamış sayı artmamış (bi sürü kür vitamin bitkiye rağmen) ertesi gün tekrar başka yere yaptırdım kasdın doğum hast. de sayı 6,000,000 hız 0 morf:3 hadi morf ve sayı o kadar oynar da hıza noluyor arkadaşlar hangisini ciddiye alıyıöm

cnm bunlarda sayı ve hız strese sigaraya yorgunluğa sıkı çamaşıra bağlı olarak değişiyo.görünen şu sizin hız ve sayıda problem hep var..yani sayınız 10.milyonun altında oynuyo genel olarak böyle demek.hız da dediğim gibi değişebilir ama genelde problemli.morfoloji genelde değişmez .mesela benim eşim ilk test yaptığında sayı 118 milyondu en son yaptığında ki epey geçmişti 26 milyon çıktı .dr sayı yediği içitiğine göre değişir korkmayın sayınızda problem yok demişti...bak burdaki bir arkadaşında değerleri böyle gibiydi başlık açtı şimdi kürlerle hamile kaldı bence bak topicine faydalanabilirsin...

cnm eşinde canlı hücre yok ..bence beklemeyin daha fazla iyi bir dr.bulun ve tedaviye başlayın...

sayınız idare eder ama ileri hızlı hareketli yok ileri yavaş hareketli %53 bu değer ileri hızlı harekette olsaydı keşke gayet güzel olurdu:) morfolojide de problem var%11 sizin normal değer %14 ün üzeri istenir.doğal yolla çok kötü değerlerde olan ama hamile kalabilen kişiler gördük burda Allah nasip ettiyse olur.ama siz kürlerle vitaminlerle sayıyı ve ileri hızı arttırmaya çalışın inş. daha iyi olur:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…