merhaba:
hacim 3 ml renk:beyaz
viskozite:akıcı
likefaksyon:20dak
sperm sayısı:26.000.000ml
ileri motil.13 milyon 780ml
ileri motil sperm yüzdesi%53
A: --
B:%53
C:%20
D:%27
AGLUTİNASYON YOK
LÖKOSİT :yOK
morfoloji analizi
normal sperm: %11
akrozom anomolisi:%19
baş şekil anomolisi:%10
mid.piece anomolisi:%44
kuyruk anomolisi:%16
yorumlarsanız çok sevinirim.doğal yolla gebe kalma oranı nedir?
cnm bunlarda sayı ve hız strese sigaraya yorgunluğa sıkı çamaşıra bağlı olarak değişiyo.görünen şu sizin hız ve sayıda problem hep var..yani sayınız 10.milyonun altında oynuyo genel olarak böyle demek.hız da dediğim gibi değişebilir ama genelde problemli.morfoloji genelde değişmez .mesela benim eşim ilk test yaptığında sayı 118 milyondu en son yaptığında ki epey geçmişti 26 milyon çıktı .dr sayı yediği içitiğine göre değişir korkmayın sayınızda problem yok demişti...bak burdaki bir arkadaşında değerleri böyle gibiydi başlık açtı şimdi kürlerle hamile kaldıbence bak topicine faydalanabilirsin...
evet hamileyim şu anda 7 hafta doldu Allah ın izniyle, "1.6 milyonla başlamıştık..." konusunu ben açtım, özellikle edeceğim canım.
pek anlayamadım testinizi ama ikinci kısımda hareketlilik saatelere göremi yazılmış bilemedim?ama ilk kısma göre yazarsam sayınız 14 milyon azileri hrekettede sorun var...
kızlarr benim eşim geçen sene haziranda varikosel ameliyatı oldu 3 ayda bir teste gidiyo en son gittiğimdeki test sonuçları nasıll doktorlar çok açıklayıcı bişi söylemiyooo
sperm sayısı 1ml :25.600.00
toplamda :38,400,00
hareketlilik :%25
ileri hızlı :%10
yavaş ileri :%10
yerinde hareketli :%5
hareketsiz :%75
morfoloji
normal yapılı :%75
anormal yapılı baş :%25
anormal yapılı boyun:%16
anormal yapılı kuyruk:%9
sayınız idare eder ama ileri hızlı hareketli yok ileri yavaş hareketli %53 bu değer ileri hızlı harekette olsaydı keşke gayet güzel olurdu:) morfolojide de problem var%11 sizin normal değer %14 ün üzeri istenir.doğal yolla çok kötü değerlerde olan ama hamile kalabilen kişiler gördük burda Allah nasip ettiyse olur.ama siz kürlerle vitaminlerle sayıyı ve ileri hızı arttırmaya çalışın inş. daha iyi olur:)
kızlarr benim eşim geçen sene haziranda varikosel ameliyatı oldu 3 ayda bir teste gidiyo en son gittiğimdeki test sonuçları nasıll doktorlar çok açıklayıcı bişi söylemiyooo
sperm sayısı 1ml :25.600.00
toplamda :38,400,00
hareketlilik :%25
ileri hızlı :%10
yavaş ileri :%10
yerinde hareketli :%5
hareketsiz :%75
morfoloji
normal yapılı :%75
anormal yapılı baş :%25
anormal yapılı boyun:%16
anormal yapılı kuyruk:%9
teşekkür ediyrm yanıtınız için.A da 0 yada yok yazmıyor.sadece tire işareti vardı o sıfırmı demek bilmiyorum.bu şekilde olan varmıydı acaba...doktor gayet normal sadece morfoloji biraz düşük dedi.çok rahat konuşuyor doktor.panik yapacak bi durum yok vs..
teşekkür ederim sağoulun...bunları hızlandırmak için neler yapmamız gerekiyor acaba ?3aydır hiç gelişme olmamış..
evet a ileri hızlı hareket tire olması zaten 0 demek..drlardan hangisi önemserki zaten.siz kendiniz bitkisel kürler filan deneyin..
teşekkür ederim badezuzum..peki bu oranlarla aşılamanın tutma olasılığı varmı yüksekmi sence...
merhaba, öncelikle geçmiş olsun. 9 ay olmuş eşiniz ameliyat olalı, gelişme olup olmadığını en iyi siz bilirsiniz, ameliyat öncesi değerler neydi 6 aylıkken ol oldu gibi. bu sonucunuza göre sayınızda sıkıntı yok gibi, yani 20 milyon olması beklenir minumum. morfolojik açıdan problem yok gayet iyi. ama hareket oranınız düşük. ileri+yavaş hareketli toplamı minimum %50 beklenir, ama sizde %20. doktorlar beklemenizi mi öneriyor? aşılama v.s. yöntem denediniz mi hiç?
çok süper bir sonuç değil ama idare eder diyebilirm şahsen ileri hareketinizi arttırabilseniz daha iyi olur bence .ama çok kötü değil değerler sadece harekette problem var biraz..
öncelikle yorumladığınız için çok teşekkür ederimm ameliyattan öncede rakamlar buna benzerdi çok fazla bi değişiklik olmadı zaten sadece sayıda biraz yükselme oldu ameliyattan önce 19.000.000 ameliyattan sonra 25,600,000 oldu hızlılık dereceleri yine aynıydı bende doktora gittim doktor hormon testleri yaparak bende şimdilik bi sorun olmadığını eşimin tedavisi tamamlanmadan birşey yapamayacağını sölediaçıkcası doktorlarda çok sağlıklı bir bir bilgi veremiyorr şimdiye kadar dahiç bi doktorda daha aşılama önermedi
hızlandırmak için keçi boynuzu kürü uygulamıştım ama oda bir işe yaramadı diye bırakmıştım tekrar mı başlasam acaba:26::26::26::26::26:
bize eşimin doktorları kesinlikle şu an için aşılama tüp v.s. denemeyin ,6 ay daha bekleyin diyorlar, ama bekle bekle nereye kadar açıkçası.
ama ben aşılama ile denemelere başlamalıyız diye düşünüyorum. bu cumartesi eşimin kontrolü var ve doktor kesin ilaş yazacak. 6 ay daha bekleyelim diyecek. ama her ay hamile miyim acaba diye stres yapmaktan sıkıcı bir hal aldı. hayırlısı tabi hepimiz için, bizim değerlerimizde de pek bir değişiklik olmadıi doktor söylemişti zaten değerler değişmeyedebilir ama bundan kötü de olmaz diye. bakalım zaman bize neler gösterecek. sende bütün tahlilleri yaptır kendin için derim. rahim filmini çektir. 1 ay yumurta takibi yaptır, yumurta tembelliği var mı v.s. diye.
canim sizin de hiz iyi ama sayi dusuk.. toplam 10 milyon mu? 10 milyon/ml mi?
morfolojiniz super valla, sizin 83 olan bizim 0.5 dusun yani..
canım sayı 10 milyon/1ml
allah hepimizin yardımcısı olsun benimde yardımcım olsun inşallah rabbim nasip eder bizde bebek sahibi oluruz yuvalarımıza şenlenir aminnnnnnnnnnn
cnm bunlarda sayı ve hız strese sigaraya yorgunluğa sıkı çamaşıra bağlı olarak değişiyo.görünen şu sizin hız ve sayıda problem hep var..yani sayınız 10.milyonun altında oynuyo genel olarak böyle demek.hız da dediğim gibi değişebilir ama genelde problemli.morfoloji genelde değişmez .mesela benim eşim ilk test yaptığında sayı 118 milyondu en son yaptığında ki epey geçmişti 26 milyon çıktı .dr sayı yediği içitiğine göre değişir korkmayın sayınızda problem yok demişti...bak burdaki bir arkadaşında değerleri böyle gibiydi başlık açtı şimdi kürlerle hamile kaldıbence bak topicine faydalanabilirsin...
kadındoğum,poliklinik,özel hast. vs hepsi yanlış sonuç veriyor birbirinden farklı üstelik. ayrıca yakın günlerde peş peşe verdiğim halde sayılarda hızlarda inanılmaz farklılıklar gösterdiler sonucumuzda. ama 2 defa farklı farklı tüp bebek merkezlerinde verdiğim sonuç sayı ve hızda hiç 1 puan eksik veya fazla olmaksızın aynı sonucu verdi. dün yine bi tüp bebek merkezine gittim çünkü hastanenin verdiği sonuç beni hayal kırıklığına uğrattı hız:0 dediler. neyse yeni sonucumu yorumlarmısınız arkadaşlar
volüm(ml)..........1
renk,,,,,,,,,,,,,,,,,saydam beyaz
speerm sayısı(mlyon)...4
progresif motilite(%):..+4)%)....12....+3()....13....+2(%)....0... +1(%)....75....
motolite(%).............25
lökosit(milyon):.......1
agluyinasyon.........:yok
kruger
baş anomolileri:
hafif amorf:.............7
şiddetli amorf:........9
yuvarlak amorf:.......0
sivri.......................3
priform...................10
büyükbaş................5
küçükbaş................12
uuzn baş.................6
çiftbaş..................0
nükleer.................2
akrozom..............18
diğer anomaliler
boyun........................9
sitoplazmik droplet:.....0
kuyruk.......................15
serbest baş.................4
morfoloji kaç oluyor anlıyamadım bi de bu renk ne anlamda oluyor
Merhabalar Canımm öncelikle şunu belirtiyim sonuçları kendi doktorunun yorumlaması gerekir. Ben laborantım ve günde pek çok defa spermiogram tahlili yapıyorum bu konuda biraz bilgiliyim. Spermiogram sonuçları kısa dönemler arasında yaptırmışsan bu kadar farklı sonuçların verilmesi imkansız elbet farklılık olur çünkü her sperm atımında yeni spermler vardır. Semen atımı 3 ayda bir komple yenilenir. Güvenilir bi yerde tekrar yaptırmalısın