- 15 Ağustos 2010
- 249
- 18
Kardeş utanıp sıkılacak birşey yok, evlilikte bazı dönemlerde daha çok beraber olunur ,ne güzel işte,bazı insanlar eşiyle ancak ayda bir beraber olmaktan şikayetçi bazı sorunlar yüzünden .Doktorlar bebek isteyen çiftlere 1-2 gün arayla ilişki tavsiye ediyorlar,çünkü sürekli boşalma durumunda sayı bakımından az bir oran olur,2 veya 3 günlük birikimle beraber olmak daha iyi,düzenli ilişkiye girmenin ,yani her gün yada gün aşırı ,sperm üretimini de olumlu etkilediği biliniyor,verdiğiniz şeyler boşa gitmez niye gitsin,zaten 17. güne kadar 2-3 gün arayla beraber oluyormuşsunuz,bence takma kafana,stres yapma.Arkadaşlar affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum.
Nasıl yazacağımıda bilmiyorum ama..özetlemek gerekirse, ben adamı pek boş bırakmıyorum.Biraz sık ilişkiye biriyoruz. Sadece adet döneminde pehriz yapmış oluyoruz. Tabiki adetten sonraki 11. gün e 4 gün pehrizli giriyoruz. sonrasında 2 şer 3 er gün arayla 17 günde dahil olmak üzere ilişkiye giriyoruz. 17 den sonra ise kanallar kapanıyor ama artık pehriz yapmadan neredeyse hergün ilişkiye giriyoruz. Taki yeni adet dönemine kadar böyle gidiyor.
Bu olay eşimin sperm gücünü (sayı, hareket, marfoloji) olumsuz etkilermi. Yani kafam karıştı benim. Netice itibariyle 11. güne 4 gün pehrizli giriyoruz.Ama bunun bir arkaplanının olması gerekirmi. Fazla spermler erkek vucudunda durmazmış.4 günde yettiyor diyorlar. Bide bir spermin oluşup vucuttan atılması için 72 gün süre geçiyormuş.kafam tam karıştı..
Şimdi adama çakşır macunu, bal, keciboynuzu vs. yediriyorum ama acaba sık ilişkiye girdiğimizden dolayı verdiğim herşey boşamı gidiyor diyede düşünmeden edemiyorum. Eğer böyle yapmamamız gerekiyorsa bunun normal sıklığı ne olmalı.
Nedir bu işin aslı astarı bilen biri açıklayabilirse çok memnun olurum.
Tekrar çok özür diliyorum.Böyle bir soru sorulmaz ama burada soramazsam başkada hiçbiryerde soramam.Lütfen beni yanlış anlamayın, konuyu farklı yönlere çekmeyin.Hakikaten bilgi almak istiyorum.
Merhabalar eşimin sperm testini değerlendirebilir misiniz?
normal yollarla gebe kalabilirmiyim acaba? ya da aşılama - tüp bebekle hamile kalma şansım var mı?
şimdiden teşekkür ederim.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
TEST NETİCE REFERANSLAR
SPERMĠOGRAM STANDART ( ) WHO&KRUGER ( x )
EJAKÜLAT ( x ) ANİ DİLÜSYON ( )
BULGULAR """"""" NORMAL DEĞERLER
Abstinans Süresi : 4 gün ( C.İ ) """""" 2 gün - 7 gün
Viskosity : Az Yapışkan """"" Az Yapışkan
Volüm : 3.2 cc """"" > 2 cc
Renk : D.Beyaz """"" D.Beyaz
Görünüm : Gri-Opalasan """"" Gri-Opalasan
pH : 7.28 """"" 7.2 - 8.0
Kan : Yok """" yok
İrin-Partikül : Yok """" yok
Fruktoz : ---- """" < 13 umol/ejekülat
Yuvarlak Hücre : % 14 ( lökositler,epiteller,germ hücreleri ) """"< % 50
Motilite : Hızlı İleri Hareketli: %- Yavaş İleri Hareketli: % 12 Yerinde Hareketli: % 12
Hareketsiz : %76
İmmotilite : %76 ( HAREKET ETMEYEN ) """" < %50
Likefaksiyon : 30 dk. """" < 60 dk.
1.cc deki Sperma : - """" >30-80 milyon/ml
Total Sperma : *<5.000.000 """" (makler counting camber) 70 -250 milyon/ejekülat
Sperm Mar (IgG) : - """" < 22.0
Vitalite : %55
H.O.S Test : %52 """" >% 60 Normal %50-59 Şüpheli
(Hipo Ozmolar Şişme Testi) """" < %50 Anomali
Lökosit : 410.000 / ml """" < 1.000.000 /ml
Eritrosit : Negatif """" Negatif
Aglütinasyon : Negatif """" Negatif
Retrograd Ejakl. : -
Pellet : -
--------------------------------MORFOLOJĠ(D-Q)----------------------------------------
WHO(Dünya sağlık Örgütü)Criteria
Normal yapı : %46 Anormal Yapı : %54 """"" > %50 Normal
KRUGER STRĠCT CRĠTERĠA
Değerlendirilen Spermatozoid Sayısı :33
Normal Yapı : % 10 """"" % 0 - 4 Kötü Prognoz (GEBELİK % 7,6)
Anormal Yapı : % 90 """" % 4-14 İyi Prognoz (GEBELİK %49,4)
""""" > 14 Normal Morfoloji (GEBELİK%88,3 )
YORUM : Ş.OLİGOSPERMİ
Mikroskopi : Her sahada 1-2 yuvarlak hücre, 1-2 lökosit görüldü. Eritrosite rastlanmadı.
Sperma hücreleri morfolojik yapı bakımından anormal gözlendi.3 saatlik inkübasyon sonucu normal dışı yavaşlama
ve ölü sayısında artış gözlenmedi.
__________________________________________________ __________________________________________________ _____________
Not: Laboratuvarlarımızda spermiogram testi “WHO“( Dünya sağlık Örgütü )ve Kruger normlarına uygun
tekniklerle,Ġsolate spermiogram kitleriyle yapılmaktadır.Testler bilgisayar destekli uygulanmaktadır.
* ANORMAL OLANLAR
sperm sayınız 5 milyonun altında,yani 3.2 ml örnekte toplam 5 milyonun altında sperm var, 1 ml de 20 milyon ve üzeri normal sayılır.
ileri hızlı hareket eden yok,asıl önemli olan da bu değer hamile kalmada,yavaş ileri hareket edenler %12,yani önemli bir hareket sorununuz var,ayrıca morfoloji %46 normal olanlar,morfolojinin de %50 ve üzerinde olması istenir,krugere göre de %10 morfolojiniz, %14 ve üzeri olması istenir,ama bunda çok çok büyük bir sorun yok,iyi sayılabilen bir değer,yani önemli bir sayı ve hareket sorununuz görünüyor,ama moralinizi bozmayın,biz tedaviye ilk başladığımızda toplam sayımız 1,6 milyondu,şimdi değerlerimiz giderek yükseliyor Allah ın izniyle,tedavinizde başarılar........Zaten tüp bebek düşünüyorsanız bunların önemi pek yok tabiki gebelik şansınız var.
yorumun için teşekkür ederim..inşlh sende en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.ileri hareketimizin olmaması ve 1ml sperm olmaması beni umutsuzluğa sürüklüyor. ilaçlarla kürlerle hız ve hareketi yükseltmeyi başarabilir miyiz?
yok 3.2 ml meniniz var ama içinde olması gereken sperm yok, 1 ml de 20 milyon ve üzeri olmalı ama sizin 3.2 ml de toplam 5 milyondan az var,ilaç ve kür sorunuza gelince bizim sayımız 1.6 milyondan 12 milyona çıktı,hareket toplam %23 ten %31 e çıktı, 2,5 ayda bu ilerleme oldu,15-20 gün sonra yeniden testimiz var,toplam 6 ay olacak,bakalım inşallah yine ilerleme vardır.
yok 3.2 ml meniniz var ama içinde olması gereken sperm yok, 1 ml de 20 milyon ve üzeri olmalı ama sizin 3.2 ml de toplam 5 milyondan az var,ilaç ve kür sorunuza gelince bizim sayımız 1.6 milyondan 12 milyona çıktı,hareket toplam %23 ten %31 e çıktı, 2,5 ayda bu ilerleme oldu,15-20 gün sonra yeniden testimiz var,toplam 6 ay olacak,bakalım inşallah yine ilerleme vardır.
kaç ml örnek verdiğiniz yazmadığı için ml deki sayıyı bilemiyorum,toplam sperm sayınız 33,5 milyon,ileri hızlı hareket %7,ileri yavaş %28,asıl önemli olan ileri hızlı olan,yani hareket sorununuz var,ileri hızlı %25 civarında olursa yavaşlarla birlikte toplam %50 olursa normal kabul ediliyor,morfolojiniz %28 normalde %40 ve üzeri olmalı,çok kötü durumda olduğunuzu sanmayın,ilaç tedavileri inşallah işe yarayacaktır.[
doktor sadece ace selenyum adlı bi vitamin verdi 3 ay kullan sonra gel dedi başka bişey demedi biz de keçiboynuzu kürü yapıyoruz çakşır suyu içiyo bol bol yeşillik ve kuru yemiş meyve yedirmeye çalışıyorum başka neler yapabilirim?
ml deki sperm sayınız 14 milyon,20 milyon ve üzeri normal kabul edilir,ileri hızlı hareketli sperm %10 bu da az,ileri yavaş %30 ,yani toplam hareket %40,yavaş ve hızlı toplamı %50 yi bulursa normal kabul ediliyor ama önemli olan ileri hızlı olanlar,morfoloji krugere göre %14 ve üzeri olmalı sizinki %4,yani hem sayı hem hareket hem de morfoloji sorununuz görünüyor.
Kardeş umarım en yakın zamanda bebegine kavuşursun. Nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz. Bize proxeed plus diye bir ilacı doktor verdi.2 haftadır bu ilacı kullanıyoruz. Buna ek olarak çakşır macunu kullanmayı düşünüyoruz. Belki keciboynuzu kürünüde ekleyebiliriz.Bunlara ek olarak siz ne önerebilirsiniz.
Birde bir arkadaşa hareketlilik kötü onu hızlandırın ama marfolojiyi bozmayın diye yazdınız. Marfolojiyi bozmamak için ne yapmak lazım.Yani bu yaptığımız ilaçlar, kürler, macunlar vs.. sayı ve hareketi hızlandırıyor.Marfoloji için ayrı birşeymi yapmak lazım yoksa bu yaptıklarımız marfoloji içinde yararlımı. kusura bakmayın çok araştırıyorum ama hala çok cahilim. mesela ay boyunca gün aşırı ilişkiye girmenin zararlı olduğunu düşünürken sizin mesajınızla tam tersine sperm üretimine yararı olduğunu öğrendim.
Yorumunu için teşekkürler. Hepsinde sorun var o kesin ama acaba ilaç tedavisi sonuç verir mi? Doktor direk yardımcı yöntemleri önerince moralimiz bozuldu
eşinizde varikosel var mı? sperm arttırıcı ilaç kullanıyor mu? yoksa sadece kür ve bitkisel ürünlerle mi artışınız oldu?maşallah sizin ne güzel artmış,inşlh daha da artar. biz daha hiç bir tedaviye başlamadık sorunun neden kaynaklandığını bilmiyoruz.yakında doktora gitcez.
sizin durumunuz bize göre 10 kat daha iyi,biz ilaçlarla çok yol aldık,inşallah siz de alırsınız,önce iyi bir doktora gidin,Kaan Aydos u tavsiye ederim,bence 3-5 ay ilaçlarla deneyin olmazsa sonra tüp düşünürsünüz,bizim ilkin sperm sayımız 1,6 milyondu toplam,2 ay önceki testimizde 12 milyon çıkmıştı yaa,hemen umutsuz olmayın,dünyanın sonu gelmiş gibi içinize kapanmayın,siz üstünüze düşeni yapın gerisini Allah a havale edin
sağolasın,inşallah yakında güzel haberlerle gelirim,biz çok şey yaptık,tribulus ve ginseng macunları ,arı sütü polen bal,çakşır suyu ,incir kürü,keçiboynuzu kürü,sonrasında halen havuç kürüne devam ediyoruz,ilaçlar en önemlisi,endol,trentilin ,l-arginine ve 2 aydır bunlara proxeed plus ı ekledik.Bizde işe yaradı,inşallah size de yarar,morfoloji için etkisi kesin bir ilaç yok,mesela bizim morfoloji hiç değişmedi hep %50 idi,o zaten öyle çok değişmez ama siz sayıyı ve hareketi artırınca bir miktar o da artabilir.