Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kardeş utanıp sıkılacak birşey yok, evlilikte bazı dönemlerde daha çok beraber olunur ,ne güzel işte,bazı insanlar eşiyle ancak ayda bir beraber olmaktan şikayetçi bazı sorunlar yüzünden .Doktorlar bebek isteyen çiftlere 1-2 gün arayla ilişki tavsiye ediyorlar,çünkü sürekli boşalma durumunda sayı bakımından az bir oran olur,2 veya 3 günlük birikimle beraber olmak daha iyi,düzenli ilişkiye girmenin ,yani her gün yada gün aşırı ,sperm üretimini de olumlu etkilediği biliniyor,verdiğiniz şeyler boşa gitmez niye gitsin,zaten 17. güne kadar 2-3 gün arayla beraber oluyormuşsunuz,bence takma kafana,stres yapma.

sperm sayınız 5 milyonun altında,yani 3.2 ml örnekte toplam 5 milyonun altında sperm var, 1 ml de 20 milyon ve üzeri normal sayılır.
ileri hızlı hareket eden yok,asıl önemli olan da bu değer hamile kalmada,yavaş ileri hareket edenler %12,yani önemli bir hareket sorununuz var,ayrıca morfoloji %46 normal olanlar,morfolojinin de %50 ve üzerinde olması istenir,krugere göre de %10 morfolojiniz, %14 ve üzeri olması istenir,ama bunda çok çok büyük bir sorun yok,iyi sayılabilen bir değer,yani önemli bir sayı ve hareket sorununuz görünüyor,ama moralinizi bozmayın,biz tedaviye ilk başladığımızda toplam sayımız 1,6 milyondu,şimdi değerlerimiz giderek yükseliyor Allah ın izniyle,tedavinizde başarılar........Zaten tüp bebek düşünüyorsanız bunların önemi pek yok tabiki gebelik şansınız var.

Son düzenleme:
blueeyes37 yani düşündüğümün tersine yararı vardır mı diyorsun. Hakikaten çok şüpheye düştüm.İlaç ve kürlerden sonra adamda istiyor bende,hal böyle olunca gün aşırı yaptığımız çok oluyor.Acaba sebep bumu ondanmı spermlerde problem var diye düşünmeye başlamıştık.Yorumun için çok tşk ederim.

yorumun için teşekkür ederim..inşlh sende en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.ileri hareketimizin olmaması ve 1ml sperm olmaması beni umutsuzluğa sürüklüyor. ilaçlarla kürlerle hız ve hareketi yükseltmeyi başarabilir miyiz?

yok 3.2 ml meniniz var ama içinde olması gereken sperm yok, 1 ml de 20 milyon ve üzeri olmalı ama sizin 3.2 ml de toplam 5 milyondan az var,ilaç ve kür sorunuza gelince bizim sayımız 1.6 milyondan 12 milyona çıktı,hareket toplam %23 ten %31 e çıktı, 2,5 ayda bu ilerleme oldu,15-20 gün sonra yeniden testimiz var,toplam 6 ay olacak,bakalım inşallah yine ilerleme vardır.

eşinizde varikosel var mı? sperm arttırıcı ilaç kullanıyor mu? yoksa sadece kür ve bitkisel ürünlerle mi artışınız oldu?maşallah sizin ne güzel artmış,inşlh daha da artar. biz daha hiç bir tedaviye başlamadık sorunun neden kaynaklandığını bilmiyoruz.yakında doktora gitcez.

merhabalar... mutsuz85, senin eşinde var mı varikosel? benim eşim 1 ay önce ameliyat oldu, inş düzelme olmuştur bizde de...kürlerle destek yapabilirsiniz,işe yarıyor sanırım,biz denemedik henüz,sonuç yaptıralım da bir, sonra karar veririz dedik. sperm olmamasına üzülme, 1 tane bile yoksa, biyopsi ile testislerden alınıyormuş bildiğm kadarıyla, tüp bebek için yeterli bi taneciği :)

Merhaba kızlar biz de 1 yıldır bebek için uğraşıyoruz en son gittiğimiz doktor spermiogram istedi ve sonuçlara göre de kadın doğum dru sprmleri düzeltmeye çalışırız ama düzelse bile şansınız çok düşük, aşılama veya tüp bebek öneririm dedi. İlk anda böyle söyleyince çok moralimiz bozuldu. Resmen hiç şasınız yok der gibi oldu. Ürolojik muayeneye çağırdı. Eşimi zar zor ikna ettim inş gidicez. Aşağıda test sonuçları var bilen arkadaşlar dra gidene kadar bu konuda yardımcı olabilirler mi? Şimdiden çok teşekkürler.

Spermogram+Kruger
Cinsel Perhiz 4 GÜN
Likefaksiyon Süresi (dk) 20
NORMAL DEĞERLER
Volüm(ml) 2 ml
Viskosite NORMAL
pH 7.6 7.2-8.0
Agglutinasyon YOK
Lökosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Eritrosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Non germ hücresi <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Konsantrasyon ( /ml) 14,000,000
Motilite 52%
Prg.Hızlı(+4) 10%
Prg.Yavaş(+3) 30%
Yerinde (+2) 12%
Hareketsiz 48%
TPMSS (Total progressif motil sperm sayısı) 2,800,000
MORFOLOJİ (Kruger kriterlerine göre değerlendirilmiştir)
Normal 4
Baş anomalileri 66
Boyun anomalileri 16
Kuyruk anomalileri 12
Stoplazmik droplat 2

KIZLARR EŞİMİN SPERM TESTİ SONUCU AŞAĞIDADIR. YORUMLARSSANIZ SEVİNİRİM.
Volüm(miktar) 4 CC/ML
Konsantrasyon 12 mil/ML
Molilite (hareket) % 55
a-
b-35
c-20
d-45
Likefasyon zamanı 20 dk
vizkozite ++
aglunitasyon -
ph 8,3
görünüm krem opak

morfoloji
normal 6
baş 40
boyun 22
kuyruk 32

KIZLARR EŞİMİN SPERM TESTİ SONUCU AŞAĞIDADIR. YORUMLARSSANIZ SEVİNİRİM.
Volüm(miktar) 4 CC/ML
Konsantrasyon 12 mil/ML
Molilite (hareket) % 55
a-
b-35
c-20
d-45
Likefasyon zamanı 20 dk
vizkozite ++
aglunitasyon -
ph 8,3
görünüm krem opak

morfoloji
normal 6
baş 40
boyun 22
kuyruk 32

Kardeş umarım en yakın zamanda bebegine kavuşursun. Nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz. Bize proxeed plus diye bir ilacı doktor verdi.2 haftadır bu ilacı kullanıyoruz. Buna ek olarak çakşır macunu kullanmayı düşünüyoruz. Belki keciboynuzu kürünüde ekleyebiliriz.Bunlara ek olarak siz ne önerebilirsiniz.

Birde bir arkadaşa hareketlilik kötü onu hızlandırın ama marfolojiyi bozmayın diye yazdınız. Marfolojiyi bozmamak için ne yapmak lazım.Yani bu yaptığımız ilaçlar, kürler, macunlar vs.. sayı ve hareketi hızlandırıyor.Marfoloji için ayrı birşeymi yapmak lazım yoksa bu yaptıklarımız marfoloji içinde yararlımı. kusura bakmayın çok araştırıyorum ama hala çok cahilim. mesela ay boyunca gün aşırı ilişkiye girmenin zararlı olduğunu düşünürken sizin mesajınızla tam tersine sperm üretimine yararı olduğunu öğrendim.

Yorumunu için teşekkürler. Hepsinde sorun var o kesin ama acaba ilaç tedavisi sonuç verir mi? Doktor direk yardımcı yöntemleri önerince moralimiz bozuldu

sağolasın,inşallah yakında güzel haberlerle gelirim,biz çok şey yaptık,tribulus ve ginseng macunları ,arı sütü polen bal,çakşır suyu ,incir kürü,keçiboynuzu kürü,sonrasında halen havuç kürüne devam ediyoruz,ilaçlar en önemlisi,endol,trentilin ,l-arginine ve 2 aydır bunlara proxeed plus ı ekledik.Bizde işe yaradı,inşallah size de yarar,morfoloji için etkisi kesin bir ilaç yok,mesela bizim morfoloji hiç değişmedi hep %50 idi,o zaten öyle çok değişmez ama siz sayıyı ve hareketi artırınca bir miktar o da artabilir.

kızlar herkese günaydın bursada spermiyogram yaptıran arkadaslar varmı varsa bana önereceğiniz bi yer varmı yardımmmm

Yorumunu için teşekkürler. Hepsinde sorun var o kesin ama acaba ilaç tedavisi sonuç verir mi? Doktor direk yardımcı yöntemleri önerince moralimiz bozuldu

sizin durumunuz bize göre 10 kat daha iyi,biz ilaçlarla çok yol aldık,inşallah siz de alırsınız,önce iyi bir doktora gidin,Kaan Aydos u tavsiye ederim,bence 3-5 ay ilaçlarla deneyin olmazsa sonra tüp düşünürsünüz,bizim ilkin sperm sayımız 1,6 milyondu toplam,2 ay önceki testimizde 12 milyon çıkmıştı yaa,hemen umutsuz olmayın,dünyanın sonu gelmiş gibi içinize kapanmayın,siz üstünüze düşeni yapın gerisini Allah a havale edin

varikosel yok,tek taraftan retraktil testis sorunu var bizim,endol,trentilin,l-arginine kullandık,testten sonraki 2 aydır proxeed plus kullanıyoruz bunlara ek olarak,bitkisel bir sürü macun kür vs vs. yaptık tabiki.

Çok teşekkürler cevabın ve desteğin için. Kısa zamanda değerlerin yükselmesi umut oldu bana. Kaan beyle mail yoluyla görüştüm o da tabii önce muayene sonrasında da duruma göre ilaç tedavisi önerdi. Haftaya muayeneye gidicez inş gerçi Kaan bey'e değil benim kontrole gittiğim yerdeki ürologtan randevu verdiler. Umarım kısa zamanda sorunlarımız çözülür de bebeklerimizi kucağımıza alırız Allah'ın izniyle...

Kardeş biz daha yeni başlamış sayılırız ve yazdığım gibi prolex plus ve çakşır kökü macunu kullanıyoruz.keci boynuzu bulunca onada başlıcaz umarım. Eşim daha fazla şey artık bünyeyi bozar dediğinden çok daha başka birşeyler al diyemiyorum.Fakat sizin kullandıklarınıza bakınca az bile diyorum. Bakalım ilerleyen günlerde birşeyler daha eklerim diyorum.Keçi boynuzu küründen fayda buldunuzmu acaba?

anladığım kadarıyla siz ilk test ten 2 ay sonra test yaptınız ve 12 milyon oldu. ve bu test ten sonra prolex plus a da başladınız ve 2 ay oldu. bu ilk test ile ikinci test arasında neler yaptınız.

Son düzenleme:
arkadaşlar hepinize günaydın. burdan daha önce durumumuz hakkında yazılar yazmıştım.eşim varikosel ameliyat olalı 5,5 ay oldu.Ameliyat öncesinde de sonrasında da sayı ile ilgili bir problemimiz yoktu çok şükür.Sol taraflı 2. dereceden ameliyat oldu. Ameliyat öncesi yavaş+hızlı ileri hareket sayımız %41'ken 3. ayda %49, 6 ay dolmadan da %54 oldu. Morfoloji ameliyat öncesi % 1, 3. ayda % 3, ve sonrasında % 2 oldu. Sayılarımızda 1 ml'de 64 milyon ve 84 milyon arası değişiyor. 3. aya göre yavaş ileri hareket dışında diğerleri az da olsa düşüş gösterdi. İleri hızlı hareketimiz ne ameliyat öncesi ne de sonrası değişmedi, hep % 7'de kaldı. Bu arada eşim iyi beslenir sebze meyve açısından. Biz ek olarak proxeed plus kullandık. Yavaş ileri hareket hızını artıranda bu ilacın etkisi olarak düşünüyoruz. hafta sonra testi tekrar edeceğiz. Çünkü antibiyotik kullanmıştı ve testi çok iyi veremediğini söyledi. Hem psikolojik hem de antibiyotoğin etkisi olabilir dedik. Ama sonuçlar ne kadar değişebilir ki? Ben en azından hızlı ileri harekette bir iyileme bekliyordum ama en ufak bir kıpırdama yok. Biz ameliyatın çok iyi sonuçlar vermediğini düşünüyoruz çünkü eşimin ağrıları azalsa da devam ediyor.Ve o bu ağrılar devam ettiği sürece değerlerde böyle olacak kanısında belki de doğru diyor. Ayrıca bir insanın yaşamı boyunca ağrılarla yaşaması kolay değil. Doktora gittik eee olacak öyle diyor,ameliyat ettiği hastasına hala bu kimdi acaba diye bakıyor.Benim kadın doğumcum çok ilgili, bende de problem var mıdır acaba diye herleyi kademe kademe yaptırdı bana. Ama üroloğumuz ağrılar devam ediyorsa ağrı kesici vereyim diyor.Benim sizden ricam istanbul avrupa yakasında bildiğiniz ya da tavsiye edebileceğiniz bir ürolog var mı? Bu arada eşim dilersen aşılama yaptırabiriz dedi. Ama hızlı hareket % 7 morfoloji %2-3 iken bana aşılama çokta sıcak gelmiyor. Yanılıyor olabilir miyim kızlar? İnşallah eşlerimiz bir an önce sağlığına kavuşur ve devamında çocuğumuza kavuşuruz. herkesin her şey gönlünce olur inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…