- 10 Nisan 2011
- 505
- 0
sayı 9 milyon normali 20 ve üzeri olmalıdır.ileri harekette az %12 oda %40-45 olmalıdır.morfoloji gayet iyi aslında şu ileri hızlı hareketi ve sayıyı arttırabilirseniz bence hamile kalabilirsiniz .bitkisel kürler var herkese aynı şeyi yazıyorum ama herkeste aynı problem var maalesef.burdan veya aktardan bişeyler bakıp kullanabilirsiniz.hızı arttırırsanız dölleme yeteneği olan sperm var.hormonlarla ilgili bilgim yok .
bacılar lütfen bana da yorum yapın.
eşim 2 ayrı merkezde analiz yaptırdı. sonuçlar oldukça farklı:
1. tahlil:
PH : 7,6
Sayı :Mil/ml :235
Sayı : Mil/Ejek:329
Total Motilite (%)::64
Hızlı İleri (%):1
Yavaş İleri (%):61
Yerinde hrk (%):2
Hareketsiz (%):36
Morfoloji Normal Form :2
Patolojik Form (%):98
Bakteri : +
(who kiriterleri)
2. tahlil:
Abstinans süresi :4 gün
Likeifekasyn: 15 dk
sayı:83 milyon
hareketli sperm :%44
hızlı hareketli :%7
yavaş ileri : %32
yerinde hareketli: %5
hareketsiz :%56
ANORMAL SPERM %93
yuvarlak hücre:100.000 ml
(tyberg kiriterleri)
hızı artırmak için tavsiyeriniz neler arkadaşlar?
teşekkür ederim canım yorumun için şuan avacip ve pentox ilacını kullanıyor eşim.
senin öneribileceğin kür bildiğin yöntem varmı canım paylaşırsan sevinirim.
.e vitamini takviyesi iyi gelir hem vitamin olarak hem yiyecek olarak mesela fındık ceviz badem sürekl,i yesin.aktardan üzüm çekirdeği alın yoğurtla felan karıştırın yesin.bal polen arı sütü karışımı var ondan kullanabilir.keçiboynuzu pekmezi veya suyu içebilir.sigara alkol den uzak dursun ..ve aktarlarda çakşırlı macunlar var bunlardan kullanabilir.benden bu kadar:) diğer arkadaşa yazdıklarımı kopyalıyorum dediğim gibi benden bu kadar...
teşekkür ederim umarım faydalarını görürüz emeklerimiz boşa çıkmaz allah herkese nasip etsin bebiş tabiki hayırlısıylada banada :)
ii geceler
badezuzum yorumun için teşekkür ederim.
Mafolojinin bozuk olması ne demek acaba.Sayı ve hız olayını anlıyorumda marfolojinin bozuk olması ne oluyor?
Eki Görüntüle 334378
merhaba günaydın arkadaşlar
elimde azosperm var ve tedavideyiz sonuç yine sıfır
rica etsem bilenler teste bakabilirlermi
+2yerinde hareketli +1 hareketsiz
+4 hızlı ileri hareketli +3 yavaş ileri hareketli bunlar ne oluyor
olması gerken felanmı
yorum yaparsanız sevinirim
denizbulut üzülerek söyliyicem. eşiniz malesef azosperm. yani hiç sperm yok. ürolok uzmanına görünmesi gerekir. allah yardımcınız olsun.
Merhaba kızlar biz de 1 yıldır bebek için uğraşıyoruz en son gittiğimiz doktor spermiogram istedi ve sonuçlara göre de kadın doğum dru sprmleri düzeltmeye çalışırız ama düzelse bile şansınız çok düşük, aşılama veya tüp bebek öneririm dedi. Ürolojik muayeneye çağırdı. Eşimi zar zor ikna ettim inş gidicez Aşağıda test sonuçları var bilen arkadaşlar dra gidene kadar bu konuda yardımcı olabilirler mi? Şimdiden çok teşekkürler.
Spermogram+Kruger
Cinsel Perhiz 4 GÜN
Likefaksiyon Süresi (dk) 20
NORMAL DEĞERLER
Volüm(ml) 2 2-6 ml
Viskosite NORMAL
pH 7.6 7.2-8.0
Agglutinasyon YOK
Lökosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Eritrosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Non germ hücresi <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Konsantrasyon ( /ml) 14,000,000 20-100 milyon/ml
Motilite 52%
Prg.Hızlı(+4) 10%
Prg.Yavaş(+3) 30%
Yerinde (+2) 12%
Hareketsiz 48%
TPMSS (Total progressif motil sperm sayısı) 2,800,000
MORFOLOJİ (Kruger kriterlerine göre değerlendirilmiştir)
Normal 4
Baş anomalileri 66
Boyun anomalileri 16
Kuyruk anomalileri 12
Stoplazmik droplat 2
Arkadaşlar bana da bir yardım eden yok mu???????
selam hanımlar. bzm test sınucumuzu da yorumlar mısınız. eşim 2 ayrı hastanede 5 ay arayla test yaptırdı ama sonuçlar tutarsız gibi geliyo. sizin yorumlarınıa ihtiyacı var.
1. TEST SONUCU
miktar : 2.6cc
1ccde spermatozoom : 61 milyon
total spermatozoom : 159 milyon
hızlı ilereri hareketli : %64
yavaş ileri hareketli : %12
yerinde hareketli : %6
hareketsiz: : %18
morfoloji
who kriteri : normal : %4
baş defekti : %86
boyun defekti :%4
kuyruk defekti : %6
kruger kiteri : normal : %1
2. TEST SONUCU
miktar : 1.7cc
1ccde spermatozoom : 36 milyon 800 bin
hareketli : %40
yerinde hareketli : %10
hareketsiz : %50
morfoloji
who kriteri : normal : %90
baş defekti : %4
boyun defekti : %2
kuyruk defekti : %4
kruger kriterine göre değerlerndirilmemiş
ilk testte morfoloji bozuk, ikincisinde de hareketli sperm sayısı çok iyi değil. hiç anlamadım arkadaşlar. ilknide whoya göre morfoloji yüzde 4ken ikincisinde nasıl yüzde doksan olmuş. ilknide ileri hareketliler yüzde 76, ikincisinde yüzde 40 olmuş. bu işte bi tutarsızlık yokmu. bi test merkezinde testi tekrarlasak mı? lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin
mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım 1.5 yıllık evliyim ve 7 aydır korunmuyoruz bebek düşünüyoruz olmadı biz de doktora gittik bende her şey normal çıktı eşimde ise şu sonuçlar çıktı yorumlarmısınız lütfennnnn
sperm konsantrasyonu: 33,5
hareketlilik (a+b+C)50,7
ileri hızlı harektlilik:7,8
ileri yavaş hareketlilik: 28,1
yerinde har.sperm:14,8
hareketsizlik:49,3
morfoloji normal form:28,6
hareketli sperm kons:17
ileri hızlı har.sperm:2,6
ileri yavaş: 9.4
ne yapmamız gerekiyor lütfen yardım
kaç ml örnek verdiğiniz yazmadığı için ml deki sayıyı bilemiyorum,toplam sperm sayınız 33,5 milyon,ileri hızlı hareket %7,ileri yavaş %28,asıl önemli olan ileri hızlı olan,yani hareket sorununuz var,ileri hızlı %25 civarında olursa yavaşlarla birlikte toplam %50 olursa normal kabul ediliyor,morfolojiniz %28 normalde %40 ve üzeri olmalı,çok kötü durumda olduğunuzu sanmayın,ilaç tedavileri inşallah işe yarayacaktır.
hastaneler arasında bazı farklar oluyor ama morfolojinin bu kadar değişmesi bana da garip geldi ama morfoloji dışında bir sorun yok testlerinizde.