Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
sayı 9 milyon normali 20 ve üzeri olmalıdır.ileri harekette az %12 oda %40-45 olmalıdır.morfoloji gayet iyi aslında şu ileri hızlı hareketi ve sayıyı arttırabilirseniz bence hamile kalabilirsiniz .bitkisel kürler var herkese aynı şeyi yazıyorum ama herkeste aynı problem var maalesef.burdan veya aktardan bişeyler bakıp kullanabilirsiniz.hızı arttırırsanız dölleme yeteneği olan sperm var.hormonlarla ilgili bilgim yok .

teşekkür ederim canım yorumun için şuan avacip ve pentox ilacını kullanıyor eşim.
senin öneribileceğin kür bildiğin yöntem varmı canım paylaşırsan sevinirim.

bacılar lütfen bana da yorum yapın.
eşim 2 ayrı merkezde analiz yaptırdı. sonuçlar oldukça farklı:

1. tahlil:
PH : 7,6
Sayı :Mil/ml :235
Sayı : Mil/Ejek:329
Total Motilite (%)::64
Hızlı İleri (%):1
Yavaş İleri (%):61
Yerinde hrk (%):2
Hareketsiz (%):36
Morfoloji Normal Form :2
Patolojik Form (%):98
Bakteri : +
(who kiriterleri)

2. tahlil:
Abstinans süresi :4 gün
Likeifekasyn: 15 dk
sayı:83 milyon
hareketli sperm :%44
hızlı hareketli :%7
yavaş ileri : %32
yerinde hareketli: %5
hareketsiz :%56

ANORMAL SPERM %93
yuvarlak hücre:100.000 ml
(tyberg kiriterleri)

hızı artırmak için tavsiyeriniz neler arkadaşlar?

sayınız gayet iyi.fakat ileri hız oldukça az ve morfolojide kötü..zaten hızı arttırmak için tavsiye istemişsiniz .e vitamini takviyesi iyi gelir hem vitamin olarak hem yiyecek olarak mesela fındık ceviz badem sürekl,i yesin.aktardan üzüm çekirdeği alın yoğurtla felan karıştırın yesin.bal polen arı sütü karışımı var ondan kullanabilir.keçiboynuzu pekmezi veya suyu içebilir.sigara alkol den uzak dursun ..ve aktarlarda çakşırlı macunlar var bunlardan kullanabilir.benden bu kadar:)

teşekkür ederim canım yorumun için şuan avacip ve pentox ilacını kullanıyor eşim.
senin öneribileceğin kür bildiğin yöntem varmı canım paylaşırsan sevinirim.

.e vitamini takviyesi iyi gelir hem vitamin olarak hem yiyecek olarak mesela fındık ceviz badem sürekl,i yesin.aktardan üzüm çekirdeği alın yoğurtla felan karıştırın yesin.bal polen arı sütü karışımı var ondan kullanabilir.keçiboynuzu pekmezi veya suyu içebilir.sigara alkol den uzak dursun ..ve aktarlarda çakşırlı macunlar var bunlardan kullanabilir.benden bu kadar:) diğer arkadaşa yazdıklarımı kopyalıyorum dediğim gibi benden bu kadar...

.e vitamini takviyesi iyi gelir hem vitamin olarak hem yiyecek olarak mesela fındık ceviz badem sürekl,i yesin.aktardan üzüm çekirdeği alın yoğurtla felan karıştırın yesin.bal polen arı sütü karışımı var ondan kullanabilir.keçiboynuzu pekmezi veya suyu içebilir.sigara alkol den uzak dursun ..ve aktarlarda çakşırlı macunlar var bunlardan kullanabilir.benden bu kadar:) diğer arkadaşa yazdıklarımı kopyalıyorum dediğim gibi benden bu kadar...

teşekkür ederim umarım faydalarını görürüz emeklerimiz boşa çıkmaz allah herkese nasip etsin bebiş tabiki hayırlısıylada banada :)
ii geceler

badezuzum yorumun için teşekkür ederim.

Mafolojinin bozuk olması ne demek acaba.Sayı ve hız olayını anlıyorumda marfolojinin bozuk olması ne oluyor?

Son düzenleme:
badezuzum yorumun için teşekkür ederim.

Mafolojinin bozuk olması ne demek acaba.Sayı ve hız olayını anlıyorumda marfolojinin bozuk olması ne oluyor?

morf. spermin şekli demek baş boyun kuyruk var detaylı testlerde. sperm de ya baş kısmı büyük ,küçük olabilir.veya çift kuyruklu olabilir gibi bir sürü anormal yapı şekli var..normal morfoloji %2 felan yazıyo tetslerde işte o ml.deki spermin %2 sinin düzgün şekilli ve dölleme yeteneği olduğunu gösteriryani toplam 10 milyon spermde norm..morf %2 yazıyosa 200 bin sağlam spermin var demektir.

Merhaba kızlar biz de 1 yıldır bebek için uğraşıyoruz en son gittiğimiz doktor spermiogram istedi ve sonuçlara göre de kadın doğum dru sprmleri düzeltmeye çalışırız ama düzelse bile şansınız çok düşük, aşılama veya tüp bebek öneririm dedi. Ürolojik muayeneye çağırdı. Eşimi zar zor ikna ettim inş gidicez Aşağıda test sonuçları var bilen arkadaşlar dra gidene kadar bu konuda yardımcı olabilirler mi? Şimdiden çok teşekkürler.

Spermogram+Kruger
Cinsel Perhiz 4 GÜN
Likefaksiyon Süresi (dk) 20
NORMAL DEĞERLER
Volüm(ml) 2 2-6 ml
Viskosite NORMAL
pH 7.6 7.2-8.0
Agglutinasyon YOK
Lökosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Eritrosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Non germ hücresi <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Konsantrasyon ( /ml) 14,000,000 20-100 milyon/ml
Motilite 52%
Prg.Hızlı(+4) 10%
Prg.Yavaş(+3) 30%
Yerinde (+2) 12%
Hareketsiz 48%
TPMSS (Total progressif motil sperm sayısı) 2,800,000
MORFOLOJİ (Kruger kriterlerine göre değerlendirilmiştir)
Normal 4
Baş anomalileri 66
Boyun anomalileri 16
Kuyruk anomalileri 12
Stoplazmik droplat 2

Eki Görüntüle 334378

merhaba günaydın arkadaşlar
elimde azosperm var ve tedavideyiz sonuç yine sıfır
rica etsem bilenler teste bakabilirlermi

+2yerinde hareketli +1 hareketsiz
+4 hızlı ileri hareketli +3 yavaş ileri hareketli bunlar ne oluyor
olması gerken felanmı

yorum yaparsanız sevinirim

denizbulut üzülerek söyliyicem. eşiniz malesef azosperm. yani hiç sperm yok. ürolok uzmanına görünmesi gerekir. allah yardımcınız olsun.

denizbulut üzülerek söyliyicem. eşiniz malesef azosperm. yani hiç sperm yok. ürolok uzmanına görünmesi gerekir. allah yardımcınız olsun.

evt cnm eşimde azosperm var ve her ay tahlil yaptırıyoruz malesef çıkan bişey yok bunları görünce biraz heycanladım ama bize görünen yine bişey yok ooffff:KK43:(((((((
kaan aydost da tedavideyiz cnm bir tese bir mikro tese geçirdi hiç sperm bulunamadı:KK43:(((

Merhaba kızlar biz de 1 yıldır bebek için uğraşıyoruz en son gittiğimiz doktor spermiogram istedi ve sonuçlara göre de kadın doğum dru sprmleri düzeltmeye çalışırız ama düzelse bile şansınız çok düşük, aşılama veya tüp bebek öneririm dedi. Ürolojik muayeneye çağırdı. Eşimi zar zor ikna ettim inş gidicez Aşağıda test sonuçları var bilen arkadaşlar dra gidene kadar bu konuda yardımcı olabilirler mi? Şimdiden çok teşekkürler.

Spermogram+Kruger
Cinsel Perhiz 4 GÜN
Likefaksiyon Süresi (dk) 20
NORMAL DEĞERLER
Volüm(ml) 2 2-6 ml
Viskosite NORMAL
pH 7.6 7.2-8.0
Agglutinasyon YOK
Lökosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Eritrosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Non germ hücresi <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Konsantrasyon ( /ml) 14,000,000 20-100 milyon/ml
Motilite 52%
Prg.Hızlı(+4) 10%
Prg.Yavaş(+3) 30%
Yerinde (+2) 12%
Hareketsiz 48%
TPMSS (Total progressif motil sperm sayısı) 2,800,000
MORFOLOJİ (Kruger kriterlerine göre değerlendirilmiştir)
Normal 4
Baş anomalileri 66
Boyun anomalileri 16
Kuyruk anomalileri 12
Stoplazmik droplat 2

Arkadaşlar bana da bir yardım eden yok mu???????

selam hanımlar. bzm test sınucumuzu da yorumlar mısınız. eşim 2 ayrı hastanede 5 ay arayla test yaptırdı ama sonuçlar tutarsız gibi geliyo. sizin yorumlarınıa ihtiyacı var.

1. TEST SONUCU

miktar : 2.6cc
1ccde spermatozoom : 61 milyon
total spermatozoom : 159 milyon
hızlı ilereri hareketli : %64
yavaş ileri hareketli : %12
yerinde hareketli : %6
hareketsiz: : %18
morfoloji
who kriteri : normal : %4
baş defekti : %86
boyun defekti :%4
kuyruk defekti : %6
kruger kiteri : normal : %1

2. TEST SONUCU

miktar : 1.7cc
1ccde spermatozoom : 36 milyon 800 bin
hareketli : %40
yerinde hareketli : %10
hareketsiz : %50
morfoloji
who kriteri : normal : %90
baş defekti : %4
boyun defekti : %2
kuyruk defekti : %4
kruger kriterine göre değerlerndirilmemiş

ilk testte morfoloji bozuk, ikincisinde de hareketli sperm sayısı çok iyi değil. hiç anlamadım arkadaşlar. ilknide whoya göre morfoloji yüzde 4ken ikincisinde nasıl yüzde doksan olmuş. ilknide ileri hareketliler yüzde 76, ikincisinde yüzde 40 olmuş. bu işte bi tutarsızlık yokmu. bi test merkezinde testi tekrarlasak mı? lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin :KK43:

mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım 1.5 yıllık evliyim ve 7 aydır korunmuyoruz bebek düşünüyoruz olmadı biz de doktora gittik bende her şey normal çıktı eşimde ise şu sonuçlar çıktı yorumlarmısınız lütfennnnn

sperm konsantrasyonu: 33,5
hareketlilik (a+b+C)50,7
ileri hızlı harektlilik:7,8
ileri yavaş hareketlilik: 28,1
yerinde har.sperm:14,8
hareketsizlik:49,3
morfoloji normal form:28,6
hareketli sperm kons:17
ileri hızlı har.sperm:2,6
ileri yavaş: 9.4

ne yapmamız gerekiyor lütfen yardım

Arkadaşlar bana da bir yardım eden yok mu???????

ml deki sperm sayınız 14 milyon,20 milyon ve üzeri normal kabul edilir,ileri hızlı hareketli sperm %10 bu da az,ileri yavaş %30 ,yani toplam hareket %40,yavaş ve hızlı toplamı %50 yi bulursa normal kabul ediliyor ama önemli olan ileri hızlı olanlar,morfoloji krugere göre %14 ve üzeri olmalı sizinki %4,yani hem sayı hem hareket hem de morfoloji sorununuz görünüyor.

Son düzenleme:
selam hanımlar. bzm test sınucumuzu da yorumlar mısınız. eşim 2 ayrı hastanede 5 ay arayla test yaptırdı ama sonuçlar tutarsız gibi geliyo. sizin yorumlarınıa ihtiyacı var.

1. TEST SONUCU

miktar : 2.6cc
1ccde spermatozoom : 61 milyon
total spermatozoom : 159 milyon
hızlı ilereri hareketli : %64
yavaş ileri hareketli : %12
yerinde hareketli : %6
hareketsiz: : %18
morfoloji
who kriteri : normal : %4
baş defekti : %86
boyun defekti :%4
kuyruk defekti : %6
kruger kiteri : normal : %1

2. TEST SONUCU

miktar : 1.7cc
1ccde spermatozoom : 36 milyon 800 bin
hareketli : %40
yerinde hareketli : %10
hareketsiz : %50
morfoloji
who kriteri : normal : %90
baş defekti : %4
boyun defekti : %2
kuyruk defekti : %4
kruger kriterine göre değerlerndirilmemiş

ilk testte morfoloji bozuk, ikincisinde de hareketli sperm sayısı çok iyi değil. hiç anlamadım arkadaşlar. ilknide whoya göre morfoloji yüzde 4ken ikincisinde nasıl yüzde doksan olmuş. ilknide ileri hareketliler yüzde 76, ikincisinde yüzde 40 olmuş. bu işte bi tutarsızlık yokmu. bi test merkezinde testi tekrarlasak mı? lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin :KK43:

hastaneler arasında bazı farklar oluyor ama morfolojinin bu kadar değişmesi bana da garip geldi ama morfoloji dışında bir sorun yok testlerinizde.

mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım 1.5 yıllık evliyim ve 7 aydır korunmuyoruz bebek düşünüyoruz olmadı biz de doktora gittik bende her şey normal çıktı eşimde ise şu sonuçlar çıktı yorumlarmısınız lütfennnnn

sperm konsantrasyonu: 33,5
hareketlilik (a+b+C)50,7
ileri hızlı harektlilik:7,8
ileri yavaş hareketlilik: 28,1
yerinde har.sperm:14,8
hareketsizlik:49,3
morfoloji normal form:28,6
hareketli sperm kons:17
ileri hızlı har.sperm:2,6
ileri yavaş: 9.4

ne yapmamız gerekiyor lütfen yardım

kaç ml örnek verdiğiniz yazmadığı için ml deki sayıyı bilemiyorum,toplam sperm sayınız 33,5 milyon,ileri hızlı hareket %7,ileri yavaş %28,asıl önemli olan ileri hızlı olan,yani hareket sorununuz var,ileri hızlı %25 civarında olursa yavaşlarla birlikte toplam %50 olursa normal kabul ediliyor,morfolojiniz %28 normalde %40 ve üzeri olmalı,çok kötü durumda olduğunuzu sanmayın,ilaç tedavileri inşallah işe yarayacaktır.

Arkadaşlar affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum.

Nasıl yazacağımıda bilmiyorum ama..özetlemek gerekirse, ben adamı pek boş bırakmıyorum.Biraz sık ilişkiye biriyoruz. Sadece adet döneminde pehriz yapmış oluyoruz. Tabiki adetten sonraki 11. gün e 4 gün pehrizli giriyoruz. sonrasında 2 şer 3 er gün arayla 17 günde dahil olmak üzere ilişkiye giriyoruz. 17 den sonra ise kanallar kapanıyor ama artık pehriz yapmadan neredeyse hergün ilişkiye giriyoruz. Taki yeni adet dönemine kadar böyle gidiyor.

Bu olay eşimin sperm gücünü (sayı, hareket, marfoloji) olumsuz etkilermi. Yani kafam karıştı benim. Netice itibariyle 11. güne 4 gün pehrizli giriyoruz.Ama bunun bir arkaplanının olması gerekirmi. Fazla spermler erkek vucudunda durmazmış.4 günde yettiyor diyorlar. Bide bir spermin oluşup vucuttan atılması için 72 gün süre geçiyormuş.kafam tam karıştı..

Şimdi adama çakşır macunu, bal, keciboynuzu vs. yediriyorum ama acaba sık ilişkiye girdiğimizden dolayı verdiğim herşey boşamı gidiyor diyede düşünmeden edemiyorum. Eğer böyle yapmamamız gerekiyorsa bunun normal sıklığı ne olmalı.

Nedir bu işin aslı astarı bilen biri açıklayabilirse çok memnun olurum.

Tekrar çok özür diliyorum.Böyle bir soru sorulmaz ama burada soramazsam başkada hiçbiryerde soramam.Lütfen beni yanlış anlamayın, konuyu farklı yönlere çekmeyin.Hakikaten bilgi almak istiyorum.

kaç ml örnek verdiğiniz yazmadığı için ml deki sayıyı bilemiyorum,toplam sperm sayınız 33,5 milyon,ileri hızlı hareket %7,ileri yavaş %28,asıl önemli olan ileri hızlı olan,yani hareket sorununuz var,ileri hızlı %25 civarında olursa yavaşlarla birlikte toplam %50 olursa normal kabul ediliyor,morfolojiniz %28 normalde %40 ve üzeri olmalı,çok kötü durumda olduğunuzu sanmayın,ilaç tedavileri inşallah işe yarayacaktır.

çok teşekkür ederim sağolun...

Merhabalar eşimin sperm testini değerlendirebilir misiniz?

normal yollarla gebe kalabilirmiyim acaba? ya da aşılama - tüp bebekle hamile kalma şansım var mı?

şimdiden teşekkür ederim.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

TEST NETİCE REFERANSLAR
SPERM&#288;OGRAM STANDART ( ) WHO&KRUGER ( x )
EJAKÜLAT ( x ) ANİ DİLÜSYON ( )
BULGULAR """"""" NORMAL DEĞERLER
Abstinans Süresi : 4 gün ( C.İ ) """""" 2 gün - 7 gün
Viskosity : Az Yapışkan """"" Az Yapışkan
Volüm : 3.2 cc """"" > 2 cc
Renk : D.Beyaz """"" D.Beyaz
Görünüm : Gri-Opalasan """"" Gri-Opalasan
pH : 7.28 """"" 7.2 - 8.0
Kan : Yok """" yok
İrin-Partikül : Yok """" yok
Fruktoz : ---- """" < 13 umol/ejekülat
Yuvarlak Hücre : % 14 ( lökositler,epiteller,germ hücreleri ) """"< % 50
Motilite : Hızlı İleri Hareketli: %- Yavaş İleri Hareketli: % 12 Yerinde Hareketli: % 12
Hareketsiz : %76

İmmotilite : %76 ( HAREKET ETMEYEN ) """" < %50
Likefaksiyon : 30 dk. """" < 60 dk.
1.cc deki Sperma : - """" >30-80 milyon/ml
Total Sperma : *<5.000.000 """" (makler counting camber) 70 -250 milyon/ejekülat
Sperm Mar (IgG) : - """" < 22.0
Vitalite : %55
H.O.S Test : %52 """" >% 60 Normal %50-59 Şüpheli
(Hipo Ozmolar Şişme Testi) """" < %50 Anomali

Lökosit : 410.000 / ml """" < 1.000.000 /ml
Eritrosit : Negatif """" Negatif
Aglütinasyon : Negatif """" Negatif
Retrograd Ejakl. : -
Pellet : -
--------------------------------MORFOLOJ&#288;(D-Q)----------------------------------------
WHO(Dünya sağlık Örgütü)Criteria
Normal yapı : %46 Anormal Yapı : %54 """"" > %50 Normal
KRUGER STR&#288;CT CR&#288;TER&#288;A
Değerlendirilen Spermatozoid Sayısı :33
Normal Yapı : % 10 """"" % 0 - 4 Kötü Prognoz (GEBELİK % 7,6)
Anormal Yapı : % 90 """" % 4-14 İyi Prognoz (GEBELİK %49,4)
""""" > 14 Normal Morfoloji (GEBELİK%88,3 )
YORUM : Ş.OLİGOSPERMİ
Mikroskopi : Her sahada 1-2 yuvarlak hücre, 1-2 lökosit görüldü. Eritrosite rastlanmadı.
Sperma hücreleri morfolojik yapı bakımından anormal gözlendi.3 saatlik inkübasyon sonucu normal dışı yavaşlama
ve ölü sayısında artış gözlenmedi.
__________________________________________________ __________________________________________________ _____________
Not: Laboratuvarlarımızda spermiogram testi &#8220;WHO&#8220;( Dünya sağlık Örgütü )ve Kruger normlarına uygun
tekniklerle,&#288;solate spermiogram kitleriyle yapılmaktadır.Testler bilgisayar destekli uygulanmaktadır.
* ANORMAL OLANLAR

X