Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım kesinlikle bir bozukluk yok.sayınız mükemmel ötesi ml de83 milyon,morfolojiniz %84 o da harika,hızlı ve yavaş toplam hareket de %48gayet iyi,testiniz süper.

çok saolun arakadaşlar evet eşimde hiç bir problem yokmuş benden rahim filmi istedi ya benim bi kızım var 2 tanede düşügüm oldu neden rahim filmi istenir

SELAM KIZLAR...TAHLİL SONUCUMUZ BU SİZCE NASIL??

hacim (ml) 5cc
görünüm : normal
vizkozite : normal
Likefaksiyon süresi :25 dk
Abstinans süresi 4 gün

sperm konsantrasyonu 57 mil.
total motilite : 77
hızlı hareketli : -
yavaş hareketli :63
yerinde hareketli: 14
hareketsiz : 23

yuvarlak hücre kons.(mil/ml) 0,1
aglütinasyon : yok

sperm morfolojisi (KRUGER)

NORMAL :%3
Baş anomalisi %65
Boyun anomalisi %28
kuyruk anomalisi %4

SPERM KONSANTRASYONU 11,8 MİL
Total molilite %83

hızlı hareketli %2
yavaş hareketli %68
yerinde hareketli %13
hareketsiz % 17

sayı iyi ileri harekette ve morfolojide problem var...

teşekkürler ..bize bu rakamlarla tüp bebek dediler..

bu haftaiçi tahlilimiz var ona göre karar verilecek

şöyle bişey var ileri hareket spermi yumurtaya götüren kısım o sizde yok yavaş hareketli var.ama aşılama veya yumurta takibi için ileri hareketin iyi olması gerekiyo dr.larda tabi buna göre tüpe yönlendiriyolar.ama hep dediğim gibi acele etmiyosanız çocuk için bitkisel kürler kullanın faydasını görebilirsin,iz..ama çoktandır uğraşıyoruz felan derseniz onu bilemem..

aslında denedik..denedikten sonra hiç tahlil yapmadık.
bu bakımdan tahlil yaptırmak istiyorum..pazartesi günü yaptırıcaz tekrardan..yazarım sonuçları bakalım bir değişiklik olmuş mu?
teşekkürler

merrhabalar hanımlar
benim eşiminde sperm değerlri sorunlu
morfoloji %1
hız %5
sayı 20000000
inanın 1 senedir bişey değişmedi
varikoselde çıkmadı
proxsed kullandık oda bi işe yaramadı
tek çare mikroenjeksiyon dendi
ibrahim saraçoğlunu aradım bize bir sürü kür gönderdi kullanmamıız için onlar bitince tekrar tahlil istedi
tahlil vaktimiz geldi bende merakla bekliyorum bu hafta içinde yaptırmayı düşünüyoruz...
bu arada 4 aydır keçiboynuzu kürüde yapıyoruz
bende tekrardan soğan kürüne başlayacağım olmadı tüp bebek yaptırırz ne olacak eşim ilk duyduğunda doktor tüp deyince çok üzüldü uzun bir süre kendine gelemedi halada tüp istemiyor normal yoldan olacağını düşünüyor
zaten saraçoğlu morfoloji düzelmez ise tüp bebekte tutmaz dedi üstüne basa basa

yazıştığım üç topicte de aynı şekilde yazmışsın birinde yazmadım ikisinde yazmadım ama 3.de görünce yazmak farz oldu:) ilk olarak aşılama yapılırmı diye sormuştun galiba cnm normal yoldan veya aşılama ile bebek sahibi olabilmen için ileri hızın %45-50 gibi olması istenir.bu yüzden aşılama şu değerlerle olmaz ..tabi Allah nasip ettiyse o başka ben dr.ların dediklerini söylüyorum sadece..diğer kısım morfoloji düzelmezse tüp te tutmaz saçmalığı ise bri sürü kişi çok kötü değerlerle hamile kalıyor nasip meselesi bu ayrıca yazdığın topic lerde iki arkadaşım hamile tüp ile kaldı ve morf %2 lerdeyken diğer topicteki arkadaşımda kendiliğinden kaldı..o yüzden hiiiç kimse neyin ne olacağını bilemez..siz kürlere devam edin sayı arttıkça morfolojide önemsizleşiyo.. eşini de ikna et bak binlerce kişi yapıyo inş. gerek kalmaz ama malesef değerler öyle birden süper olamıyo bian önce başlayın tedavinize zira yaş ilerledikçe aksilikler çıkabiliyo

yanıtın için teşekkür ederim
neler denemedikki
evet hemen sonuç alınmıyor
aşılamayada aten pek umutlu bakmıyordum
allah büyük dediğin gibi şuan arginin selenyum arginin kullanıyor
ayrıca keçiboynuzuna devam
yaşımız 28
eurofertili düşünüyorum tedavi için
bakalım hayırlısı

rica ederim hepimizin sınavı aynı kolaylıklar dilerim...

GÖRÜNÜM: NORMAL MİKTAR:1.7 ml

RENK: OPAL GRİ

VİSKOZİTE: AZALMIŞ cm3 de : 31 MİLYON

PH: 7,8

SIVILAŞMA : 30 dakika TOTAL :52 MİLYON

MORFOLOJİ

NORMAL YAPILI : % 44 BAŞ ANOLOMİSİ :% 61 BOYUN ANOLOMİSİ:% 33 KUYRK ANOLOMİSİ: %6

HAREKETLİLİK

1 SAAT 2 SAAT 3 SAAT 4 SAAT

HAREKETLİ: % 20-25 %15-20 %15-10 %10

HAREKETSİZ: %75-80 %80-85 %85-90 %90

MİKROSKOPİK İNCELEMEDE: her sahada 10-15 lokosit görüldü.

LÜTFEN BANADA YORUMM YAZARMISINIZZ....

sayı mlde 31 milyon gayet iyi,morfoloji %44 o da gayet iyi,hareketliliği hızlı ve yavaş diye ayırmadan bakmışlar,hızlı hareket edenlerin sayısı önemli,ancak bu haliyle de sorun var,toplam hareket %20-25 arası ve spermlerin çoğu %75-80 i hareketsiz,sadece hareket sorunu var ,kürler ve ilaçlar deneyebilirsiniz,hareket için arkadaşların önerdikleri vitaminler ve kürler var forumda.Bir de lökosit iltihap demek ona da ilaç kullanmanız lazım ama o sorun değil,ilaçla çabuk düzelen bir şey.

Son düzenleme:
Viskosite :normal

görünüm : Normal

hacim :4.5 ml.

Likefikasyon süresi : 25 dk.

Sperm konsantrasyon : 32 milyon / ml.

Total motilite : %40

hızlı hareketli : % 5

yavaş hareketli : % 10

yerinde hareketli : % 25

hareketsiz : % 60

sperm morfolojisi (% kruger) : %

normal : % 2

baş anomalisi : % 84

boyun anomalisi : % 4

kuyruk anomalisi : % 10

yuvarlak hücre konsatrasyonu : 3 milyon / ml.

Aglütinasyon: -

değerlerde bir problem var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

sayınız iyiye yakın ama hızlı hareket düşük normal değer%45 ve üzeri istenir sizde %5 aşılama veya doğal yoldan gebelik için bu değer çok önemlidir. morfoloji yani spermlerin şekli ,yapısı yazılan %0 yani normal yapıda sperm yok.morfoloji malesef şimdilerde herkeste sorunlu ama sayı ve ileri hareket ne kadar artarsa normal yapıdaki sperm sayısı o kadar düzelir...kürlerle ve vitamin destekleri ile bu değerlerinizi arttırmaya çalışın.

Sizlerden bir ricam olacak acaba eşiminde spermiogram sonucunu değerlendirebilir misiniz bana??? Önemlimidir bilemiyorum ama yaşı 42, yardımcı olabilirseniz inanın çok sevinirim, ilginiz için şimdiden teşekkür ederim... Unutmadan şunu da söyliyeyim spermlerin çözülmesi normalde 30 dk.'da oluyormuş ama eşimde 1 saatte olmuş???

Eklentiler

• $IMG_1474 - Kopya (2).jpg
    44,4 KB · Görüntüleme: 41

sperm sayısı hazırlık sonrası 10 milyona düşmüş önce 40 milyonmuş.ama iyi olan şu ki 10 milyonun %90 ı hareketli sanırım aşılama denemiştiniz aşılama için ileri hareket çok önmelidir sayıda 5 milyon üzeri olması lazım.morfoloji değerlendirilmemiş yada ben göremedim malesef net.bozuk açıp bakamaıyorum test e hemen kapanıyo.görebildiklerimle aşılama için uygun ama şu çözülme süresini anlayamadım lökosit fazla değil aglitünasyon yok neden böyle onu bilemiycem.i biraz karışık yazmışım ama kısaca aşılama için gayet uygun değerler bu görünenler tabi bakılmamış değerler de var.. güzel sonuçlar alırsınız aşılama sonrası Allah hayırlı evlat nasip etsin inş.

Amin inşallah, bir şey daha sorsam biz ilk geçen sene internationalda yaptırmıştık ve sanki o rapora göre baya bir farklı çıktı gibi geldi sonuçlar ama neyin ne olduğu iki farklı yerde yapıldığı için tam anlaşılmıyor, birkaç gün sonra yine aynı yerde ölçüm yaptırma kararı aldık eşimle eski ve yeni sonuçları daha net görebilmek için, onlar elimize ulaştığında tekrar burada bilginize sunabilir miyim sizin yorumlayabilmeniz için? bir de normal yolla hamilelik için hiç mi şansımız yok acaba??? eşimin değerlerinin ne olması gerekirdi?

sperm sayısı genelde perhiz süresiyle veya stresle değişebilir hareketl,ilikte değişiklik gösterebiliyo mesela benim eşimin ilk testinde sayı 118 milyondu en son yaptığında 26 milyon olmuştu dr.bunu çok takmamızı söylemişti.değişmeyen şeyler genelde morfoloji değişmez yani spermin şekli dna hasarı varsa oda pek değişmiyo ama sayı arttıkça bu değerlerin önemi azalıyo.siz istediğiniz zaman buraya yazın ben görürsem ben cevaplamaya çalışırım diğer arkadaşlarda yardmıcı oluyolar.yalnız spermler vücutta 3 yada bir yenilernir yani testi iki üçgün arayala yapmanızda fayda varmı bilemem tabi daha adam akıllı bir lab.baksa bütün değerleri incelese daha iyi olur.doğal yoldan hamilelik için bence şansınız var niye olmasın ne kötü değerlerde olanlar kaç kere tüp deneyip sonuç alamayanlar daha sonra doğal yoldan ham,le kalıyo sizinde olur inş. ama şu sayıyı arttırmaya çalışın bitkisel kürlerle felan o zaman şansınız daha çok artar çünkü ileri hareketlilik oldukça iyi...

Dediğiniz gibi kür yaptığımız için değerler baya iyi çıktı gibi internationain sonucunda yıkama sonrası konsantrasyon 1,8 mil. du şu an 10 mil. galiba ama anlamadım işte iki ayrı lab. olunca ifadeler de bire bir değil...

evet malesef bazı lab.lar insanı delirtiyo ama genelde burda bilen birileri çıkıyo fransızca testi bile yorumladık:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…