- 15 Ağustos 2010
- 249
- 18
Kardeş utanıp sıkılacak birşey yok, evlilikte bazı dönemlerde daha çok beraber olunur ,ne güzel işte,bazı insanlar eşiyle ancak ayda bir beraber olmaktan şikayetçi bazı sorunlar yüzünden .Doktorlar bebek isteyen çiftlere 1-2 gün arayla ilişki tavsiye ediyorlar,çünkü sürekli boşalma durumunda sayı bakımından az bir oran olur,2 veya 3 günlük birikimle beraber olmak daha iyi,düzenli ilişkiye girmenin ,yani her gün yada gün aşırı ,sperm üretimini de olumlu etkilediği biliniyor,verdiğiniz şeyler boşa gitmez niye gitsin,zaten 17. güne kadar 2-3 gün arayla beraber oluyormuşsunuz,bence takma kafana,stres yapma.Arkadaşlar affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum.
Nasıl yazacağımıda bilmiyorum ama..özetlemek gerekirse, ben adamı pek boş bırakmıyorum.Biraz sık ilişkiye biriyoruz. Sadece adet döneminde pehriz yapmış oluyoruz. Tabiki adetten sonraki 11. gün e 4 gün pehrizli giriyoruz. sonrasında 2 şer 3 er gün arayla 17 günde dahil olmak üzere ilişkiye giriyoruz. 17 den sonra ise kanallar kapanıyor ama artık pehriz yapmadan neredeyse hergün ilişkiye giriyoruz. Taki yeni adet dönemine kadar böyle gidiyor.
Bu olay eşimin sperm gücünü (sayı, hareket, marfoloji) olumsuz etkilermi. Yani kafam karıştı benim. Netice itibariyle 11. güne 4 gün pehrizli giriyoruz.Ama bunun bir arkaplanının olması gerekirmi. Fazla spermler erkek vucudunda durmazmış.4 günde yettiyor diyorlar. Bide bir spermin oluşup vucuttan atılması için 72 gün süre geçiyormuş.kafam tam karıştı..
Şimdi adama çakşır macunu, bal, keciboynuzu vs. yediriyorum ama acaba sık ilişkiye girdiğimizden dolayı verdiğim herşey boşamı gidiyor diyede düşünmeden edemiyorum. Eğer böyle yapmamamız gerekiyorsa bunun normal sıklığı ne olmalı.
Nedir bu işin aslı astarı bilen biri açıklayabilirse çok memnun olurum.
Tekrar çok özür diliyorum.Böyle bir soru sorulmaz ama burada soramazsam başkada hiçbiryerde soramam.Lütfen beni yanlış anlamayın, konuyu farklı yönlere çekmeyin.Hakikaten bilgi almak istiyorum.