- 24 Mayıs 2011
- 302
- 2
aslında neden kötü olduğumu bende tam bilmiyorum :) en son 1 günde 2 hamile haberi aldım sanırım ondan oldu :)) ünv arkadaşım hamileymiş ve benden 2 sene sonra evlenmişti, çok mutlu oldum ama ondan sonra evde baya bir soğuk rüzgarlar esti :)) ağladım ağladım, şimdi iyim ama :) bu arada ben ilk denememi kaan hocanın orda yaptırmaya karar verdim, hoca özel yer ismi söylememiş :))) bakalım gelecek ay gideceğim, aradım yeri 2.gün gelin dediler, hakkımızda hayırlısı olsun artık. olacağı varsa olur artık ne diyeyim..heyecanlıyım neler yapmam gerekir tüp öncesi sence?
meliscim önce ağlama zor ama sen haberlere bile ağlarsan hayat böyle geçmez bunu gözyaşı pınarları kurumuş biri olarak söylüyorum her ne sebeptense ben de hamile arkadaş komşu akrabaların haline karşı tepkisizim, ben başkalarının var diye çocuk sahibi olmak istemiyorum ki zaten kendimi bildiğimden beri bebek delisi olduğum için istiyorum, hayatım boyunca başkalarının çocuklarını yakalayıp yolda otobüste nerde kimin olursa olsun sevdiğim için istiyorum ve korkarım ki bu kadar çok istediğim ve onlarla bu kadar anlaştığım için çocuğum olmuyor:18:
gelelim haberlere madem karını verdin hayırlısı olsun diyorum denemekte fayda her zaman vardır kaan hoca %3 olan gebe kalma ihtimaliniz tüp bebek ile %50 lere varıyor der hep. 2. gün git hemşirelerin suratsızlığına aldırmadan ilaçların kullanımını defalarca sor anla. sana tavsiyem bu ay bir defa olsun başlamadan bir soğan kürü yap. mutlaka şimdiden günde bir elevit ve 3 folik plus a başla. onlar unuturlarsa da sen iğnelere başladığın anda günde 1 bebe asprinine de başla. evde varsa e vitamini omega 3 ekle vitaminlere
en önemlisi asla strese girme
asla ağlama
asla temizlik ve spor yapma
sadece kafanı dinlendirmek için klasik müzik dinle ya da lionel richie tarzı yumuşak bişeyler
arada haih tempolu yürüyüş yapabilirsin
iğneler morartabiliyor bazen endişelenme eğer sana da progesteron cinsi hormonlar verirlerse ki vermek zorundalar hormonların etkilenecek daha hassas olacaksın aldırma, eşine de söyle
bu konuyu çok güvendiğin yakınların olanlar haricinde kimseyle paylaşma sana sürekli ne oldu nasıl gidiyor oldu mu olmadımı diyen kişilerle görüşme
iğneler sırasında vücut su toplayabiliyor tuzu çok azalt bol sıvı al, kahve çay ve o sigara yı konuşmuştuk tamamen yasak, sürekli yatmana gerek yok çok hareket de etme
olacak inşallah