Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım çok teşekkür ederim. süpersin gerçekten, baya matematik yapmışsın, şu iyi niyetli yaklaşımın hatırına dilerim rabbim gönlünden geçeni gerçeklerştirsin. biz de dün akşam kaan hocaya yazdık. özellikle 3 ayda morfolojinin%0 dan %10 a gelmesi mümkün mü yoksa laboratuvar farklılığından mı kaynaklandığını sorduk? ayraca %25 normal dna yapısının tüp babak başarı şansını sorduk. kendisi şöyle bir cevap gönderdi.:

ben de sonuçları almıştım. Buna göre, morfoloji iyi, DNA'ların da %25'i yeterli. Sonuç olarak, Menagon tedavisi altında ICSI denenebilir. Temmuz için planlayabilirsiniz. İğnelere aynı şekilde devam edin. Tüp bebeğinizi burada, hastanede yaptırmak isterseniz eşinizin adetinin 2. günü burada olun. Jinekoloji odasına geçip, hazırlıklarınıza başlatın. Kurum ödemesinden faydalanmak için gereken evrakları 0312 5956815'i arayıp, sekreterlerden öğrenebilirsiniz.
Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS
ANDROLOJİ SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ

hiç aklımızda yokken bide ankara üni. tüp bebek merkezini düşünmeye başladık. bu arada kızlar ankara üni. de yaptıran var mı mikroenjeksiyonunu.
janines canım allah razı olsun senden, zaman ayırıp emek verdiğin için.

rica ederim baharb senden de allah razı olsun. iğnelerle tedaviye güzel yanıt vermişsiniz kaan hocayı dinleyin eğer hiç tüp bebek yapmadınızsa üniversite denenebilir en azından kaan hocadan rahat faydalanırsınız ama çok ilgi alaka temizlik bekleme şartlar malum devlette.

rica ederim baharb senden de allah razı olsun. iğnelerle tedaviye güzel yanıt vermişsiniz kaan hocayı dinleyin eğer hiç tüp bebek yapmadınızsa üniversite denenebilir en azından kaan hocadan rahat faydalanırsınız ama çok ilgi alaka temizlik bekleme şartlar malum devlette.

janines, sen şuanda hamilemisin? ya da benzer problemleri mi yaşadınız. merakım için özür dilerim ama çok araştırmışsın konuyla ilgilisin gerçekten merak ettim. umarım bu problemleri yenmiş ve bebeğine kavuşmuşsundur.

janines, sen şuanda hamilemisin? ya da benzer problemleri mi yaşadınız. merakım için özür dilerim ama çok araştırmışsın konuyla ilgilisin gerçekten merak ettim. umarım bu problemleri yenmiş ve bebeğine kavuşmuşsundur.

hayır canım, ne yazık ki, hayatımda hiç hamile kalmadım. ben de hiçbir sorun yok bir miyom ameliyatım var ama yumurtalıklar sağlam rahim güzel rezerv iyi durumda. eşimde de bir sorun bulamadılar 2 yıl boyunca ve 3 tüp bebek denememiz var. ilki iptal kalanların tek transfer tutunamadı embriyolar
işte bu yüzden tüm genetik testleri ayrı ayrı 3 hastane ve özel merkezlerde yaptırdım aynı testten farklı yerlerden bir sürü sonucum var kafayı taktığım ve sahtekar tüp bebek merkezlerine kızdığım için bu kadar çok şey araştırıyorum
ama ne çare ki herşeyi bilmek de bazen işe yaramıyor:KK19:

ARKADAŞLAR YORUMLARINIZI BEKLİYORUM,
cinsel perhiz süresi 10 gün
likefaksiyon süresi 15 dk
ph ---
viskosite normal
aglütinasyon yok
volüm 5 ml
sayı 18.000.000
total sayı 90.000.000
hareketlilik % 40
hızlı progresif hareket % ---
yavaş progresif hareket % 10
progresif olmayan hareket % 30
morfoloji (kruger) % 2

perhiz süresinin uzun olması yanıltıcı sonuçlara neden olabiliyormuş
eşim bilinçsizce gidip vermiş testini :26:

ARKADAŞLAR YORUMLARINIZI BEKLİYORUM,
cinsel perhiz süresi 10 gün
likefaksiyon süresi 15 dk
ph ---
viskosite normal
aglütinasyon yok
volüm 5 ml
sayı 18.000.000
total sayı 90.000.000
hareketlilik % 40
hızlı progresif hareket % ---
yavaş progresif hareket % 10
progresif olmayan hareket % 30
morfoloji (kruger) % 2

perhiz süresinin uzun olması yanıltıcı sonuçlara neden olabiliyormuş
eşim bilinçsizce gidip vermiş testini :26:

morfolaji az gibi sayıda az nerede vermiş
krugere heryer bakmıyor çünkü morfoloji yazıyor ama kruger olmuyor benim bildiğim kadarıyla
vermeden önce krugere göre mi bakılıyor diye sorulmalı

Arkadaşlar mrb ben aranıza yeni katıldım,eşim bugün sperm tahlili yaptırdı ve adeta dünyamız karardı sperm sayısı %0.5
normali %60-120 yazıyor ve haraketli sperm oranı %5 yarı haraketli sperm oranı %3 morfoloji %3 .lökosit 15-20 yazıyor

napıcaz bilmiyorum lökosit sayının normali 2 ymiş acaba onun fazla çıkmasının sperm sayısıyla alakası varmıdır bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim şimdiden tşkler

hayır canım, ne yazık ki, hayatımda hiç hamile kalmadım. ben de hiçbir sorun yok bir miyom ameliyatım var ama yumurtalıklar sağlam rahim güzel rezerv iyi durumda. eşimde de bir sorun bulamadılar 2 yıl boyunca ve 3 tüp bebek denememiz var. ilki iptal kalanların tek transfer tutunamadı embriyolar
işte bu yüzden tüm genetik testleri ayrı ayrı 3 hastane ve özel merkezlerde yaptırdım aynı testten farklı yerlerden bir sürü sonucum var kafayı taktığım ve sahtekar tüp bebek merkezlerine kızdığım için bu kadar çok şey araştırıyorum
ama ne çare ki herşeyi bilmek de bazen işe yaramıyor:KK19:

bütün testler yapılmış, umarım bundan sonraki denemenizde en doğru merkeze gider ve bebeğinize kavuşursunuz. gerçekten bu durum çok zor ve üzücü. daha dün akşam bi kaç aydır görüşemdiğim yakın bir arkadaşım 4 aylık hamileyim dedi. onun adına çok sevindim ama kendim için daha da kötü hissettim etrafımdaki herkes ya yeni hamile olduğunu öğreniyor ya da bebeklerinin fotoğraflarını paylaşıyor. maşallah diyorum hepsine. nazarım değmesin asla. ama ben de çok istiyorum artık. nedense içimdede bi umutsuzluk, daha nereye gideceğimizi bile bilmiyoruz. dilerim rabbim dileyen herkesi evladına kavuştursun. seni beni buralarda bi çare bi umut arayan hepimizi.

janies havuç zamanı geçt, napcazz :)) havuca çok iyi diyorlar

havuç özellikle hız için öneriliyor maalesef marketlerde de pazarda da fiyatı almış başını gidiyor 3 tl civarında günde ortalama 4 büyük havuç bir bardak ediyor bu da neredeyse yarım kilo demek çok komik oluyor bu hesap aslında amacı düşündüğümüzde

hız için 2. öneri L-arginine adlı vitamin dir. bunun yanında L-Carnitine de (2gr) günde öneriliyor hem hız hem sperm yapımı için.

hiçbirine alamıyorsak keçiboynuzununda mevsimi olmadığı için aktarlardan öğütülmüş toz halinde olanının alıp kullanabiliriz

bir de ısrarla tekrarlıyorum ısırgan otu tohumu günde en az bir tatlı kaşığı

yardımcı olucak kimse yokmu arkadaşlar ,lütfen iyi şeyler söyleyin

cinsel perhiz süresi 2-5 gün olmalı. sizin süreniz çok uzun testi tekrarlayın. süre uzadıkça sperm sayısı artar fazla çıkar ama hareketlilik çok azalır. nitekim ileri hızlı sperminiz yok. bu da normal yolla çocuk sahibi olmaya oldukça engeldir aynı sorunu yaşıyoruz. sayınız da 18 milyon en az 20 milyon olmalı mililitrede. diğer değerler fena değil morfoloji %4 olmalı ama % 2 de yine iyi sayılır. bu şartlarda testiniz yanıltıcı ve kesinlikle spermleriniz düzeltilebilir. sayısı ve hızı artırılabilir. önce yeni test sonra bir androlog veya ürologa görünsün eşiniz, kolay gelsin

şehrinaz özür dilerim karıştırmışım yukarıda yazdıklarım şeker leblebi arkadaşımızın sonuçları içindi sen dikkate alma pardon

Arkadaşlar mrb ben aranıza yeni katıldım,eşim bugün sperm tahlili yaptırdı ve adeta dünyamız karardı sperm sayısı %0.5
normali %60-120 yazıyor ve haraketli sperm oranı %5 yarı haraketli sperm oranı %3 morfoloji %3 .lökosit 15-20 yazıyor

napıcaz bilmiyorum lökosit sayının normali 2 ymiş acaba onun fazla çıkmasının sperm sayısıyla alakası varmıdır bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim şimdiden tşkler

esma arkadaşım sizin tahlilinizden ben birşey anlayamadım. sperm sayısı ne demek % 0,5. değerin 0-20 milyon ve 20milyon-250 milyon gibi rakamlar yazması gerekir. (yüzde bölümünü anlayamadım) hareketli sayınız az ama ileri hareketliniz var bu çok iyi fakat yine yüzdesi neye göre anlayamadım. morfoloji sınırı %4 ama %3 de gayet iyi bir sonraki sefere değişebilir zaten.
özür dilerim çok yardımcı olamadım söyleyebileceğim şu ki dünyanız kararmasın, testi farklı yerlerde tekrarlayın sonuç değişebilir. androloji- üroloji hekimine yorumlatın, kolay gelsin

esma arkadaşım sizin tahlilinizden ben birşey anlayamadım. sperm sayısı ne demek % 0,5. değerin 0-20 milyon ve 20milyon-250 milyon gibi rakamlar yazması gerekir. (yüzde bölümünü anlayamadım) hareketli sayınız az ama ileri hareketliniz var bu çok iyi fakat yine yüzdesi neye göre anlayamadım. morfoloji sınırı %4 ama %3 de gayet iyi bir sonraki sefere değişebilir zaten.
özür dilerim çok yardımcı olamadım söyleyebileceğim şu ki dünyanız kararmasın, testi farklı yerlerde tekrarlayın sonuç değişebilir. androloji- üroloji hekimine yorumlatın, kolay gelsin

çok tşk ederim janines,açıkcası bizde pek bişey anlamadık değerlerden ve yüzdelerden,peki lökosit sayısının fazla çıkması sperm sayısını etkilermi?lökosit fazla çıkan arkadaşlar naptınız bu durumda ,değer düşünce sperm sayısında artış oluyormu

şehrinaz özür dilerim karıştırmışım yukarıda yazdıklarım şeker leblebi arkadaşımızın sonuçları içindi sen dikkate alma pardon

janines çok tşk ederim cevabın için :KK71:
birkaç arkadaşımda öyle söyledi ve nette araştırdım orada da aynı şeyleri okudum
bu kadar uzun süre olması yanıltıcı sonuçlar verebilirmiş
eşim perşembe günü vermişti testini
o yüzden yarın tekrar verecek

janines çok tşk ederim cevabın için :KK71:
birkaç arkadaşımda öyle söyledi ve nette araştırdım orada da aynı şeyleri okudum
bu kadar uzun süre olması yanıltıcı sonuçlar verebilirmiş
eşim perşembe günü vermişti testini
o yüzden yarın tekrar verecek

rica ederim, en iyisi 3. veya 4. gün sabahı vermek biz öyle yapıyoruz, hayırlısı olur iyi çıkar inşallah sonuçlarınız

JANİNES canım nasılsın? herşey yolundadır umarım..bende birkaç gündür kötüydüm ama şimdi daha iyim, bu arada sana söylemeyi unuttum, ısırgan tohumunu aldık, eşim günde 1 çay kaşığı suyla birlikte yiyor, bala karıştırmadı böyle alacam dedi bende tamam dedim..

çok tşk ederim janines,açıkcası bizde pek bişey anlamadık değerlerden ve yüzdelerden,peki lökosit sayısının fazla çıkması sperm sayısını etkilermi?lökosit fazla çıkan arkadaşlar naptınız bu durumda ,değer düşünce sperm sayısında artış oluyormu

rica ediyorum ama bence başka bir merkezde yeni test yaptırın lökosit için endişelenmeyin o sperm sayısını engellemez ancak iltihaplı hücre sayısını gösterir, ona da ürolog üreme organları için kullanılan antibiyotikler veriyor kendiniz almayın (endol, trental vb) kendiniz almayın ama
size de allah kolaylıklar versin şansınız açık olsun

JANİNES canım nasılsın? herşey yolundadır umarım..bende birkaç gündür kötüydüm ama şimdi daha iyim, bu arada sana söylemeyi unuttum, ısırgan tohumunu aldık, eşim günde 1 çay kaşığı suyla birlikte yiyor, bala karıştırmadı böyle alacam dedi bende tamam dedim..

meliscim canım arkadaşım sağol iyi olmaya çalışıyoruz. neden kötüsün sen? olma
ısırgan tohumu bir çay değil tatlı kaşığı olacak. balla karıştırmak istemiyorsa olsun öyle yutsun bir de eşin seviyorsa sana tarif etmiştim ya ıhlamur kaynat onda da C vitamini çok var tıpkı ısırhan gibi. o ıhlamur çayına da katıp içebilir
her şekilde ısrganın faydasına inanıyorum, en azından sayıyı yükselttiği kesin

meliscim canım arkadaşım sağol iyi olmaya çalışıyoruz. neden kötüsün sen? olma
ısırgan tohumu bir çay değil tatlı kaşığı olacak. balla karıştırmak istemiyorsa olsun öyle yutsun bir de eşin seviyorsa sana tarif etmiştim ya ıhlamur kaynat onda da C vitamini çok var tıpkı ısırhan gibi. o ıhlamur çayına da katıp içebilir
her şekilde ısrganın faydasına inanıyorum, en azından sayıyı yükselttiği kesin

aslında neden kötü olduğumu bende tam bilmiyorum :) en son 1 günde 2 hamile haberi aldım sanırım ondan oldu :)) ünv arkadaşım hamileymiş ve benden 2 sene sonra evlenmişti, çok mutlu oldum ama ondan sonra evde baya bir soğuk rüzgarlar esti :)) ağladım ağladım, şimdi iyim ama :) bu arada ben ilk denememi kaan hocanın orda yaptırmaya karar verdim, hoca özel yer ismi söylememiş :))) bakalım gelecek ay gideceğim, aradım yeri 2.gün gelin dediler, hakkımızda hayırlısı olsun artık. olacağı varsa olur artık ne diyeyim..heyecanlıyım neler yapmam gerekir tüp öncesi sence?

X