Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
selam umutcum nasılsın? yaaa janinese ne olmuş :KK50::KK50::KK50: niye ceza aldı acaba? canım okuyorsan öpücükler sana :))

arkadaşlar iyi akşamlar bizde dün sperm tahlili yaptırdık.sonuçları yazayım.bana yardımcı olursanız sevinirim...

cinsel perhiz:3 gün

volüm:2.3ml
renk:gri-opak
ph:7.9

likefaksiyon:>60

fruktoz:pozitif

total spermatoza sayısı:121.900.000

spermatoza:53.000.000 ml

ileri hareketli:%23

yerinde hareketli:%31

Hareketsiz:%46

toplam ileri hareketli sperm sayısı:28.037.000

yuvarlak hücre:900.000
lökosit:100.000

vitalite >%58

morfoloji : %4 normal %96 anormal normal: >%4

şimdiden teşekkürler.

ben biraz anladımda şuşu son morfoloji bölümünü tam anlamadım aslında şimdi eşimin normal %4mü oluyor ?

arkadaşlar iyi akşamlar bizde dün sperm tahlili yaptırdık.sonuçları yazayım.bana yardımcı olursanız sevinirim...

vitalite >%58

şimdiden teşekkürler.

ben biraz anladımda şuşu son morfoloji bölümünü tam anlamadım aslında şimdi eşimin normal %4mü oluyor ?

eşinizin test sonucu gayet iyi görünüyor. morfolojide alt sınır olarak en az %4 istenir.sizde de %4 yazılmış sanıyorum. ama genelde doktorlar morfolojiyi pek sorun yapmıyorlar.Testi inceleyen kişiye göre değişir diyorlar, yani mikroskobik ortamda spermlerin şekil yapılarına göre bir değerlendirme yapılıyor.bu arada morfoloji spermlerin şekil yapısını gösteren bir sonuçtur. yalnız lökosit 100.000 denilmiş. mikrop var anlaşılan. bunun için herhangi bir ilaç verir doktorunuz diye düşünüyorum.

merhaba kızlar aranıza yeni katılıyorum eşimin spermiyogram sonuçları;
görünim:gri-opak
ph sperm:8
likefaksiyon sperm:1 saat altı
viskozite sperm: hafif viskoz
aglütinasyon sperm: yok
sayı sperm: <0.1 ( bazı sahalarda bir iki adet hareketli hareketsiz sperme rastlanmıştır)
motiliye: *
morfoloji sperm: *
normal sperm:*
anomaliler sperm: *
baş anormalisi sperm: *
boyun gövde anomolisi sperm: *
kuyruk anomolisi sperm: *
stoplazmik sperm: *
mikroskapik sperm: 20_25 lökosit,2_3 eritrosit gözlendi

sonuçlar bu şekilde kızlar lütfen bana yardım edin bunlar ne demek oluyor

sayı sperm: <0.1 ( bazı sahalarda bir iki adet hareketli hareketsiz sperme rastlanmıştır)

canım testinizde hiç sperm sayısı falan göremiyorum ben , teşhiste azospermi falan yazıyormu başka arkadaşlarda baksın ana acilen bir doktora gitmenizi öneririm, geçmiş olsun

cnm teste göre eşinde azospermi var yani canlı hücre yok .testi tekrarlayın ve hemen bir tüp bebek doktoruna gidin ..sende bakarsan sayı spermde o.1 den küçük diyo ...vakit kaybetmeden gidin ama telaşlanmayın sakın çünkü burda biçok kişide aynı bu durumdayken sayının arttığını gördük mesela bir topic var 0 spermden 76 milyona diye bak oralara cnm deneyimli arkadaşlar var ...

vitalite >%58

şimdiden teşekkürler.

evet normal yapıdaki sperm sayısı 28milyonun yüzde 4'ü normal yapıda oluyor..

eşinizin test sonucu gayet iyi görünüyor. morfolojide alt sınır olarak en az %4 istenir.sizde de %4 yazılmış sanıyorum. ama genelde doktorlar morfolojiyi pek sorun yapmıyorlar.Testi inceleyen kişiye göre değişir diyorlar, yani mikroskobik ortamda spermlerin şekil yapılarına göre bir değerlendirme yapılıyor.bu arada morfoloji spermlerin şekil yapısını gösteren bir sonuçtur. yalnız lökosit 100.000 denilmiş. mikrop var anlaşılan. bunun için herhangi bir ilaç verir doktorunuz diye düşünüyorum.

canım çok saolasın yorumların içimi rahatlattı.internette dün bu morfoloji olayını çok okudum.hep %4 en alt sınır,işte %14 ün üstü daha iyi falan yazıyordum.%4 ü çok düşük görüyorlardı.ben ondan sıkıntı yapmıştım biraz .çokkkk çookkk saol canım.sanırım sorun bende oluyor tamamen ozaman:KK43:neyse hayırlısı bakalım.

Günaydın kızlar testlere baktığınız için teşekkkür ederim ama spermiyogram testinde azosperm diye birşey yazmıyor ama tanısı belli %100 azosperm . dua edin lütfen eşim bugün kan ve hormon tahlilleri yaptırmaya gitti hatta şimdi telefonla aradım kan verdiyor ve öğleden sonra alacak ama bir tane testin sonucunu 15 gün sonra alacakmış
bu tahliller sonunda da ankara tıp kaan aydos u buldum ona başlayacağız nasipse. şimdi mail olarak hocayla mesajlaşıyoruz.

PEKİ ARKADAŞLAR AZOSPRMİNİN TEDAVİSİ VAR MI?YADA BİTKİSEL DESTEKLERİN FAYDASI OLUYORMU *LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN,

Günaydın kızlar testlere baktığınız için teşekkkür ederim ama spermiyogram testinde azosperm diye birşey yazmıyor ama tanısı belli %100 azosperm . dua edin lütfen eşim bugün kan ve hormon tahlilleri yaptırmaya gitti hatta şimdi telefonla aradım kan verdiyor ve öğleden sonra alacak ama bir tane testin sonucunu 15 gün sonra alacakmış
bu tahliller sonunda da ankara tıp kaan aydos u buldum ona başlayacağız nasipse. şimdi mail olarak hocayla mesajlaşıyoruz.

PEKİ ARKADAŞLAR AZOSPRMİNİN TEDAVİSİ VAR MI?YADA BİTKİSEL DESTEKLERİN FAYDASI OLUYORMU *LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN,

cnm bitkisel olarak sana yazdığım bir topic vardı ordan faydalanabilirsin...ama hiç moralini bozma ben geçen hastaneye gittiğimde 13yıllık evli bir bayan tüp bebek için yumurta toplama işleminden çıkmıştı...onunda eşinde ve eşinin tüm kardeşlerinde azospermi varmış..eltisi benim dr.da tedavi görüp hamile kal mış onlarda gelmişler ve dr.un verdiği ilaçlarla eşinden sperm alabilecek seviyeye gelmişti değeri...dr.2 tane embiryo dondurucaz diğerini kullanıcaz felan demişti yani hiç moralini bozma bu ilk zamanları kendimden çok iyi biliyorum eşinle birbirinize destek olun moralinizi hiç bozmayın...bu kulübün infertilite kısmının 1. basamağı olan :))))))keçi boynuzu (suyu veya pekmezi olabilir) arı sütü bal polen karışımından kullandır eşine L-arginine diye bir destek ürünü var(solgar veya gnc den bulabilirsin)sperm sayısını arttırıyo...bunlar benim bildiklerim ama mutlaka dr.da ilaçlar verecektir..birde çakşır otuna bir bak bunuda çok yakın bir arkadaşımın eşi kullandı oda çok iyi geliyo aktardan yardım alırsın bu konuda..bildiklerim bunlar cnm şimdiden rabbim kolaylıklar ve güzel sonuçlar versin...

canım yapılması gereken herseyı yapıosunuz zaten
ama mayayı dusunmenı pek tavsıye etmıorum yanı cok ılgılıler cok guleryuxluler ama
basarı oranı düşük,dusunkı maya bı koyu rayıp köyün muhtarına o köydeki kısır çiftlerı sorup kampanyaalrını anlatıo yanı bukadar caresızmı burası hastaya acmı?
anatolıayı merkz olarak bılmıorum ama hakan yaralıyla görüşüp keınlıkl benı butun asamalrında sızın takıp etmenızı ıstıorum dersen oda sıkıntı olmaz
yanı benım tup bebek doktorum docentti o önerdi bu doktorları bana haa merkez nasıl bılmıyorum tabii..işlerını ıyı yapsınlarda bjsımkılerde cok guleryuzluydu bızımle gzolerı doluodu ama sonuç 0 canımm yanii iyi arastır işini kim ıyı yapıosa nerde bebeğini kucağına alacaksan orda olsun ınsallah

gerek kalmaz umarım ama ben eğer tüp olursa bruksel tup bebek merkezi sıcak gelmişti ya da bahçeci ama mustafa hoca ilgilenecek butun tedavıyle o sartla gidebilirim..
Ankarada hakan yaralıyı övmüştü benim doktorum ama gidip görmek lazım janinesin dediği gibi artık kimseye güven kalmadı mayadakı olaylarıda doktorum anlatmıstı bana.. gürgan da çok ilgisizmiş ınyernet sıtelerınde cok gusel övmüşler ama giden bi arkadas vardı hem 10 bın harcadık hemde hiç ilgilenmedıler dedı..
nerde pozıtıf olacaksa ayaklarımız oraya gıtsın ınsallah,ondan önce allah kımsenın elıne düşürmeden katından mucizelerini yollasın doğal yoldan :)))amınnn

merhaba kızlar, 300 den başlayıp okudum yazdıklarınızı. ben 2 aşılamamı başkent te yaptırdım. şimdi tüp bebeğe geçecez. eşimde morfoloji %1 sorunumuz bu zaten. 2,5 aydır kaan hocanın hastası. klomen kullandı. dün iğneye geçti fostimon adı. biz tüp bebek için merkez kararsızlığı yaşıyoruz. maya y agitmeyi düşünüyoruz ama olumsuz yazmışsınız. merak ettim. zaten kararsızım yardımcı olursanız seviniirm.

merhaba kızlar, 300 den başlayıp okudum yazdıklarınızı. ben 2 aşılamamı başkent te yaptırdım. şimdi tüp bebeğe geçecez. eşimde morfoloji %1 sorunumuz bu zaten. 2,5 aydır kaan hocanın hastası. klomen kullandı. dün iğneye geçti fostimon adı. biz tüp bebek için merkez kararsızlığı yaşıyoruz. maya y agitmeyi düşünüyoruz ama olumsuz yazmışsınız. merak ettim. zaten kararsızım yardımcı olursanız seviniirm.

merhaba baharcım ben hiç bir merkezle yuzyuze görüşmedim ama benim doktorum ankarada hakan yaralıyı önerdi işini iyi yapar dedi..gurgan hakkında gıdenlerden duydum hiç ilgılenmemişler hemde cok masrafları cıkmıs..
erkek infertilitesınde iyi bir merkezde yaptırman daha iyi olacaktır..cunku bız ıkı deneme yaptık ve lab. iyi olmayan biyerde denedik ve embriyolarımız kalıtelı olmadı..istanbul da yaptırma sansın varsa bahçecide yenı bır cıhaz varmıs
henı her gun embrıyoların durumlarına bakmak ıcın dısarı cıkarıolar ya,işte bahcecıdekı cıhazda kameraler yardımıyla bakılıomus dısarı cıkarılmıomus embriyolar boylelıkle strese girmıomus..bı sn bıle dısarda kalmamaları gerekıo..bide bana bruksel IMSI yontemı nedenıyle sıcak gelmıstı zaten bende bı sıkıntı yok rezervım ıyı rahımde sağlıkoı o zaman erkek ınf. konusnda ıyı bır merkez olmalı..maya yı hiç önermıorum canımm tabıkı gısıp pozıtıf alan da var ama yınede oranları cok düşük..iğneye geçmişsenız doğal yollada olurr sayıda sıkıntı yoksa sız yınede ovulasyın gunlerını boş geçmeyin preseedle bılrıkte..
ankarayı hiç dusunmediğim için ankara hakkında cok bılgım yok baharcım janınes genartta denıcekti o daha cok arastırmıs ankarayı..ben hep ıstanbulu arastırdım suan kapsam dısı gelınce bolca bılgı verır sana..
iğneye geçtiysenız bu aykı ovulasyonu stressızce bol dua ıle gusel değerlendır canım eger sıkıntı sadece morfoloji ise onu tolere edıo vucut bence doğal yolla olur sende sıkıntı yoksa :)))))

Merhaba kızlar; hayırlı cumalar cumamız mübarek dualarımız kabul olur inşallah. kızlar dün eşim hormon ve kan tahlili testlerini yaptırsı ve sonuçlarını kaan hocaya yolladık Allaha şükürler olsun en azından bunlar normal çıktı. ekaan hocadan randevu aldık haftaya çarşamba günü nasip olursa eşimle gideceğiz kaan hoca kontrol yapacak. umarım herşey oluna girer ve bizimde bebişimiz olr. birde şu azospermin sadece ilaçla tedavisi olsa o zaman daha iiii olacak. ama olsun Allah ne yazdıysa onları yaşayacağız,sağlık olsun. ama ben bu arada eşime keçibuynuzu kaynatıyorum,polen-arı sütü karışımı bal yediyorum,nohut suyunu kaynatıyorum ve bol bol fındık yediriyorum.İnşallah faydasını görürüz kızlar

Merhaba kızlar; hayırlı cumalar cumamız mübarek dualarımız kabul olur inşallah. kızlar dün eşim hormon ve kan tahlili testlerini yaptırsı ve sonuçlarını kaan hocaya yolladık Allaha şükürler olsun en azından bunlar normal çıktı. ekaan hocadan randevu aldık haftaya çarşamba günü nasip olursa eşimle gideceğiz kaan hoca kontrol yapacak. umarım herşey oluna girer ve bizimde bebişimiz olr. birde şu azospermin sadece ilaçla tedavisi olsa o zaman daha iiii olacak. ama olsun Allah ne yazdıysa onları yaşayacağız,sağlık olsun. ama ben bu arada eşime keçibuynuzu kaynatıyorum,polen-arı sütü karışımı bal yediyorum,nohut suyunu kaynatıyorum ve bol bol fındık yediriyorum.İnşallah faydasını görürüz kızlar

cok sukur yasemıncımm once ınanmak gerekıyor tabıkı herkesın bır omtıhanı var bu dunyada bızımkı de evlat hasretı olduu..umarım tez zamanda bu hasret son bulur kkan hoca sızı doğrı yonlendırı zaten moral de verıo artık hayırlı zaanda gelsın beebiş:)

canım çok saolasın yorumların içimi rahatlattı.internette dün bu morfoloji olayını çok okudum.hep %4 en alt sınır,işte %14 ün üstü daha iyi falan yazıyordum.%4 ü çok düşük görüyorlardı.ben ondan sıkıntı yapmıştım biraz .çokkkk çookkk saol canım.sanırım sorun bende oluyor tamamen ozaman:KK43:neyse hayırlısı bakalım.

rica ederim canım. kendinde sorun varmış gibi düşünme. herşeyin hayırlısını dileyelim...

rica ederim canım. kendinde sorun varmış gibi düşünme. herşeyin hayırlısını dileyelim...

X