Erkek İnfertilitesi Sperm problemleri(hiz,sayi,morfoliji)adım adim tedavi sureclerimizi paylasalim konusalim buyrun 😊

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba hanımlar 1 yıllık evliyim ve hiç korunmadığımız halde çocuğumuz olmadı eşim doktora gitti ve spermle alakalı sorun çıktı raporunu yorumlayabilen var mı bu işlerden anlayan

İleri hareket 15, yerinde hareket 30, normal morfolojik de %3 bunları işaretlemiş doktor promotil men verdi kullanması için. Bu değerlerle olur mu yaşım 31 vakit kaybetmeden tüp bebeğe mi gitsem çok daraldım artık

kızlar benim eşiminde sperm değeri çok düşüktü 5 milyon civarı. doktorumuz eşimi varikosel ameliyatı yaptıktan sonra carniact duo diye bir ilaca başladı değerleri eskisinden çok daha iyi ama sanırım yolun başındayız sabırla doktorumuzun dediklerini yapıyor eşim.mersinde dr uğur özer hocam sabırla sorduğumuz her sorumuza cevap verip bizi rahatlatıyor bu sefer kulaktan dolma hiç birşey kullanmayacağız doktorumuzun tedavisine uyacağız 3 ay sonra kontrolü var ilaca devam ediyor eşim inşallah iyi haberler alırz

2017de acilan bi konuyu okurken biraz etkilendim genelde problemler ayni herkes kendi derdine care arayip birbirine moral vermis.
biz onlarin 2019 topigi olalim ve insallah simdi kafamizdaki belirsizliklerle dertlesirken birbirimize bebek haberleri verelim ☺

biz yaklasik 1 yildir bebek istiyoruz esimi ikna etme surecinden sonra bizde spermdeki sorunlarla tanistik. hic fikir sahibi degilken artik neredeyse tum ayrintilari bilir hale geldim ben kendi surecimi paylasmak istiyorum sizinle. ilk once ben hormon testleri falan yaptim onun disinda doktor vajinal muayeneye yumurta rezervine falan henuz ihtiyac yok dedi benim aklim ama hep esimde bi problem varsadaydi ve kotuyu cagirdim 5 ay gibi bi israr surecinden sonra esime test verdirdim. ilk sonucumuz toplam 39 milyon sperm 15 ileri hareket 20 yavas hareket kalan kisim hareketsiz ve yerinde hareketli 80 de canlilik. bulundugum sehirde sadece bunlara bakilabiliyor. morfolojiyi dna hasari baktirmadik ilk doktorumuz hic bilgi vermeden bize bi ilac yazip gonderdi ben ne soracagimi bile bilmeden odadan ciktim ve basladim arastirmaya sperra diye bi ilac takviyesi bulup kullandik yaninda keciboynuzu ozu onun disinda ufak tefek duzensiz takviyeler.baska bi doktora 1 ay sonra tekrar test verdik ileri hareket 21 yavas 42 ye yukselmis. varikosel icin ultrason gunu verdi ama sehir disina cikmak zorunda kaldik gidemedik hala askida o konu.simdi proxeed plus ve keciboynuzuna devam 2 ayda sure verdik kendimize hala bazi doktorlar icin bu dogal gebelik icin yeter bazilari asilama oneriyor. ben sakinlesip 2 ay denemekten yanayim zaten esimde ben bi daha gitmem yukselmis iste diye aksilik yapip duruyor ☺ sonra kendimde dahil hizli bi tedavi plani yapip baslayacagiz. uzun yazdim ama bu konuyu bu yuzden actim.
sizide tam burda sohbete bilgi ve tecrubelerimizi paylasmaya bekliyorum 😀 bide cikin cikin gelin dersem tam sabah kusagi kadin programlarina doncek burasi 😛
Maalesef bende bu tür tıbbi terimlerle yeni karşılaşanlardanım. Bir yıllık evliyim hamile kalmayınca doktora gittim. Doktor Bende bir problem olmadığını söyleyince eşim semen testi yaptırdı. Sonuçlar kötü çıktı. Morfoloji bozukluğu var %100 bozuk. Sperm sayısı 2.000.000 . Normalde en az 15.000.000 olması gerekli. Bide varikosel var. Varikosel in değerleri olumsuz etkilemiş olabileceğini söyledi doktor. Ultrason çekildi eşim sonuçları bekliyoruz. Enfeksiyon varmış bide . Bakalım bekliyoruz.

Maalesef bende bu tür tıbbi terimlerle yeni karşılaşanlardanım. Bir yıllık evliyim hamile kalmayınca doktora gittim. Doktor Bende bir problem olmadığını söyleyince eşim semen testi yaptırdı. Sonuçlar kötü çıktı. Morfoloji bozukluğu var %100 bozuk. Sperm sayısı 2.000.000 . Normalde en az 15.000.000 olması gerekli. Bide varikosel var. Varikosel in değerleri olumsuz etkilemiş olabileceğini söyledi doktor. Ultrason çekildi eşim sonuçları bekliyoruz. Enfeksiyon varmış bide . Bakalım bekliyoruz.
Allah yardimciniz olsun cok sukur benim kizim 3 aylik oldu bile. bizde sperra ise yaradi ama bizim sorunumuz spermin hareketsiz olmasiydi onlari ilacla hareketlendirince 1 ay gecmeden hamile kaldim biz morfolojiye falan hic baktirmadik ilk asamada kafami o kadar karistirmak istememistim eger olmazsaydi bakicaktim tabi ama cok sukur gerek kalmadi sayiyi yukseltirsiniz beslenmeyle takviyeyle o degisken benim aklimda kalan o sayinin icinde yeterince ileri hareketli sperm olmasi ama siz morfolojide bozuk diyorsunuz sanirim asil problem odur. onun icin doktoe bi sey onerdi mi

Gözde hastanesinde baş hekim ersin konyalıoğlu var üroloji doktoru eşim ve yakınlarım onda ameliyat oldu çok memnun kaldık öneririm👍

Eklentiler

• Screenshot_2020-12-12-01-53-34-09_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.webp
    Screenshot_2020-12-12-01-53-34-09_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 164
  • IMG_20201212_015411.webp
    IMG_20201212_015411.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 155
Anladım peki devlet hastanesi karşılıyor mu
tüp bebek servisi olan hastaneler karşılıyor genelde araştırma hastaneleri veya kadın doğum hastaneleri infertiliteye randevu al git adetin 2. veya 3. günü git durumu anlat normal yoldan olmuyor de

Anladım çok teşekkür ediyorum. İnşallah gerek kalmaz normal yolla olur. Siz aşılama mi yaptirdiniz peki
tüp bebek servisi olan hastaneler karşılıyor genelde araştırma hastaneleri veya kadın doğum hastaneleri infertiliteye randevu al git adetin 2. veya 3. günü git durumu anlat normal yoldan olmuyor de

Anladım çok teşekkür ediyorum. İnşallah gerek kalmaz normal yolla olur. Siz aşılama mi yaptirdiniz peki
evet canım yaşın küçükse dene araştır ama zamanın daralıyorsa hemen tedaviye başla erkek infertilitesi insana zaman kaybettiriyor

Back
X