Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasarı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Anlayan arkadaşlar varsa Bi bakabilir mi

Eklentiler

• Screenshot_20210815-090122.jpg
    68,4 KB · Görüntüleme: 231
Bizimde o şekilde çıktı Morfoloji düşük ama dna %5

Bu arada morfoloji sadece DNA hasarından düşmez. Sigara, stres, varikosel gibi farklı sebepleri de var. DNA hasarına bakmak aşılama yada tüp bebek yaptıracaklar için bir ön bilgi verir.

Hız ve sayı yüksek değil. Morfoloji de ektedir yazıyor ama gözükmüyor kaç olduğu. Hasarınız düşükmüş, tüp bebek için uygun şuan şartlar.

Morfoloji %2 dna hasarı %5 çıktı. Ama öncesinde oksidatif stres testi yaptırdık yüksek çıkmıştı. İki ay sonra dna testi normal çıktı. DOktor tekrar oksidatif stres testini yaptırmamızı istemedi. DNA normal gelirse diğerleri de düzeliyor düşüncesinde mi acaba? Soramadık. Bir De baş anomalisi %98 diyor bu nedir ben biraz araştırdım normal değil sanırım. Normal şartlarda doğal yoldan olmaz diye düşünüyorum

Eklentiler

• Screenshot_20210815-085359.jpg
    64,6 KB · Görüntüleme: 169
İmkansız değil ama genelde zor. Bizim 3 sene 2di morfoloji hiç gebelik oluşmadı. Şuan 3 ve hala oluşmadı. Yani tüp bebek için uygun zaman sizin için.

Son tüp bebek denememizde yaptırdık ve oluşan 2 embriyomuz da sağlıksız geldi malesef. Hiç transfer dahi olamadı. Malesef çok üzücü bir durumdayız.

Çok üzüldüm Allah yardımcımız olsun. Bizim de 3 tüp bebek oldu. Sizin dna hasar yok acaba neden sağlıksız geldi. Kromozom testi yaptırdınız mı peki? Bizim yaptırdığımız tahlilleri söylüyorum belki yardımcı olur. Kromozom normal geldi oksidatif stres yaptırdık o yüksek çıktı son olarak dna yapıldı normal. Kaan hoca sperm dna içeriği sağlıklı olduğu için Morfoloji ve hareketteki düşmelerden kaygılanmayın dedi.

Son tüp bebek denememizde yaptırdık ve oluşan 2 embriyomuz da sağlıksız geldi malesef. Hiç transfer dahi olamadı. Malesef çok üzücü bir durumdayız.
Karyotip analizi ve trambofili testi yaptırın. Genetikte problem varsa da tutmuyor olabilir. Devlet hastaneleri tıbbi genetik bölümünden yaptırabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Bizim de 3 denememiz oldu dna hasar testinde sıkıntı çıkmadı ama eşimde varikosel var muhtemelen oksidatif stres yüksektir ama onu istemedi doktor. Şimdi bizden kartotip analizi gibi genetik testler için kan alındı onun sonucunu bekliyoruz. Genetik doktoru bu tarz embriyo bozulmaları genetik kaynaklı değil kalitesiz sperm veya yumurta kaynaklı oluyor dedi

Varikosel için ameliyat demediler mi?

Görüştüğümüz hiçbir doktor varikosel ameliyatı önermedi. Değerlerde anlamlı bir değişim olmuyor eğer ki bir ağrı veya rahatsızlık hissi yoksa yapmaya gerek yok dendi.
Varikoselde reflü varsa muhtemelen morfoloji düşüyor ve gebelik de oluşmuyor sağlıklı sperm olmadığı için. Varikosele bir daha eğilseniz iyi olur. Bu kadar tüp bebek tutmaması için genetik ve varikosel dışında çok seçenek yok gibi. Üzülmeyin devasız dert yok. Elbet olacaktır.

Arkadaşlar benim eşimin de sperm sayısı 22 milyon ileri hareket %9 yavaş ileri hareket %32 morfoloji%2 bu şartlarda gebelik zor sanırım aynı durumda olan var mı?

Merhaba ben Ankara’da değilim burda kendimiz yaptırmak istiyoruz bu DNA hasar testini.tunel testi dedikleri demi bu ayrıca bi de fish testi var ikisini de mi yaptırmak gerekiyor bilginiz var mı hiç .hız morfoloji durumu nasıldı sizin .bu arada olumlu gelişmeler almışsınızdır inş

Çok teşekkür ederim mesajınız için. Mesajınızı şimdi gördüm. Reflü olup olmadığını anlamamız için ürolojik muayene gerekiyor sanırım değil mi? En iyi yine bir doktora görünmek sanıyorum

Üroloji Dr + ultrason gerekiyor. Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…