--------------------------------------------------------------------------------
eveeeet, sevgili hanimlar yaklasik 6 aydir sari,kokusuz akintidan sikayetciydim.. spekulumdan korktugum icinde muayene olamamistim. gecen gun kan ve idrar tahlili yaptirim.idrarimda akintiya neden olan trichomonas vaginalis saptandi.. tedavisinin sabah aksam tok karnina Metronizdazol oldugunu ogrendim. bunu uygulacagim,sonucu yazarim..
benim gibi akintidan muzdarip,spekulumdan korkan hanimlara tavsiyem idrar tahlili yaptirin..akintiya sebep olan bakteri goruluyor idrar tahlilinde.. illaki spekulumla muayene olup akintidan suruntu alinmasina gerek kalmadi yani..
öyle bişey yok insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.. vajinal akıntıdan örnek alınıp yapılır bu işlemler doğrusu budur.. belki arkadaşlarda başka bişey çıkacak nerden biliosunuz? ayrıca jinekoloji muayenelerinde spekulum yapılması gereklidir sizin sağlınığınız için
ben yanlis bisey soylemedim. ben de spekulumdan korkan biriyim.spekulumla muayene olsaydim akintidan suruntu alip bakacaklardi yine sonucta Trichomonas vaginalis bulunacakti. bu idrar testinde de cikti.. benim tavsiyem idrar testi yaptirin bir bakin once ne var ne yok, boylece spekulumla muayeneye gerek kalmayabilir.. sadece tavsiye bu. yoksa kim ne yaparsa yapsin kime ne..
ben cok mecbur kalmadikca spekulumla muayene olmayi hic dusunmuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?