• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spekulumdan korktum = (

korkulacak ne varki anlamadım kocaman bişey değilki. tamam ilk başta bende korkmuştum hatta doktorum erkek. ama beni öyle güzel yönlendirmiştiki kendini kasarsan acı duyabilirsin ve her defasında korkarsın rahatla dedi. ne acı ne bişey. smear testini bir an önce yaptırmanı tavsiye ederim rahim hastalığı olabilir. ben muayene olmasaydım ne miyonumu ne kistlerimi öğrenemiyecektim her ay kıvrana kıvrana adet yaşayacaktım. korkularını bir tarafa atmalısın.

debby ; iyi de enfeksiyon için konuşuyorum diyorsunda ya başka birşey varsa bunun garantisini nasıl veriyorsun. Kist, miyom, rahim bozuklukları varsa nasıl bileceksin. Doktorunda hiçbirzaman muayen etmeden öğrenemeceği için tedavisini de yapamaz. Ve maalesef kistler genelde rahatsızlık vermeyen ve çok ileri noktada belirti verem ve sonunda meliyata kadar götüren bir olgu. Evet yanlış yönendirmeyin diyorum çünkü cümlenizde idrar testiyle de oluyor demişsin gerek yok spekuluma demişsin bu da senin gibi hiç muayene olmayan ve önyargılıyla yakşalan genç hanımlarımızı daha da korkutur ve uzaklaştırır. Ayrıcaa sezaryen bile olsan o sezaryan bittikten sonra ağrın olmayacak mı sanıyorsun, dikişlerin acımayacak mı? sen zaten önyargılısın o kadar acıdan korkuyorsun ki belki normal doğum yapabilirsin ama direk sezeryan olacağım diyorsun ama çocuk içindr senin içinde sağlıklı olan normal doğum. Tabii ki karar senin. Sadece idrar testide yeterli oluyor demeyin.. Her koyun kendi bacağındna asılır diye bir deyim vardır. Ve arkadailar muyaneden asla korkmayın benim gibi canı tatlı biri bile bu kadarcık mı diyebildiyse düşünün artık. Biraz biliçlenin muayene konusunda..

Ben Başka bir şey soracağım;
Arkadaşlar 5 yada 6 aylık Gebeyken spekulum ile Muayne Olan varmı Aranızda?
Yada hiç böyle bir şey duyan..
(Kesenin sızıntı yapıldığından Şüphelenip,gelen sıvının Amiyon sıvısı olup olmadığı ıçin)

normal dogum anında bebek anneden ömmrü boyunca bagışıklık sistemini koruyacak güçlendirecek yararlı bakteriler alır o yüzden normal dogum çok sağlıklıdır ayrıca rahim ameliyatlarının en büyük sebebide sezeryandır kusura bakmasın keyfi sezeryan yaptıranlar ve şu da var sezeryan ile dogum yapanların rahimleri asla eski boyutuna dönmez bunara ragmen sezeryan diyorsan aferim sana debby cim spekulum başlıklı bir yazıda hele korkan bir insana kalkıpda önce idrar testi yaptır dersen bu kadar tepki alman tabi normal niye kızıyorsun ki?

sanba , nasil yani anlamadim. sezeryanla dogum yapanlarin neden rahmi eski boyutuna donmesin ki..
bana pek inandirici gelmedi..

Sanba; çok haklısın sana katılıyorum canım. Zaten daha az bir zaman önce sezeryanın çocukların üzerindeki olumsuz etkisi söylendi gazetelerde de yazıldı. Çocuk normal doğumda doğum kanalından geçerken mikroplarla karşılaşıyor ve bağışıklık kazanıyor ve bu bağışıklık onu dış dünyanın hastalıklarından koruyor ama sezeryanda çocuk hem enfeksiyon daha çabuk yapıuor hemde ciğerleri direk oksijene maruz kaldığından rahatsızlık duyuyor. O çekilen sancuılar çocuğun doğarken nefes almasından kaynaklanan ve çocuk için yararlı olan şeyler. Zorunlu ise elbette sezeryan ama keyfi sezeryana karşıyım bencillik bence. Doktorlarda zaten normal doğuma yönlendiriyorlar anne adaylarını. Ve normal doğumda o anlık sancı çekiyorsun doğurunca herşey bitiyor ancak sezeryanda günlerce dikiş ağrısı çekiliyor kasılma yapıyor ve çocuğunu bile kucağına zor alıyorsun. Tabii her sezeryan aynı değil ama genelde öyle. ınsanın kendini biraz acı hissetmeye hazırlaması ggerekir bu kadar nanemollu olmanın alemi yok.

sezeryanla dogan milyolarca cocuk var.hicbir olumsuzlukla karsilasmiyorlar.

sezeryan imkani varken normal dogum yapmak sersemlik bence.. bosu bosuna neden aci cekmek isteyeyim ki

işte senin gibi düşünenler en byük saçmalıktır gerçegi görmeyenlere ne denirse artık ......

Kız debby ne saçma bir cevap bu böyle allah aşkına cvp veremeyecegim dilim tutuldu canım yani anlayacagın boş laf etmişsin banane nasıl dogurursan dogur güneş balçık ile sıvanmazki sen kendini düşünmezsen seni kim niye kimin için düşünsünki..... bu arada boyum kaç cm bilioyr musun cnm yani uzamasına grek yokda....

Son düzenleyen: Moderatör:
**Normal doğum mu sezaryen mi?

ıki yöntemin de birbirlerine üstünlükleri var. Sezeryan modern obstetrikte çok önemli, anne ve bebek için emniyetli bir yol. Obstetrik gereklilik olduğunda bu tartışılmaz. Ama normal doğumun sağlıklı şekilde yapılabileceği durumlarda vaginal doğum yapılmalı anne keyfi bir batın operasyonu geçirmemelidir.

** Kadınlar normal doğumu mu yoksa sezaryeni mi tercih etmeli?

ıki yöntem arasında ne gibi artılar ve eksiler var bunu öğrenen kadın bir yönteme karar verebilir. Hayır sen mutlaka normal vaginal doğum yapmalısın gibi bir dayatma da çok hoş değil. Pelvis taban kasları dediğimiz vagina çevresindeki kasların normal doğumda esnemesi gözle görülmeyen yırtıklar oluşması daha sonraki cinsel yaşam ve idrar torbasının doğal pozisyonunda olumsuzluklara yol açabilir. Buna karşın doğum esnasında bebeğin annenide çabası ile dünyaya gelmesi anneya büyük bir mutluluk yaşatabilir.

** Normal doğum, sezaryene göre daha mı iyi?

Normal doğum veya sezeryan sonrası anne vücudundaki gelişmeler arasında fark yok. Sezeryanda batın operasyonu ve anestezi var buna bağlı olası komplikasyonlar çok düşük oranda olsalarda oluşabilir. Normal doğum sonrası da farklı komplikasyon oranları var.

Çocuk için ise sezeryan sonrası geçici solunum sıkıntısı sendromları vaginal doğuma göre biraz daha fazla. Bu oranlarda çok küçük oranlar.

** Türkiye'de sezaryen oranlarının pek çok batı ülkesine göre yüksek olduğu belirtiliyor.Türkiye'de doktorlar (veya hastaneler) normal doğum yaptırmak istemiyor mu?

Avrupa da örneğin Avusturya da bazı üniversite ve özel hastanelerde bizdekine yakın sezeryan oranları var. Bazı ülkelerde ise sezeryan ile doğumların isteğe bağlı olarak yapılması sağlık sigortaları tarafından ödenmiyor dolayısı ile böyle bir yaptırımda ortaya çıkmış oluyor.

Türkiye de gereksiz sezeryan yapılmasını üniversitelerde özellikle azaltmaya çalışıyoruz ama gebeyi ve bebeği riske edecek en küçük bir normal dışı durumda modern obstetriğin gerektirdiği girişimlerden biri olan sezeryanı yapmaktan çekinmiyoruz.

** Normal doğumun avantajları - dezavantajları neler?

Normal doğumda batınla ilgili girişim yok

Anestezi yok.

Kadın daha kısa sürede evine gidiyor.

Dezavantaj olarak sayılabilecekler ise kadının doğum anında hekim ile uyumlu olamadığı durumlarda sorunlar yaşanabilir. Çocuğun doğumu gecikebilir ve bebeğin oksijenlenmesinde sıkıntı olabilir.

Vagina çevresindeki kasların doğum öncesine göre anotomik değişikliğe uğraması idrar torbası ile üretra dediğimiz idrarın çıktığı kanalın arasındaki açının bozulmasına ve idrar kaçırmalarına sebep olabilir.

** Sezaryenin avantajları - dezavantajları neler?

Sezeryanın avantajı , bebek çok kısa sürede oksijensiz kalmadan dışarı çıkabiliyor. Anne uzun doğum eyleminin yarattığı yorgunluk, ağrı gibi olumsuzlukları hiç yaşamıyor.

Dezavantaj ise batına yönelik bir operasyon, nadir de olsa barsak ve idrar torbası yaralanmaları olabilir. Çok nadirde olsa anestezi komplikasyonu ile hasta yaşamını tehdit eden durumlar ortaya çıkabilir.

** Doktorlar neden çoğunlukla sezaryeni tercih eder? Neden?

Bunda biraz hasta isteği de etken. Bir de doğumu programlayabilmenin getirdiği avantajlar olsa gerek diye düşünüyorum.

** Normal doğum ve sezaryeni süre olarak karşılaştırabilir misiniz?

Tam doğum anını ve sonra yapılan kesini onarımını düşünürsek normal doğum ile sezeryan arasında pek fark yok.

Ama doğum başladıktan sonra gebenin izlem için hastanede geçirdiği süre ağrılı dönemin süresi normal doğumda daha fazla.

** Sezaryenle doğurmanın bebeğe yansıması nasıl olur?

Sezaryen sonrası bebeklerde geçici olarak hızlı solunum gibi özel bir durum daha fazla olabiliyor. Ama uzun sürede leğen kemiği kanalı gibi dar bir yoldan geçmemiş oluyor. Dolayısı ile bebek son anda veya bazen doğum eylemi süresince oksijensiz kalma gibi bir sıkıntıya maruz kalmıyor.

** Bir kadının normal doğum yapmasını engelleyen faktörler nelerdir?

Kadının leğen kemiğindeki doğumal veya sonradan olmuş deformiteler, ileri derecede kalp hastalıkları, doğum masasında pozisyon almasını engelleyecek fiziksel kısıtlamalar ile, bebeğin çok iri olması , ileri derecede gelişme geriliği olması ve doğumların %96 sında olduğu gibi baş gelişi ile değil, yan, makat veya ayakları ile doğum kanalına girdiği durumlar sezaryen gerektiren bebeğe ait durumların başında gelir.

** Normal doğumda acıyı azaltmaya yönelik kullanılan teknikler nelerdir?

Modern anestezi ve Analjezi çok gelişmiş durumda. Epidural analjezi ile doğuma hazırlık ağrılarının duyulması engellenebiliyor.

Anestezide oluşabilecek komplikasyonlarda ilaçlar ve tekniklerdeki gelişmeler nedeni ile sağlıklı insanlarda 10.000 de birlere inmiş durumda.
tupbebekgebelik.com
tartışmayın alın kendiniz karar verin :)

konu sezaryana normale nerden geldi yahu:bbo::bbo: konu sahibi arkadaşım sen istersen hiç muayene olma sezaryan doğum yap arkadaşların burdan sana kibarca söylemeye çalıştığı insanları yalan yanlış yönlendirme :1closedeyes: lütfen artık şu talihsiz cümlelerinden de vazgeç :umursamaz::umursamaz:

Back