• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spekulumdan korktum = (

tatlım ilk muayenem de ben de çok korkuyordum spekulumdan. üstelik spekulumun boyları doktorum (gitmezolaydım) bana benim vajinamın boyutuna göre değl daha büyük bir boy kullanmış acıdan ölüyordum, üstelik ddudakları açarken acıdı fln diince de kötü kötü bakmıştı bana ama sonra ki muayenem de özel bi doktora gittim daha normal boyda bir spekulum kullandı, çok rahhattım 1-2 dakika sürdü sadece vajinanın girişine değdiği an, dudaklar açıldığı an ve kapatılırken farklı hissediyorsun, inan bana aslında çok basit bir şey ;)

umarım o kadar basittir bende 4 seneden sonra gitmek zorunda kaldım bu hafta artık mecburum saglıgım için gideceğim gidince tecrübelerimi yazarım

bende spiral takımı için gittiğimde çok korktum hastaneden çıktım sağlık ocağına gittim ordaki ebe bayanın yardımı güveni ce sıcakkanlılığı sayesinde korkumu atıp spiral taktırdım evet başta korkutucu geliyor ama sakinleşip rahat bırakınca anlamıyorsunuz bile...

az önce geldim doktordan..
öyle durup dururken geçen yıl bu ayda gitmiştim gene gideyimde bi kontrol olayım dedim (duyanda gezmeye gidiyom sanır delimiyim neyim )
tüm tetkiklerim yapıldı o zımbırtıdanda soktular kendini sıkmazsan hiç sorun olmuyor...
ordan ultrasona girdim kan tahlisi smear derken şu saatte yeni geldim işte...

--------------------------------------------------------------------------------

eveeeet, sevgili hanimlar yaklasik 6 aydir sari,kokusuz akintidan sikayetciydim.. spekulumdan korktugum icinde muayene olamamistim. gecen gun kan ve idrar tahlili yaptirim.idrarimda akintiya neden olan trichomonas vaginalis saptandi.. tedavisinin sabah aksam tok karnina Metronizdazol oldugunu ogrendim. bunu uygulacagim,sonucu yazarim..

benim gibi akintidan muzdarip,spekulumdan korkan hanimlara tavsiyem idrar tahlili yaptirin..akintiya sebep olan bakteri goruluyor idrar tahlilinde.. illaki spekulumla muayene olup akintidan suruntu alinmasina gerek kalmadi yani..

ben daha bugün 2. defa muayemini oldum spekulumla. ılk gittiğimde 6 ay önceydi bende çok korkmuştum ama çok kolay geçmişti smearda alınmıştı bugğnde gitim yine kontrol için bu sefer biraz kendimi kastığım için biraz acı hissettim gibi oldu ama geçti hemen. Korkmayın öyle kötü birşey değil. Ayrıca spekulumdan korkanlar idrar tahlili de yaptırabilir demişler ama maalesef rahim ağzı kanseri sadece spekulumla alına örnekle saptanabiliyor. Ayrıca idrar tahlilinden kist, miyom, rahim şekli bozuklukları, yumurtalıkların durumunu göremez sadece enfezsiyon varsa çıkar ve o yeterli değil. Daha sonra daha kapsamlı bir tedaviyle karşılaşmamak ve başınıza iş açmamak için bu kolay ve çabuk yöntemden kaçmayın arkadaşlar. Bakın bende kist varmış ama ben korksaydım bunu bilemezdim ve büyüyebilirdi.. Lütfen aksatmayın..

benim canım da çok tatlıdır. aşırı dr fobim vadır. ama spekulum canımı yakmadı. drum çok anlayışlı ve bana en küçük boyda takacağım dedi.. birde spekulum takılırken o aleti ve takıldığını düşünmüyorum...daha rahat geçiyor..allahtan zaten kısa sürüyor...

--------------------------------------------------------------------------------

eveeeet, sevgili hanimlar yaklasik 6 aydir sari,kokusuz akintidan sikayetciydim.. spekulumdan korktugum icinde muayene olamamistim. gecen gun kan ve idrar tahlili yaptirim.idrarimda akintiya neden olan trichomonas vaginalis saptandi.. tedavisinin sabah aksam tok karnina Metronizdazol oldugunu ogrendim. bunu uygulacagim,sonucu yazarim..

benim gibi akintidan muzdarip,spekulumdan korkan hanimlara tavsiyem idrar tahlili yaptirin..akintiya sebep olan bakteri goruluyor idrar tahlilinde.. illaki spekulumla muayene olup akintidan suruntu alinmasina gerek kalmadi yani..

öyle bişey yok insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.. vajinal akıntıdan örnek alınıp yapılır bu işlemler doğrusu budur.. belki arkadaşlarda başka bişey çıkacak nerden biliosunuz? ayrıca jinekoloji muayenelerinde spekulum yapılması gereklidir sizin sağlınığınız için

Bnce kadın dr erkek dr ayrılma yapmayın saçmalık olur mu hiç öyle şey iki kere kadın dr a gittm kendi dr umda kadındır ve çok memnunum hiç can yakmayan sakin abla gibidir asıl erkek dr lar bazıları fena oluyor mesela benim dogumumda vardı bir dr kusura bakmasın ama tam bir eşşekti diğer dr ları da tenzih edeyim barim dikişleirmi atarken kalkıp inleme be bagırma be gibi sözler söyledi çok cnaımı sıktı o yüzden allahım tüm dr lara önc ekarakter sonra ahlak merhamet vicdan versin

öyle bişey yok insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.. vajinal akıntıdan örnek alınıp yapılır bu işlemler doğrusu budur.. belki arkadaşlarda başka bişey çıkacak nerden biliosunuz? ayrıca jinekoloji muayenelerinde spekulum yapılması gereklidir sizin sağlınığınız için

ben yanlis bisey soylemedim. ben de spekulumdan korkan biriyim.spekulumla muayene olsaydim akintidan suruntu alip bakacaklardi yine sonucta Trichomonas vaginalis bulunacakti. bu idrar testinde de cikti.. benim tavsiyem idrar testi yaptirin bir bakin once ne var ne yok, boylece spekulumla muayeneye gerek kalmayabilir.. sadece tavsiye bu. yoksa kim ne yaparsa yapsin kime ne..

ben cok mecbur kalmadikca spekulumla muayene olmayi hic dusunmuyorum

iyi de canım herşey idrar testiyle olmaz ki lacrima bir bakıma dogru söylemiş kaçılacka korkulacka bişey yok bunda

öyle bişrey olsaydı ne gerek varki oh kadın dogumcularda otursunlar sabahdan akşama kadar demekki bu kadar basit bişey degil sadece işin ehli drları bulmak gerekiyor o kadar

ben yanlis bisey soylemedim. ben de spekulumdan korkan biriyim.spekulumla muayene olsaydim akintidan suruntu alip bakacaklardi yine sonucta Trichomonas vaginalis bulunacakti. bu idrar testinde de cikti.. benim tavsiyem idrar testi yaptirin bir bakin once ne var ne yok, boylece spekulumla muayeneye gerek kalmayabilir.. sadece tavsiye bu. yoksa kim ne yaparsa yapsin kime ne..

ben cok mecbur kalmadikca spekulumla muayene olmayi hic dusunmuyorum

hadi sizde idrarda çıktı, başkasında da idrarda çıkacak diye bişi yok o zaman sürekli kaşınıp dururdunuz akıntıdan yakınırdınız mecburen yaparlardı

ben 4 yıldır muayeneden kactım ama cuma günü muayene oldum senelerce bosuna beynimi yormusum hiç endiseye degmezmiş yazık 4 yıldır muayene olaacagımı düşündüğümde kendimi üzmüştüm ,sağlıgımı ertelemişim oysaki anlamadım bile 2-3 dakika birsey sürdü doktor kalkabilirsiniz dediğinde kendime o kadar kızdım ki bunun içinmi dedim yaaa vallahi bazen cok abartıyoruz bazı seyleri

debby; sen daha mecbur kalmadılça muayene olmayacağım de bakalım. Bu senin sağlığın ya nasıl böyle birşey dersin. Ayrıca buradaki henüz muayene olmamış insanları nasıl yanlış yönlendirir ve korkuutursun anlamıyorum. Sende sadece enfeksiyon çıkmış. ıdrar tahlilinde sadece ve sadece enfeksiyon gözükür.. Tekrar söylüyorumm; rahim kanseri teşhisi ancak spekulumla alınacak örnekle saptanabilir. Sürekli doktorlar söylüyorlar smear testini aksatmayın diyorlar. Dünyada günde kaç kişi rahim kanserinden hayatını kaybediyo teşhis edilemediği için senin gibi o küçücük 5 dk lık bir muayeneden korktıkları için bundan haberin varmı? ayrıca kist, miyom, rahmin durumu hep bu muayene il eortaya çıkıyor. Eninde sonunda hiçbir zaman olmazsa çocuk düşüneceğiniz zaman o muyaneneyi olmak zorundasınız. Bu kadarcık birşeyden korkarsanız doğum nasıl yapacaksınız acaba merak ediyorum. Tabii ki bu sizin kendi kararınız ama lütfem rica ediyorum " muayene olmanıza gerek yok idrar tahlili de yeterli oluyor demeyinn" kimseyi bari yanlış yönlendirmeyin.. Kaldı ki hormon seviyenizdeki dengesizliklerde idrarda değil kanda çıkar bilginizeee..

Allahaşkına korkacak birşey değil acı macı yok zaten o aletin boyutları var en küçük boyutuyla yapar önce doktor:olmaz::olmaz::olmaz: lütfen arkadaşlar aksatmayın gidin muayene olun bu sağlık ya:olmaz: artı kimse de bayılmıyor o çatala o aletlere ama mecburuz:umursamaz: ve evet lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin:1shok:

dejavu one, yahu ben zaten enfeksiyon icin konusuyorum .tabi ki rahim kanseri idrardan cikmaz.aaa soyledigime pisman ettiniz be

benim soyledigim sadece enfeksiyondan suphelenenler ve benim gibi spekulumdan korkanlar idrar testiyle enfeksiyonu gorebilirler.. hepsi bu, insanlari yanlis yonlendirme falan yok.. konuyu saptirmayin

nasil dogum yapacaksin diye sormussun?. dogum yaparsam eger sezeryan olacaktir zaten.. normal dogum kesinlikle dusunmuyorum kaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
idrar torbası ve deliğinin rahim ve hastalıkları ile ilgisi yoktur
ayrıca hiç muayene olmamış arkadaşları spekulumdan bu şekilde korkutmanız olmamış
ki korkulacak birşey değil :kahve:

Back