Spekulum korkusu olan var mı?

spekulum korkusu olan var mı?

• Ankete Katılan
    205
kızlar bu konunun geçmiş sayfalarını okudum ve çok güldüm inanın.bende korkak ötesiyim bu konuda

ben muane için aradığımda 1 hafta sonrasına yani düne randevu verdiler ve kendimi çokkkkkkkkkkkkk motive ettim..herkes olursa bende olurum dedim..sevcangökselde korkuyordu gitti ve muane oldu..dedim o yaparsa bende yaparım kaydirigubbakcemile3
yapacağım yapacağım dedim..bol bol da dua okudum sakileşeyim diye
Allahtan doktor anlayışlı çıktı...bana buraya bakma yaslan sen ,kapa gözlerini dedi
valla ne yalan diyim accık acıdı sanırım ilk olduğu için ama ben o masaya öyle bir çakılıp kaldım ki nasıl hop hop hoplamadım bilmiyorum kaydirigubbakcemile3 inatla kendimi kasmayacağım dedim..valla Allah güç ve sabır verdi...sende ve muane olamayan tüm arkidişler kendinizi motive edin ,iyi ve anlayışlı bir doktor bulun ,birde bol bol dua okuyun gerisi gelir kaydirigubbakcemile3

tebriklerrr vereliniortak gözün aydın
şeytanın bacağını kırdın sonunda alkisalkisalkis
korkacak bişey yokmuş demii şakkıdı

ben ben .. :lepi: ben varım fena halde korkup tırsan.. delikafadulden :1ninca:

be_reANimm korkma canım bişi olmucak:jeyyar:Benim kadar korkan yoktu ama korkuyu yenip yattım :))o koltuğa delikafaduldenAma acayip bişi yaa azcık acıyodelikafadulden

be_reANimm korkma canım bişi olmucak:jeyyar:Benim kadar korkan yoktu ama korkuyu yenip yattım :))o koltuğa delikafaduldenAma acayip bişi yaa azcık acıyodelikafadulden

bal bocugum bal suratım canım benım hem korkma bısı olmayacak :jeyyar: dıyosun hem azcık canın acıyo delikafadulden dıyosun nasıl yaman bı celıskıdır bacım bu... CADIARZU azcıkda ne kadarcık.. :jeyyar: delikafadulden

Şeyy :kedi: nasıl anlatsamki:jeyyar:canım saniyelik birşey sürüyorr takması saniye yanii sonra bakıyor çıkarıyorr.O alet bende 10 dk kaldı artık düşün aşılama olmuştumakannehir

dayanılmayacak kadar değil...bir tokluk hissediyorsun içinde...vajinal ultrasonlada baktı doktor..başını bir sağa bir sola çeviriyordu anlıyordum çevirdiğini..ama dayandım,nasıl dayandım bilmiyorum kaydirigubbakcemile3
hani resmen belden aşağısı uyuştu kıpırdamıyor ,belden yukarısı da ha bire oynuyor kaydirigubbakcemile3 ben böyle idim...ama bence doktor da önemli..anlayışlı olacak ve moralini bozmayacak..ben ilk muane için 1,5 yıl önce gittiğimde doktor eline almış vajinal ultrasonu hiççççççççççç haber vermeden ,ve kafasını da bana çevirmeden ,kolunu uzataraktan ,şakkkkkkkkkkk diye itmezmi......valla bacağım hopladı..duramadım..ama bu doktorun eli hafifti...dikkatli davrandı sağolsun...kendisine de teşşekürü bir borç bilirim kaydirigubbakcemile3
ha şu da var ki ben doktor beyi kapıdan baktım da bir gördüm..aaaayyyy dedim kesin sert birisi bu..dev gibi bişi ,iri yarı falan...neyse dedim geldik bir kere..ama hiçde öyle sert bir insan değildi..

Son düzenleme:

ben buldum nasıl hissettiğini

hani karnınnnnnnnnnnnnn çokkkkkkkkkkkkk acıkırrrr ve kazınır yaaaa...kazınır da kazınır
aynen öyle bir kazınma hissettim ben kaydirigubbakcemile3
hani sanki midem kazınıyormuş gibi idi kaydirigubbakcemile3 öyle bir acııııııııı

Şeyy :kedi: nasıl anlatsamki:jeyyar:canım saniyelik birşey sürüyorr takması saniye yanii sonra bakıyor çıkarıyorr.O alet bende 10 dk kaldı artık düşün aşılama olmuştumakannehir

samımıyetınıze ıctenlıgınıze cok tesekkur ederım .. :1hug: valla su satırlardan sonra sarmas dolas olacagız kesın.. :jeyyar: sevgı kelebe gıbı goruyorum .. sırnaşık şey az bıraz rahatladım sankım.. CADIARZU mı acaba neyse canım gelısmelerden haberdar ederım artıkın.. delikafadulden

ben hic vajinal muayene olmadim hayatimda
herkes ne kadar cesaretli bir bende cesaret yok..
ay hic anlamadim olmus bitmis diyenlere sasiyorum valla ne guzel..
benim korkum oyle boyle degil anlatilcak bi korku deil.
doktorum mektup yolluyor 2 seferdir smear testi olmam icin
hic hemen cekmeceye kaldiriyorum:1no2:
ne yapmaliyim bilmiyorum.
hele o muayene odasi yokmu aletler koltuk bilmemne spekulum ayhh
insan korkularinin uzerine gitmeden yenemiyormus korkularini..kafamçokkarıştı

bak işte bu konuda haklısın..seni çok iyi anlıyorum..benimde korkum öyle böyle değildi..zaten o yüzden 1 yıl erteledim ya ama doktorada söyledim..sağolsun anlayışlı davrandı.))kayganlaştırıcı kullanılıyormu spekulumu takarken bilmiyorum ama takarken bişi anlamadım..sadece açarken birde örnekk alırken acı hissettim ama ilk defa olduğu için olsa gerek biraz telaşlandım ve bağırmaya başladım..yanma hissettim..vajinal ultrasonda da sadece uc kısmı karın boşluğuna geliyor ,hareket ettiriyor onu hissettim..vallla nasıl aoktu ,çıkardı inan hatırlamıyorum..bişi anlamadım..bende o aletleri görünce korkmuştum

kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 Korkularınızın üzerine giderseniz :)) spekulumla tanışırsınız

selam kızlar ben de de spekulum korkusu var amainanın sizin yazdıklarınızı okuyonca biraz gülümsedim bana acıkçası cesaret verdi ama yine de çekiniyorum ben spekuluma katlanmak zorundayım 4 yıllık evliyim ve tüp bebek tedavisini görüyorum uzun protokol inanın bu tedaviye başlamak için kendimle çok kavga ettim.ki ben bu güne kadar hiç mi hiç kadın doğumcuya gitmedim.ve orada gitmek o masaya uzanmak bacakları açmak ultrasona gir mek beni çok ama çok ürküyordu daha doğrusu ben çok utanıyordum.şimdiye kadar belki 5 defa ultrasona girdi(alttan) canım açımadı özellikle adetin ikinci günü ultrasona girmeme lazımdı en can sıkıcısışu ana kadar oydu. ama onu da geçtim yüzüm kıp kırmızı o masadan kalktım yapılacak bir şey yok yani . bu arada tüp bebek esnasında kullanılan ilaçların yan etkilerinden korkuyordum o da çok şükür şimdiye kadar bir yan etki olmadı özellikle kilo almaktan ve cildimi bozmasından korkuyordum ama öyle bir şey olmadı. bir kaç gün içinde opu yapılacak ondan sonra spekulumla haşır neşir olacağım ayyyyyyyyyy çok korkuyorum utanıyorum yani aaaaa hala lorkularımı yanemedim ya kızlar opu olan ve opudan sonra embriyo transferi için prova yapanlar bana yazsın beni aydınlatın beni sakinleştirin ben le deneyimlerinizi paylaşın ne olur.

doktorun anlayışlı olması gerçekten de çok önemli..doktora ne kadar süredir evli olduğunu ve bu zamana kadar hiç muane olmadığını ,korktuğunu ve yavaş davranması gerektiğini söyle...eminim yavaş olacaktır..inan yavaş davranırsa girdiğini anlamıyorsun bile..sadece açarken accık acıyor..ama fazla değil..sonuçta ultrasona girmişsin ,inan onun gibi...utanma duygusuna gelince,neden utanıyorsun canım...doktor o..çekinme...

korkmayın kızlaarr..bende yarın aşılama olucam kısmetse ve çok korkuyorum o spekulum denen aletten ama..muayene gibiymiş araştırdım!
ayrıca çok heyecanlıyım muayeneden korkan varsa hiçç korkmamasını tavsiye ederim
ne kadar rahat olursan okdar rahat..
başka bişey hayal edin ben ilk gittiğimde öle yapmıştım)):kedi::kedi:

kızlar mrb.

yanma ve sızı ıcın gıttıgım k.dogumcu ıdrar testı verır dıye dusunuyordum bı de ne goreyım smear testı yapcam dedı... beklemıyrdum... telkın ederek gıtmemıstım kendımı... panıkledım nasıl yanı derken o aletı hıssttm ben kendımı kastım doktora da bı sey dıyemedım kastıgım ıcın bı garıp oldum...

aslında korkulacak bı sey yok kasmazsanız kendınzı!

ben gafıl avlandım ondan!

yara varmıs testı 15 gun sonra alcam sonuca gore yaralarını yaktır dedı benım durumum da olananız var mı?

cnm yanma ve sızı disinda baska problemin varmiydi acaba yoksa sadece bunlarmi?ayni sorun bendede varda bende gidicem doktora.tirstim bak simdiakannehir

testi yaptırabildin mi..sonucunu yazmamışsın::sositososito

bende korkuyodum ama sonra alıştım aşılamaydı tüp bebek tedavisiydi derken ama görüntüsü çok korkunç. korkunun ecele faydası yok napalım katlanıcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…