Spekulum korkusu olan var mı?

spekulum korkusu olan var mı?

• Ankete Katılan
    205

nesrin111

hayat boş boş boş
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
3.852
18
158
Diğer
spekulum korkusu olan var mı? benim gibi...............

........................................................................................................................................

evet canım şeker arkadaşlarım( 02/092009)
bu konuyu açalı uzun zaman oldu sizinde gördüğünüz gibi ve ben buğün gittttttimmm
giiittttiiimmmmm
muane oldummmmmmmmmm
ama kendimi ne kadar sıkmasamda canım acıdı ve bayağııı bağırdımmmm artık hastane inledi sesimdem .)))ve yanımdaki asistan kadın da beni sakinleştirmek için benimle konuştu:))) hastane inledi derken bu cümlem sizi korkutmasın..ben biraz telaşlıyımdır da:)) telaştan bağırdım yani:)
neyse sonunda smaer testini yaptırdım bakalım sonuç ne olacak
rahimde yara falan yokmuş
darısı diğer arkidişlerin başınaaaaaa

Son düzenleme:
ilk defamı muayene olacaksın
hiç korkma kendini kasma gerçekten korkulacak bişey değil
((Eğer spekulum takılırken ağrınız olur ise büyük olasılıkla bu kendinizi fazla kasmanıza bağlıdır. Gevşemeye çalışın. ))
bu yazıyı netten indirdim yani ağrı olup olmaması tamamen sana bağlı
ayrıca korkunun ecele faydası yok jinekolojik muayene şart
5-6 saniyelik bir olay ben her ay düzenli olarak muayene oluyorum alıştım artık
ne zaman muayene olacaksın ?muayene olduktan sonra ne hissettin gerçekten korkulacak bişeymiymiş? görüşlerini yaz tamammı
geçmiş olsun RELAX OLLLLL

evet ilk muayene olacağım.elimde değil çok kasılıyorum.açıkcası bir doktor da benimle uğraşmaz.yani olacağı varsa da sabır göstermeyecekleri için olmaz diye düşünüyorum.muayene olmam ve smear testi yaptırmam şart..resmen ortada kaldım.:)

doktorun senle uğraşması lazım ne demek uğraşmaz onun işi o önce sana en azından yapacağı işlemi anlatmalı uygun bir dille ve seni sakinleştirmeli ........korktuğunu anlat
bak gerçekten bu kadar büyüttüğün kadar korkulacak bişey olmadığını yapılınca görecen
sık dişini derin nefes al ve kendini doktoruna bırak

canım aynen senin gibiydim hatta o koltuğa otururken ağladım bile ama drum beni rahatlattı onlarda alışkındır bence,tabi ben yine kastım kendimi çığlık attım ama acıdan deil kendimi okadar şartlamışım yani yapamıcam diye...........
korkma sadece bir defa muayene olsan bumuymuş diyorsun
ve beni düşün ben ilk evlendiğimde vajinusmustum yani eşime bile ne zorluklar yaşattım sen yaparsın cesaretini toplave git

spekulum korkusu olan var mı? benim gibi...............

Arkadaşım bende aynı senin gibiyim. Doktora gidiyorum fakat aşağıdan baktıramadan geri dönüyorum hep. Baştan cesaretimi topluyorum ama o koltuğu görünce bütün cesaret gidiyo. Sen gitin mi? Lütfen bana anlat. Banada cesaret olsun.Eşimle ilişki rahat oluyo ama nedense doktorda çok kasılıyorum.....

Ayy canlarımm bende çok korkuyordumm hala da kendimi kasıyorummm. ilk muayenemde yara olduğunu saptamıştı doktorum ilk muayenemde çok acı çekmiştimmm ama şimdi alıştım yumurta takibinde 2 günde bir muayene oluyosun mecburen (
şuan rahim filminden çok korkuyorum bidahaki aya çektirmem lazım ama içim titriyo yaa ((

rahim filminden bende çok korkuyodum ama çektirdim tıpış tıpış bebek için gittik işte allah yardımcın olsun anesteziylede çekiliyormuş senin için avantaj

nesrin111 naaaptın canım oldunmu muayene bak senin gibi ne kadar çok bayan varmış?muayene olduysan anlat nasıl oldu ne hissettin :uhm:

arkadaslar spekulum hanı ultrasondan once yapılıyor 10 sanıye falan bakıyor bana seffaf palstık gıbı bırsey onumu dıyorsunuz sonrada ulrtasonla bakıyor vajınal olarak.

evet canım muayene yaparken takılıp bakılıyor plastik olanıda var demir olanıda var valla ben artık hissetmiyorum öncedende zaten acı hissetmiyodum sadece soğuk

ya ben daha muayene için randevu almadım bakalım..bir cesaretimi toplasam gideceğim..
ya birde buğün 40, gün ve hala adet olmadım.çocuk için falan uğraşmıyoruz ama ya bu mantar illetinden kurtulamamışken hamile falan kalırsam diye düşünüyorum..ama bir yandan da dikkat ediyoruz ,olmaz öyle şey diyorum
sanırım stresten olamıyorum..artık rüyalarıma bile girdi diyebilirim..sakinleştirici içip gidecem..cesaretimi bir toplayayım

yasakkelime değmez valla okadarcık işlem için o parayı vermene:1no2:
şu korkunu bir yenebilsennnnn

arkadaslar spekulum hanı ultrasondan once yapılıyor 10 sanıye falan bakıyor bana seffaf palstık gıbı bırsey onumu dıyorsunuz sonrada ulrtasonla bakıyor vajınal olarak.

evet canım ondan bahsediyoruz. sen muayene olmuşsun galiba. nasıl bişey sence. acıtıyo mu o plastik spekulum.bilgi verirsen sevinirim.

kaydirigubbakcemile3canım ikimizde ödeleğiz:)bende korkudan muayne olmadım hiç :)

Canım aslında çok utanıyorum gerçekten muayene olamıyorum demeye. Ama napıyım işte. korkuyorum. 2 kere doktora gittim. o masaya yattım. tam o aleti yerleştirecekken kadının ellerini itirdim ve hayır istemiyorum ben muayene olmak dedim ve başladım ağlamaya. kadın doktor da suratıma tuhaf tuhaf bakıp sen eşinle nasıl ilişkiye giriyosun dedi.bence o farklı bu farklı.haksızmıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…