Spekulum korkusu olan var mı?

spekulum korkusu olan var mı?

• Ankete Katılan
    205
spekulum korkusu olan var mı? benim gibi...............

........................................................................................................................................

evet canım şeker arkadaşlarım( 02/092009)
bu konuyu açalı uzun zaman oldu sizinde gördüğünüz gibi ve ben buğün gittttttimmm
giiittttiiimmmmm
muane oldummmmmmmmmm
ama kendimi ne kadar sıkmasamda canım acıdı ve bayağııı bağırdımmmm artık hastane inledi sesimdem .)))ve yanımdaki asistan kadın da beni sakinleştirmek için benimle konuştu:))) hastane inledi derken bu cümlem sizi korkutmasın..ben biraz telaşlıyımdır da:)) telaştan bağırdım yani:)
neyse sonunda smaer testini yaptırdım bakalım sonuç ne olacak
rahimde yara falan yokmuş
darısı diğer arkidişlerin başınaaaaaa

merhaba ben vajınal ultrasonla muayene olmaktan ccccccccccccccccooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkk korkuyorum...... bu spekulum denen alet ve vajınal ultrason nasıl bişey anlatır mısın...aletler cok ürkütücü...canım cok kıymetli ama bebiş istiyorum genel muayene olmak istiyorum ama vajınal ultrasondan korkuyorum....

merhaba ben vajınal ultrasonla muayene olmaktan ccccccccccccccccooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkk korkuyorum...... bu spekulum denen alet ve vajınal ultrason nasıl bişey anlatır mısın...aletler cok ürkütücü...canım cok kıymetli ama bebiş istiyorum genel muayene olmak istiyorum ama vajınal ultrasondan korkuyorum....

vaginal ultrason ince bir cubuk seklinde.telaştan accik canin yanabilir.spekulum isedemir ve plastik olani var.ozelde plastik kullanirlar genelde.onunda kucuk orta buyuk diye boyutlai var.ben doktora kucuk olani kullanacaksiniz degil mi diye bile sormustum:)onu acarken biraz canin aciyabilir ama dedigim gibi benim canim hem tatli hemde telasliyimdir.normalde ciglik atmadan cok rahat muane olan bir suru kisi var.inan dayanilmayacak bir durum yok.doktora korktugunu söylersen eminim seni sakinlestirir.muane oldugunda neler oldugunu yazmani bekliyorum.

meraba arkdaşlar ben vajinismus hastasıyım.devlett ebir psikiyatriye gidiyoruz eşimle.doktorumuz vajina tanıma egzersizleri verdi.ayna ile..ben bunları fazlasıyla okudum araştırdım fakat bu sorunu halledemedik.Şimdi de vajinal muayene olmam gerek kızlık zarıma bakılacakmış.nasıl bakarlar o an nasıl olmam lazım. vajinal ultrasyonla mı bakar dr. ve.aynı kkaderi paylaşanlar var mı.? ya da bilgisi olan.lütfen fikirlerinzi bekliyorum.bana da yardın edin

Son düzenleme:
bu hafta randevum var. daha önce vajinal ultrasona girmiştim ve çığlık çığlığa bağırmıştım. acıtıyor evet ama şimdi yorumlara baktım bi spekulum kadar acıtmıyor denmiş. ben bu gerginlikle nasıl dayancağımı bilmiyorum. randevuyu iptal bile edebilirm korkudan. rahat olursan hiçbi şey hissetmezsiniz demeyin, rahat olunmuyor işte. offffff napcağımı bilmiyorum.

dün smear testi yaptı doktor kendimi çok kastm çığlıklar ile 1 dk içinde bitti çok utandm o kadar çığlık attığımdan ama elimde diildi kendimi kastığımdan biras kanama başladı doktor önemli diil dedi ama az az devam ediyor :(

Bende çok korkuyordum ama bu ay Dr a gitmek zorunda kaldım. Aslında iyi de oldu. Çünkü korkudan gideceğim yoktu başka türlü. Allah'tan Dr um çok iyi çıktı, beni rahatlattı. Elindeki aletlere bakamadım korkarım diye. Kastım biraz kendimi ama çok kısa sürdü. Dk hapını uzun süre kullandığım için rahim duvarım incelmiş ve o nedenle kanamam kesilmiyormuş. Kahve akıntı şeklinde devam ediyor. Çok kısa sürüyor arkadaşlar o kadar korktuğuma değmedi benim

hu hu kimse yok mu??? bende çoooookkkkkkk korkuyorum :( yarın aşılamam var ve ben uyuyamıyorum gitmemeyi bile düşünüyorum bir yandan da ben bukadar hormon iğnesi ve ilaçlarını boşuna mı kullandım mecburum diyorum. offf offf ben napcam yaaa spekulum ayrı bir korku aşılama için rahime kadar enjektörün ucunda bir kablo gibi bişey oluyomuş o ise ayrı bir korku . hadi korkunun ecele fydası yok deyip spekulum takıldı ya sonrası ne olur beni rahatlatmaya çalışmayın ne olur GERÇEĞİ yazın :KK17::KK17::KK17:

nasip değilmiş cnm ben korkumu bi kenara attım ama bazı ailevi sorunlar oldu ve şiddetli yağış hastanede bize 3 saat mesafede okadar tedavi çöp oldu. biz yinede kendimiz denedik ama olmadı bu ayda muayeneye gitmedim bıktım artık mayıs ayından beri tedavi görüyorum 2 ay ara vereyim dedim nasipten öteye yol gitmiyo ne diyeyim

bende hayatımda ilk kez bu hafta muayene oldum.vajinusmustum.kurtulur kurtulmaz kadın doğumcuya gittim.muayene olmaktan korkanlara tavsiyem öncelikle doktorunuzu iyi araştırmanız.muayene ise şu şekilde oldu 1) öncelikle dışardan inceleme 2) doktorum yavaş yavaş spekulum taktı.aleti açarken biraz canım acıdı ama fazla değil 3) vajinal ultrason ile yumurtalıklarımı kontrol etti.bir alet soktu sadece çıkartırken hissettim onun dışında muayenem çok rahat geçti.dediğim gibi o masada rahat olmak ve canınızın acımasını istemiyorsanız doktorunuzu iyi seçiniz.ufak tefek acılar duyuyorsunuz ama bunada katlanabilmelisiniz çünkü yapılan herşey sağlığınız için.

4) birde smear testi yapıldı.rahim ağzından sıvı örneği alındı bu aşamada da hiçbirşey hissetmedim.
bu aşamayı yazmayı unutmuşum.

Bundan tam 1 hafta önce, şiddetli adet sancısı şikayetim için ilk kez doktora gittim, muayene sandalyesini görünce korktum ve vazgeçtim. Doktorum bugün için tekrar randevu vermişti, büyük stres altında gittim, ama boşunaymış tüm stresim sıkıntım :) kızlar korkmayın herşey sağlığımız için..

Bunu buraya yazıyorum çünkü kendim muayeneye gitmeden önce internette ne kadar kadınlar kulubü veya kadınlar soruyor tarzı şey varsa hepsini özenle okudum. Okudugum şeylerden sonra dogal olarak korktum ve giderken tedirginlik panik içinde bembeyaz gittim. Korkulacak hiçbir şey yok herhangi bir acı hissetmiyorsunuz. İster spekulum olsun ister vajinal ultrason rahatsız hissedecek en ufak bir şey olmuyor. Bu başlıgının açılmasının ardından 8 sene geçmiş olmasına ragmen bunu buraya benim gibi bir araştıran korkmasın diye özellikle eklemek istiyorum.

Bende bugun alttan o spektulum aletle muayne etmek istediler ama ben hic gormedigim icin cok korktum plastik kare gibi bisey uzerine de bisey doktu bilmiyorum ama kesinlikle cok kasildim girmedi doktorda hemen birakti yapmadi ben rahim yapışıkligi icin gittim o aletle anlasilirmiydi bilmiyorum ama vajinal ultrason yapildi o girdi fakat speklum girmedi

Back