• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

Arkadaşlar dr 3 yıl önce spastik kolon teşhisi koymuştu bana ,ama herhangi bir test ya da tahlil yapmamıştı.Anlattıklarımdan yola çıkarak bu teşhisi koymuştu. Her zaman şişkinlik var karnımda..ne kadar yersem yiyim dünyaları yemiş gibi hissediyorum.Özellikle ramazanlarda yemeğe davet edilmek istemiyorum ilk lokmadan sonra şişkinlik,rahatsızlık ve uzanma hissi..Ben de ishal şeklinde gösteriyor kendini .Çok zor durumda kaldığım zamanlar oldu bu yüzden.Kızartma,gazlı içecekler,beyaz lahana acayip dokunuyo.Portakal suyu,süt de öyle..yolculuğa çıkacaksam sabahtan itibaren ağzıma lokma koymuyorum.Hele biraz strese gireyim wc den çıkamıyorum. Allah herkese yardım etsin ve herkese geçmiş olsun

Merhaba arkadaşlar bende çekiyorum bu sorunu. IBS dediler. debribat diye ilaç verdi henüz kullanmadım. ama benim rahatsızlığımı yiyeceklerin ötesinde soğuk tetikliyo. yani takvim tuttumda , genelde kışın daha fazla oluyor. ayaklarımı üşütsem yada belimi karnımı üşütsem.. SİZLERDE DE ÜŞÜTME İLE Mİ BAŞLIYORR?? önce karnım gurulduyor sinsice yaklaşıyor hastalık saha sonra tüm karnıma yayılıyor. bir gün boyunca evde yatıyorum :( çok kötü bişiy. aciilik oluyorum. gaz diyip işin içinden çıkıyorlar acil doktorları. en sonunda araştrma üniversite hastanesine gittim. bir sürü kan tahlilleri yaptılar . hiç bişiy bulamaadılar. spastik kolonmuş. zaten bende biliyordum bu illeti. netten araştırmıştım kendi kendimin doktoru olmuştum. bakalım ağzustos gibi başlıyım şu ilaca. marta kadar felan kullanayım diyorum.. herkeze geçmiş olsun .. bu konuda konuşmak isteyen varsa dertleşebilrz sengözlerimebaksanab

Ben debridatı kullanmaya başladım.Yaklaşık 15 gündür kullanıyorum pek faydasını göremedim.Şişkinlik falan gitti ama bağırsaktaki o dolgunluk ve makata olan baskı gitmedi.Ara ara geliyor.Bendede kan tahlillerinde ve gaita tahlilinde bişey çıkmadı.;ıllet bişey bu

ECZANEDEN BıTKıSEL HAPLARDAN ALAYIM DıYORUM. EN AZINDAN ıLAÇ GıBı YAN ETKıSı OLMAZ. ıLAÇ ıÇıYORUZ ıÇıYORUZ OLAN BÖBREĞıMıZE OLACAK ıLERDE. ŞUAN HıÇ BıŞıYıM YOK. AMA 2 AY SONRA KESıN YıNE OLUR. SıZLER NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ BU KONUDA KIZLARRRR mirmirmirmir

kendimi bildim bileli kronik kabızlığım var... çocukluğumdan beri ne zeytinyağı içmediğim kalmıştır, ne kayısı yemediğim, ne sadece lifli besinlerle beslenmediğim, ne de probiyotik yoğurtlar yemediğim kalmıştır... ilaç olarak da bağırsak düzenleyici ek besinler vs kullandım. ama hiçbiri işe yaramadı diyebilirim.

alanında çok uzman bir doktora da gitmişliğim var ancak beslenme düzenimde hiçbir sorun olmadığını daha da lifli beslenip spor yapmamı önerdi sadece. bir de tedbir amaçlı kolonoskopi yapalım dedi ancak kolonoskopiye de ben yanaşmadım...

Sonra bu meretin kendimce bulduğum çözümü bol su içmek ve sabah ve akşam düzenli olarak form çayı içmek oldu. Form çaylarının avantajı içindeki sinameki ve rezene oranlarının iyi ayarlanmış olması... Bu nedenle bağırsaklarınızı çok fazla bozmaz. Özellikle bir marka tavsiye etmemi isterseniz de doğadan form öneririm.

ben yıllarca şiş karınla gezdim. o kadar ki 20 gün hiç tuvalete çıkamadığımı bilirim. 5-6 yıl önce form çayını buldum ve hayatım değişti. bol su içerek ve bu form çaylarını düzenli içerek bu meretten kurtulabilirsiniz siz de.

Gerçi ben tam bir form çayı bağımlısı oldum çıktım ama inanın başka yöntemler denerken dahi 3-4 gün kabız kalmaya tahammülüm yok... Bir yol tutturdum gidiyorum işte... Hepimiz şifa buluruz inşallah...

ben 26 yasındayım 8 senedır cekıyorum bu hastalıgı
karnım hamıle gıbı şişyor tuvalete cıkamıyorum gaz cıkaramıyorum bırde üzüldüğüm sıkıldıgım zaman şişiyorum hemde küp gıbı debrıdatı baya bı sene kullandım etkıısını görmedım
ama bu aralar cok ıyıyım endoskopıye gırdım ıncelmelerım yapıldı en sonunda bı ılac benı rahatllattı metospazmyl arkadaslar gaza bırebır ama ben bu aralar ona bıle ıhtıyac duymuyorum cok ıyıyım
gaz hıssını kesınlıkle bastırmayın tualetınız geldıgınde hemen gıdın ertelemeyın bırde en önemlı ıkı sey canınızı sıkmayın sinir acayip tetıklıyor ve aslında en önemlısı çok fazla su için su bu hastalıga bırebır

Arkadaşlar bende 2 ay önce bu olayın aynısın yaşadım ve tam 1.5 ay çektim bende mide ve karnıma giren kramplardan dolayı ne işte fazla durabiliyordum nede eve gelen misafirlerin yanında kramp girdimi yüzümün şekli değişiyordu ya ortamı terk edşyordum çünkü çok feci şekilde ağrım olurdu tuvalete 20 gün boyunca çkmadığımı bilirdim bu konuda size şunu söyleyeyim kendinizi fazla ıkınarak zorlamayın çünkü basur olma ihtimaliniz çok yüksek bende annemin sayesinde ıkınmaktan vazgeçtim aklıma soktuğu iyi oldu son anda basur olmaktan kurtuldum sürekli ılık su için gece yatmadan halis zeytinyağı bir yemek kaşığı içip arkasından ılık su içtim her gece ve ayrıyeten kayısı kuru ve yaş farketmiyor sürekli yedim ve gazlı içeçekler den vazgeçtim 1 ay ve her sabah sanki tuvaletim gelmiş gibi çok zorlanmadan yarım saat tuvalette ıkınıyordum çünkü bağırsaklar başka türlü tembelliğe alışıyormuş sanki tuvalet ihtiyacın varmış gibi az az ıkınacakmışız ve zamanla bağırsaklar yola gelirmiş arkadaşlar ben denedim harfi harfi anlattım ve ben en son şunu söyleyeyim bu rahatsızlığımdan dolayı çok göz yaşı döktüm bir de bimde satılan bitkisel çaylardan 2 kere kullandım ve bir de kabızlığı gideren laksafenol adında kabızlığı gideren ilacı kullandım beni rahatlattı ama onuda fazla uygulamadım çoğu zamanda ilaçsız yapmaya çalıştım ama fazla zorlanmadan sonunda allahıma bin şükür su an sağlıklıyım denemenizi isterim saygılar:)

Ha bırde eklemeyı unuttum tedavıye olmak ıstıyorsan sÜreklı ıyı Şeyler dÜŞÜnÜn ve stresten tamamen uzak durun bakın bu ıyı gelecek streslı ortamlardan uzak durun ok:) ve Çok ılık su ıÇın :) zeytınyaĞı halıs olsun saf :)

kızlar ben ibs nin ishal olan tarafındayım ve maalesef elimden bişi gelmiyor... :sinifsinif:
okulum ve evimin arası 2 saat, 2 vesait..... okula gidişin her günü benim için bi azap müzik dinleyerek
arada inebileceğim durakları hesaplayarak geçiyor mafoldumben hele trafik tıkandı mı sormayın artık
izmirli olanlar bilir altınyol da ya da yeşilderede kaldın mı inebileceğin bir durakta yoktur..
sanki altıma kaçıracakmışım rezil rüsva olacakmışım gibi başlıyor kalbim küt küt mafoldumben
hergün aynı işkence, trafik açılıncaysa inanılmaz bir şekilde karnımdaki tüm o burkulmalar sancılar geçiveriyor
yani stres bunda inanılmaz etkili ama kontrol edemiyorum kii... dışarı çıkamaz oldum dışarda yemek yiyemez oldum dokunursa die... umarım iyileşirim umarım bi çaresi bulunur :Saruboceq:

valla kabızlığa çare buldum ama ishal olanına ben çare bulamadım cnm kabızken bol bol ılık su tükettim ama ishal olan kişiye bunu önermek yalan olur ben ibs'nin ishal şeklinde yaşayanlara kuru çay işe yararmı bilmem ama ben ishal olunca 1 çay kaşığı kuru çay ağzıma atar ve ardından bir bardak su içerim kolay yutabilmek için istersen dene ama yine de sen bilirsin cnm :)

valla kabızlığa çare buldum ama ishal olanına ben çare bulamadım cnm kabızken bol bol ılık su tükettim ama ishal olan kişiye bunu önermek yalan olur ben ibs'nin ishal şeklinde yaşayanlara kuru çay işe yararmı bilmem ama ben ishal olunca 1 çay kaşığı kuru çay ağzıma atar ve ardından bir bardak su içerim kolay yutabilmek için istersen dene ama yine de sen bilirsin cnm :)

saol canım deneyeceğim vereliniortak

Dün yaptırdığım kolonoskopiden sonra spastik kolon tanısı kondu..mafoldumben

daha önce de endoskopi yaptırmıştım. Ben midemden rahatsız olduğumu düşünürken midem sağlam çıkmıştı.. Ben IBS nin karın ağrısı yapan tarafındayım. ıshakl ve kabız pek olmam ama karnıma bir ağrı girdi mi kıvranırım. Acillik olurum.. Bir ed son 1,5 senedir sürekli bir gaz problemim vardı. Barsaklarımda sürekli bir hareket inanılmaz rahatsız oluyordum. Dr. un dediğine göre vücudum strese karşı aşırı tepki veriyormuş. Stresten uzak durmam gerekirmiş. Tabii bu nekadar mümkün olacaksa??akannehir

Bana sadece akşamları kullanmam için anti-depresan bir de spazm giderici verdi. 10 gün sonra kontrolüm var. Bakalım ne diyecek..

Back